Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.
Reaction score
15.469
Ετσι απο περιεργεια, μπορεις να βρεις τα εξης αλμπουμ με τα εσω-εξωφυλλα τους; Να τα ακουσεις και να τα δεις οπως βγηκαν.

Αχ ερωτα!
Η Μοσχολιου τραγουδα Σπανο
Γραμματα στην αγαπημενη

Αντε να το κανουμε και πιο ευκολο, Aphrodite's Child - 666
Songs in the key of life
What's going on
Αααχχχ,
νομιζω ναι, ειναι απλα θεμα διαθεσης - που τωρα δεν διαθετω.
Εχω ενα δισκο των bicycle απο τσι μερες μου στη σαλονικη - δεν τον εβλεπα στο γουτουμπ λεω κατσε να ανεβασω δυο κομματια - τραβηξα και δυο ωραιες φωτο και βουαλα !
Επικοινωνησανε και δυο αθρωποι μαζι μου και μου ζητησανε και τον υπολοιπο δισκο - τους το στειλα.
Να ενας "Eyxaristw poli re file, to psaxnw kairo to sidaki. Eixa thn tyxh na gnwrisw prwta ton kallitexnh kai meta th mousikh tou, alla h sygkekrimenh douleia einai diseyreth. Hlpiza pws 8a vre8ei kapoios na thn steileis. Sigekrimena otan rwthsa ton teri pou 8a vrw sidaki twn bicycle mou apadhse "Kai esi ti thn 8eleis re pousth?"! Hahahahah, seyxaristw kai pali, na sai pada kala!"
Ανεβασα και dirty saints απο τα γιαννενα - δεν εγινε και τιποτα - εγινα ομως φεϊσμπουκφρεντ με το μπασιστα.
Ανεβασα και mecano αλλα οταν επικοινωνησα μαζι τους μου ζητησανε να τα κατεβασω - δε θενε να 'ναι στο γιουτουμπ.
Γιατι τα λεω αυτα ? πιστευω οτι τα ψηφιακα μπιχλιμπιδια ειναι πιο δημοκρατικα - να το πω καπως - τα βινυλια ειναι (και σορρυ κιολας) καπως πιο ελιτιστικα.
Αμα εχει ο καθενας πραγματα σπανια ακουστικως ας τα κοινωνησει.Αλλιως ας τα βαλει σε εικονοστασι ή λειψανοθηκη και ας τα λιβανιζει καθ' εκαστην.
Αυτα για κουβεντα - ο καθεις ακουει οπως γουσταρει και κρεμμαει το καλαθι του οπου φτανει το χερι του ...

τωρα μου 'τυχε - αληθεια - προκειται για παγκοσμια συμομωσια ή κατι τετοιο
"...
Παρ’ όλο που είναι εδώ όλα συγκεντρωμένα, όποιος χρειάζεται κάτι και μου το ζητήσει, γιατί εγώ είμαι πάντα ανοιχτός σε αυτά, του το δίνω. Αν κάποιος χρειάζεται να ακούσει κάτι για μια εργασία ή κάτι, τους βοηθάω πάντα. Αυτός είναι ο στόχος μου και νομίζω ότι η χρησιμότητα μιας συλλογής είναι αυτή. Να γίνεται γνωστή σε όσο περισσότερους ενδιαφέρονται..."

Πηγή : Andro.gr [ http://www.andro.gr/empneusi/stathis-arfanis/ ]

Last edited:

