Ο καλύτερος τύπος καλωδίου για εσωτερική καλωδίωση ενισχυτή

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δυστυχώς όλα τα μηχανήματα εκεί έξω, και οι δημιουργοί τούς έχουν ένα στόχο Κέρδος. Άλλοι το επιδιώκουν σιγά σιγά, και αυτοί μένουν και στην αγορά σαν σοβαροί κατασκευαστές, και άλλοι θέλουν να πουλήσουν ένα ζεύγος ηχεία και να γίνουν πλούσιοι. Κέρδος λοιπόν και εκεί που είναι μπροστά το κέρδος η ποιότητα έρχεται με συμβιβασμούς. Είτε αρέσει η Όχι.
Ειτε σιγα σιγα ειτε αποτομα ενας κατασκευαστης θελει να κερδιζει λεφτα.ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το κανει για την ψυχη του.Υπαρχουν αγοραστες για ολες τις περιπτωσεις.
[DOUBLEPOST=1535395004][/DOUBLEPOST]
Οχι δεν θα εχει τον καλυτερο ηχο που υπαρχει,αλλα θα εχει καλυτερο απο αυτον που ειχε!
Δεν ειναι παντα βεβαιο αυτο.Απο ενα σημειο και μετα ειναι σαν ρωσικη ρουλετα.
[DOUBLEPOST=1535395350][/DOUBLEPOST]
Έχουν μεγάλη γκάμα προϊόντων που αντιπροσωπεύουν αυτοί...απο καλώδια μέχρι Κεφαλες και πολύ γνωστές εταιρίες. Μάλλον αυτα τα υλικά για τα οποία ρώτησα δεν είναι δικα τους.
Ο Άγγλος αντιπρόσωπος είχε πλάκα που μου απάντησε ότι ο 300 δεν βελτιώνεται και ότι είναι παλιό μοντέλο, άρα πρέπει να τον αλλάξω με το τρέχων. Παντού υπάρχουν...Είναι κι ανάμεσα μας!
Ο "νεος 300" εχει αλλες λυχνιες απο τον "παλιο".Ειναι και οι δυο εκδοσεις σε παραγωγη.Μερικοι δεν αλλαζουν τον συνδυασμο ECC83/EL84 :)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Dear Joannis,

Thank you for your message.

By using a higher quality capacitors and hook up wires may improve
the sound, however, we unfortunately did not have a chance to test
those brands as you mentioned.
One more thing, Mr. Hyodo(Leben designer) always telling us that
higher quality(higher priced) parts do not always improve the sound,
but an important thing is a total balance of several components,
therefore, we are unable to assure you 100% if the better components
surely make the better sound at this stage.(But we think you have a
good chance of the improvements by doing so).

(b) If your power supply is always 237V, it is no problem to use
the amp of 230V, however, if the power supply voltage is not
stable and if it jumps up to more than 250V sometimes, you would
better use a power stabilizer in order not to damage the power
transformer or inner components.

Thank you and Best regards.
Yoshi Hontani

Προσεκτικες κινησεις και αναστρεψιμες δηλαδη......
Πολυ καλα τα ειπε ο Yoshi και ο κος Hyodo.Ξερουν καλα τι λενε,πως το λενε και γιατι το λενε.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Και ποιες μπραντες εχουν δοκιμασει δηλαδη ?
τους ειπε καποιος αν εχουν δοκιμασει ολους τους πυκωτες του κοσμου(πχ)
και δεν εχουν χρονο.....ή δεν θελουν να δοκιμασουν γιατι αν παιξει καλυτερα ο ενισχυτης τους , θα πρεπει να τον πουλανε πιο ακριβα
και οπως ο ιδιος λεει θα ειναι πιο ακριβος,......
ειναι κοινο μυστικο (φανερο) οτι ολοι ξεκινανε με κοστος οσο πιο χαμηλο,.......
Επειδη γνωριζω -κι ας μην παρεξηγηθω που το λεω- τον cs300x οσο λιγοι,αν καποιος "ψαξει" μεσα θα δει μερικα εξαρτηματα (σε ανυποπτα σημεια) που πολυ λιγοι κατασκευαστες ειδα προσωπικα να χρησιμοποιουν , σε οσα μηχανηματα εν παση περιπτωσει ετυχε να δω ως τωρα.Και ειδικα ο 300 δεν εχει και πολλα λογω απλης σχεδιασης ecc83/el84.Απλα σε 2-3 σημεια του ,η επιλογη των εξαρτηματων ειναι αψογη.Για να αλλαξεις αυτα τα 2-3 εξαρτηματα πρεπει να "νηστευεις 40 μερες" που λεμε η να γνωριζεις καλα τι κανουν αυτα και τα βαζεις απο την αρχη......

Reaction score
5.889
Νομίζω το νήμα ξεκίνησε με την υπόθεση αλλαγής μόνο της εσωτερικής καλωδίωσης και όχι και πυκνωτών ή άλλων εξαρτημάτων. Και βάσει αυτής λοιπόν της παραδοχής ξεκίνησαν να κατατίθενται απόψεις.
Ποια είναι λοιπόν η απάντηση του κατασκευαστή στο αν η αλλαγή καλωδίων και μόνο (και όχι άλλων εξαρτημάτων) έχει οποιοδήποτε νόημα;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
η αποψη του κατασκευαστη .....
μαλλον ας το πουμε αλλιως.....
οι κατασκευαστες ηχειων που φορανε επωνυμα καλωδια τα διαφημιζουν, και συνηθως εχουν περασει την τιμη στο προιον τους
Αν ρωτησει καποιος , οποιον κατασκευαστη , την αποψη του
ή θα πει οτι δεν κανουν κατι
ή
θα πρεπει να μετακυλησουν την τιμη στο προιον= πελατη......
και ως γνωστο η ταση ειναι το κοψει κοψει.......

Reaction score
596
Το νημα ξεκινησε με την ερωτηση μου για το ποιος τυπος καλωδιου ειναι καταλληλος.

Στην ερωτηση μου αυτη απαντησαν 3-4 ατομα και τους ευχαριστω ιδιαιτερα. Οι υπολοιποι φιλοι ειπαν τη γνωμη τους επι της βελτιωσης γενικα και εγινε μια ενδιαφερουσα κουβεντα. Αν αυτη οδηγησει κι αλλου (πυκνωτες) χρησιμο θα ειναι.

Στην περιπτωση που αναρωτιεστε ακομα, θα σας πω οτι σιγουρα ενα καλωδιο θα ακουστει διαφορετικα. Εγω σιγουρα θα το ακουσω στο σπιτι μου με τον εξοπλισμο μου. Μακαρι να ξεραμε απο πριν ποιο ειναι το τελειο να το εβαζα αλλα θα βρεθει ετσι κι αλλιως.

Ευχαριστω ολους για τις αποψεις που ανταλλαξαμε.
Καλημερα

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καθε τυπος μπαινει....(εστω με λιγο κοπο παρα πανω)
προσωπικα μου αρεσουν τα συνερτζιστικ οντιο κουεστ και κιμπερακια (μεγαλες σειρες)
Βεβαια καλο θα ειναι καπιος να εχει δοκιμασει 2-3 καλωδια στο ιδιο μηχανακι ωστε να ξερει τι δινει το καθενα
ή να ξερει που να ψαξει

Reaction score
596
Ειμαι σιγουρος για το τι θα κανει το pbj Argi αλλα θα περασω σε ασημι αρχικα κι αν δεν παει καλα....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δωστου χρονο.....γιατι ακουγεται καπως μεχρι να ερθει στα ισια του....
αν θες αν εχω μπορω να σου χαρισω λιγο synergistic αν εχω.......
για μελλοντικα παιχνιδια

Reaction score
596
δωστου χρονο.....γιατι ακουγεται καπως μεχρι να ερθει στα ισια του....
αν θες αν εχω μπορω να σου χαρισω λιγο synergistic αν εχω.......
για μελλοντικα παιχνιδια
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!! Θα σου πω αναλόγως την κουβέντα με το μάστορα.....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το μηχανάκι σου (Leben CS300) φοράει ανάμεσα στα στάδια των λυχνιών πολύ φτηνούς πυκνωτές, κεραμικούς Philips.
Η ποιότητα του ήχου τους είναι αστεία και εντελώς <<ακατάλληλη>> για μηχάνημα αξιώσεων, έστω και μέτριας τιμής.
Η αλλαγή αυτών των πυκνωτών με καλύτερους θα επιφέρει πολλή μεγαλύτερη βελτίωση (λεπτομέρεια, δυναμικά, εύρος) ακόμα και από το ακριβότερο καλώδιο του πλανήτη.

Το μηχανάκι αυτό έχει τόσα θέματα για βελτίωση που, προσωπικά, το τελευταίο που θα σκεφτόμουν θα ήταν τα καλώδια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
.........Αν ο μαστορας που το βλεπει ...περα απο τα καλωδια-- δει εχει να προτεινει πολλα....γιατι οπως ειπε ο πιτερ........
εχει ζωτικοτερα θεματακια.......καλα τα καλωδια....αλλα τα σαπια σπλαχνα ......σαπια ακουγονται.........

Reaction score
5.889
Το μηχανάκι σου (Leben CS300) φοράει ανάμεσα στα στάδια των λυχνιών πολύ φτηνούς πυκνωτές, κεραμικούς Philips.
Η ποιότητα του ήχου τους είναι αστεία και εντελώς <<ακατάλληλη>> για μηχάνημα αξιώσεων, έστω και μέτριας τιμής.
Η αλλαγή αυτών των πυκνωτών με καλύτερους θα επιφέρει πολλή μεγαλύτερη βελτίωση (λεπτομέρεια, δυναμικά, εύρος) ακόμα και από το ακριβότερο καλώδιο του πλανήτη.

Το μηχανάκι αυτό έχει τόσα θέματα για βελτίωση που, προσωπικά, το τελευταίο που θα σκεφτόμουν θα ήταν τα καλώδια.
Τώρα λοιπόν τέθηκε σωστά το θέμα. Για να μην περάσει δηλαδή η εντύπωση ότι αλλάζοντας καλώδια μόνο (όπως επαναλαμβάνω ήταν η αρχική ερώτηση βάσει της οποίας ξεκίνησε το θέμα) θα πετύχουμε καμιά βελτίωση στον ήχο.

Reaction score
596
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας.... Οι πυκνωτές θα αλλάξουν, όμως ήθελα να παραγγείλω καλώδιο άμεσα, πριν ανοιχθεί το μηχάνημα κι έτσι άνοιξα το θέμα.

Reaction score
2.051

Ο κατασκευαστής επέλεξε τους συγκεκριμένους πυκνωτές πιθανότατα όχι για θέμα κόστους αλλά για να ισορροπήσει ηχητικά κάποιο άλλο εξάρτημα του ενισχυτή που έπρεπε να μπει στο μηχάνημα για χ/ψ λόγους. Συνεπώς η "λεπτομέρεια, δυναμικά, εύρος" που ίσως εσύ σωστά παρατήρησες σε άλλα μηχανήματα αλλάζοντας τους, μπορεί πιθανώς να γίνει μια τσιρίδα στο συγκεκριμένο ενισχυτή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
μπα..........ειναι σαν να αλλαζεις αντισταση σε ηχειο κλιπς.......
ενα ποιοτικοτερο ανταλλακτικο (ειδικα τους <πυκωτες> που φοραει.....μονο καλες εντυπωσεις θα αφησει

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οι κεραμικοι πυκνωτες χαρακτηριζονται κυριως για πολυ χαμηλο esr & inductance.Εκει που χρειαζονται αυτα οι κεραμικοι πυκνωτες δουλευουν αψογα.Αν τωρα αφορουσε το κυκλωμα audio ενδεχομενως ενας polystyrene 1% να ηταν και χρησιμα καλυτερος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Η Leben παράγει τον ενισχυτή αυτό σε έκδοση F και CX, με ακριβότερη την CX.
Στην έκδοση αυτή (CX) οι πυκνωτές που συζητάμε είναι βελτιωμένοι σε σχέση με την απλή F.
Στείλτε κανένα μήνυμα στον κατασκευαστή να του πείτε ότι μάλλον θα τσιρίζει η ακριβή έκδοση.

Last edited:

Reaction score
1.754
Γιατἰ φοβἀστε να δοκιμἀσετε υλικἀ ?
Σιγἀ το πρἀγμα.
Βρε Γιἀννο, κἀνε λἰγη προπὀνηση στο κολητἠρι αφοὐ την ψἀχνεις με αυτἀ, να μἠ χρειἀζεσαι κἀθε τὀσο ῾῾τον τεχνικὀ῾῾ και ξεκἰνα τις δοκιμἐς χωρἰς περαιτἐρω φιλολογἰα, να το χαρεἰς απ᾽ τα χερἀκια σου.
Εντἀξει εγὠ κολλἀω 35 χρὀνια λὀγω επαγγἐλματος, αλλἀ δεν εἰναι κἀτι δὐσκολο να μἀθεις.
-κολητἠρι, τρὀμπα, κὀλληση, μπρουστἐλλα(τσιμπἰδα), μυτοτσἰμπιδο-

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut