Γυμναστική (crossfit)

Reaction score
228
Αμέτσι φτιάχνονται τα κορμιά. :p
Άσε γιατί ένας φίλος (κυπελούχος τεννίστας) μου σφύριξε τελευταία κάτι ωραίες μπύρες από τα lidl και έχω αποσυντονιστεί, επιβεβαιώνοντας - και εδώ - τον κανόνα 80-20.
80% διατροφή και 20% γυμναστική.
Άμα πλακώνεσαι στις μπυρίτσες, δύσκολα τα πράγματα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.575
Άμα δεν έχεις χρόνο για γυμναστική, μόνο άρσεις θανάτου.
Αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, κάνε και διάφορα είδη σκουώτς.
Κι άλλος διαθέσιμος χρόνος; Μονόζυγο, κοιλιακοί, κάμψεις.
Κι άλλος; Βάρη. Πολλά κιλά.
Κι άλλος; Μπουνιές στο σάκο και κολύμβηση.
Ε, πέθανες, δεν έχει άλλο..

Σε αυτά τα "βασικά" έχω καταλήξει.

Reaction score
25.587
η μπυριτσα δεν κακη
200-220 θερμιδες το μπουκαλι των 500.
υπαρχουν και χειροτερα - με τα εξηγησε η δασκαλα

Reaction score
228
η μπυριτσα δεν κακη
200-220 θερμιδες το μπουκαλι των 500.
υπαρχουν και χειροτερα - με τα εξηγησε η δασκαλα
Πολύ σωστά. Αλλά επί 3 τα μπουκαλάκια + τα συνοδευτικά, θέλει 2 ώρες να σβήσει το καντήλι σου σε cross ή Πειραιά-Κηφισιά τροχάδην

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
....μμμμ....συνδρομη ....?
δηλαδη ποσο ακριβη ?
μια καλη σχολη γιογκα εχει απο 80-120 ευρω το μηνα...
Σε αυτες τις σχολες γινονται σεμιναρια για κατακουρυφο....
πολλοι κροσφιταδες περνανε....κανοντας κατακορυφο μπανανα......αυτο ξερουν...μεχρι εκει μπορουν.....
Οταν δουλευεις το σωμα με βαρη (πασης φυσεως) καλα ειναι για να μορφοποιεις το σωμα σου
(αν αυτος ειναι ο στοχος σου)
βεβαια και σφιχτες που σπρωχνουν 100+ κιλα στο εξτενσιον....δεν μπορουν υπο αλλες προυποθεσεις να σηκωσουν 30 κιλα (πολλα λεω ) με το ενα ποδι.....ειναι πως γυμναζεσαι...τι αντιλαμβανεσαι.....
Ενα φεγγαρι ειχα στην υπογα σακο ,αχλαδι σχοινακι...και περα απο καθε τι αλλο
(βαρη τρεχαλα κουνγκ φου)
Παταγα και ενα καλο σετακι κλοτσωμπουνιδα........καλη φαση ........
Kαι λιγος σαββουλης ( ο ενας μου δασκαλος)

Reaction score
4.755
Άμα δεν έχεις χρόνο για γυμναστική, μόνο άρσεις θανάτου.
Αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, κάνε και διάφορα είδη σκουώτς.
Κι άλλος διαθέσιμος χρόνος; Μονόζυγο, κοιλιακοί, κάμψεις.
Κι άλλος; Βάρη. Πολλά κιλά.
Κι άλλος; Μπουνιές στο σάκο και κολύμβηση.
Ε, πέθανες, δεν έχει άλλο..

Σε αυτά τα "βασικά" έχω καταλήξει.
Σχεδόν παρομοίως..... Φουλ βαρη , φουλ σκουωτ,αρσης θανάτου,παγκος τα τελευταία 22 χρόνια. Σταθερός στα λίγα σωματικά κιλά μου , διατηρώντας αρκετή δύναμη για παίζω σε αγώνες powerlifting .

Reaction score
745
Ρε παιδια δεν μαζευομαστε σε κανα γηπεδο να γνωριστουμε κιολας να κανουμε κανα WOD μεχρι να σπασει η καρδια μας να γουσταρουμε...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
υπαρχει ενα αμερικανικο μοτο
hate the player not the game....
Aν καποιος δουλευει με δασκαλο -προπονητη απο πανω του
τραυματισμο δεν βγαζει.........
Αν δεν νιωθει πως να προστατεψει τον ευατο του ,
κανει τα περσοναλ του......
μεχρι να καταλαβει πως θα κανει καθε τι χωρις να τραυματιζεται.....

melina

Cargo 200
Reaction score
45.533
Άσε γιατί ένας φίλος (κυπελούχος τεννίστας) μου σφύριξε τελευταία κάτι ωραίες μπύρες από τα lidl και έχω αποσυντονιστεί, επιβεβαιώνοντας - και εδώ - τον κανόνα 80-20.
80% διατροφή και 20% γυμναστική.
Άμα πλακώνεσαι στις μπυρίτσες, δύσκολα τα πράγματα...
Να τον προσεχείς τον τενίστα, αυτός πίνει τις μπυρες οι γύρω του παχαίνουν! Φίδι μεγάλο!!!!

Reaction score
25.587
Πολύ σωστά. Αλλά επί 3 τα μπουκαλάκια + τα συνοδευτικά, θέλει 2 ώρες να σβήσει το καντήλι σου σε cross ή Πειραιά-Κηφισιά τροχάδην
Έτσι ακριβώς.
Πως ενα burger δηλαδή φτανει τις 1800 θερμίδες ενώ έχει 300 γραμμάρια μοσχαρίσιο μπιφτέκι που προβλέπεται βάση νόμου δηλαδή να το φας 2 φορές την εβδομάδα.
Μετα μου εξήγησε κάτι έρευνες που κάνανε στο Πανεπιστήμιο βάζοντας επαγγελματίες αθλητές να φάνε ενα αγαπημένο αμαρτωλό γεύμα και να προσπαθούν να το κάψουν αυθημερόν στην προπόνηση. Δεν το κατάφερε κανείς . Θέλει πανω απο 2 μέρες προσοχή τέτοιο γεύμα , αν όχι 3.
Έφτασα στα 40 (σχεδόν αβίαστα και με πρόσθετους χιαστους και στα δυο πόδια) να εχω καλύτερο κορμί απο ότι στα 20 και τα 27 , αν δεν κατεεις (και πως να κατεεις δηλαδή όταν δεν είναι η δουλειά σου η το βασικό σου χόμπυ ) τελικά κάποιος πρέπει να στα δείξει .

D

deleted user 10898

Guest
λοιπόν...
σε ηλικία 35 ετών και με 2 παιδιά πλέον άρχισα να έχω πρόβλημα με την μέση μου.
το είδος της δουλειάς (σκυφτός για ώρες πάνω από ένα τραπέζι, σηκώνοντας βάρη με λάθος τρόπο κλπ) μου προκάλεσαν τα γνωστά προβλήματα προβολής δίσκων που με κράτησαν και στο κρεβάτι 2 φορές για 3-4 ημέρες.
Ιατροί, φυσίατροι (είναι γιατροί αυτοί?) αθλίατρος όλοι μου εξήγησαν πως πρέπει να δυναμώσω τους μυς που στηρίζουν την σπονδυλική μου στήλη. Ακολούθησα κάποιες συμβουλές (κολύμπι, ασκήσεις φυσιοθεραπείας κλπ) με πενιχρά αποτελέσματα. (το ξέρετε πχ ότι το πρόσθιο επιβαρύνει τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και μόνο το ύπτιο προβλέπεται?)
Λόγο επαγγελματικής άνεσης με το θέμα αποφάσισα να διαβάσω τα pdf.

Ultimate Back Fitness and Performance provides the evidence base to design and prescribe the most appropriate exercise programs for the back. Professor McGill’s unique approach is based upon years of scientific research into back function of injured people through to elite athletes. His expertise is sought by governments, corporations, professional sports teams and athletes worldwide. A complete description of a 5 stage program is provided.

If you just want pictures of exercises, get another book. If you want to know WHY, HOW and WHEN specific exercises work and how to design a logical progression, then this is the book for you

Be prepared for a new approach. Ultimate Back Fitness and Performance is a myth buster!

D

deleted user 10898

Guest
Κατάλαβα πολύ σύντομα με λίγο διάβασμα από τον ποιο ειδικό επιστήμονα ίσως, ότι όλη η προτεινόμενη ενδυνάμωση των μυών που στηρίζουν την σπονδυλική μου στήλη (κοιλιακοί ραχιαίοι κλπ ) ήταν γενικά ΛΑΘΟΣ.
Και τότε έπεσε στην κατοχή μου αυτό.

Get Serious
by
Brett Osborn
4.21 · Rating details · 130 Ratings · 9 Reviews
Confused by all the health and fitness information out there? Who isn’t? From nutrition and supplements to strength training, Dr. Osborn cuts through the nonsense with his logical approach. A board-certified Neurosurgeon with a secondary certification in Anti-Aging and Regenerative Medicine, Dr. Osborn combines his 30+ years of training experience with his medical knowledge to give you an easy-to-read, science-based guide to health and longevity. No stone is left unturned in Get Serious. There are dedicated chapters on nutrition, supplements, smart drugs and strength training. And Dr. Osborn’s time-tested, comprehensive training protocol is included as an appendix! This straightforward regimen will help you build strength while enhancing your body’s ability to burn fat without the fancy overpriced gadgets often touted by fitness “experts.” Stop wasting time and money on such quick-fixes. They don’t exist. There are no shortcuts. There are no entitlements. Dr. Osborn will encourage you to take the bull by the horns and thwart the assault of the failed healthcare system. Assume control of your health and Get Serious! Dr. Osborn will show you how in this information-packed, life-changing guide. Get Serious is a must-read!

ο γιατρούλης παρόλα τα δήθεν, το εφετζίδικο κορμί (φάρμακα?) κλπ ξεκαθαρίζει με απλό τρόπο τα πράγματα.
Όλοι οι φυσιοθεραπευτές τρέμουν όταν ακούν άρσεις θανάτου (deadlifts) και μέση.
ο γιατρουλης τις γράφει στους ασθενείς του να τις ξεκινήσουν αμέσως μετά τα χειρουργεία αποσυμπίεσης δίσκων.
Αλλα προσοχή! η φόρμα εκτέλεσης είναι το α και το ω σε όλες του τις προτάσεις.
εκεί βρίσκεται το ζουμί και εκεί γίνεται η ζημιά.
Άρσεις θανάτου, καθίσματα, πιέσεις πάγκου και λίγο αεροβική είναι το πρόγραμμα του.
και φυσικά βάζει τα πράγματα στην θέση τους. με μπάρα και βάρη, αρχικά λίγα που όμως σταδιακά ανεβαίνουν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. η βασική αυτή αρχή που είναι το κίνητρο της μυικής ενδυνάμωσης. χωρίς αύξηση στο βάρος (ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ) οι μυς δεν δυναμώνουν.
Σετ των 5 επαναλήψεων προτείνει. και αύξηση των κιλών κάθε φορά.
έτσι είπα να δοκιμάσω.
πείστηκα.
ΣΕ διάστημα λίγων μηνών τα αποτελέσματα ήταν συνταρακτικά.
μπορούσα και σήκωνα τα παιδιά μου πλέον από το κρεβάτι μου και να τα πηγαίνω στο δικό τους και αντί να φοβάμαι μην με πιάσει η μέση μου είχα ένα τεράστιο χαμόγελο!
Δούλευα ξεκούραστα ενώ άρχισε να αλλάζει πολύ και το κορμί μου.

D

deleted user 10898

Guest
Έλα όμως που μου μπήκε το μικρόβιο...
γούσταρα που σήκωνα κιλά που ήμουν ο αρκετά δυνατός στα τυπικά συνοικιακά γυμναστήρια.
έκανα πλάκα με τα παιδιά με τα χτισμένα σώματα όταν έβαζα πάνω από 100κιλα στην πλάτη για να κάνω τα καθίσματα μου (και ΕΤΣΙ χτίζεται η υγεία της πλάτης). μην πω για τις άρσεις θανάτου που έτρεχε ο γυμναστής να βάλει χαλάκια κάτω από τα κιλά να μην χαλάσει το δάπεδο.
εκεί αναγκάστηκα να ψάξω. και άλλο. ο ζαπαντης είναι ειδικός και μου πρότεινε 2-3 πράγματα (Ευχαριστώ φίλε)
Ο θεος της ενδυνάμωσης όταν ξεκινάς είναι ένας...
Mark Rippetoe

Εκεί μπαίνεις σε άλλο επίπεδο.
Προγραμματισμός ανάλογα με την ηλικία σου.
Πάντα προσοχή στην φόρμα.
και ΔΥΣΤΥΧΩΣ εισαγωγή στα ολυμπιακά βάρη (α ρε ζαπάντη...)

Reaction score
386
Παίδες πολύ προσοχή με τα πολλά κιλα σε αρσεις θανατου κ σκουωτ κ γενικά με βάρη, χρόνια μετά έκανα εγχειρήσεις κήλης άμφω.

D

deleted user 10898

Guest
κάνοντας 2 χρόνια τα παραπάνω δυνάμωσα και λύθηκε το πρόβλημα μου.
ευτυχισμένος?
περίπου.
για να δυναμώνεις συνέχεια θέλει να τρως.
είχα φύγει και από το πρόγραμμα του νευροχειρουργού και είχα κόψει την αεροβική.
έπρεπε να αλλάξω.
ήμουν ένας δυνατός χοντρούλης που δεν μπορούσα εύκολα να τρέξω πάνω από 1-2 χιλιόμετρα.
διαβάζοντας κατάλαβα ότι η διαλειματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) με μικρο χρόνο άσκησης που ταιριάζει στο ημερήσιο πρόγραμμα μου αυξάνει τον μεταβολισμό για μέχρι και 36 ώρες. θεωρείτε αυτή την στιγμή ο καλύτερος συνδυασμός αεροβικής και αύξησης των καύσεων. έπρεπε να κάνω κάτι τέτοιο.
και τότε βλέπω δίπλα στο σπίτι μου στα βόρεια προάστεια ένα από τα ποιο γνωστά επίσημα crossfitαδικα τότε.
κάνω ένα μήνα δοκιμαστικό. αυτό ήταν.
το crossfit είναι παγίδα. μεγάλη παγίδα.
προάγει τον ανταγωνισμό αλλά σε ένα περιβάλλον άκρως φιλικό που όλοι σε βοηθάνε.
σε βοηθάνε να ξεπεράσεις τα όρια της αντοχής σου. και αυτό είναι η παγίδα. όταν ξεκινάς λες τι κάνω εδώ και μόλις τελειώσει και βγάλεις το πρόγραμμα (workout of the day WOD) έχεις τεράστια ικανοποίηση και περιμένεις την επόμενη ημέρα. πολλοί ερχόντουσαν πρωί βράδυ!
εγώ έχοντας κάνει βάρη είχα άλλη άνεση και αυτό με παγίδεψε περισσότερο.
όμως.
ανεπάρκεια γυμναστών. και φυσικά το στιλάκι της έντασης. άρχισαν οι ενοχλήσεις στο γόνατο. πιθανόν μηνίσκος 3 εβδομάδες έξω. όλα καλά.
με νευρίασε ότι όσο περνούσε ο καιρός έβλεπα την ανεπάρκεια.
έτσι το πήρα απόφαση.
από τον Σεπτέμβρη είμαι στο ποιο μεγάλο crossfit box της Ανατολικής αττικής. απόλυτος επαγγελματισμός. 5 επίπεδα που αν δεν τα ολοκληρώσεις δεν σε πάνε παρακάτω. έκανα ΜΗΝΕΣ να φτάσω εκεί που με είχαν οι άλλοι βάλει σε ένα μήνα!
και φυσικά τα αποτελέσματα που ήθελα.
Τρέχω άνετα 5χιλιομετρα οποτε γουστάρω. και με προσεγμένη διατροφή αρχισαν να φεύγουν και τα κιλά χωρίς να χάσω πολύ δύναμη. και το ποιο σημαντικό, η ποικιλία στις ασκήσεις μου κάνει καλό σε πολλά επίπεδα (ευλυγισία κλπ)
Βέβαια το crossfit έχει και άλλα μειονεκτήματα. αν θες να γίνεις καλός σε αυτό πρέπει να κάνεις άλλου είδους προπόνηση! (πχ πρόγραμμα για ολυμπιακά βάρη, πρόγραμμα γυμναστικής με κρίκους και όπως είπε ο Αργυρης γιόγκα κλπ)
Φέτος γράφτηκε και η γυναικα μου.(40+ ηλικία)
ανέβηκε 2 επίπεδα.
είναι πολύ ευχαριστημένη.
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!

D

deleted user 10898

Guest
Παίδες πολύ προσοχή με τα πολλά κιλα σε αρσεις θανατου κ σκουωτ κ γενικά με βάρη, χρόνια μετά έκανα εγχειρήσεις κήλης άμφω.
Φυσικά και θέλει προσοχή.
Τι κήλες είχες;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
..μεγαλη κουβεντα οι θερμιδες.....ειδικα απο μισομαθεις....
παμε λοιπον
ενα δυνατο 50λεπτο σπινινγκ (και αν το εχεις) και καει 700+ θερμιδες
ενα κολυμπι 2+ ωριτσες αλλες τοσες.....
μια γιογκα (ωρα) αλλες 800 (ζορικη)
Και ενα τρεξιματακι αναλογα το τεμπο καιει κατι....
Και εκει μπαινουν πολλα.....
Ποσο ασχετος μπορει να εισαι πιστευοντας οτι καιγοντας θερμιδες καις λιπος (μονο)
αγοραζεις ενα πολαρ.......και αρχιζεις,,,,,,,,,
Για να ξερεις τι θα βρεις μπροστα σου
Οταν ξεκινας μια προπονησουλα καις θερμιδες
δεν σε νοιαζει και πολυ (αν θες να χασεις βαρος)
σε νοιαζει το ποσοστο λιπους ανα καμμενων θερμιδων.Και αυτο το βλεπεις στο σωμα σου
Περα απο ενα μπεργκερ καλο ειναι να σεβεται κανεις τον κοπο του.
Ενας τοπ 3θλητης (οχι ελληνας) καταναλωνει 60.0000 θερμιδες εβδομαδιαια......με 8 ωρες προπονηση την μερα.
Χτυπας ενα πολαρ και βλεπεις τι γραφει και πως αλλαζει το σωμα σου.....Προσοχη στην διατροφη για χιλιους λογους...δεν ειναι μονο τα κιλα......ειναι το ποσο σωστα θα θραφεις - δεν βγαλει πεινα.....δεν αδειασεις απο κατι....
Αν εισαι σπαστηρι εξεταση αιματος ανα 3 μηνες (αν δεν το εχεις).....ουρια φεριτινη ...δειχνουν τι εισαι ...και μετα αναλογα τα συμπτωματα .......ζωτικα τα μεταλα και το συμπλεγμα Β
Απο προγραματα απο το 95 αγοραζα βιβλια απο αμερικη .....με προγρααμτα απο ατομα πολεμικων τεχνων χορευτες κολυμβυτες ψευτοσφικτες,.......30% του βιβλιου ηταν η διατροφη.....
Ποτε δεν ειναι αργα να αλλαξεις,.......
Τα σκληρα προγραματα ειναι συνηθως 10% καμενου λιπους ανα θερμιδες
η γιογκα και η χαλαρη κολυμβηση 30-40-50 %............
Καλη τυχη σε οποιον θελει να αλλαξει το σωμα και την διαθεση του....

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.014
Members
38.522
Νεότερο μέλος
seos