GKZ

Reaction score
222
Ο εγκέφαλος έχει buy button και αυτό είναι ο συνδυασμος του middle & reptilian brain
Ο εγκέφαλος του Ηomo Sapiens-sapiens όμως , διαθέτει και μεγάλο προμετωπιαίο φλοιό (ενδεχομένως λόγω «εξελικτικού ατυχήματος»).Με την χρήση αυτού και την συνειρμική- κριτική σκέψη που απορρέει απο την χρήση αυτού , πολλές ( ενστικτώδεις ) συμπεριφορές θα πάνε στον «κάλαθο των αχρήστων».
σχετικά βιβλία :
Principles of Neural Science,Kandel, Schwartz , Jessell , Nευροεπιστήμη και συμπεριφορά ,Kandel, Schwartz , Jessell
Αναζητώντας την ευτυχία ,Daniel Gilbert ,
O σεξουαλικός πίθηκος , Ε. Καφετζόπουλος,
Ο μεγάλος Εγκέφαλος ,Lynch,Granger,
Eγκέφαλος ,συνείδηση και συμπεριφορά, Ε. Καφετζόπουλος.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.043
Ο εγκέφαλος του Ηomo Sapiens-sapiens όμως , διαθέτει και μεγάλο προμετωπιαίο φλοιό (ενδεχομένως λόγω «εξελικτικού ατυχήματος»).Με την χρήση αυτού και την συνειρμική- κριτική σκέψη που απορρέει απο την χρήση αυτού , πολλές ( ενστικτώδεις ) συμπεριφορές θα πάνε στον «κάλαθο των αχρήστων».
σχετικά βιβλία :
Principles of Neural Science,Kandel, Schwartz , Jessell , Nευροεπιστήμη και συμπεριφορά ,Kandel, Schwartz , Jessell
Αναζητώντας την ευτυχία ,Daniel Gilbert ,
O σεξουαλικός πίθηκος , Ε. Καφετζόπουλος,
Ο μεγάλος Εγκέφαλος ,Lynch,Granger,
Eγκέφαλος ,συνείδηση και συμπεριφορά, Ε. Καφετζόπουλος.
Δεν θα διαφωνήσω στα παραπάνω γιατί δεν έχω τη γνώση για να το κάνω.
Οι συγκεκριμένοι ερευνητές λένε ότι το πρώτο επίπεδο του εγκεφάλου δεν μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις. Αυτές λαμβάνονται κυρίως με τα άλλα 2.
Το neuromarketing υπάρχει σχεδόν 20 χρόνια άλλα ήταν σε ερευνητικό στάδιο. Τα τελευταία 4-5 χρόνια το χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρίες και σύμφωνα με δηλώσεις των CEO τους οι πελάτες τους αυξήθηκαν 300% - 500%.
Επίσης είναι πολυ ευχαριστημένοι για την απλοποίηση των λειτουργιών σε αυτά που τους ενδιαφέρουν. Δηλαδή έχει φύγει η άχρηστη σάλτσα και έχει μπει μόνο η ουσία αλλά σωστά, γιατί στο neuromarketing υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να φτιάξεις ενα banner, μια παρουσίαση, ένα εταιρικό site, ένα κείμενο, στο πως θα μιλησεις και θα επικοινωνήσεις στον πελάτη το προϊόν, στις συζητήσεις κλπ κλπ.
Όλα στοχεύουν σε αυτά τα 2 σημεία του μυαλού.
Δεν ξέρω πόσο πρόσφατα είναι τα γραφόμενα που έβαλες, το neuromarketing είναι κάτι νέο οπότε ίσως να έχουν αλλάξει τα πιστεύω της επιστήμης σε κάποια θέματα.

Last edited:

Reaction score
523
Δεν υπάρχουν αντικειμενικές πλευρές σε πολλά πράγματα. Υπάρχει αντικειμενική πλευρά (μια) σε πολλά πράγματα και υποκειμενικές πλευρές (πολλές) σε πολλά πράγματα. Διαφορετικά στην συζήτηση μπαίνουν γιατροί (συνήθως ψυχίατροι).
Eχεις προφανως ελλειψη εμπειρικη, απο το γεγονος οτι σε πολλα πραγματα...υπάρχουν πολλες αντικειμενικες πλευρες....διότι μονοδιαστατα πραγματα ή ακόμα και δυδιαστατα ....δεν υπάρχουν στο μικροκοσμο μας...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.545
Η απωλεστικη μεταλλαξη ενος απωλεστικου φορμα καλυτερη απο το ακριβοτερο πικαπ....
Αυτο κι αν ειναι ιδεοληψια!
Απωλεστική ιδεοληψία, με τζίτερ. :p

Οι εχθροί του βινυλίου
:D

δεν είχαν ποτέ ένα αξιόλογο πικαπ ή και αν ήχαν δεν θα ήταν ποτέ στημμένο σωστά. Για αυτό το μίσησαν
Είδες τι κάνει η ζήλια στον άνθρωπο, ε;
Κόγια, ούτε να το στήσεις δε κσέρεις, γι'αυτό τα λες αυτά, επειδή ζηλεύεις.:D

1. Γειά σας.
2. Το βινύλιο ζει.
3. Το βινύλιο είναι έργο τέχνης.
4. Το βινύλιο είναι σαν το παλιό καλό κρασί.
5. Το βινύλιο είναι σαν τον χρυσό.
6. Το βινύλιο είναι η καλύτερη επένδυση.
7. Πουλάω βινύλια.
Ξέχασες μερικά ακόμα.

Το βινύλιο είναι συναίσθημα.
Το βινύλιο είναι αναμνήσεις. Και το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ.
Το βινύλιο είναι θρησκεία. Εβλόγησον.
Κλπ.

Άντε, πούλα μας κάνα βινύλιο τώρα άμα είσαι μάγκας. Βαρύ ε; 256 γραμμαρίων.

Reaction score
523

:D

Είδες τι κάνει η ζήλια στον άνθρωπο, ε;
Κόγια, ούτε να το στήσεις δε κσέρεις, γι'αυτό τα λες αυτά, επειδή ζηλεύεις.:D

Ξέχασες μερικά ακόμα.

Το βινύλιο είναι συναίσθημα.
Το βινύλιο είναι αναμνήσεις. Και το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ.
Το βινύλιο είναι θρησκεία. Εβλόγησον.
Κλπ.

Άντε, πούλα μας κάνα βινύλιο τώρα άμα είσαι μάγκας. Βαρύ ε; 256 γραμμαρίων.
Πλακα πλακα κωσταυτια.....εχεις κανα δισκο να μας δωσεις? Από αυτους που δεν ακους ντε.....
Πλακα κανω....να ευθυμησομεν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.545
Πλακα πλακα κωσταυτια.....εχεις κανα δισκο να μας δωσεις? Από αυτους που δεν ακους ντε.....
Πλακα κανω....να ευθυμησομεν...
Αλήθεια σε λέω, κάποιους τελευταίους που έχω, δεν βρίσκω που τους έκρυψα! Ήταν να τους δώσω στον σκαλούμπακα, μαζί με κάτι άλλους που νομίζω πήρε, αλλά δε θυμάμαι σε ποιο πατάρι μαζεύουν σκόνη! :p

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Επανερχομαι δριμύτρελη!!!:D
Ολοι εσεις οι νοσταλγοι του ρετρο(γραμμοφωνα, πικαπ, μηγνητοφωνα μπαουλοντίβανα κ.α.) ειστε ο ορισμος της αχαριστιας. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ.
Σας δοθηκε η συγχρονη τεχνολογια καλυτερη, φθηνοτερη, κομψοτερη, λεπτοτερη που συγχρονως σας επιτρεπει να ''βιωνετε'' τη χαρα του βινυλιου, αφου με το πισι σας εχετε στη διαθεση σας καθε λεπτομερεια του καλλιτεχνη και μαλιστα σε real time αλλα εσεις δεν εισαστε ευχαριστημενοι γιατι θελετε να το ''πιανετε'' κι ολας.:p Θα θυμαστε ασφαλως καποτε που πληρωναμε 2πλσια τιμη τον γ@μωδισκο που ειχε ενθετο με στιχους απο αυτον που δεν ειχε. Τωρα που τα εχουμε ολα στο πιατο, νοσταλγουμε το βινυλιο που ακουγοταν λες και η μανα μου τηγανιζε πατατες οταν ακουγαμε μπαλαντες. Συγχρονιστε τα ρολογια σας γιατι σταματησαν στο 1985. Δεν αντεχω αλλο, ειστε πληκτικοι. Παω να φαω λιθρινια με χωριατικη και μπυρα...:drinks:

GKZ

Reaction score
222
[
Δεν θα διαφωνήσω στα παραπάνω γιατί δεν έχω τη γνώση για να το κάνω.
Οι συγκεκριμένοι ερευνητές λένε ότι το πρώτο επίπεδο του εγκεφάλου δεν μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις. Αυτές λαμβάνονται κυρίως με τα άλλα 2.
Το neuromarketing υπάρχει σχεδόν 20 χρόνια άλλα ήταν σε ερευνητικό στάδιο. Τα τελευταία 4-5 χρόνια το χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρίες και σύμφωνα με δηλώσεις των CEO τους οι πελάτες τους αυξήθηκαν 300% - 500%.
Επίσης είναι πολυ ευχαριστημένοι για την απλοποίηση των λειτουργιών σε αυτά που τους ενδιαφέρουν. Δηλαδή έχει φύγει η άχρηστη σάλτσα και έχει μπει μόνο η ουσία αλλά σωστά, γιατί στο neuromarketing υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να φτιάξεις ενα banner, μια παρουσίαση, ένα εταιρικό site, ένα κείμενο, στο πως θα μιλησεις και θα επικοινωνήσεις στον πελάτη το προϊόν, στις συζητήσεις κλπ κλπ.
Όλα στοχεύουν σε αυτά τα 2 σημεία του μυαλού.
Δεν ξέρω πόσο πρόσφατα είναι τα γραφόμενα που έβαλες, το neuromarketing είναι κάτι νέο οπότε ίσως να έχουν αλλάξει τα πιστεύω της επιστήμης σε κάποια θέματα.

Βασικά δε διαφωνούμε σε τίποτε .Άλλο πράγμα προσπάθησα να πω εγώ .Εάν διαβάσεις έστω ένα από τα δύο πρώτα βιβλία που αναφέρω θα καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ.Μπορείς να αρχίσεις με αυτό το Βασικό , ώστε να καταλάβεις καταρχήν την τοπολογία του πολυοργάνου-πολυμηχανήματος αυτού ,το οποίο ονομάζουμε εγκέφαλο.

https://repository.kallipos.gr/pdfv...00_master_document_sidiropoulou_final-KOY.pdf

Μια κουβέντα μόνο θα ήθελα να προσθέσω : Τα τμήματα του εγκεφάλου που απεικονιζονται στο διάγραμμα που ανέβασες και αναφέρονται ως middle & reptilian brain είναι : το μεσολόβιο ,ο διάμεσος εγκέφαλος , ο μέσος εγκέφαλος , η γέφυρα ,η παρεγκεφαλίδα , και ο προμήκης μυελός ,τμήματα που οι νευροεπιστήμονες ονομάζουν και ως αρχέγονα διότι τα διαθέτουν τα περισσότερα είδη ζώων.Ο νεοφλοιός εναι η πιο πρόσφατη χρονολογικά προσθήκη και είναι το τμήμα αυτό του εγκεφάλου το οποίο ο Ηomo Sapiens διαθέτει σε υπερθετικό βαθμό σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα . A............το Principles of Neural Science,Kandel, Schwartz , Jessell είναι το σύγγραμμα αναφοράς για τις νευροεπιστήμες το οποίο εξελίσεται συνεχώς .

GKZ

Reaction score
222
Άλλο πράγμα προσπάθησα να πω εγώ

Με λίγα λόγια ,αυτό που προσπάθησα να σας πω είναι το εξής : middle & reptilian brain εγκέφαλο ,ώστε να υποπίπτουν στα κελεύσματα του σύγχρονου νευρομάρκετινκ , έχουν και οι ..... γάτες . Προμετωπιαίο φλοιό όμως , ώστε να παράγουν σκέψη μέσω συνειρμών και προπαντώς να «στέκονται » με κριτική σκέψη-άποψη σε όσα υλικά και ιδεολογικά προιόντα τους προσφέρονται ,ΜΟΝΟ οι άνθρωποι οι σοφοί .Εκμεταλευτείτε του γεγονότος αυτού και την (εκ εξελικτικού ατυχήματος ) ,καλή μας τύχη και ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.

Reaction score
5.360
Ολοι εσεις οι νοσταλγοι του ρετρο(γραμμοφωνα, πικαπ, μηγνητοφωνα μπαουλοντίβανα κ.α.) ειστε ο ορισμος της αχαριστιας. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ.
Σας δοθηκε η συγχρονη τεχνολογια καλυτερη, φθηνοτερη, κομψοτερη, λεπτοτερη που συγχρονως σας επιτρεπει να ''βιωνετε'' τη χαρα του βινυλιου, αφου με το πισι σας εχετε στη διαθεση σας καθε λεπτομερεια του καλλιτεχνη και μαλιστα σε real time αλλα εσεις δεν εισαστε ευχαριστημενοι γιατι θελετε να το ''πιανετε'' κι ολας.:p Θα θυμαστε ασφαλως καποτε που πληρωναμε 2πλσια τιμη τον γ@μωδισκο που ειχε ενθετο με στιχους απο αυτον που δεν ειχε. Τωρα που τα εχουμε ολα στο πιατο, νοσταλγουμε το βινυλιο που ακουγοταν λες και η μανα μου τηγανιζε πατατες οταν ακουγαμε μπαλαντες. Συγχρονιστε τα ρολογια σας γιατι σταματησαν στο 1985. Δεν αντεχω αλλο, ειστε πληκτικοι. Παω να φαω λιθρινια με χωριατικη και μπυρα...:drinks:
Μμμμ... Είχα δίσκους ποτέ όμως πικάπ... Αν και σε λίγο θα έχω κι εγώ...
Νομίζω πως η προσέγγιση δεν είναι πολύ σωστή... Δεν θέλω να απαντήσω για χάρη αυτών που αγαπούν το βινύλιο ούτε πιστεύω ότι κατέχω την μοναδική αλήθεια... Αλλά και το να τα έχεις όλα στο πιάτο δεν είναι πάντα καλό...όλη αυτή η διαδικασία για κάποιους είναι μαγική ... Να ψάξουν, να παιδεύουν ,να περιμένουν για να αποκτήσουν ένα δίσκο μετά η όλη διαδικασία για να τον ακούσουν και τα λοιπά.... Και ένας κόσμος που το αντιθετο φυλο θα είναι πάντα διαθέσιμο για σχέση ή σεξ πάλι βαρετός δεν θα ήταν χωρίς την προσπάθεια να τον/την αποκτησεις; Κάτι αντίστοιχο νομίζω είναι..
Πάντως έχει ενδιαφέρον ότι για κάποιο λόγο το βινύλιο έχει πολλούς φίλους σε αντίθεση με άλλες αναλογικές μορφές.... Κασέτα ή μπομπίνα π.χ...
Λιθρινια ε;;; Και μπύρα.....:)

GKZ

Reaction score
222
Πάντως έχει ενδιαφέρον ότι για κάποιο λόγο το βινύλιο έχει πολλούς φίλους σε αντίθεση
και η Αστρολογία επίσης ....σε αντίθεση με την σύγχρονη Αστρονομία .

Δεν το πιασα....:oops:

Πάντως έχει ενδιαφέρον ότι για κάποιο λόγο η Αστρολογία έχει πολλούς φίλους σε αντίθεση με άλλες μορφές εξηγητικής όπως για παράδειγμα .... η σύγχρονη Αστρονομία .

Last edited:

Reaction score
523
Αλήθεια σε λέω, κάποιους τελευταίους που έχω, δεν βρίσκω που τους έκρυψα! Ήταν να τους δώσω στον σκαλούμπακα, μαζί με κάτι άλλους που νομίζω πήρε, αλλά δε θυμάμαι σε ποιο πατάρι μαζεύουν σκόνη! :p
Κανα hdd με flac.....?

Reaction score
523
Ενώ πραγματι η τεχνολογία δίνει αυτες τις δυνατότητες, οπως εχει συμβεί και σε πολλες αλλες περιπτώσεις.... τις εδωσε σε ανθρώπους απαιδευτους και σε πολλες περιπτωσεις ανεκπαίδευτους....με φυσιολογικό επακόλουθο τη φτωχοποιηση του περιεχόμενου και τη μειωση της γενικότερης ποιότητας, κατι που ειναι εμφανες σε πολλες εκφανσεις τις καθημερινοτητας....
Κοινως ο κοσμος μπαινει στο τσουβαλι....γρηγορα, αδιαπραγματευτα, ανεμποδιστα....με όπλα τα "πιο ευκολα" "πιο γρηγορα" " πιο μαζικα" "πιο φθηνα".. ........ειναι δυνατόν να γινονται όλα αυτα χωρίς αρνητικά???
Φαε τη σαλατα σου εσυ....και χορτα....

Υ.γ κατι ρολογια που εχω απο το 1985....δουλευουν ακόμα....ενω κατι "καλα" 4-5 ετών .....το κλ@σανε το μαλλι.....
Ταμπελοποιοί.....

Reaction score
4.587
....με φυσιολογικό επακόλουθο τη φτωχοποιηση του περιεχόμενου και τη μειωση της γενικότερης ποιότητας ….
Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς εδώ? Το είδα και σε άλλο post κάτι ανάλογο για την ποιότητα και δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεστε.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.575
Eχεις προφανως ελλειψη εμπειρικη, απο το γεγονος οτι σε πολλα πραγματα...υπάρχουν πολλες αντικειμενικες πλευρες....διότι μονοδιαστατα πραγματα ή ακόμα και δυδιαστατα ....δεν υπάρχουν στο μικροκοσμο μας...
Για πες 1-2 πράγματα που έχουν πολλές αντικειμενικές πλευρές. Ρωτάω έτσι, από περιέργεια.

Reaction score
5.880
Σημαίνει να έρχεται μια στις τόσες κανένα φιλαράκι μου και να τσακίζουμε ένα μπουκάλι
Σημαίνει να αράζω μόνος μου και να ακούω
Βινύλιο σημαίνει τέλος για μένα ,να κατεβαίνω με τη δικιά μου για τσάρκα στο Μοναστηράκι ,να την αφήνω να χαζεύει για καμιά ώρα στα παλαιοπωλεία ή στα χαντράδικα όπου αγοράζει υλικά για διάφορες χειροποίητες κατασκευές που κάνει ,και την ίδια ώρα εγώ να ψάχνω στον Ζαχαρία ,στον Mr Βινύλιο και αλλού μπας και βρώ κανένα φτηνό μεταχειρισμένο της προκοπής.
Μέχρι εκεί όμως..
Συμφωνω απολυτα. :hi:

Reaction score
4.986
Προμετωπιαίο φλοιό όμως , ώστε να παράγουν σκέψη μέσω συνειρμών και προπαντώς να «στέκονται » με κριτική σκέψη-άποψη σε όσα υλικά και ιδεολογικά προιόντα τους προσφέρονται ,ΜΟΝΟ οι άνθρωποι οι σοφοί .Εκμεταλευτείτε του γεγονότος αυτού και την (εκ εξελικτικού ατυχήματος ) ,καλή μας τύχη και ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.
Καλα τα λες αλλα οι περισσοτερες αποφασεις μας
δεν ειναι και τοσο αποτελεσμα ορθολογικης σκεψης
οσο θελουμε να νομιζουμε....
απλα τις δικαιολογουμε με λογικοφανη επιχειρηματα....

Εισαι μεγαλος προβοκατορας τελικα....
Το ηξερα απο την αρχη...

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525