Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.
Reaction score
30.455
- αυτά είναι τα ωραία του . . . 8-)
Καμία αντίρρηση..για αυτούς που έχουν μεγαλώσει με αυτά βέβαια.
Δεν το απαρνιέμαι το πικαπάκι μου ,συνεχίζω να ακούω και ενίοτε να το απολαμβάνω.
Τους διθυράμβους περί επιστροφής και όλο αυτό το ψευτορομαντικό κλίμα αναβίωσης ,δεν αντέχω!

Reaction score
48
Μερικοί εδώ μέσα νομίζουν ότι η κοπή ενός βινυλίου είναι ερασιτεχνική φάση. Έτσι κάθε άσχετος μπορεί να ανοίξει ένα εργοστάσιο και να κόβει δίσκους στο χωριό, όπως τις πατάτες του. Τώρα κατάλαβα γιατί η Parlophone επιστράτευσε από τα χωράφια του τον James Guthrie προκειμένου να επιμεληθεί τις επανεκδόσεις των άλμπουμ των Pink Floyd το 2016. Καλές κονόμες σας εύχομαι!

Reaction score
30.455
Εγώ λέω να μαζευτούμε 5-6 να ανοίξουμε ένα εργοστάσιο να φτιάχνουμε βινύλια, σαν αυτούς στο γκέτεμποργκ.
Έχει λεφτά η δουλειά.
Θα τσιμπήσουμε με λίγα εβρά κανα πεταμένο μπομπινόφωνο και καμιά ψόφχια κονσόλα με βγιούμετρα, να φτιάχνουμε σούπερ ντούπερ αναλογικό ήχο, να δακρύζει ο κάθε χαϊεντάς 3ης ηλικίας.
Πολλά λεφτά μυρίζω...

Ψήνεστε;
Σου έχω και όνομα.... Havapsol Records!:p

Reaction score
370
Δίσκους ψηφιακής διαδικασίας έκδοσης δεν έχει νόημα να αγοράζει κανείς. 'Οποιος όμως διαθέτει μια αξιόλογη και καλά διατηρημένη δισκοθήκη μαζί με ένα καλορυθμισμένο πικάπ, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ακούει αναλογικό ήχο. Ενας απο τους λόγους που αναφέρθηκε ήταν η φροντίδα και ο χρόνος που απαιτεί το βινύλιο. Δηλαδή η νέα τεχνολογία εκτός των καλών που μας πρόσφερε τελικά μας έκανε πολύ τεμπέληδες. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για το βινύλιο. Για τις αμέτρητες ώρες στο ψάξιμο, στους προβληματισμούς και στις αγορές των σύγχρονων μηχανημάτων για την βελτίωση του ψηφιακού ήχου ούτε κουβέντα.

Reaction score
30.455
'Οποιος όμως διαθέτει μια αξιόλογη και καλά διατηρημένη δισκοθήκη μαζί με ένα καλορυθμισμένο πικάπ, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ακούει αναλογικό ήχο
Ετέθη καμία απαγόρευση και δεν την πήρα πρέφα?

Reaction score
4.587
Εγώ λέω να μαζευτούμε 5-6 να ανοίξουμε ένα εργοστάσιο να φτιάχνουμε βινύλια, σαν αυτούς στο γκέτεμποργκ.
Έχει λεφτά η δουλειά.
Θα τσιμπήσουμε με λίγα εβρά κανα πεταμένο μπομπινόφωνο και καμιά ψόφχια κονσόλα με βγιούμετρα, να φτιάχνουμε σούπερ ντούπερ αναλογικό ήχο, να δακρύζει ο κάθε χαϊεντάς 3ης ηλικίας.
Πολλά λεφτά μυρίζω...

Ψήνεστε;
Το έχει κάνει ο Jack εδώ και χρόνια.
https://thevinylfactory.com/news/jack-white-third-man-records-detroit-pressing-plant/

Και πάντα με τον πατροπαράδοτο αμερικάνικο τρόπο: Detroit - Αμερικάνοι εργάτες - Small business … ιιιιιχχχχαααααα και παίζει καλύτερα.

Reaction score
48
Ετέθη καμία απαγόρευση και δεν την πήρα πρέφα?
Ετέθη ειρωνεία για όσους γουστάρουν να ακούνε αναλογικά και αγοράζουν βινύλια. Είμαστε τα κορόϊδα που στην πλάτη μας βγάζουν φράγκα οι άλλοι, είμαστε και βλαμμένοι που δε γουστάρουμε περισσότερο τις ακροάσεις από dac και τα τοιαύτα.

Reaction score
30.455
Ετέθη ειρωνεία για όσους γουστάρουν να ακούνε αναλογικά και αγοράζουν βινύλια. Είμαστε τα κορόϊδα που στην πλάτη μας βγάζουν φράγκα οι άλλοι, είμαστε και βλαμμένοι που δε γουστάρουμε περισσότερο τις ακροάσεις από dac και τα τοιαύτα.
Σιγά ρε σταυροφόρε της ανόθευτης βινυλιακής αναπαραγωγής που θίχτηκες!
Η πλακίτσα και τα πειράγματα επιτρέπονται στον διαδικτυακό καφενέ μας ,αρκεί να είναι καλοπροαίρετα και να μην ξεπερνάμε τα όρια της ευπρέπειας.
Κάνε και συ πλακίτσα με τους ντιτζιταλοφρίκουλες...σε εμπόδισε κανείς?:wink:
Εγώ πάντως ,απολαμβάνω να πειράζω και τις δυο κατηγορίες.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.707
Σου έχω και όνομα.... Havapsol Records!:p
Κατέθεσα το όνομα μόλις, μην μας το αρπάξει κανένας πονηρός. ;):D

Το έχει κάνει ο Jack εδώ και χρόνια.
https://thevinylfactory.com/news/jack-white-third-man-records-detroit-pressing-plant/

Και πάντα με τον πατροπαράδοτο αμερικάνικο τρόπο: Detroit - Αμερικάνοι εργάτες - Small business … ιιιιιχχχχαααααα και παίζει καλύτερα.
Επειδή αγαπώ πολύ τον Jack (και τον Adam), μάλλον θα το γυρίσω σε βινύλιο. :)

Reaction score
30.455
Κατέθεσα το όνομα μόλις, μην μας το αρπάξει κανένας πονηρός. ;):D
Πρακτικό ,έξυπνο και προνοητικό μωρό!:p
Θα προτείνω στον C.E.O της εταιρείας (Costas Ear Officer) ,να σε τοποθετήσει στη θέση του εμπορικού διευθυντή!
Για διευθυντής μάρκετινγκ από την άλλη ,χρειάζεται κάποιος με βαθιά πίστη στο προϊόν...ας πούμε ο Κόγιας!:D

Reaction score
2.484
Η «ρετρολαγνεία» είναι μία παγκόσμια τάση και εξελίσσεται όπως είναι επακόλουθο και σε παγκόσμια μπίζνα. Το βινύλιο δεν μπορεί φυσικά να μείνει απέξω - αλλά και γιατί να μείνει.

Πέραν άλλων κοινωνικά (η «ρετρολαγνεία») εκφράζει και μία αναγκαιότητα «αντίδρασης» στον αυτοματισμό της τεχνολογίας και της Παγκοσμιοποίησης που είναι πάντα BIG και Mainstream.

Ο καταναλωτής – πελάτης αισθάνεται ότι κάνει μία «επανάσταση» εναντίον της Apple-Microsoft-Netflix -ΙΚΕΑ κλπ. κλπ. και προτιμά περισσότερο προσωπικά – «χειροπιαστά» καταναλωτικά προϊόντα (από μικρότερες εταιρείες) που τονίζουν την προσωπικότητα του. Εκεί βλέπω την διείσδυση στους νέους , σαν προσπάθεια να αποκτήσουν ταυτότητα. Στα μάτια ενός 18άρη δεν έχεις προσωπικότητα αν έχεις ένα σκληρό 10ΤΒ με μουσική – έχεις όμως αν έχεις στο δωματιο σου 20 βινύλια με πικαπ.
Και το body tattoo κάπως έτσι το ερμηνεύω σαν μία τάση απόκτησης προσωπικότητας από τους νέους.

Αυτό που δημιουργεί προβληματισμό είναι η άποψη ότι ο δίσκος βινυλίου είναι το κορυφαίο τεχνολογικά μέσο μουσικής αναπαραγωγής. Σε αυτό υπάρχει αντίλογος και καλώς υπάρχει.

Αυτή η άποψη δεν ανήκει στους νέους που αγοράζουν βινύλια γιατί το κάνουν για τον λόγο που γράφω παραπάνω. Ποτέ δεν έχω ακούσει νέο να ισχυρίζεται ότι αγοράζει βινύλια για να ακούει καλύτερο ήχο.

Η άποψη περί« υπεροχής» ανήκει στους χαιεντάδες – γενιά Πολυτεχνείου. Αυτοί κατά τη γνώμη μου διαβάζουν μόνο ότι θέλουν και ερμηνεύουν την παρουσία του βινυλίου σαν υπεροχή του βινυλίου.

Δεν είναι κακό να καβαλάς μία Χάρλει μηχανή για χίλιους λόγους – Ευχαριστιέσαι και την αίσθηση και την ακοή και την εμφάνιση - περνάς καλά –κάνεις φίλους . Αξέχαστες βόλτες προσφέρει στους κατόχους . Και η Χάρλει παγκόσμια ανεβάζει πωλήσεις.

Αυτό που δημιουργεί αντίλογο είναι να ισχυρίζεσαι ότι θα κερδίσεις το motoGP με την Χάρλει , και ότι οι πωλήσεις αυξάνονται γιατί οι αγοραστές θα κατέβουν στους αγώνες.

Για να κλείσω και το θέμα που ρωτά ο νηματοθέτης , για τους λόγους που γράφω παραπάνω , η μπίζνα «επαναφορά» του βινυλίου βλέπω να έχει μέλλον .

Reaction score
48
Άσε μας ρε haris τούρτα που θεώρησες ότι θίχτηκα κιόλας. Πέρα από τις πλάκες, απαντάμε και σοβαρά ενίοτε. Χαλάρωσε.

Reaction score
30.455
Άσε μας ρε haris τούρτα που θεώρησες ότι θίχτηκα κιόλας. Πέρα από τις πλάκες, απαντάμε και σοβαρά ενίοτε. Χαλάρωσε.
Χαλαρός είμαι καλέ μου!
[DOUBLEPOST=1528286071][/DOUBLEPOST]Αφού όμως θες σοβαρή κουβέντα ,για δείξε μου ένα ποστ που να λέει ακριβώς ή περίπου αυτό που γράφεις:

είμαστε και βλαμμένοι που δε γουστάρουμε περισσότερο τις ακροάσεις από dac και τα τοιαύτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.550
Είμαστε τα κορόϊδα που στην πλάτη μας βγάζουν φράγκα οι άλλοι, είμαστε και βλαμμένοι που δε γουστάρουμε περισσότερο τις ακροάσεις από dac και τα τοιαύτα.
Σωστά τα λες.
:drinks:

Reaction score
29.675
Έχει λεφτά η δουλειά.
Πολλά λεφτά μυρίζω...

Ψήνεστε;

Μέσα , μαζί σου. !!!!:gamer:

Reaction score
4.587
Αυτή η άποψη δεν ανήκει στους νέους που αγοράζουν βινύλια γιατί το κάνουν για τον λόγο που γράφω παραπάνω. Ποτέ δεν έχω ακούσει νέο να ισχυρίζεται ότι αγοράζει βινύλια για να ακούει καλύτερο ήχο.
Κι όμως εγώ το έχω ακούσει από αρκετούς. Με καναδυό από αυτούς συμφώνησα μάλιστα, ειδικά με τον έναν συμφώνησα απόλυτα καθώς την ίδια στιγμή του πουλούσα τρία άλμπουμ των nirvana για 130€. Η υπεραξία του βινυλίου απλά δεν υπάρχει, το hype είναι τέτοιο που οι τιμές έχουν φτάσει στο θεό.

Reaction score
29.675
Η «ρετρολαγνεία» είναι μία παγκόσμια τάση και εξελίσσεται όπως είναι επακόλουθο και σε παγκόσμια μπίζνα. Το βινύλιο δεν μπορεί φυσικά να μείνει απέξω - αλλά και γιατί να μείνει.

Πέραν άλλων κοινωνικά (η «ρετρολαγνεία») εκφράζει και μία αναγκαιότητα «αντίδρασης» στον αυτοματισμό της τεχνολογίας και της Παγκοσμιοποίησης που είναι πάντα BIG και Mainstream.

Ο καταναλωτής – πελάτης αισθάνεται ότι κάνει μία «επανάσταση» εναντίον της Apple-Microsoft-Netflix -ΙΚΕΑ κλπ. κλπ. και προτιμά περισσότερο προσωπικά – «χειροπιαστά» καταναλωτικά προϊόντα (από μικρότερες εταιρείες) που τονίζουν την προσωπικότητα του. Εκεί βλέπω την διείσδυση στους νέους , σαν προσπάθεια να αποκτήσουν ταυτότητα. Στα μάτια ενός 18άρη δεν έχεις προσωπικότητα αν έχεις ένα σκληρό 10ΤΒ με μουσική – έχεις όμως αν έχεις στο δωματιο σου 20 βινύλια με πικαπ.
Και το body tattoo κάπως έτσι το ερμηνεύω σαν μία τάση απόκτησης προσωπικότητας από τους νέους.

Αυτό που δημιουργεί προβληματισμό είναι η άποψη ότι ο δίσκος βινυλίου είναι το κορυφαίο τεχνολογικά μέσο μουσικής αναπαραγωγής. Σε αυτό υπάρχει αντίλογος και καλώς υπάρχει.

Η άποψη περί« υπεροχής» ανήκει στους χαιεντάδες – γενιά Πολυτεχνείου. Αυτοί κατά τη γνώμη μου διαβάζουν μόνο ότι θέλουν και ερμηνεύουν την παρουσία του βινυλίου σαν υπεροχή του βινυλίου.

Δεν είναι κακό να καβαλάς μία Χάρλει μηχανή για χίλιους λόγους – Ευχαριστιέσαι και την αίσθηση και την ακοή και την εμφάνιση - περνάς καλά –κάνεις φίλους . Αξέχαστες βόλτες προσφέρει στους κατόχους . Και η Χάρλει παγκόσμια ανεβάζει πωλήσεις.

Αυτό που δημιουργεί αντίλογο είναι να ισχυρίζεσαι ότι θα κερδίσεις το motoGP με την Χάρλει , και ότι οι πωλήσεις αυξάνονται γιατί οι αγοραστές θα κατέβουν στους αγώνες.

Για να κλείσω και το θέμα που ρωτά ο νηματοθέτης , για τους λόγους που γράφω παραπάνω , η μπίζνα «επαναφορά» του βινυλίου βλέπω να έχει μέλλον .

Πόσο δίκιο έχεις !! και πόσα likes να σου βάλω.
Ειδικά αυτό με τις harley να τρέχουν στο παγκόσμιο είναι όλα τα λευτά.
Harleάδες όλου του κόζμου ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

Πολυθρόνα με ρόδες τις αποκαλώ εγώ.

Reaction score
4.587
Είμαστε τα κορόϊδα που στην πλάτη μας βγάζουν φράγκα οι άλλοι …
Αυτό ισχύει αλλά όλοι λίγο πολύ κορόιδα είμαστε σε κάποιον καταναλωτικό τομέα. Στη μουσική πάντως όσο κορόιδο κι αν είναι κάποιος που θα δώσει +40€ για ένα βινύλιο δεν φτάνει αυτόν που θα δώσει 25$ για να πάρει σε 24/192 αυτό http://www.hdtracks.com/the-velvet-underground-nico-45th-anniversary-remaster-135215?format=AIFF. Ο δεύτερος είναι μακράν το υπέρτατο κορόιδο.

Reaction score
29.675
Καμία αντίρρηση..για αυτούς που έχουν μεγαλώσει με αυτά βέβαια.
Δεν το απαρνιέμαι το πικαπάκι μου ,συνεχίζω να ακούω και ενίοτε να το απολαμβάνω.
Τους διθυράμβους περί επιστροφής και όλο αυτό το ψευτορομαντικό κλίμα αναβίωσης ,δεν αντέχω!
Αει μωρή τούρτα και συ.!

Reaction score
48
Χαλαρός είμαι καλέ μου!
[DOUBLEPOST=1528286071][/DOUBLEPOST]Αφού όμως θες σοβαρή κουβέντα ,για δείξε μου ένα ποστ που να λέει ακριβώς ή περίπου αυτό που γράφεις:
Διάβασε ελάχιστα μηνύματα πριν από αυτό στο Δόκτωρα και θα το διαπιστώσεις αυτούσιο. Κερνάει και μπύρες.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.010
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos