Ηχεία βάσης

A

AKARL

Guest
(μιλαω για μπατζετ 1500€ ζευγος περιπου) κ επισης προτιμω οπη ανακλασης μπροστα ωστε να με βολεψουν με ενα ισοακουστικς πχ για τοποθετηση πανω σε σαιντμποαρντ αρκετα μεγαλου μηκους.
Ακριβώς στο όριο του προϋπολογιζμού σου θεωρώ ότι οι τρεις σοβαρότερες επιλογές είναι:

https://www.thomann.de/gr/prod_AR_404052.html

ή

https://www.thomann.de/gr/dynaudio_lyd_8.htm

ή

https://www.thomann.de/gr/presonus_sceptre_s8.htm

Για λεπτομέρειες κουλουπού να απευθυνθείς στον ΕΑΡ ... αφτός κσέρει. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.835
Ακριβώς στο όριο του προϋπολογιζμού σου θεωρώ ότι οι τρεις σοβαρότερες επιλογές είναι:

https://www.thomann.de/gr/prod_AR_404052.html

ή

https://www.thomann.de/gr/dynaudio_lyd_8.htm

ή

https://www.thomann.de/gr/presonus_sceptre_s8.htm

Για λεπτομέρειες κουλουπού να απευθυνθείς στον ΕΑΡ ... αφτός κσέρει. ;)
Ωραίες επιλογές, αναλόγως χώρου και απαιτήσεων, πιθανώς να προτιμούσα την 3η.

Όλες οι επιλογές χρειάζονται σαμπ, τι σαμπ θα διαλέξει ο χώρος.

Reaction score
43
Chris Kyriakakis
First let's get one thing out of the way: "near field" is a term that has no meaning. Good marketing, no science. There, now I feel better
Chris Kyriakakis
First let's get one thing out of the way: "near field" is a term that has no meaning. Good marketing, no science. There, now I feel better
Οκ, κοντινου πεδιου! Μαρκετινγκ? Μειμπι! Ας το θεσω διαφορετικα λοιπον
Ηχεια
Chris Kyriakakis
Οκ, κοντινού πεδιου! Μάρκετινγκ? Μειμπι!
Παντως καταλάβατε τι ρωτησα ετσι δεν ειναι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.835
Παντως καταλάβατε τι ρωτησα ετσι δεν ειναι?
Όχι, διότι δε το ρώτησες σωστά.
Η σωστή ερώτηση, είναι λόγου χάριν ποιο ηχειακι για απόσταση ακρόασης 2,35μ.

Κι η σωστή ερώτηση για σαμπ, είναι ποιο σαμπ για χώρο 35τμ με ύψος ταβανιού στα 3,3μ.

Στο ηχείο δηλαδή, μετράει η απόσταση ακρόασης.
Στο σαμπ μετρανε τα κυβικά μέτρα του ενιαίου χώρου που θα τοποθετηθεί το σύστημα.

Reaction score
43
Ωραίες επιλογές, αναλόγως χώρου και απαιτήσεων, πιθανώς να προτιμούσα την 3η.

Όλες οι επιλογές χρειάζονται σαμπ, τι σαμπ θα διαλέξει ο χώρος.
Τι σαμπ ρε παιδια ? Στο δωματιο? Αρ γιου κρειζι? Εδω μου προτειναν 9"γουφερ που κατεβαινει 35hz κ να βαλω κ σαμπ? Δηλαδη οι άλλοι που ακουνε μουσικη με χαρμπεθ π3 πως το κανουν? Μηπως ειστε λιγο εξτριμ?

• Like
Reactions: PMC

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.835
Τι σαμπ ρε παιδια ? Στο δωματιο? Αρ γιου κρειζι? Εδω μου προτειναν 9"γουφερ που κατεβαινει 35hz κ να βαλω κ σαμπ? Δηλαδη οι άλλοι που ακουνε μουσικη με χαρμπεθ π3 πως το κανουν? Μηπως ειστε λιγο εξτριμ?
Όχι, είμαστε by the book. Ορθότητα υλοποίησης, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

Όλοι οι υπόλοιποι, ανεξαιρέτως, είναι λάθος. Ιδίως αυτοί με τα χαρμπεθ, εντελώς λάθος.
By the book, αντικειμενικά, είναι λάθος.

Φυσικά, κανείς δεν υποχρεούται να έχει "σωστό" ηχοσύστημα, ούτε σωστή τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα ή πανί προβολής, και μπορεί να προβάλλει πάνω στην κουρτίνα και να του αρέσει.

Ας του αρέσει όσο θέλει. Λάθος είναι. Να το χαίρεται. Αν θελήσει ποτέ να το κάνει σωστά, εδώ είμαι, ας με ρωτήσει.

Reaction score
43
Οκ, δεν θα ηθελα να διαφωνήσω κ να προκαλέσω μια συζήτηση πιθανώς χωρίς ενδιαφερον για ολους αυτους που διαβαζουν το φορουμ αλλα απ'οτι κατάλαβα μπαι δε μπουκ θα πρέπει να μετατρεψω το δωματιο μου σε στουντιο για να ακουω βαση αντικειμενικών κριτηρίων σωστα, οπως κ αργότερα κ το σαλονι να το τροποποιησω σε στουντιο οπως κ το δωματιο της κορης μου κοκ....
Επειδη ομως είμαστε άνθρωποι κ εχουμε συναισθηματα κ κανενας δεν θέλει να ζει μπαι δε μπουκ σ'αυτη τη περιπτωση προτιμω να ακουω κατα 80% σωστα τη μουσικη μου. Αντικειμενικά!

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Καλησπέρα, δεν νομιζω πως υφισταται λογος για διαφωνιες κλπ..
Αν υπαρχουν ενστασεις η΄διαφορετικες οπτικες επι του οποιου θεματος δεν είναι κακο να λεγονται βοηθουν τους επομενους που διαβαζουν.
Αλλοι χωρις ιδιαιτερες γνωσεις στο αντικειμενο σαν εμενα θα σου πουν με τι εζησαν , τι τους αρεσε, και σε ποιες συνθήκες ακροασης. Αλλοι που εχουν εντρυφησει περισσοτερο στο αντικειμενο θα σου πουν πιο είναι το σωστο by the book και ποια είναι τα πιο σημαντικα. Δεν θα φτιαξουν ολοι studio σιγουρα αλλα είναι πολύ χρησιμο για να επιλεξεις τι απ΄ολα δεν θα υλοποιήσεις και γιατι. Εσυ και παλι στο τελος θα πρεπει να παρεις μονος την οποια αποφαση. Η διαφορα (και ισχυει για ολους νομιζω) είναι πως ρωτώντας ανθρώπους που εχουν ασχοληθεί πολύ περισσοτερο και μιλουν αντικειμενικα η' αλλους που απλα εχουν ακουσει εξοπλισμούς που εσυ δεν.. ισως εχεις περισσοτερα εφοδια για να αποφασισεις η' να μειωσεις τις επιλογες σου σε επιπεδο που σε διευκολυνει.

Reaction score
370
Θεωρητικά, όλοι όσοι βρίσκουμε ευχαρίστηση με το θέμα "ήχος" θέλουμε να "βαδίζουμε" σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζουν μια αντικειμενικά σωστή μουσική αναπαραγωγή. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να συντρέχουν χοντρικά οι εξής παράγοντες: κατάλληλη διαμόρφωση χώρου, επιλογή μηχανημάτων βάσει αυτού και η μεταξύ τους συνέργεια, σωστή θέση ακρόασης, αλλά και επιλογή μουσικών κομματιών προς ακρόαση, στα οποία η ηχογράφηση-παραγωγή έγινε επίσης με όλους τους κανόνες. Δυστυχώς όμως η πλειονότητα, επειδή δεν διαθέτει τον κατάλληλο χώρο, προβαίνει στην πρώτη καραμπινάτη αυθαιρεσία, δηλαδή του να αγνοεί τα ηχητικά χαρακτηριστικά του υπάρχοντος χώρου, που συνήθως είναι το σαλόνι και να προχωρά στην επόμενη αυθαιρεσία-τυχοδιωκτισμό, δηλαδή στην επιλογή και αγορά των μηχανημάτων, ύστερα απο μια πορεία έρευνας, η οποία αλίμονο, βασίζεται σε διαφορετικές χωροταξικές συνθήκες και σε ακουστικές εμπειρίες... άλλων ! Στην πραγματικότητα δηλαδή η επιλογή γίνεται με τα αυτιά... των άλλων!!! Αποτέλεσμα; 9 στις 10 φορές στον δικό μας χώρο να μην ταιριάζουν, οπότε καταλήγουμε να ακούμε λάθος. 'Ετσι λοιπόν χιλιάδες μηχανήματα καταλήγουν να είναι ακατάλληλα για τους συγκεκριμένους χώρους και αν κάποια στιγμή γίνει αντιληπτό, καταλήγουν σε πώληση με σημαντική απώλεια χρημάτων. Ακόμα χειρότερα συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος εθίζεται στον λάθος ήχο με αποτέλεσμα να νομίζει οτι αυτός είναι ο σωστός! Ακόμα τρισχειρότερα όταν υπάρχει η αντίληψη οτι φταίνε μόνο τα μηχανήματα, οπότε εκεί είναι που γίνεται και η σφαγή των "αμνών", προς τέρψιν των εμπόρων, που σπανιότατα μπαίνουν στον κόπο να ρωτήσουν ποιόν χώρο ακρόασης έχουμε. Εκτός απο αυτό όμως υπάρχει και κάτι άλλο και ας είμαστε λίγο ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Πολλοί απο εμάς ακούμε κυρίως με τα μάτια...έτσι δεν είναι;

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Από που προκύπτει ότι το nearfield σαν όρος είναι μάρκετινγκ
και δεν έχει science?

Όλα τα ηχεία ανάλογα με την κατασκευή τους έχουν ελάχιστες και μέγιστες
αποστάσεις ακρόασης ισόπλευρου τριγώνου στις οποίες μπορούν να αποδώσουν σωστά τον αναπαραγόμενο ήχο.

Με το nearfield αναφερόμαστε σε ηχεία που έχουν τέτοια κατασκευή ώστε
να δίνουν το σωστό αποτέλεσμα σε αποστάσεις ακόμα και 50 εκ πχ πάνω σε γραφείο , με μέγιστη απόσταση συνήθως το 1.5 μ με 2 μ πάνω από την οποία
αδυνατούν να αποδώσουν σωστά.

Που ακριβώς είναι το μάρκετινγκ και γιατί δεν τεκμηριώνεται η χρήση του όρου
επιστημονικά?
[DOUBLEPOST=1524764140][/DOUBLEPOST]@CHRIS53 - Πες τα χρυσόστομε!

Reaction score
43
Συμφωνώ σε ολα τα παραπανω απόλυτα πλιν καποιων εξαιρέσεων, chris πολυ εύστοχα χρησιμοποίησες τη λεξη "θεωρητικα" διοτι η υλοποίηση ενος τελειου συστήματος θεωρητικά δεν υπαρχει οπως επισης η υλοποιηση του ειναι εξαιρετικα δυσκολη (τουλαχιστον για μενα). Ο Costas ear μπαι δε μπουκ εχει απολυτο δίκιο (θεωρητικα) γιατι ποσοι απο εμας μπορουν να μετρησουν χωρο, να βαλουν ηχοπαγιδες να εχουν δυο σαμπ κοκ για να επιτυχουν ενα αξιοπρεπες αποτέλεσμα? Εγω παντως δεν μπορω κ ουτε το θελω. Κ εγω μηχ/κος ειμαι κ μια μελετη μπαι δε μπουκ μεχρι να την κατασκευη της η διαφορά που προκύπτει ειναι τεραστια!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.443
Αν γνωρίζουμε όμως τους περιορισμούς που συνειδητά έχουμε επιλέξει για το σύστημα-χώρο μας, τότε αποφεύγουμε το κυνήγι της ουράς μας, με αλλαγές καλωδίων, πέτρες που δινουν μεταξένια πρίμα και πέπλα που σηκώνονται.
Λέμε: φταίει αυτό, το ξέρω, δεν θέλω να κάνω κάτι για να το φτιάξω και τέρμα. Ακούω την μουσική μου όπως παίζει και το ευχαριστιέμαι.

Να μην βάζουμε γύψο στο πόδι μας ενώ έχουμε σπασμένο χέρι.

Last edited:

Reaction score
43
Αν γνωρίζουμε όμως τους περιορισμούς που συνειδητά έχουμε επιλέξει για το σύστημα-χώρο μας, τότε αποφεύγουμε το κυνήγι της ουράς μας, με αλλαγές καλωδίων, πέτρες που δινουν μεταξένια πρίμα και πέπλα που σηκώνονται.
Λέμε: φταίει αυτό, το ξέρω, δεν θέλω να κάνω κάτι για να το φτιάξω και τέρμα. Ακούω την μουσική μου όπως παίζει και το ευχαριστιέμαι.

Να μην βάζουμε γύψο στο πόδι μας ενώ εχουμε σπασμένο χέρι
Ετσι!

Reaction score
43
Κλείνοντας θα ηθελα να πω οτι διαβαζω το φορουμ για πανω απο δεκα χρονια κ εκανα εγγραφη καποια στιγμη για να βλεπω κ τις αγγελίες. Εχω πιαστει κ εγω μαλακας ουκ ολιγες φορές κ εχουν περάσει αρκετα μηχανακια απ'τα χερια μου ώσπου καποια στιγμη επισα τον εαυτό μου να μην ακουει μουσικη αλλα να ψαχνει να βρει "λαθος" στο σύστημα του, ετσι τα εδωσα ολα κ ησυχα (τρόπος του λεγειν)! Ο φιλος μου εχει γουιλσον με μαρκ λεβινσον κ τα βαρεθηκε>:(! Εδω μέσα 15 χρονια τωρα εχουν δαπανηθει εκατομμύρια κ ολοι ψάχνονται! Πλεον πιστευω οτι εχω ωριμάσει κ θελω να φτιαξω 2 αξιοπρεπή συστήματα (δωματιο-σαλονι) που να ακουγονται κ να φαινονται ωραια! Πλεον θελω να ακουω μονο μουσικη, ζηταω πολλα? Τι πρέπει να κανουμε δηλαδη για να ακουσουμε ενα φακινγκ σονγκ!!!

P

PMC

Guest
Ήταν περίεργο που μέχρι τώρα δεν σου είχαν πει κάτι για τον “χώρο” σου...
Πρόσεχε μην μπλέξεις με τους προσωπικούς δαίμονες του κάθε ενός εδώ μέσα....
Άλλος με τον χώρο και τους χρόνους αντιχησης....άλλος με τα ενεργά ...
Φαίνεσαι να έχεις αρκετή εμπειρία στο hifi.
Κάνε αυτό που σου αρέσει . Αυτό που πιστεύεις ότι θα σου δώσει ικανοποίηση.αυτο θα σε συντροφεύει όταν θα ακούς...
Όχι ότι λένε λάθος πράγματα. Ο κάθε ένας έχει φτάσει σε ένα επίπεδο μέσα από πολύ ψάξιμο αλλά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ίδιος στον δικό του περίεργο χώρο με το δικό του σύστημα και τις δικές τους ανάγκες...
Αν έχεις διαβάσει αρκετά αυτό το σάιτ θα έχεις καταλάβει ότι κάθε μήνα έχει και ένα παρόμοιο θέμα με παρόμοια κατάληξη .

Reaction score
4.327
Δηλαδή εσύ τώρα τις συμβουλές για σιάξιμο του χώρου (έτσι ώστε να ακούει όπως πρέπει) τις θεωρείς προσωπικό δαίμονα κάποιου; Ωραία να του πούμε τότε να πάει να δαπανήσει κανα τριχίλιαρο για καλώδια μπας και του κάτσει η φάση....

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss