Dac direct σε τελικό ενισχυτή

D

Dimkal

Guest
Απευθύνομαι σαν νέο μέλος και ζητώ την γνώμη σας.
Έχω ένα τελικό Parasound 2200 που οδηγεί ένα ζευγαρι Dynaudio Audience 82.
Σαν προενισχυση είχα τα μπροστινά out κανάλια από έναν Sony 940 5.1 εποχές 2005.
Πηγές ένα rotel cd και ένα pioneer dvdr 7000
Τώρα επειδή λόγω χρόνου το internet και τα ψηφιακα αρχεια αποντο pc, έχουν την μερίδα του λέοντος , τό ερώτημα είναι ένεκα του διαχωρισμού home cinema σε αλλο χωρο με αυτον του ήχου, αν ένα dac τύπου dac magic plus η audiolab m, θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο προενισχυτη , πάντα σε σύνδεση balanced με τον τελικό μου.
Αναμένω τις γνωμες σας.
Ευχαριστώ προκαταβολικά .

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.024
Τα περισσότερα σύγχρονα dac ειναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν και αυτήν την δυνατότητα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Δες TEAC UD 503, Cayin iDAC6 κάτω απ' το 1000ρικο. Πάνω από κει υπάρχει M2TECH Yound DSD mkII, Benchmark DAC2 HGC κλπ ....

Reaction score
1.656
Σαν προενισχυση είχα τα μπροστινά out κανάλια από έναν Sony 940 5.1 εποχές 2005.
Τώρα επειδή λόγω χρόνου το internet και τα ψηφιακα αρχεια αποντο pc, έχουν την μερίδα του λέοντος , τό ερώτημα είναι ένεκα του διαχωρισμού home cinema σε αλλο χωρο με αυτον του ήχου, αν ένα dac τύπου dac magic plus η audiolab m, θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο προενισχυτη , πάντα σε σύνδεση balanced με τον τελικό μου.
Αναμένω τις γνωμες σας.

Δες και τα Pioneer U-05 & N70. Με επιφύλαξη για το volume του δεύτερου.

Reaction score
16
Το έχω συνδεμένο με balanced καλώδια με τον τελικό μου και έχω βάλει και τον Bluetooth adaptor για να παίζω από το κινητό / tablet... έχει ωραία πρίμα καθαρά μπάσα γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος..παίζω με ηχεία Klipsch rf35.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Το έχω συνδεμένο με balanced καλώδια με τον τελικό μου και έχω βάλει και τον Bluetooth adaptor για να παίζω από το κινητό / tablet... έχει ωραία πρίμα καθαρά μπάσα γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος..παίζω με ηχεία Klipsch rf35.
Αναμένω τις γνωμες σας.
Δυστυχώς πάντα θα σου λείπει κάτι! Η ποιότητα και η μεστότητα ενός πραγματκού προενισχυτή!

D

Dimkal

Guest
Δυστυχώς πάντα θα σου λείπει κάτι! Η ποιότητα και η μεστότητα ενός πραγματκού προενισχυτή!
Αν άντεχα οικονομικά θα πήγαινα για parasound P5, με ενσωματωμένο dqc έστω για το pc. Εννοείται balanced.
Ίσως αργότερα

Reaction score
152
Αν άντεχα οικονομικά θα πήγαινα για parasound P5, με ενσωματωμένο dqc έστω για το pc. Εννοείται balanced.
Ίσως αργότερα
Καλησπέρα.
Υπάρχει ένας P3 parasaound άψογος στην audioevolution.

D

Dimkal

Guest
αρα Εάν καταλαβαίνω καλά θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιεις το dac μόνο σαν dac και να το στέλνεις σε προενισχυτη και από εκεί στον τελικό σωστά;;
Για την ώρα Βασίλη ενδιαφέρομαι να χρησιμοποιήσω το dac και σαν pro function αφού έχει ,volume control και το Cambridge audio kai to audiolab.
Έτσι κι αλλιώς στις αναγκες μου, το 70% ,προέρχεται από αρχεία ήχου από τοpc και το υπόλοιπα από cd.
Δεν ξέρω αν η αποδοση με έναν προενισχυτη θα έδινε δραματικά αποτελέσματα , προσωπικά δεν το πολυπιστευω

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.024
Δεν ξέρω αν η αποδοση με έναν προενισχυτη θα έδινε δραματικά αποτελέσματα , προσωπικά δεν το πολυπιστευω
Οχι. Δεν χρειάζεται pro.

Reaction score
16
Κι εγώ από tidal ακούω και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που ακούω...από Αθήνα είσαι;εάν ήθελες να ερχόμουν κάποια στιγμή να ακούσεις το σύστημα σου με το Dacmagic plus..να μην κανείς αγορές στα τυφλά το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι δεν έχει τηλεχειριστήριο..

Reaction score
690
Εχω κανει καποιες "κοντρες" (με ντακ-προ των 2κ ομως) πανω σε αξιολογους ολοκληρωμενους ενισχυτες με δυνατοτητα ht bypass και το αποτελεσμα ειναι υποκειμενικο. Παιζει τεραστιο ρολο η πηγη ομως , καθοτι κατι φθηνοτερα ντακ-προ που δοκιμασα παλαιοτερα δεν ειχαν τυχη απεναντι στους προ των ολοκληρωμενων. Προσωπικα στο τωρινο σεταπ προτιμω direct την πηγη στα τελικα σταδια.Για αλλους μπορει να ισχυει το αντιθετο.

¨Δεν αποκλειεται με εναν εξωτερικο προ να εχεις καλα αποτελεσματα , εχε ομως υποψιν οτι ο προ ως προσθετη συσκευη περα απο τα € που κοστιζει , απαιτει και " περιποιηση" σε καλωδια , ρευματα κλπ.

ΜΟΝΟ με δοκιμη κατ 'εμέ.

D

Dimkal

Guest
Εχω κανει καποιες "κοντρες" (με ντακ-προ των 2κ ομως) πανω σε αξιολογους ολοκληρωμενους ενισχυτες με δυνατοτητα ht bypass και το αποτελεσμα ειναι υποκειμενικο. Παιζει τεραστιο ρολο η πηγη ομως , καθοτι κατι φθηνοτερα ντακ-προ που δοκιμασα παλαιοτερα δεν ειχαν τυχη απεναντι στους προ των ολοκληρωμενων. Προσωπικα στο τωρινο σεταπ προτιμω direct την πηγη στα τελικα σταδια.Για αλλους μπορει να ισχυει το αντιθετο.

¨Δεν αποκλειεται με εναν εξωτερικο προ να εχεις καλα αποτελεσματα , εχε ομως υποψιν οτι ο προ ως προσθετη συσκευη περα απο τα € που κοστιζει , απαιτει και " περιποιηση" σε καλωδια , ρευματα κλπ.

ΜΟΝΟ με δοκιμη κατ 'εμέ.
Συμφωνω , η πηγή είναι ένα rotel cd αλλά πλέον 70% ψηφιακά αρχεία σε ΗΥ.
Αυτά είναι πλέον τα δεδομένα.
Ξέρω ότι είναι αδικία για να έχεις parasound 3500, dynaudio audience 82 αλλά αυτά αγοράστηκαν το 2005.
Οι εποχές άλλαξαν και δεν χαλάω ούτε μια ώρα για να κόβω cd όπως καποτε

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas