Dac direct σε τελικό ενισχυτή

Reaction score
6.236
Με πρόλαβε ο φίλος που ανέβασε το θέμα. έστησα ένα αξιοπρεπές ψηφιακό σεταπ μετά από πολλά πολλά χρόνια, όπου ενισχυτής είναι ένας Marantz PM6006, οδηγά ένα ζευγάρι Aria 906, παίρνει σήμα από ένα Teac UD-503. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, ειδικά με τα ηχεία. Ο ενισχυτής τα οδηγά πολύ άνετα, όμως έχω την αίσθηση ότι μπουκώνει στα γεμάτα περάσματα παρόλο που σπρώχνει αρκετό αέρα. Οπότε έχω στο μυαλό μου τη λύση ενός τελικού που να τον οδηγεί απευθείας το Teac σε XLR.
Σκέφτομαι αυτό
https://www.audiophonics.fr/en/powe...ss-a-amplifier-acss-2x-70w-8-ohm-p-12352.html
είμαι ευχαριστημένος από το μαγαζί και έχω πάρει πραγματάκια από αυτούς, μεταξύ άλλων και εξαρτήματα για το HTPC κάτω από τη TV αριστερά, αλλά δέχομαι προτάσεις, σε XLR

....και καλώς σας βρήκα.

Ειχα τον ιδιο ενισχυτη πανω σε ενα ζευγαρι monitor audio silver rx2 και δε παρατηρησα να εχει καποιο θεμα στην οδηγηση. Το αντιθετο θα ελεγα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.054
Με πρόλαβε ο φίλος που ανέβασε το θέμα. έστησα ένα αξιοπρεπές ψηφιακό σεταπ μετά από πολλά πολλά χρόνια, όπου ενισχυτής είναι ένας Marantz PM6006, οδηγά ένα ζευγάρι Aria 906, παίρνει σήμα από ένα Teac UD-503. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, ειδικά με τα ηχεία. Ο ενισχυτής τα οδηγά πολύ άνετα, όμως έχω την αίσθηση ότι μπουκώνει στα γεμάτα περάσματα παρόλο που σπρώχνει αρκετό αέρα. Οπότε έχω στο μυαλό μου τη λύση ενός τελικού που να τον οδηγεί απευθείας το Teac σε XLR.
Σκέφτομαι αυτό
https://www.audiophonics.fr/en/powe...ss-a-amplifier-acss-2x-70w-8-ohm-p-12352.html
είμαι ευχαριστημένος από το μαγαζί και έχω πάρει πραγματάκια από αυτούς, μεταξύ άλλων και εξαρτήματα για το HTPC κάτω από τη TV αριστερά, αλλά δέχομαι προτάσεις, σε XLR

....και καλώς σας βρήκα.

Είναι ουτοπικό να περιμένεις πολλά απο μικρά ηχεία και μικρό ενισχυτή στα “γεμάτα περάσματα”.

Βλέπω απόσταση μεταξύ των ηχείων περιπου 1,5 μέτρο. Σε πόση απόσταση είναι η θέση ακρόασης;

Reaction score
6.236
Είναι ουτοπικό να περιμένεις πολλά απο μικρά ηχεία και μικρό ενισχυτή στα “γεμάτα περάσματα”.

Βλέπω απόσταση μεταξύ των ηχείων περιπου 1,5 μέτρο. Σε πόση απόσταση είναι η θέση ακρόασης;
Παντως Δημητρη οταν εβαλα στη θεση του marantz τα nc400 με τον yamaha η διαφορα ηταν η μερα με τη νυχτα. Νομιζες οτι ακουγες ηχειο αλλης κατηγοριας εντελως... αλλα και παλι ο marantz για τα λεφτα του ειναι πολυ καλος και πιστευω δεν ειναι αυτο το προβλημα στο συστημα του φιλου . Πιθανοτατα να φταιει ο χωρος του και στα δυσκολα περασματα να γινεται ενα συχνοτικο κονφουζιο απο τις ανακλασεις....

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.054
Παντως Δημητρη οταν εβαλα στη θεση του marantz τα nc400 με τον yamaha η διαφορα ηταν η μερα με τη νυχτα. Νομιζες οτι ακουγες ηχειο αλλης κατηγοριας εντελως... αλλα και παλι ο marantz για τα λεφτα του ειναι πολυ καλος και πιστευω δεν ειναι αυτο το προβλημα στο συστημα του φιλου . Πιθανοτατα να φταιει ο χωρος του και στα δυσκολα περασματα να γινεται ενα συχνοτικο κονφουζιο απο τις ανακλασεις....
Σαφώς και θα υπάρχουν περισσότερα απο ενα προβλήματα

Reaction score
4.587
Σκέφτομαι αυτό

....και καλώς σας βρήκα.

Πριν αλλάξεις ενισχυτή κι αφού έχεις pc σαν πηγή, επιβάλλεται να δοκιμάσεις ψηφιακή ισοστάθμιση (μέσω λογισμικού). Είναι σχεδόν τσάμπα και είναι πιθανό να λύσει το πρόβλημά σου ή έστω να το ελαχιστοποιήσει.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.547
Βασικά η (σωστή) ισοστάθμιση μπορεί να αλλάξει πολλές από τις (εμπειρικές) αντιλήψεις μας περί hifi. Π.χ περί τύπου ενισχυτικών, αναγκαιότητα προενισχυτών, καλωδίων, ηχείων, σαμπ, κλπ.

Βασικά οποιαδήποτε κρίση για στέρεα (και συστατικά τους) που δεν είναι σωστά ισοσταθμισμένα και δε βρίσκονται σε χώρους με προβλεπόμενες αντηχήσεις είναι άκυρη.

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.054
Πριν την (αγαπημένη) μου ισοσταθμιση θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.
Με σωστές αποστάσεις τριγώνου και επαρκή οδήγηση να είναι τα απολύτως απαραίτητα. Να μην ξεχνάμε πως η ψηφιακή ισοσταθμιση απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη ισχύ.

Ο φίλος (καλώς ήρθες), εάν θέλει καθαρότερες κορυφές πρέπει :

• Να στήσει σωστά το τρίγωνό του
  • Να πάρει μεγαλύτερο τελικό ενισχυτή, σίγουρα πάνω από 200, και όχι 75w
  • Να πάρει σαμπ
  • Να κάνει ψηφιακή ισοσταθμιση.

Και μετά να αρχίσουμε τα γνωστά του χώρου.

Εναλλακτικά μπορεί να ακούει στο 1-1,5 μέτρο.

Last edited:

Reaction score
18
Βασικά η (σωστή) ισοστάθμιση μπορεί να αλλάξει πολλές από τις (εμπειρικές) αντιλήψεις μας περί hifi. Π.χ περί τύπου ενισχυτικών, αναγκαιότητα προενισχυτών, καλωδίων, ηχείων, σαμπ, κλπ.

Βασικά οποιαδήποτε κρίση για στέρεα (και συστατικά τους) που δεν είναι σωστά ισοσταθμισμένα και δε βρίσκονται σε χώρους με προβλεπόμενες αντηχήσεις είναι άκυρη.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων, έχω ακόμα πράγματα να κάνω με το σετάπ , δεν έχω βάλει και τις ακίδες στις βάσεις των ηχείων επειδή περιμένω πιατάκια, να μην τρυπήσουν το laminate. H θέση είναι περίπου στα 3.5 μέτρα, η απόσταση μεταξύ των ηχείων 1.5. Ο ενισχυτής είναι εξαιρετικός για τα λεφτά του αλλά πληρώνω πράγματα που δεν χρειάζομαι πλέον, (προενισχυση, εσωτερικό DAC remote) οπότε θεωρώ ότι αν τον δώσω και πάρω έναν τελικό στα λεφτά θα έχω μάλλον καλύτερο αποτέλεσμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.430
H θέση είναι περίπου στα 3.5 μέτρα, η απόσταση μεταξύ των ηχείων 1.5.
Αν σώνει και καλά θες 3,5μ τη μια απόσταση, τότε τά'χεις ανάποδα. Βάλε απόσταση μεταξύ ηχείων 3,5 και θέση ακρόασης στο 1,5μ από κάθε ηχειακι. (Κάτσε ανάμεσά τους).:D

Ειδάλλως φτιάξε ισόπλευρο τρίγωνο με πλευρά 1,5μ και ξέχνα τα 3,5 μέτρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.430
Βασικά οποιαδήποτε κρίση για στέρεα (και συστατικά τους) που δεν είναι σωστά ισοσταθμισμένα (κατά το μπούτχια ευαγγέλιο) και δε βρίσκονται σε χώρους με προβλεπόμενες αντηχήσεις (προδιαγραφές EBU), με ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης (προδιαγραφές απλού Hi-fi), με επαρκή οδήγηση (προδιαγραφές Harman από το '60), με ικανοποιητική απόκριση συχνότητας στα άκρα του φάσματος (προδιαγραφές απλού Hi-fi), με χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις (min των προδιαγραφών του απλού Hi-fi) και με δυνατότητα για ρεαλιστικές στάθμες αναπαραγωγής ώστε να μην εμφανίζεται σημαντική δυναμική συμπίεση σε σύγχρονες ηχογραφήσεις (αναλόγως θορύβου ηρεμιας), είναι εντελώς άκυρη (γτπκ).
Πολύ πολύ σωστά. (το συμπλήρωσα και λίγο)8-)

ΥΓ. Τα λέω χρόνια... Χαίρομαι ιδιαιτέρως που έρχεστε στα λόγια μου..:drinks:

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.054
H θέση είναι περίπου στα 3.5 μέτρα, η απόσταση μεταξύ των ηχείων 1.5.
Όταν έχεις τόσο τεράστια προβλήματα τοποθετησης, η ενασχόληση με ακίδες για τα ηχεια είναι τελείως άτοπη.
Σαν να δίνεις ντεπόν για να θεραπεύσεις καρκίνο.

Reaction score
6.236
Κάπου έπιασε το μάτι μου ένα "ρεαλιστικες στάθμες αναπαραγωγής". Κάνω ότι δε το είδα γιατί αν το πιάσουμε αυτό το θέμα ποναει πολύ κόσμο.... Τώρα ο φίλος μας σαφώς και δε μπορεί να το έχει αυτό με τα συγκεκριμένα ηχεία- ενισχυτικα- χωρο οπότε πάμε παρακάτω.... Τις αποστασεις αν διορθώσει και βάλει και μια ψηφιακή ισοστάθμιση έχει λύσει το 80% από το πρόβλημα του. Αν βάλει και ένα σαμπ ειναι πλέον στο 90% +.

Reaction score
2.166
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων, έχω ακόμα πράγματα να κάνω με το σετάπ , δεν έχω βάλει και τις ακίδες στις βάσεις των ηχείων επειδή περιμένω πιατάκια, να μην τρυπήσουν το laminate. H θέση είναι περίπου στα 3.5 μέτρα, η απόσταση μεταξύ των ηχείων 1.5. Ο ενισχυτής είναι εξαιρετικός για τα λεφτά του αλλά πληρώνω πράγματα που δεν χρειάζομαι πλέον, (προενισχυση, εσωτερικό DAC remote) οπότε θεωρώ ότι αν τον δώσω και πάρω έναν τελικό στα λεφτά θα έχω μάλλον καλύτερο αποτέλεσμα.
Για (προσωρινά έστω) πιατάκια μπορείς να βάλεις κέρματα με λίγο μπλου τακ στο σημείο επαφή τους με το λαμινέιτ ώστε να μη φεύγουν από τη θέση τους.

Reaction score
18
ΟΚ ακούω τι λέτε, οπότε μάλλον η καλύτερη λύση θα είναι να μην βάλω σταθερά ακίδες κλπ αλλά να ανοίγω την ενδιάμεση απόσταση των ηχείων στα περίπου 3μ όταν κάθομαι να ακούσω σοβαρά. Θα δω και το θέμα της ψηφιακής ισοστάθμισης αλλά τώρα ομολογώ δεν έχω ιδέα. Κανένα thread? Μου πήρε μήνες να διαλέξω ένα ένα τα υπόλοιπα lol.

Επίσης, ένας Azur 651 με 100W στα 8Ω και 150 στα 4Ω θα ήταν overkill για τα ηχεία; έχει ένας φίλος και μπορώ να τον πάρω καλή τιμή. Ευχαριστώ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.054
στα περίπου 3μ όταν κάθομαι να ακούσω σοβαρά.
Είναι μεγάλη απόσταση για αυτά τα ηχεια. Μέγιστη 2μ
[DOUBLEPOST=1533212966][/DOUBLEPOST]
Θα δω και το θέμα της ψηφιακής ισοστάθμισης αλλά τώρα ομολογώ δεν έχω ιδέα.
Dirac
[DOUBLEPOST=1533212997][/DOUBLEPOST]
Επίσης, ένας Azur 651 με 100W στα 8Ω και 150 στα 4Ω θα ήταν overkill για τα ηχεία;
Λίγος είναι

Reaction score
935
ΟΚ ακούω τι λέτε, οπότε μάλλον η καλύτερη λύση θα είναι να μην βάλω σταθερά ακίδες κλπ αλλά να ανοίγω την ενδιάμεση απόσταση των ηχείων στα περίπου 3μ όταν κάθομαι να ακούσω σοβαρά. Θα δω και το θέμα της ψηφιακής ισοστάθμισης αλλά τώρα ομολογώ δεν έχω ιδέα. Κανένα thread? Μου πήρε μήνες να διαλέξω ένα ένα τα υπόλοιπα lol.

Επίσης, ένας Azur 651 με 100W στα 8Ω και 150 στα 4Ω θα ήταν overkill για τα ηχεία; έχει ένας φίλος και μπορώ να τον πάρω καλή τιμή. Ευχαριστώ.
Δεν έχει νόημα να ανέβεις από τα 70 βατ στα 100, ούτε στα 120. Αν σώνει και καλά θέλεις τελικό ενισχυτή πάρε crown με 300 βατ. Φτιάξε την απόσταση ακρόασης και μετά ψάχνεσαι και με ισοστάθμιση, αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα επαρκεί ο ενισχυτής σου.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.547
Να μην ξεχνάμε πως η ψηφιακή ισοσταθμιση απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη ισχύ.
Θυμαμαι ο ασχετος οταν πρωτοπηρα τη μετρικ και ως παιδι επαιξα λιγο με το eq (στα κουτουρου, χωρις μικρόφωνο), παραμορφωνε κατιτις και πηρα τηλ. τον Ανεστη του Athens Pro και του λεω ειναι χαλασμενη η καρτα, να την παρει πισω! Τες πα...

Ως γνωστον εχω (ατυχώς συνηθως) βαλει το ντιρακ δοκιμαστικα σε πολλους φιλους και γνωστους. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι θελει σιγουρα καλα αποθεματα ισχυος και ακομη περισσοτερο αποθεματα γουφερς :) Ή να ακους σωστα αλλα πιο σιγα.

Reaction score
1.064
Αφου ειναι φιλος παρτον να τον ακουσετε στο χωρο σου !
Κρατα τον καμμια βδομαδα ομως

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas