Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.317
Δηλαδή ο καθηγητής Κριμιτζής αμφισβητεί το γεγονός του ότι: από την στιγμή που το σκάφος δεν θα υπακούει στην τηλεκατεύθυνση (πολύ σύντομα θα συμβεί αυτό ) και δεδομένου ότι τώρα βρίσκεται στην ζώνη του Κόιπερ και αργότερα θα προσεγγίσει το νέφος του Όρτ ,( το οποίο έχει περίπου πάχος 1 ε.τ. ==> 30000 χρόνια για να το διαβεί το V.1), υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να χτυπηθεί από κάποιο απο τα μυριάδες σώματα που βρίσκονται σε τροχιά εκεί μέσα, (πέτρες σε μέγεθος λεωφορείου , αστεροειδείς ,κομήτες κ.ο.κ.) ;;;;
Εάν το αμφισβητεί να πάει να πάρει μαθήματα πάνω στα μαθηματικά των πιθανότητων να πείτε στον Καθηγητή .
Λογικά για να το λένε το έχουν υπολογίσει.
Η πυκνότητα είναι κάτι το πολύ σχετικό στο διάστημα.
Ακόμα και να θέλεις να πετύχεις ένα αστεροειδή στην ζώνη των αστεροειδών, δυο τσιγάρα δρόμο μετά τον Άρη, δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι ένα βότσαλο εδώ και ένα άλλο κάτι εκατομμύρια χλμ πιο μακρυά.
[DOUBLEPOST=1527948420][/DOUBLEPOST]
Αν στειλουν οι εξωγηινοι βνύλιο θα το δωσουμε στον Πετριδη να το παιξει γιατι σιγουρα rolling stones θα ειναι(ειναι βρυκολακες αυτοι!) και μετα θα το παρει ο Κογιας για αναλυση που θα αποδειξει τη μεγαλη απατη των εξαποδω.
Αμοιρα εξωγηινακια...:D:D
Τον Μπούτια για να τους κόψει τον τσαμπουκά κατευθείαν :lolsign::lolsign:

GKZ

Reaction score
222
Κάτι ακόμη που αξίζει να αναφερθεί .Η ιδέα για την αποστολή των χρυσών δίσκων με τα δεδομένα ανήκει στον Κάρλ Σαγκάν ,(για την ακρίβεια δεν ήταν δική του η ιδέα αλλά την αποδέχτηκε με ενθουσιασμό ). Αργότερα ο Σαγκάν λύνοντας την εξίσωση Drake, με μια ορθολογική χρήση των 7 μεταβλητών που υπεισέρχονται σε αυτήv, (όπως ο ίδιος παραδέχεται στο ντοκιμαντέρ cosmos) , βρήκε ότι στον δικό μας Γαλαξία των 100 δις αστέρων ,οι νοήμονες πολιτισμοί που βρίσκονται σε ένα σχετικά καλό στάδιο τεχνολογικού πολιτισμού και οι οποίοι έχουν καταφέρει να μην αυτοκαταστραφούν , είναι n=1 .
Ναι αλλά βάσει της ασθενούς ανθρωπικής αρχής ,αυτόν τον πολιτισμό τον ξέρουμε ποιός είναι . Σε ποιούς εξωγήινους λοιπόν έστειλαν τους τα «χρυσά» δεδομένα ,με τα σκάφη «ταξιδιώτες» και «πρωτοπόροι» ;;;;Στους Ανδρομέδιους (αν υπάρχουν) τους οποίους για να τους προσεγγίσει ο V.1 με αυτές τις ταχύτητες των 1726 m /sec = 0,0000058 c , απαιτούνται 3,7962 x10 ^13 έτη .

Last edited:

Reaction score
30.455
Η πλάκα είναι να μας στείλουν οι εξωγήινοι κανα βινύλιο :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Τι θα έχουμε να ακούμε μετά περί ανώτερης τεχνολογίας :lol::lol:
Βινύλιο πάει και έρχεται....κανένα ξύλινο πολυπριζο μη μας στείλουν, από αυτά που αφήνουν την ηχητική υπογραφή τους στο τελικό αποτέλεσμα......
[DOUBLEPOST=1527951251][/DOUBLEPOST]
γιατι σιγουρα rolling stones θα ειναι
Ε φυσικά Rolling Stones...τι άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από την μεγαλύτερη μπάντα όλων των εποχών;

(ξύπνησε η τούρτα μέσα μου...)

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.317
είναι n=1 .
Ο Σαγκαν ειπε n=10.
ή χιλιάδες
ή εκατομμύρια

Επί της ουσίας είπε το προφανές.
Δεν ξέρουμε γιατί δεν ξέρουμε τις τιμες των μεταβλητών.
[DOUBLEPOST=1527951925][/DOUBLEPOST]
τι άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από την μεγαλύτερη μπάντα όλων των εποχών;
την γηραιότερη :gotcha:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Όσον αφορά το θέμα του βινυλίου να τονίσω πως δεν γνωρίζω κάποιον εχθρό, όλοι λιγότερο ή περισσότερο αγαπάμε το βινύλιο. Επίσης δεν έχω δει κάποιον εδώ μέσα που να ειρωνεύεται όποιον επιμένει να το χρησιμοποιεί,
...δεν έχεις δει; κανένα; Τι διάολο..άλλο site διαβάζεις; :):):)
το πρόβλημα δημιουργείται με όσους επιμένουν να υποστηρίζουν την ανωτερότητά του.
..κατά τη γνώμη σου λοιπόν, ποιο είναι το ανώτερο;
όμως η ανωτερότητά του δεν μπορεί να είναι ένας από αυτούς.
...μπα....μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, είναι το μεγαλύτερο προτέρημά του, υπό την προυπόθεση ότι αυτό αναπαράγεται από αξιοπρεπείς, σωστά ρυθμισμένες, και σωστά στηριγμένες συσκευές..

Reaction score
12
Το βινύλιο, που δεν έφυγε ποτέ, επέστρεψε. Τουλάχιστον για τους υπόλοιπους.

Εργοστάσια ανοίγουν, back catalogues επανεκδίδονται αυτούσιοι, ένα τρελό πάρτυ έχει ξεκινήσει.

Γενικώς ακούγονται παράπονα, για την ποιότητα των επανεκδόσεων, του ήχου, την διάθεση σε ακριβές τιμές, για τις επανεκδόσεις ως κίνηση κλπ.

Κάποιοι είστε του "σπορ" οπότε έχετε άποψη.

Πιστεύετε ότι τα πράγματα είναι μια χαρά ή πρέπει να βελτιωθούν;

Κι αν ναι τι μπορεί να γίνει?
Προσωπικά εκτιμώ ιδιαίτερα την αναλογική αναπαραγωγή σε ότι έχει να προσφέρει
και θεωρώ ότι με την κατάλληλη αναζήτηση μπορούν να βρεθούν εξαιρετικές εκδόσεις
σε πολύ συγκρατημένες τιμές

GKZ

Reaction score
222
Ο Σαγκαν ειπε n=10.
ή χιλιάδες
ή εκατομμύρια
Μα που είναι όλοι αυτοί ;;;(Fermi paradox).

Έχεις δίκιο για τον Κάρλ Σαγκάν .Βέβαια οι υπολογισμοί που κάνει στο βίντεο ,είναι οι ίδιοι με αυτούς που έγιναν στην συνάντηση του προγράμματος seti ,τo 1961 στο Γκρίν Μπάνκ , οι συμμετέχοντες της οποίας επικρίθηκαν στο ότι διάλεξαν τα ποσοστά της εξίσωσης Drake κοντά στις μέγιστες δυνατές τιμές τους ,(δηλαδή ότι τις «φούσκωσαν» κατά το δοκούν).
Έχω μείνει με την εντύπωση ότι σε κάποιο απο τα τελευταία βιβλία του Σαγκάν, είχα διαβάσει ότι και αυτός είχε αναθεωρήσει τους υπολογισμούς ,υπολογίζοντας ένα n<10 (δεν είμαι όμως σίγουρος γιατί δεν έχω εδώ τα βιβλία του Σαγκάν ώστε να το επιβεβαιώσω και έχω αρχίσει να ξεχνάω λόγω ηλικίας).

To n=1 το έχουν υπολογίσει ο Τζών Μπάροου και Φράνκ Τίπλερ στο βιβλίο τους «Ανθρωπική κοσμολογική αρχή»,( την διαχείρηση των μεταβλητών από μέρους τους εγώ την βρίσκω πολύ συνετή και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν πάρα πολύ λογικά). Βέβαια ο Τζών Μπάροου και Φράνκ Τίπλερ δεν είναι οι μόνοι επιστήμονες που υπολόγίζουν το n=1.
Eίναι και μια μερίδα επιστημόνων που «ασπάζονται» την θεωρία « της Σπάνιας γής».
Ο παλαιοντολόγος Peter D. Ward και ο αστρονόμος της NASA Donald C. Brownlee – καθηγητές στον Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον – αμφισβητούν τις υποθέσεις των Sagan και Drake. Ο Ward μελετά τις μαζικές εξαφανίσεις ειδών, ενώ ο Brownlee είναι ειδικός στους κομήτες και μετεωρίτες καθώς και στην έρευνα προέλευσης και εξέλιξης του Σύμπαντος. Οι δύο επιστήμονες επιχειρούν μια επανερμηνεία της εξίσωσης Drake αντιπαραβάλλοντας τη δική τους ανάλογη εξίσωση, την Rare Earth Equation.
Στο βιβλίο του «Rare Earth: Why Complex Life is Uncommon in the Universe», παρουσιάζουν (το έτος 2000) την «Υπόθεση της Σπάνιας Γης» (Rare Earth Hypothesis). Η υπόθεση, αν και προκάλεσε αντιπαραθέσεις, γίνεται σταδιακά αποδεκτή από όλο και περισσότερους αστροβιολόγους. Σύμφωνα με την υπόθεση, ενώ η μικροβιακή (μονοκυτταρική) ζωή ενδέχεται να είναι ευρύτατα διαδεδομένη στο Σύμπαν – ίσως περισσότερο από ό,τι μέχρι σήμερα πιστεύαμε – η πιθανότητα ύπαρξης σύνθετης (πολυκύτταρης) ευφυούς ζωής είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η εμφάνιση της, δε, στη Γη ίσως είναι μοναδική. Οι συγγραφείς τονίζουν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύχθηκε η σύνθετη ζωή ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς εξαιρετικών συγκυριών και θεωρούν σπάνιο αυτές να συνδυάζονται και αλλού. «Η ζωή, εξηγεί ο Brownlee, χρειάζεται σταθερότητα και πολύ συγκεκριμένες συνθήκες για να ευδοκιμήσει. Για να καταλήξει στη σημερινή της μορφή συντέλεσαν πολλοί παράγοντες».

Ο φυσικός και εξωβιολόγος Κρίς Ίμπι στο βιβλίο του «το ζωντανό σύμπαν» στα τελευταία κεφάλαια κάνει μια πολύ καλή διαχείριση των μεταβλητών , ( με χρήση πολύ λογικών επιχειρημάτων και μέσω διαδοχικών αποκλεισμών ) ,καταλήγοντας σε ένα n<10 .
Εν πάσει περιπτώσει όπως πολύ σωστά είπες και εσύ , δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τις ακριβείς τιμές που θα δώσουμε στις μεταβλητές , ώστε να τις θα χρησιμοποιήσομε στην εξίσωση drake και να λάβουμε ένα n που θα προσσεγγίζει την αληθή τιμή .

Μα που είναι τελικά όλοι αυτοί ;;;; (Δεν πιστεύω να πάει να γράψει κανένας για ρόσγουελ και άλλες τέτοιες αηδίες ,διότι θα τον « βομβαδίσω» με βίντεο του
Neil deGrasse Tyson)

A

AKARL

Guest
Η ανωτέρω συζήτηση μου προξέgνησε την ακόλουθη απορία:

Τίgνι τρόπω και πόσο επηρεάζεται η "μπίζνα" της "επιστροφής" του βιgνυλίου από την τιμή του n; :idk:

GKZ

Reaction score
222
πόσο επηρεάζεται η "μπίζνα" της "επιστροφής" του βιgνυλίου από την τιμή του n;
Έχετε δίκιο να αναρωτιέστε .Από την στιγμή όμως που πήρε η συζήτηση αυτήν την Τροπή ;;;
α.... και ένα ωραίο βίντεάκι ,που αντιμετωπίζει με πολύ αστείο τρόπο το πως ενδεχομένως θα συμπεριφερθούν οι εξωγήινοι (εάν υπάρχουν και αν - όταν συναντήσουν το V.1) ,στο χρυσό δίσκο .

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.317
Μα που είναι όλοι αυτοί ;;;(Fermi paradox).

Έχεις δίκιο για τον Κάρλ Σαγκάν .Βέβαια οι υπολογισμοί που κάνει στο βίντεο ,είναι οι ίδιοι με αυτούς που έγιναν στην συνάντηση του προγράμματος seti ,τo 1961 στο Γκρίν Μπάνκ , οι συμμετέχοντες της οποίας επικρίθηκαν στο ότι διάλεξαν τα ποσοστά της εξίσωσης Drake κοντά στις μέγιστες δυνατές τιμές τους ,(δηλαδή ότι τις «φούσκωσαν» κατά το δοκούν).
Έχω μείνει με την εντύπωση ότι σε κάποιο απο τα τελευταία βιβλία του Σαγκάν, είχα διαβάσει ότι και αυτός είχε αναθεωρήσει τους υπολογισμούς ,υπολογίζοντας ένα n<10 (δεν είμαι όμως σίγουρος γιατί δεν έχω εδώ τα βιβλία του Σαγκάν ώστε να το επιβεβαιώσω και έχω αρχίσει να ξεχνάω λόγω ηλικίας).

To n=1 το έχουν υπολογίσει ο Τζών Μπάροου και Φράνκ Τίπλερ στο βιβλίο τους «Ανθρωπική κοσμολογική αρχή»,( την διαχείρηση των μεταβλητών από μέρους τους εγώ την βρίσκω πολύ συνετή και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν πάρα πολύ λογικά). Βέβαια ο Τζών Μπάροου και Φράνκ Τίπλερ δεν είναι οι μόνοι επιστήμονες που υπολόγίζουν το n=1.
Eίναι και μια μερίδα επιστημόνων που «ασπάζονται» την θεωρία « της Σπάνιας γής».
Ο παλαιοντολόγος Peter D. Ward και ο αστρονόμος της NASA Donald C. Brownlee – καθηγητές στον Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον – αμφισβητούν τις υποθέσεις των Sagan και Drake. Ο Ward μελετά τις μαζικές εξαφανίσεις ειδών, ενώ ο Brownlee είναι ειδικός στους κομήτες και μετεωρίτες καθώς και στην έρευνα προέλευσης και εξέλιξης του Σύμπαντος. Οι δύο επιστήμονες επιχειρούν μια επανερμηνεία της εξίσωσης Drake αντιπαραβάλλοντας τη δική τους ανάλογη εξίσωση, την Rare Earth Equation.
Στο βιβλίο του «Rare Earth: Why Complex Life is Uncommon in the Universe», παρουσιάζουν (το έτος 2000) την «Υπόθεση της Σπάνιας Γης» (Rare Earth Hypothesis). Η υπόθεση, αν και προκάλεσε αντιπαραθέσεις, γίνεται σταδιακά αποδεκτή από όλο και περισσότερους αστροβιολόγους. Σύμφωνα με την υπόθεση, ενώ η μικροβιακή (μονοκυτταρική) ζωή ενδέχεται να είναι ευρύτατα διαδεδομένη στο Σύμπαν – ίσως περισσότερο από ό,τι μέχρι σήμερα πιστεύαμε – η πιθανότητα ύπαρξης σύνθετης (πολυκύτταρης) ευφυούς ζωής είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η εμφάνιση της, δε, στη Γη ίσως είναι μοναδική. Οι συγγραφείς τονίζουν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύχθηκε η σύνθετη ζωή ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς εξαιρετικών συγκυριών και θεωρούν σπάνιο αυτές να συνδυάζονται και αλλού. «Η ζωή, εξηγεί ο Brownlee, χρειάζεται σταθερότητα και πολύ συγκεκριμένες συνθήκες για να ευδοκιμήσει. Για να καταλήξει στη σημερινή της μορφή συντέλεσαν πολλοί παράγοντες».

Ο φυσικός και εξωβιολόγος Κρίς Ίμπι στο βιβλίο του «το ζωντανό σύμπαν» στα τελευταία κεφάλαια κάνει μια πολύ καλή διαχείριση των μεταβλητών , ( με χρήση πολύ λογικών επιχειρημάτων και μέσω διαδοχικών αποκλεισμών ) ,καταλήγοντας σε ένα n<10 .
Εν πάσει περιπτώσει όπως πολύ σωστά είπες και εσύ , δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τις ακριβείς τιμές που θα δώσουμε στις μεταβλητές , ώστε να τις θα χρησιμοποιήσομε στην εξίσωση drake και να λάβουμε ένα n που θα προσσεγγίζει την αληθή τιμή .

Μα που είναι τελικά όλοι αυτοί ;;;; (Δεν πιστεύω να πάει να γράψει κανένας για ρόσγουελ και άλλες τέτοιες αηδίες ,διότι θα τον « βομβαδίσω» με βίντεο του
Neil deGrasse Tyson)
:hi::hi:

• Like
Reactions: GKZ

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.608
Spinroad Vinyl Factory, A New Pressing Plant, Opens in Gothenburg, Sweden

Spinroad Vinyl Factory just opened within Spinneriet (The Cotton Mill), an old textile factory located in the outskirts of Gothenburg, Sweden. It's currently Sweden's only pressing plant. Currently the facility has two presses. Of course they are the new Pheenix Alpha presses made in Solna, Sweden. For now lacquer cutting and plating is done in The Netherlands (probably at Record Industry) but the company hopes to eventually add that to the in-house mix.

The pressing plant is fully booked for the foreseeable future.

A new Pheenix Alpha hides within the frame

A Closer Look

A 2" 24 Track Studer

https://www.analogplanet.com/content/new-pressing-plant-opens-gothenburg-sweden

Reaction score
283
Εγω προσωπικα ακουω με ολα τε μεσα μουσικη,flac αρχεια υψηλης αναλυσης,cd, βυνιλιο.Η μαγεια και ο ηχος του βυνιλιου δεν μπορει αν ξεπεραστει,βαλτε ενα καλο 12ιντσο βυνιλιο να παιξει και μετα βρειτε κατι που να παιζει καλυτερα απο αυτο με αλλα μεσα,δεν υπαρχει πουθενα!!!Εχω κανει πολλα τεστ και διαπιστωνω οτι ενα σωστα σεταρισμενο πικαπ δεν εχει αντιπαλο,Απο την αλλη πιστευω οτι λιγοι ξερουν να ρυθμισουν σωστα ενα πικαπ,εχω ακουσει κατα καιρους πολλα παλαβα απο ατομα μεσα στο φορουμ,οποτε ειναι λογικη και η απογοητευση τους για τον ηχο.Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω και νευριαζω απιστευτα,ποιος ο λογος η σημερινη ηχογραφηση η η επανεκδοση ενος βυνιλιου πρεπει να γινεται ψηφιακα και οχι αναλογικα;;;;;Αν θελω ψηφιακα εχω το cd και το σκληρο στον υπολογιστη με το dac συνδεμενο,το βυνιλιο γιατι πρεπει αν γινεται ψηφιακα;;;Εκει πιστευω οτι χαλαει ολη η μαγεια του ηχου.Και ενω θα επρεπε αν ειμαι χαρουμενος με την μερικη επιστροφη του βυνιλιου,τελικα δεν ειμαι καθολου!!!

Reaction score
2.584
"Θα ερθει η μερα που θα βλεπετε στον ΣΚΑΪ τον Γιαννη Πετριδη με δακρυα στα ματια να στελνει τα containers με τη συλλογη του απο βινυλια και cds, στην Ανακυκλωση"

μοναχος Φλασφιξιος :D

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.608
"Θα ερθει η μερα που θα βλεπετε στον ΣΚΑΪ τον Γιαννη Πετριδη με δακρυα στα ματια να στελνει τα containers με τη συλλογη του απο βινυλια και cds, στην Ανακυκλωση"

μοναχος Φλασφιξιος :D
- τότε θα ανοίξω μαϊμού εταιρεία ανακύκλωσης , και θα τα οικειοποιηθώ . . . :rolleyes:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527
Εγώ λέω να μαζευτούμε 5-6 να ανοίξουμε ένα εργοστάσιο να φτιάχνουμε βινύλια, σαν αυτούς στο γκέτεμποργκ.
Έχει λεφτά η δουλειά.
Θα τσιμπήσουμε με λίγα εβρά κανα πεταμένο μπομπινόφωνο και καμιά ψόφχια κονσόλα με βγιούμετρα, να φτιάχνουμε σούπερ ντούπερ αναλογικό ήχο, να δακρύζει ο κάθε χαϊεντάς 3ης ηλικίας.
Πολλά λεφτά μυρίζω...

Ψήνεστε;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.608
. . . Απο την αλλη πιστευω οτι λιγοι ξερουν να ρυθμισουν σωστα ενα πικαπ,εχω ακουσει κατα καιρους πολλα παλαβα απο ατομα μεσα στο φορουμ,οποτε ειναι λογικη και η απογοητευση τους για τον ηχο. . . .

. . . Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω και νευριαζω απιστευτα,ποιος ο λογος η σημερινη ηχογραφηση η η επανεκδοση ενος βυνιλιου πρεπει να γινεται ψηφιακα και οχι αναλογικα;;;;;!

- αυτή είναι μία βασική αιτία δυσφήμισης του μέσου , ενώ πχ το cd player παίζει ή δεν παίζει ( χάλασε ) , το πικάπ μπορεί να παίζει κακορυθμισμένο , φθαρμένο , με τελειωμένη κεφαλή μέχρι τελικής πτώσης , αναπαράγοντας φυσικά ένα χάλι και μισό

- υπομονή , στις χώρες του εξωτερικού τα στούντιο παραγωγών και εγγραφών δεν πέταξαν τον αναλογικό τους εξοπλισμό . . . και φυσικά όπως είπες δεν έχει νόημα η ψηφιακή έκδοση και επανέκδοση του βινυλίου . . . ( λές και ο δίσκος είναι μπάφερ )

Reaction score
30.455
Το είχα ξαναγράψει...καθόμαστε εν έτει 2018 και συζητάμε για την θριαμβευτική "επιστροφή" ενός μέσου που ανάμεσα στις άλλες φροντίδες που χρειάζεται για να παίξει "σωστά" ,περιλαμβάνονται το πλύσιμο και το ξεσκόνισμα...

:headbang::headbang::headbang:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.608
Το είχα ξαναγράψει...καθόμαστε εν έτει 2018 και συζητάμε για την θριαμβευτική "επιστροφή" ενός μέσου που ανάμεσα στις άλλες φροντίδες που χρειάζεται για να παίξει "σωστά" ,περιλαμβάνονται το πλύσιμο και το ξεσκόνισμα...

:headbang::headbang::headbang:

- αυτά είναι τα ωραία του . . . 8-)

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos