Audio Spectrum questions from the UK

Reaction score
6.592
4ων δρόμων :)
για πες ποιοι ειναι οι 4 δρομοι ...
Να κανω τον Σερλοκ...:p
Ετσι οπως το βλεπω στη φωτο ο Ερμης ειναι ενα τριδρομο Αρτεμις, μια υλοποιηση λιγων τεμαχιων γιαυτο χωρις αριθμηση υποθετω...:cautious: παιζει να εχει και συλλεκτικη αξια ...
Αλλη μια φορα για οσους δεν καταλαβαν...δε λεω τιποτε τυχαιο... δε γινεται να αλλαχτουν μεγαφωνα 8 ιντσων με 6,5'' μην ακουω τετοια πραματα, δε γινεται να παιξουν στα ιδια λιτρα, μηκη διαδρομης tls διαφορετικα μεγαφωνα...ασε που ειναι αλλης διαμετρου η τρουπα στην μπαφλα :)

Reaction score
6.592
Και φυσικά αυτό το μοντέλο δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο κατάλογο.. .

gonis

Luger
Reaction score
12.414
Από όσο θυμάμαι σε συζητήσεις με τον Πετρόπουλο τα ηχεία που προορίζονταν για Αγγλία είχαν άλλο σχεδιασμό-τιουναρισμα λόγω μικρότερων διαστάσεων του μέσου αγγλικού δωματίου σε σχέση με Ελλάδα και διαφορετικών οικοδομικών υλικών (λόγια του ίδιου)
Πιθανών αυτό εξηγεί την μικρότερη έκδοση του Ερμη της φωτογραφίας.
Το ηχείο πάντως που έκανε γνωστή την Audio Spectrum στην Αγγλία ήταν το Xanadu.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
για πες ποιοι ειναι οι 4 δρομοι ...
Περιγραφή Κατασκευαστικές λεπτομέρειες...πρώτη σελίδα κάτω δεξιά
4 δρόμων...4 μεγαφώνων

Reaction score
6.592
Περιγραφή Κατασκευαστικές λεπτομέρειες...πρώτη σελίδα κάτω δεξιά
4 δρόμων...4 μεγαφώνων

:rolleyes:εκεί το βιολί σου... :D δε διαβάζεις τι γράφω, δεν έχει 3η φορά.. συ είπες ότι είδες αλλά πράματα ,αυτά σχολίασα εσύ αναφέρεσε τώρα σε μοντέλο παραγωγής με με άλλα μεγάφωνα.. :hunter:
Σε μεγαλύτερο μοντελο εάν δεις με τα 2 Μιντ είναι 3δρομο...
Χωρίς να είμαι σίγουρος θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι 3δρομο..λογω 6.5ιντσων....αυτα θέλουν μελέτη καλύτερη στις ευαισθησίες τους και τα ταίριασμα τα με λίτρα κλπ..

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
:rolleyes:εκεί το βιολί σου... :D δε διαβάζεις τι γράφω, δεν έχει 3η φορά.. συ είπες ότι είδες αλλά πράματα ,αυτά σχολίασα εσύ αναφέρεσε τώρα σε μοντέλο παραγωγής με με άλλα μεγάφωνα.. :hunter:
Σε μεγαλύτερο μοντελο εάν δεις με τα 2 Μιντ είναι 3δρομο...
Χωρίς να είμαι σίγουρος θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι 3δρομο..λογω 6.5ιντσων....αυτα θέλουν μελέτη καλύτερη στις ευαισθησίες τους και τα ταίριασμα τα με λίτρα κλπ..
πλάκα έχεις τώρα
τι είπα δηλαδή? για τα μεγάφωνα Αρτεμις?
...αλλά σχεδιασμό...στις αναρτήσεις αναφερώμουν
ήμαρτον

που μίλησα για αλλαγή 8 ίντσες με 6.5?

Reaction score
14.362
πωωω τι ξέθαψες...:hi::hi::hi:
έχεις καμιά φωτό από το εσωτερικό των ηχείων που είχαν στο προσπεκτ?

Υ.Γ. Είχαν ηχείο και με το όνομά μου!?Xaris:party::p
Δυστυχώς αυτό το προσπέκτ δεν έχει ανάλυση του εσωτερικού (δομή,μόνωση,καλωδίωση, κλπ)
Ομως επειδή έχω αρκετά τεύχη απο τεστ θα προσπαθήσω να βρώ τι υπάρχει κ μετά χαράς θα το
ανεβάσω!:acute:

Reaction score
14.362
Να κανω τον Σερλοκ...:p
Ετσι οπως το βλεπω στη φωτο ο Ερμης ειναι ενα τριδρομο Αρτεμις, μια υλοποιηση λιγων τεμαχιων γιαυτο χωρις αριθμηση υποθετω...:cautious: παιζει να εχει και συλλεκτικη αξια ...
Αγαπητέ Soco το HERMES tls είναι (όπως θα είδες), και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεις, ότι στον κατάλογο αναφέρεται
ώς ξεχωριστό μοντέλο.
Θα μπορούσε όπως λες να είναι ένας "μεγαλύτερος αδελφός" της ARTEMIS αλλά αν εξετάσεις τα περισσότερα μεγάφωνα
τον μεγαλύτερο όγκο, τα μεγαλύτερα woofer όπου λόγω 3 ή κ 4 δρόμων η διαφοροποίηση των crossover και οι συχνότητες αποκοπής όπου στο ARTEMIS το 6,5" woofer ουσιαστικά αναλαμβάνει να αναπαράγει και τις μεσαιουψηλές συχνότητες, κάτι που
στο HERMES τα 8" ή 8,2" woofers αναπαράγουν βάσει σχεδιασμού crossover τις χαμηλές και χαμηλομεσαίες συχνότητες.

Ολα αυτά κατά την ταπεινή μου άποψη (πάντα) :idk: το διαφοροποιούν εντελώς σαν ηχείο όσον αφορά το ακουστικό αποτέλεσμα..

Εννοείται ότι τα official HERMES όλα ανεξαιρέτως έχουν ταμπελάκι πίσω.
Εκτός αν κάποιος παρέμβει και το αφαιρέσει..

82586_d91f0aa732341ad4da5f8c5095496fc9.JPG

Reaction score
6.592
πλάκα έχεις τώρα
τι είπα δηλαδή? για τα μεγάφωνα Αρτεμις?
...αλλά σχεδιασμό...στις αναρτήσεις αναφερώμουν
ήμαρτον

που μίλησα για αλλαγή 8 ίντσες με 6.5?
Που έγραψα εγώ ότι ανέφερες συγκεκριμένες ίντσες;
Βαλτα όλα τα ποστς σε συγκεκριμένη σειρά ίσως να καταλάβεις... Μην ξεχνάς πρώτος έκανες παραπομπη σε δικό μου ποστ από δεχόμενος τα υπόλοιπα γραπτά διαφωνώντας μόνο στην επιλογή δρόμων..
Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσω τεχνικές επιλογές ούτε του γιατί έβγαλα το αρχικό συμπέρασμα και χωρίς να γνωρίζω καν τον σχεδιαστή.... ούτε φυσικά και τις πιθανές αιτίες μια τέτοιας μικρής παραγωγής με ασημί βίδες... δεν έχω καλό μνημονικό... ίσως βλέπω δράκους...:lolsign:[/QUOTE]

Reaction score
14
Massimo, are the Hermes speakers really new cause they don't look new in the picture! Despite the deference between the model sold in Greece and the one in the picture as to the woofers they don't look unused to me! Are you able to listen to them and share your impressions? Audio spectrum speakers were great speakers! Although I have changed many speakers through the years I still have the Xanadu model which I refuse to sell! I would suggest you give the Xanadu a chance also!

Reaction score
30.455
Εμένα όχι,η ΑS είχε εξαγωγική δραστηριότητα στην Αγγλία και το θεωρώ πιθανό να υπάρχουν κάπου ξεχασμένα NOS ηχεία της.
Πιθανότατα είναι έτσι.
Αλλά μια μικρή επιφύλαξη την έχω..

Reaction score
431
Έχω βρει στην Σκωτία παρόμοιους χώρους (Brokers), είχε αρκετά στην γειτονιά Leith του Εδιμβούργου. Τα μισά μηχανήματα που έχω τα αγόρασα έτσι αχρησιμοποίητα στο 1/10 της τιμής. Οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν μόνο τις τρανταχτές μάρκες και δη γιαπωνέζικες.

Αγοράζουν το περιεχόμενο καταστημάτων η αποθηκών που έπεσαν έξω, σε δημοπρασίες, άντε να βρουν στοιχεία μετα.

Ιδίως 20 χρόνια πριν που δεν είχαμε ιντερνετ τόσο εύκολα.

Μάλιστα με έναν είχα πάρε δώσε και μου ζήτησε να συνεργαστούμε για να επισκευάζω και να τεσταρω όλα τα hi-fi πριν τα βγάλει στην βιτρίνα. Την μέρα που πήγα να συζητήσω τις λεπτομέρειες ωραρίου πληρωμής κτλ. ήρθαν δυο της ασφάλειας και τον μάζεψαν μπροστά μου και εγώ είπα ότι είμαι πελάτης με διώξαν και τέλος. Κρίμα, ο τύπος είχε hi-end στο υπόγειο, εγώ πήγα στρατό έναν μήνα μετά, ανυπότακτος γαρ, για να ξεμπερδεύω και όταν γύρισα πίσω δεν υπήρχε τίποτα.

Reaction score
69
[QUOTE = "ika, post: 2316484, member: 16477"] Our friend from UK will use GOOGLE TRANSLATE too much to follow the posts. [/ QUOTE]
: lolsign :: lol :: rofl:

no problem, Google Chrome is fantastic for this. ;)

Reaction score
69
[QUOTE = "Ts jim, post: 2316624, member: 38121"] Massimo, the Hermes speakers are really new because they do not look new in the picture! Despite the deference between the model sold in Greece and the one in the picture as to the woofers they do not look unused to me! Are you able to listen to them and share your impressions? Audio Speakers Speakers were great speakers! Although I have changed many speakers over the years I still have the Xanadu model that I refuse to sell! I would suggest you give the Xanadu a chance too! [/ QUOTE]

I understand what you mean. The photo I posted is of one Hermes out of her box in a room filled with old computers, pieces of radio, VHS recorders, etc. That speaker has been there for months or years. It's very dusty and I have not tested it. It might even have been opened to look inside, etc. I have no idea. You can easily see that it's in a place where it's not at all appreciated or taken care, with stuff on top, etc.
[DOUBLEPOST = 1530742636] [/ DOUBLEPOST] As I said before, in the big warehouse, there are many original boxes still sealed. Small boxes for the Axxias and the Xanadus, and big boxes for the Hermes. In this photo there is a Xanadu he had just taken out of the box for me to see.
[DOUBLEPOST=1530743280][/DOUBLEPOST]A
H

I

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab