Ανακαλωδίωση πικάπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036
Εντάξει, καταλαβαίνω ότι δε μετράνε όλοι, αλλά από αυτούς που μετράνε, ένας;
(Μπορεί να έχει συμβεί και να μη το ΄χω πάρει μυρωδιά, αν ναι, ένα λινκ;)
Έχω μετρήσει πολλές φορές σημαντικές διαφοροποιήσεις στο φάσμα από αλλαγή καλωδίου.
Δε νομίζω να τα έχω ανεβάσει για να ψάξω να σου δώσω λινκ, ήταν για δική μου χρήση, καθώς χρειαζόταν ξανά ισοσταθμιση μετά από αλλαγή καλωδίου...
Και δε μιλάμε για διαφοροποιήσεις της τάξης του 1 ντιμπι, μιλάμε για χοντράδες, όχι αστεία..
Κάθε καλώδιο είναι ένα φίλτρο, είτε μας αρέσει είτε όχι. Επειδή όμως κάπου χάνεται η μπάλα, βαρέθηκα και γω να το ψάχνω διαφορετικά, κι έμεινα στις βασικές αρχές, τα αναμφισβήτητα τεχνικά δεδομένα, και μετά (φυσικά) ισοσταθμιση. Είναι (νομίζω) αρκετά υγιής τρόπος αντιμετώπισης της καλωδιοαιμορραγίας... :p

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Να δείτε που στο τέλος η λύση που θα προταθει στο πρόβλημα δε θα είναι το στρώσιμο ή η πιθανή αλλαγή εκ νέου του καλωδίου, αλλά η ψηφιακή ισοστάθμιση και η αντικατάσταση των ενισχυτων & ηχείων του αγαπητού retro_soulman φυσικά με ενεργά ηχεία!!:headbang:

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
Να δείτε που στο τέλος η λύση που θα προταθει στο πρόβλημα δε θα είναι το στρώσιμο ή η πιθανή αλλαγή εκ νέου του καλωδίου, αλλά η ψηφιακή ισοστάθμιση και η αντικατάσταση των ενισχυτων & ηχείων του αγαπητού retro_soulman φυσικά με ενεργά ηχεία!!:headbang:
Το στρώσιμο είναι λύση;
Διάβασε το ποστ του Κώστας έαρ προσεκτικά.
Οι αλλαγες των καλωδίων είναι ένας τρόπος «ίσο στάθμισης» όμως απρόβλεπτος και ακριβός.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το στρώσιμο είναι λύση;
Οι αλλαγες των καλωδίων είναι ένας τρόπος «ίσο στάθμισης» όμως απρόβλεπτος και ακριβός.
Αν θυμαμαι καλα η canare στο site της εχει και frequency response για το καλωδιο που προτεινα πιο πανω.Εγω το χρησιμοποιω και σε πικαπ και μεταξυ phono pre/amp και δεν μου φανηκε ποτε να εχει περιεργες συμπεριφορες,αντιθετα ειναι παντα fit and forget με μια αστεια χαμηλη τιμη.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Το στρώσιμο είναι λύση;
Πιστεύω πως ναι! Και φυσικά δε θα κοστίσει τίποτα στον αγαπητό φίλο εν αντιθέσει με την όποια άλλη πρόταση. Φυσικά αν παίξει το ένα μόνο πλατό από τα δύο που έχει αλλάξει καλωδίωση για κάποιες αρκετες ώρες τότε ο ίδιος πλέον κι όχι κάποιοι αυτοφωτοι φωστηρες σαν του λόγου μου, θα μπορεί να δει αν υπαρχουν διάφορες ή όχι σε σχέση με το αστρωτο πλατό ή σε σχέση με το tele. Φιλικά πάντα:)

D

deleted user 10898

Guest
Αν θυμαμαι καλα η canare στο site της εχει και frequency response για το καλωδιο που προτεινα πιο πανω.Εγω το χρησιμοποιω και σε πικαπ και μεταξυ phono pre/amp και δεν μου φανηκε ποτε να εχει περιεργες συμπεριφορες,αντιθετα ειναι παντα fit and forget με μια αστεια χαμηλη τιμη.
Η canare είναι σοβαρή εταιρία και το καλώδιο που προτείνεις είναι μια χαρά. Το βάζεις πάνω και αν σου φταίνε μετά πρίμα χροιές κλπ άσε το στρώσιμο και ψάξε χώρο οδήγηση κλπ.
[DOUBLEPOST=1530127393][/DOUBLEPOST]
Πιστεύω πως ναι! Και φυσικά δε θα κοστίσει τίποτα στον αγαπητό φίλο εν αντιθέσει με την όποια άλλη πρόταση. Φυσικά αν παίξει το ένα μόνο πλατό από τα δύο που έχει αλλάξει καλωδίωση για κάποιες αρκετες ώρες τότε ο ίδιος πλέον κι όχι κάποιοι αυτοφωτοι φωστηρες σαν του λόγου μου, θα μπορεί να δει αν υπαρχουν διάφορες ή όχι σε σχέση με το αστρωτο πλατό ή σε σχέση με το tele. Φιλικά πάντα:)
Συμφωνω.
Ειναι μια ευκαιρία να ακούσει διαφορές αν έχει ίδια πλατό και phono.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036
θα τα "φερω" απο το EQ στο τελος να τελειωνουμε :D:D
Γιατί όχι;
Ποιο "λάθος" βλέπεις σε αυτή την τακτική;

Έβαλες ένα καλύτερο καλώδιο (τεχνικά, λόγω χαμηλότερης χωρητικότητας) και σου έβγαλε συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, σωστά;

Reaction score
1.549
Γιατί όχι;
Ποιο "λάθος" βλέπεις σε αυτή την τακτική;

Έβαλες ένα καλύτερο καλώδιο (τεχνικά, λόγω χαμηλότερης χωρητικότητας) και σου έβγαλε συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, σωστά;
ο σκληρος τους ηχος καθε αλλο παρα πλεονεκτημα ειναι και ενω χθες προσπαθησα να τα φερω λιγο με eq λιγα πραγματα καταφερα. Εξαλλου αν ο ηχος ερχετε "χαλασμενος" ... το eq δεν κανει θαυματα

wnet

Nearfield
Reaction score
18.391
Αν τα καλώδια χρειάζονται στρώσιμο.... γιατί καμία εταιρεία δεν τα πουλάει στρωμένα;;;;
Όχι για να μας απαλλάξει από τη διαδικασία... μα για marketing ... για να "γ@μ@νε" με το πρώτο άκουσμα και να κλέβουν τις εντυπώσεις.......
Δε θέλω να "την πω" σε κανέναν.. απλά απορία.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036
ο σκληρος τους ηχος καθε αλλο παρα πλεονεκτημα ειναι
Τα "πλεονεκτήματα" τα είπες εσύ:
αρκετα πιο γρηγορο απο το τελε και με λιγο καλυτερο κεντρο στο στερεο ιματζ
Μη κοροϊδευόμαστε τώρα..

Αν δε ξέρεις να διορθώνεις με eq σκληράδα στον ήχο, ρίξε ένα γκούγκλιασμα. Φιλ φρι.

Κι αν θες να δεις που οφείλεται η σκληράδα, μη κοιτάς τα καλώδια, δες καλύτερα τα ηχεία σου..

Το αν έβαλες ένα καλώδιο σωστό που άφησε να ακουστεί η σκληράδα των ηχείων σου, δε σημαίνει ότι είναι "σκληρό το καλώδιο"... Απλώς το άλλο καλώδιο το κουκούλωνε, εις βάρος της ταχύτητας και του "καλυτερο κεντρο στο στερεο ιματζ", ότι αυτό σημαίνει, αδιαφορώ.

T

Tadakis

Guest
btw, που πατάνε τα mk2? Φαντάζομαι το booth είναι ξύλινο και τα πικαπ πατάνε σε τέτοιο υλικό οχι τίποτα μάρμαρο, γρανίτη κλπ. Αυτό θα μπορούσε να έφερνε κάτι σαν σκληράδα στα μέσουψηλά/υψηλά...αν και το mk2 είναι ελαφρώς ‘κουφο’ σε σχέση με τη στήριξη του.

Reaction score
1.549
btw, που πατάνε τα mk2? Φαντάζομαι το booth είναι ξύλινο και τα πικαπ πατάνε σε τέτοιο υλικό οχι τίποτα μάρμαρο, γρανίτη κλπ. Αυτό θα μπορούσε να έφερνε κάτι σαν σκληράδα στα μέσουψηλά/υψηλά...αν και το mk2 είναι ελαφρώς ‘κουφο’ σε σχέση με τη στήριξη του.
τα ΜΚ2 πατανε σε βαση mdf η οποια παταει σε ποδια σαντουιτς καοτσουκ με φοαμ. Δεν ειχα ποτε θεμα αναδρασης αν κ καποια στιγμη θα φτιαξω βασεις αναρτησης
[DOUBLEPOST=1530163696][/DOUBLEPOST]
Τα "πλεονεκτήματα" τα είπες εσύ:

Μη κοροϊδευόμαστε τώρα..

Αν δε ξέρεις να διορθώνεις με eq σκληράδα στον ήχο, ρίξε ένα γκούγκλιασμα. Φιλ φρι.

Κι αν θες να δεις που οφείλεται η σκληράδα, μη κοιτάς τα καλώδια, δες καλύτερα τα ηχεία σου..

Το αν έβαλες ένα καλώδιο σωστό που άφησε να ακουστεί η σκληράδα των ηχείων σου, δε σημαίνει ότι είναι "σκληρό το καλώδιο"... Απλώς το άλλο καλώδιο το κουκούλωνε, εις βάρος της ταχύτητας και του "καλυτερο κεντρο στο στερεο ιματζ", ότι αυτό σημαίνει, αδιαφορώ.
τα μονιτορ ειναι διδρομα ενεργα + τουιτερ με παθητικο κρος. Ενεργα με ηλεκτρονικο κροσσοβερ και τελικους, οχι φαση τζενελεκ κλπ.
IMG_20180414_190931_776.jpg

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Αν τα καλώδια χρειάζονται στρώσιμο.... γιατί καμία εταιρεία δεν τα πουλάει στρωμένα;;;;
Όχι για να μας απαλλάξει από τη διαδικασία... μα για marketing ... για να "γ@μ@νε" με το πρώτο άκουσμα και να κλέβουν τις εντυπώσεις.......
Δε θέλω να "την πω" σε κανέναν.. απλά απορία.....
όλα είναι θέμα κόστους, επειδή η όλη διαδικασία ακόμα και με ειδικά για αυτό το σκοπό μηχανήματα απαιτεί τουλάχιστον 48 ώρες χρεώνεται extra απ΄όποιους το προσφέρουν με min τα 30€ για ένα ζευγάρι interconnect.
http://www.simplyaudio.nl/cable-burn-in-service/
http://www.analogueseduction.net/cable-burn-in-service/nordost-vidar-cable-burn-in-service.html

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036
το eq δεν κανει θαυματα
Αντιθέτως, το eq είναι απαραίτητο σε κάθε ηχοσύστημα-χώρο, και κάνει θαύματα.8-)

Αν δεν τα καταφέρνεις στο eq, ή χρησιμοποιείται ανεπαρκές σύστημα ισοσταθμισης, ή δεν χρησιμοποιείται σωστά.8-)

Κι ο ήχος δεν έρχεται "χαλαζμένος" από ένα καλώδιο, για όνομα...:p:D

Αν πάντως θες να ερμηνεύσω τι ακούς (ακόμα και τη σκληράδα που λες), θα χρειαστώ για αρχή μια μέτρηση rt 60 και μια απόκριση. Εκ πρώτης, θεωρώ άτοπο να ρίξω το φταίξιμο στο καλώδιο, έχει περισσότερους ενόχους το ποίημα. ;)

D

deleted user 10898

Guest
όλα είναι θέμα κόστους, επειδή η όλη διαδικασία ακόμα και με ειδικά για αυτό το σκοπό μηχανήματα απαιτεί τουλάχιστον 48 ώρες χρεώνεται extra απ΄όποιους το προσφέρουν με min τα 30€ για ένα ζευγάρι interconnect.
http://www.simplyaudio.nl/cable-burn-in-service/
http://www.analogueseduction.net/cable-burn-in-service/nordost-vidar-cable-burn-in-service.html
Ε ωραία, τα καλά ιντερκονεκτ κάνουν από 1000ε και πάνω. Ας τα πληρώναμε 1050 να μην περιμένουμε 150ωρες να ακούσουμε πως παίζουν.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κι ο ήχος δεν έρχεται "χαλαζμένος" από ένα καλώδιο, για όνομα...:p:D
Με τις κεφαλες και κυριως τις ΜΜ ο ηχος μπορει και να ξεκινα "χαλαζμενος" αλλα και να χαλασει -περισοτερο- στην πορεια.Ειτε λογω κεφαλης ειτε κακου παντρεματος με τις ρυθμισεις του phono ειτε λογω κακης επιλογης καλωδιου.
Για ποιες κεφαλες μιλαμε εδω;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος