Dac direct σε τελικό ενισχυτή

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Σαφώς,αλλά υπάρχουν αρκετές συσκευές dac/pre παρέχουσες την ευελιξία να χρησιμοποιούνται προαιρετικά ως αμιγή DAC υψηλών επιδόσεων χωρίς η δυνατότητα εξασθένησης να αλλοιώνει το σήμα εξόδου τους..;)
Σε πόσους προενισχυτές με άρθρωμα DAC θα ίσχυε μια ανάδρομη συνθήκη;
Ναι αλλά ποιος θα πάει να πληρώσει για έναν αξιόλογο dac/pre αν δε σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει και ως προενισχυτή; Γιατί να μην αγοράσει ένα αμιγή dac εξ αρχής; Σαν να αγοράζω έναν ενισχυτή με αξιόλογο phono ενώ δεν ακούω με πλατό.

Εναλλακτικά, ένας καλός προενισχυτής που διαθέτει την ανάλογη υποδομή μπορεί να δίνει τη δυνατότητα για μελλοντικές αναβαθμίσεις με την αλλαγή της πλακέτας του dac και μόνο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Κακό είναι ότι εκτός από τον ΄΄κόσμο΄΄ που επηρεάζεται,άλλος τόσος χάνεται τζάμπα από κυβερνητικές διαχειρίσεις επιδέξιες αποκλειστικά στο να χρεώνουν και να υποχρεώνουν,οπότε η έκδηλη αγωνία για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης επί οπτικοακουστικών ζητημάτων φαντάζει ολίγον τι...υπερφίαλη.
Υπερφιαλη μεν αλλα εχει καει (οικονομικα -ευτυχως) κοσμος
Επανερχόμενοι στο παρόν θέμα,η προσωπική εμπειρία του γράφοντος έχει καταλήξει ότι μια υλοποίηση dac/pre φέρουσα ποιοτικούς τελεστικούς με προσεγμένη τροφοδοσία στα στάδια εξόδου και ποιοτική εφαρμογή εξασθενητή είναι επαρκής υπό τις προϋποθέσεις το στάδιο εισόδου στον τελικό ή ενεργό ηχείο που θα έπεται να μην έχει δύστροπα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά (ευαισθησία - αντίσταση),η μεταφορά του σήματος να ακολουθεί πλήρως διαφορική αρχιτεκτονική με τα καλώδια διασύνδεσης να μην προβάλλουν ιδιαίτερο φόρτο ή φαινόμενα φιλτραρίσματος στο σήμα,ενώ στην περίπτωση όπου θα επιλέγονται κυρίως χαμηλές στάθμες ακροάσεων να μην ισχύει αντιληπτή έκπτωση σε bits πληροφορίας.

Η αναγκαιότητα ή μη ενός ανεξάρτητου προενισχυτικού σταδίου διακυβεύεται στις προαναφερθείσες παραμέτρους.
Πόσες άλλες τέτοιες υλοποιήσεις σαν το DAC3 HGC κυκλοφορούν και δη σε προσιτές τιμές;Ιδού η απορία...

Σε χαμηλές ιδιαιτέρως στάθμες,μια οδηγική άνεση ως προς το τελικό ενισχυτικό στάδιο σε συνάρτηση με την ποιότητα του παρεμβαλλόμενου εξασθενητή μπορούν να κάνουν την ειδοποιό διαφορά για τη διατήρηση ανεξάρτητου προ στη διαδρομή του σήματος,όπου οι επιπρόσθετες συνιστώσες παραμόρφωσης θα εκλαμβάνονταν - ανάλογα με τις υπόλοιπες συνθήκες συστήματος/χωροταξίας - μέχρι και ως πληθωρικός,ελκυστικός και τα συναφή χαρακτήρας...

Κατά κανόνα,στη δεύτερη κατηγορία συσκευών δεν αναμένεται να έχει εφαρμοστεί εφάμιλλη σχολαστικότητα κατά την υλοποίηση του ενσωματωμένου DAC σε σχέση με το στάδιο pre...

Σαφώς,αλλά υπάρχουν αρκετές συσκευές dac/pre παρέχουσες την ευελιξία να χρησιμοποιούνται προαιρετικά ως αμιγή DAC υψηλών επιδόσεων χωρίς η δυνατότητα εξασθένησης να αλλοιώνει το σήμα εξόδου τους..;)
Σε πόσους προενισχυτές με άρθρωμα DAC θα ίσχυε μια ανάδρομη συνθήκη;
Λογω κοστους μαλλον σε ελαχιστους. Αλλα, για να το παρουμε και ...αναδρομα;), σε ποσα ντακ με λειτουργια προενισχυτη, δωθηκε η ιδια βαρυνουσα σημασια και προσοχη, κατασκευαστικως, στον ενσωματωμενο προ οση και στο ντακ, εφ' οσον αυτο προωθεται κυριως ως τετοιο; Εξαιρουμενων πιθανως των "παντρεμενων" με ομοεταιρικους τελικους, για γνωστους λογους.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
1) Ναι αλλά ποιος θα πάει να πληρώσει για έναν αξιόλογο dac/pre αν δε σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει και ως προενισχυτή; Γιατί να μην αγοράσει ένα αμιγή dac εξ αρχής; Σαν να αγοράζω έναν ενισχυτή με αξιόλογο phono ενώ δεν ακούω με πλατό.

2) Εναλλακτικά, ένας καλός προενισχυτής που διαθέτει την ανάλογη υποδομή μπορεί να δίνει τη δυνατότητα για μελλοντικές αναβαθμίσεις με την αλλαγή της πλακέτας του dac και μόνο.
1) Όποιος θα επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει μια τετοια συσκευή ως δευτερεύοντα ενισχυτή...ακουστικών - υπό την προϋπόθεση να διατίθενται αντίστοιχη έξοδος κατά προτίμηση έχουσα διαφορική αρχιτεκτονική και οδήγηση από ποιοτικούς τελεστικούς,όπερ μεθερμηνευόμενον συνεπάγεται...ποιοτικό προενισχυτικό στάδιο με ανάλογο εξασθενητή.

2) Έστω και αν μια πλακέτα/άρθρωμα αναβαθμιζόταν επ'άπειρον,εφόσον δεν θα επερχόταν ανάλογη αναβάθμιση στην τροφοδοσία του εν λόγω σταδίου,θα έμενε ο χρήστης ΄΄εντός εκτός και επί τα αυτά΄΄.;)
Υπερφιαλη μεν αλλα εχει καει (οικονομικα -ευτυχως) κοσμος.
Η μελλοντική αναβάθμιση μας μάρανε...:D
Κι εδώ που τα λέμε,η συγκεκριμένη ιδιαίτερη μερίδα ακροαματικόφιλων θυμίζει έντονα εκείνους τους πολίτες που κόντεψαν να καούν οι ίδιοι όντας απορροφημένοι με τη βιντεοσκόπηση της φωτιάς προκειμένου να τη δημοσίευαν κατόπιν στο...fb.Επομένως με ό,τι μυαλό κουβαλά καθένας μας,με αυτό...χάνεται - έστω και ρεμβάζοντας.:sneaky:
...
1) Οπότε το ερώτημα παραμένει: γιατί η αγορά ενός dac/pre ενδείκνυται ενώ η αγορά ενός pre/dac όχι;

2) Τίποτα δεν αναβαθμίζεται επ' άπειρον σε αυτό το χόμπι....
1)Στη συνείδηηση του γράφοντος δεν υφίσταται καίριο ερώτημα επ αυτού...έχει αποκτήσει και τους δύο τύπους συσκευών (dac/pre & σκέτο...προ) απασχολούμενος από εκεί και πέρα με σοβαρότερα ζητήματα πάνω στη διαρρύθμιση του ηχοσυστήματος.

2) Άσε δε που η ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου τείνει να μένει διαρκώς ίδια και...απαράδεκτη στην πλειοψηφία των περιπτώσεων...:sneaky:

Last edited:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
1).........

Κι εδώ που τα λέμε,η συγκεκριμένη ιδιαίτερη μερίδα ακροαματικόφιλων θυμίζει έντονα εκείνους τους πολίτες που κόντεψαν να καούν οι ίδιοι όντας απορροφημένοι με τη βιντεοσκόπηση της φωτιάς προκειμένου να τη δημοσίευαν κατόπιν στο...fb.Επομένως με ό,τι μυαλό κουβαλά καθένας μας,με αυτό...χάνεται - έστω και ρεμβάζοντας.:sneaky:
Ιδιαιτερη μεριδα; χμ... μαλλον η πλειοψηφια ειναι (ειμαστε) τετοιοι, που προτιμουμε μετα απο χρονια στο κουρμπετι και βασανιζομενοι ποικιλοτροπως (οικονομικως και ...συζυγικως - ολως δικαιως βεβαιως!) προσγειωνομαστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, απο το να προσπαθουμε να κατακτησουμε μια τεχνολογικη κορυφη, που ουσιαστικα δεν υπαρχει - ή ειναι τοσο δυσπροσιτη που λες "αει στα κομματια", και ...ρεμβαζεις βαζοντας μυαλο μετα απο 45 χρονια:). Για λιγο καιρο βεβαια, γιατι αυτο το ...χούι ειναι ανιατο ;)

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
1) Όποιος θα επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει μια τετοια συσκευή ως δευτερεύοντα ενισχυτή...ακουστικών - υπό την προϋπόθεση να διατίθενται αντίστοιχη έξοδος κατά προτίμηση έχουσα διαφορική αρχιτεκτονική και οδήγηση από ποιοτικούς τελεστικούς,όπερ μεθερμηνευόμενον συνεπάγεται...ποιοτικό προενισχυτικό στάδιο με ανάλογο εξασθενητή.

2) Έστω και αν μια πλακέτα/άρθρωμα αναβαθμιζόταν επ'άπειρον,εφόσον δεν θα επερχόταν ανάλογη αναβάθμιση στην τροφοδοσία του εν λόγω σταδίου,θα έμενε ο χρήστης ΄΄εντός εκτός και επί τα αυτά΄΄.;)
1) Όποιος θα επιθυμούσε το τάδε ή όποιος θα επιθυμούσε το δείνα, αλλά κατά βάσιν όλοι ξέρουμε ότι όποιος επενδύσει τα δύσκολα κερδισμένα χρήματά του σε ένα dac/pre θα θέλει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές του και όχι να βγάλει εκτός μία που πλήρωσε.

Οπότε το ερώτημα παραμένει: γιατί η αγορά ενός dac/pre ενδείκνυται ενώ η αγορά ενός pre/dac όχι;

2) Τίποτα δεν αναβαθμίζεται επ' άπειρον σε αυτό το χόμπι πόσω μάλλον στα ψηφιακά που οι εξελίξεις τρέχουν με ασύλληπτους ρυθμούς. Λέω απλώς ότι με υπό προϋποθέσεις μπορεί να καλύψεις τις ανάγκες σου για ικανό χρονικό διάστημα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Προτιμησε εναν καλο προενισχυτη, που να εμπεριεχει κι ενα dac -αλλα το δευτερο θα ειναι σχεδον προχειρη λυση. Αν κι εχω στο μυαλο μου εναν καλο προενισχυτη με εξαιρετικο ντακ, που δοκιμασα και μου αρεσε. Αν σε ενδιαφερει στειλε πμ

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
1)Στη συνείδηηση του γράφοντος δεν υφίσταται καίριο ερώτημα επ αυτού...έχει αποκτήσει και τους δύο τύπους συσκευών (dac/pre & σκέτο...προ) απασχολούμενος από εκεί και πέρα με σοβαρότερα ζητήματα πάνω στη διαρρύθμιση του ηχοσυστήματος.
Ακριβώς σε αυτό το συμπέρασμα αποσκοπούσαν οι ερωτήσεις μου.
Συμφωνώ απόλυτα. :)

Οι ανωτέρω υπογραμμίσεις, εξυπακούεται, είναι δικές μου.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.547
"όπου οι επιπρόσθετες συνιστώσες παραμόρφωσης θα εκλαμβάνονταν - ανάλογα με τις υπόλοιπες συνθήκες συστήματος/χωροταξίας - μέχρι και ως πληθωρικός,ελκυστικός και τα συναφή χαρακτήρας..."

Βhutia speaking. Τελος.

Προτιμησε εναν καλο προενισχυτη, που να εμπεριεχει κι ενα dac -αλλα το δευτερο θα ειναι σχεδον προχειρη λυση. Αν κι εχω στο μυαλο μου εναν καλο προενισχυτη με εξαιρετικο ντακ, που δοκιμασα και μου αρεσε. Αν σε ενδιαφερει στειλε πμ
Πατερ, εχω δυο αποριες: 1. Ποτε προλαβαινεις και δοκιμαζεις τοσα μηχανηματα; 2. Ποτε θα μας καλεσεις στην ομορφη Λαρισα να απολαυσουμε τα ωραια πραγματα που εχεις φτιαξει;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
",,,

Πατερ, εχω δυο αποριες: 1. Ποτε προλαβαινεις και δοκιμαζεις τοσα μηχανηματα; 2. Ποτε θα μας καλεσεις στην ομορφη Λαρισα να απολαυσουμε τα ωραια πραγματα που εχεις φτιαξει;
1. Γιατι να μην προλαβαινω, μου λειπει χρονος ή ορεξη? Το θεμα ειναι κι αυτοι που αρχικα ειναι αντιθετοι, ακροαζομενοι με συγχαιρουν;)
2. Κατ' αρχας δεν εχω φτιαξει τιποτα ωραιο και ξεχωριστο, ουτε στο χωρο ουτε σε μηχανηματα. Ουσιαστικα ατακτως ερριμμενα ειναι αλλα "τυχαινει" να ακουγονται καλα (αριστα λενε αλλοι, μαλλον ευγενικα;)). Δυστυχως ο χωρος μου δεν δυναται να φιλοξενησει πλεον των 2 ατομων (+εμενα) αφου δεν προκειται για κανεναν ...dedicated!. Οπωσδηποτε εννοειται πως εισαστε καλοδεχουμενοι, αρκει να σας περασω πρωτα απο τσιπουραδικο ωστε μετα ο,τι και να ακουτε να σας φαινεται ...μαγευτικο.

Και βεβαιως συμφωνω με την παραθεση του Buthia που εβαλες

Reaction score
55
1. Γιατι να μην προλαβαινω, μου λειπει χρονος ή ορεξη? Το θεμα ειναι κι αυτοι που αρχικα ειναι αντιθετοι, ακροαζομενοι με συγχαιρουν;)
2. Κατ' αρχας δεν εχω φτιαξει τιποτα ωραιο και ξεχωριστο, ουτε στο χωρο ουτε σε μηχανηματα. Ουσιαστικα ατακτως ερριμμενα ειναι αλλα "τυχαινει" να ακουγονται καλα (αριστα λενε αλλοι, μαλλον ευγενικα;)). Δυστυχως ο χωρος μου δεν δυναται να φιλοξενησει πλεον των 2 ατομων (+εμενα) αφου δεν προκειται για κανεναν ...dedicated!. Οπωσδηποτε εννοειται πως εισαστε καλοδεχουμενοι, αρκει να σας περασω πρωτα απο τσιπουραδικο ωστε μετα ο,τι και να ακουτε να σας φαινεται ...μαγευτικο.

Και βεβαιως συμφωνω με την παραθεση του Buthia που εβαλες

Δηλώνω συμμετοχή για το τσιπουραδικο φτάνει να είναι και ο φιλτατος Πέτρος παρέα!!!

Reaction score
1.391
Ανάλογα τι απαιτήσεις έχεις..
Εγώ είχα το Mdac και ήταν πολύ καλό..
Τώρα Επίσης παίζω με το audiogd.και δε το αλλάζω..

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
αρκει να σας περασω πρωτα απο τσιπουραδικο ωστε μετα ο,τι και να ακουτε να σας φαινεται ...μαγευτικο.
..ψεματα λέει, θα σας πάει σε μαγαζί με χάλια τσίπουρο, και μεζέδες κάτι παλιοφαγκριά, δεν τρώγονται, μην πάτε!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Για να μη χαλαμε το θεμα, οστις επιθυμει ..."μολων λαβε", οποιαδηποτε μερα δυναται.
Νικο Τεγοπουλε δεν θυμαμαι, ειχες ακουσει κανεναν απο τους προ που εφερα σπιτι σε συγκριση με το ντακ;

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Νικο Τεγοπουλε δεν θυμαμαι, ειχες ακουσει κανεναν απο τους προ που εφερα σπιτι σε συγκριση με το ντακ
Ότι έχεις φέρει το έχω ακούσει...

Reaction score
18
Με πρόλαβε ο φίλος που ανέβασε το θέμα. έστησα ένα αξιοπρεπές ψηφιακό σεταπ μετά από πολλά πολλά χρόνια, όπου ενισχυτής είναι ένας Marantz PM6006, οδηγά ένα ζευγάρι Aria 906, παίρνει σήμα από ένα Teac UD-503. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, ειδικά με τα ηχεία. Ο ενισχυτής τα οδηγά πολύ άνετα, όμως έχω την αίσθηση ότι μπουκώνει στα γεμάτα περάσματα παρόλο που σπρώχνει αρκετό αέρα. Οπότε έχω στο μυαλό μου τη λύση ενός τελικού που να τον οδηγεί απευθείας το Teac σε XLR.
Σκέφτομαι αυτό
https://www.audiophonics.fr/en/powe...ss-a-amplifier-acss-2x-70w-8-ohm-p-12352.html
είμαι ευχαριστημένος από το μαγαζί και έχω πάρει πραγματάκια από αυτούς, μεταξύ άλλων και εξαρτήματα για το HTPC κάτω από τη TV αριστερά, αλλά δέχομαι προτάσεις, σε XLR

....και καλώς σας βρήκα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas