Ο καλύτερος τύπος καλωδίου για εσωτερική καλωδίωση ενισχυτή

Reaction score
5.895
Συγγνωμη βρε παιδες...θα τρελλαθουμε πια..ειναι δυνατον για λιγακι καλωδιο στα εσωτερικο οποιουδηποτε ενισχυτη να εβαλε ο κατασκευαστης κατι που θα υποβαθμιζε πιθανα τον ενισχυτη του,; Το θεωρω αδιανοητο, τουλαχιστον για τετοιου επιπεδου συσκευες. Μαλλον φιλε αλλο σου φταιει...κολλησες αναβαθμισιτιδα...μαλλον πρεπει να αλλαξεις ενισχυτη αν δεν μπορει να οδηγησει τα ηχεια σου. Αυτα που σκεφτεσαι δεν μπορουν να αναβαθμισουν τον ενισχυτη.

Reaction score
596
Συγγνωμη βρε παιδες...θα τρελλαθουμε πια..ειναι δυνατον για λιγακι καλωδιο στα εσωτερικο οποιουδηποτε ενισχυτη να εβαλε ο κατασκευαστης κατι που θα υποβαθμιζε πιθανα τον ενισχυτη του,; Το θεωρω αδιανοητο, τουλαχιστον για τετοιου επιπεδου συσκευες. Μαλλον φιλε αλλο σου φταιει...κολλησες αναβαθμισιτιδα...μαλλον πρεπει να αλλαξεις ενισχυτη αν δεν μπορει να οδηγησει τα ηχεια σου. Αυτα που σκεφτεσαι δεν μπορουν να αναβαθμισουν τον ενισχυτη.
Άποψη σου φίλε μου.:) ίσα ίσα που τον συνέκρινα με αρκετά ποιοτικά ενισχυτικά κι αποφάσισα να του κάνω ένα δωράκι αφού υπερτερουσε από όλα.

Reaction score
5.895
Άποψη σου φίλε μου.:) ίσα ίσα που τον συνέκρινα με αρκετά ποιοτικά ενισχυτικά κι αποφάσισα να του κάνω ένα δωράκι αφού υπερτερουσε από όλα.
Τσιγκουνευτηκε ο κατασκευαστης του; Γιατι δεν του στελνεις ενα mail να σου πει την αποψη του και να την δουμε και εμεις;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Το έχουμε πει ξανά αυτό. Η επιλογή των εξαρτημάτων ενός ενισχυτή ή ενός ηχείου είναι καθαρά και μόνο θέμα κόστους.

Εμείς για να αλλάξουμε 6 πυκνωτές σε δύο cross overs ηχείων μπορεί να δώσουμε και €5 τον πυκνωτή. Σύνολο €30, για δύο ηχεία. Θες να υπολογίσεις το κόστος αν αποφασίσει να το κάνει μία εταιρία, η οποία παράγει 100.000 ηχεία το χρόνο; Ξέρεις πολλές εταιρίες που θα έδιναν €3.000.000 για πυκνωτές;

Reaction score
596
Τσιγκουνευτηκε ο κατασκευαστης του; Γιατι δεν του στελνεις ενα mail να σου πει την αποψη του και να την δουμε και εμεις;
Ε τώρα κουβέντα θα κάνουμε για το τι έκανε ο κατασκευαστής; Αν δεν ήθελα να κάνω αλλαγές καλέ μου φίλε δεν θα έκανα. Κι αναλόγως το κόστος βέβαια θα κάνω η όχι. Άλλωστε θέλεις να το πάρει βαριά ο Ιάπωνας και να κάνει καμία τρέλα με το σπαθί του;; Είναι γνωστό βέβαια ότι ο300 βγήκε και σε Xs, αλλά και σε άλλες ακόμα εκδόσεις με λιγάκι διαφορετικό setup. Όλο και κάτι βελτίωνε κι άλλαζε...
[DOUBLEPOST=1535039930][/DOUBLEPOST]
Καλωδιοταινία που σας χρειάζεται...
Να πούμε του στραβού το δίκαιο μας χρειάζεται καμία φορά!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
.............κοιτα αν ο μαστορας (περα απο το καλωδιο) σου παρει 10 ευρω για να σου αλλαξει καλωδιο
δεν ειναι και κανα τρομερο ποσο......
βεβαια για καποιους ειναι......
Οσο το τι κανει ενας κατασκευαστης ειναι αναλογα με τις επιλογες και γνωσεις του......
εκει τελειωνουν ολα......μετα αρχιζουν οι δικες μας επλιογες και γνωσεις.....
με ενα γιατρουδακλο ειχα βαλει στοιχημα οτι θα εκανα το λεβινσον του (333) να παιξει καλυτερα
Ειχε ενα ιδιο......εχασε το στοιχημα (δεν του πηρα λεφτα απλα του τον ξαναγυρισα σε αρχικη κατασταση )-
και δεν του τον ξαναεφτιαχνα με ολα τα λεφτα του κοσμου......
Επιλογες υπαρχουν.......αλλος κανει τα 10 ευρω μια βελτιωσουλα.....και αλλος σφηνωνει 3 2πιτα με μια μπυρα .......
( για τα ξεφτυλικια που ειχα προκαλεσει στην ροτελ) (θα τα πουμε προς εχως.....)..........και ξανα .........

Reaction score
596
.............κοιτα αν ο μαστορας (περα απο το καλωδιο) σου παρει 10 ευρω για να σου αλλαξει καλωδιο
δεν ειναι και κανα τρομερο ποσο......
βεβαια για καποιους ειναι......
Οσο το τι κανει ενας κατασκευαστης ειναι αναλογα με τις επιλογες και γνωσεις του......
εκει τελειωνουν ολα......μετα αρχιζουν οι δικες μας επλιογες και γνωσεις.....
με ενα γιατρουδακλο ειχα βαλει στοιχημα οτι θα εκανα το λεβινσον του (333) να παιξει καλυτερα
Ειχε ενα ιδιο......εχασε το στοιχημα (δεν του πηρα λεφτα απλα του τον ξαναγυρισα σε αρχικη κατασταση )-
και δεν του τον ξαναεφτιαχνα με ολα τα λεφτα του κοσμου......
Επιλογες υπαρχουν.......αλλος κανει τα 10 ευρω μια βελτιωσουλα.....και αλλος σφηνωνει 3 2πιτα με μια μπυρα .......
( για τα ξεφτυλικια που ειχα προκαλεσει στην ροτελ) (θα τα πουμε προς εχως.....)..........και ξανα .........
Α χα χα χα χα η φτώχια θέλει καλοπέραση! Ρε τι έπαθε ο γιατρός.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Το έχουμε πει ξανά αυτό. Η επιλογή των εξαρτημάτων ενός ενισχυτή ή ενός ηχείου είναι καθαρά και μόνο θέμα κόστους.

Εμείς για να αλλάξουμε 6 πυκνωτές σε δύο cross overs ηχείων μπορεί να δώσουμε και €5 τον πυκνωτή. Σύνολο €30, για δύο ηχεία. Θες να υπολογίσεις το κόστος αν αποφασίσει να το κάνει μία εταιρία, η οποία παράγει 100.000 ηχεία το χρόνο; Ξέρεις πολλές εταιρίες που θα έδιναν €3.000.000 για πυκνωτές;
ξερεις τι τιμη θα χτυπαγε η εταιρια αν χρειαζοταν 100000 πυκνωτες ?
ξερεις ποσο αγοραζει ενας αντιπροσωπος ενα πυκνωτη (?)
ξερεις ποσο μπορει να πουλαει (με κερδος) ενας κατασκευαστης ενα πυκωτη σε ενα φιλο του......
.....πιστεψε με δεν θες να ξερεις......

Reaction score
1.754
Παιδιἀ ἐτσι εἰναι τα πρἀγματα. Δεν εἰναι θἐμα εἀν η εταιρἰα εἰναι σοβαρἠ, εἀν ο κατασκευαστἠς δεν ξἐρει τἰ βἀζει μἐσα, ὀτι και καλἀ εμεἰς ξἐρουμε καλὐτερα, εἰμαστε πιὀ ψαγμἐνοι, ...κ.λ.π
Αυτἠ δυστυχὠς, ... εἰναι η πραγματικὀτητα. Εἀν αγαπἀς το μηχανἀκι σου, το αναβαθμἰζεις.
Τὠρα, εἀν ο επὀμενος υποψἠφιος ιδιοκτἠτης του, το θεωρἠσει σκυλεμἐνο κι ὀχι συλλεκτικἀ μαμἰσιο, μπορεἰ να σου πεἰ κι απὀ ᾽πἀνω, να το βἀλεις στον κ@λ@ σου !
Ἐτσι εἰναι οι κυνηγοἰ ευκαιριὠν, ἐτσι ὀμως πρἐπει να εἰναι και οι κυνηγοἰ της ποιὀτητας.
Οπὀτε εἰναι η γνωστἠ ιστορἰα που απλὠς επαναλαμβἀνεται.
That's Broadway

Να πω επιπλἐον, οτι εγὠ βἀζω στους προενισχυτἐς αυτὀ :
https://www.hificollective.co.uk/wi...istrand-copper-wire-cotton-oil-insulated.html

Ενὠ στους τελικοὐς προτιμὠ να βἀζω αυτὀ :
https://www.hificollective.co.uk/wi...istrand-copper-wire-cotton-oil-insulated.html

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
...........οταν πουλαμε κατι εμεις πρεπει να βγαλουμε ....
και οταν αγοραζουμε η τιμη του αλλου ειναι πανακριβη (και ας το ξεφτυλιζει)
Αν βεβαια ειμασταν αγγλια και χρυσοπληρωναμε τον καθε ρας αντριους ( ζει ακομα ? )
θα ηταν αλλιως τα πραματα........οταν ακουγαμε για βελτιωσεις..........

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
ξερεις τι τιμη θα χτυπαγε η εταιρια αν χρειαζοταν 100000 πυκνωτες ?
ξερεις ποσο αγοραζει ενας αντιπροσωπος ενα πυκνωτη (?)
ξερεις ποσο μπορει να πουλαει (με κερδος) ενας κατασκευαστης ενα πυκωτη σε ενα φιλο του......
.....πιστεψε με δεν θες να ξερεις......
Πίστεψε με, θέλω να ξέρω. Για πες μου, για να μάθω.

Reaction score
2.051
Oταν αγοράζεις Leben το κανεις, φαντάζομαι, για κάποιο λόγο. Σου αρέσει η φιλοσοφία του ήχου του κατασκευαστή ο οποίος έχει επενδύσει χρόνια για να φτάσει σε αυτο το αποτέλεσμα πραγματοποιώντας πολλές δοκιμές σε πολλά και διαφορετικού τύπου συστήματα.

Το να επέμβεις σε ένα μηχάνημα νομίζοντας ότι το αναβαθμίζεις επειδή στο δικό σου χώρο, και αυτιά, ακούγεται καλύτερο είναι σαν να αγοράζεις ένα πίνακα διάσημου ζωγράφου και να προσθέτεις πινελιές επειδή εσένα σου αρέσει περισσότερο έτσι.

Δεν θα έλεγα το ίδιο αν πραγματοποιώντας μετατροπές με αντικειμενικά κριτήρια (μετρήσεις), ουσιαστικά βελτίωνες το μηχάνημα, και αυτό μόνο σε πολυ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Όμως αλλάζοντας καλωδίωση, εμπειρικά και μόνο - το θεωρώ λάθος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
1 δεν κανει να λεμε τιμη ..(αν δωσω ανθρωπους- που ζουν απο αυτο-πληρωνουν νοικια-υπαλληλους-εφοριες...και τοσα αλλα
...το μονο που μποροω να σου πω (απο αλλο [προιον)
οταν καταλογο ειχε 5500 το αγαορασα 1000.....πιστευω να σε καλυψα......(και σε αυτο προφανως αυτος που μο το πουλησε δεν το εκανε για την ψυχη της μανας του)
(αφορα προ )
Οσο αφορα την προσβαση σε προιοντα μη εμποριου μπορεις να ρωτησεις το χαιτα πως εψησα τον τρελλο γερμανο να μου κατασκευασει που κατι στα χαρτια δεν υπηρχε...) μην πω και αλλα.....
2 το να λες για πινακα ζωγραφικης γιατι ετσι το αντιλαμβανεσαι ...
επετρεψε μου να το αντιλαμβανομαι διαφορετικα.....απλα γιατι ηχεια και ενισχυτικα βγαινουν σε χιλιαδες αντιτυπα
ενας ντεγκα σε ενα και μοναδικο....και αν ειναι να πουλησω ενα χεριασμενο ντεγκα
θα πρεπει να βρω καποιον που να τον προτιμα ετσι.
Ιν δι αδερ χεντ , ενας βελτιωμενος ενισχυτης ή οτιδηποτε βελτιωμενο , απο την στιγμη
που σε μια αμμεση συγκριση ακουγεται καλυτερα ........ο καθενας αποφασιζει τι θα κανει τα λεφτα του.
Δεν προτρεπω κανενα να χεριασει τα μηχανηματα του.....αυτα ειναι για ατομα ....που εχει διαθεση να μπουν σε τετοια διαδικασια

Reaction score
2.051
Βασίζεις την απάντηση σου στο "Άμα παίζει καλύτερα να το κάνεις!". Και ποιος το κρίνει ότι παίζει καλύτερα? Τα δικά σου αυτια, στο δικό σου χώρο, με τα δικά σου μηχανήματα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εγω αποφασιζω για το συστημα μου..........δυστυχως αν ακουσω κατι καλυτερο,,,,,και μπορω αποφασιζω να ζησω σe αυτο που εγω ακουω καλυτερο.
Ο καθενας (ισως) να αποφασιsει αυτος για το συστημα του.....(ιδανικo θα ηταν).
Καπως ετσι μπορω να παρω (ή καποιος αλλος)
κατι και να το δοκιμασει στον χωρο του - στα μηχανηματα του , με τα δικα του αυτια....
..και να αποφασισει
(αν ακουσει κατι)
αν θα κανει κατι στο συστημα του .......
με το ζορι παντρεματα (δεν συστηνω).......

Reaction score
596
Μα για το δικο μου χωρο τον φτιαχνω/αγοραζω, να παιξει με τα δικα μου μηχανηματα και να αρεσει στα δικα μου αυτια τον θελω. Ποιος λοιπον ειναι καταλληλοτερος απο μενα να κρινει το αποτελεσμα? Αν δε μ αρεσει ξαναβαζω το παλιο καλωδιο και τους ηλεκτρολυτικους και κλαιω 150 ευρω. Δε μιλαμε για κανενα μοναδικο κοματι παιδια. Εφτιαξε πολλα ο ανθρωπος. Κι αν στην τιμη του εβαζε πανω 1.500 χιλιαρικο για ακριβοτερους ηλεκτρολυτικους, καλυτερο καλωδιο + πυκνωτες σηματος + μπορνες ποιος απο εσας που διαφωνειτε θα τον αγοραζε?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
θα διαφωνουσε οποιος ........, θα σκεφοταν οτι πιο ευκολα θα εφευγε κατι αχεριαστο , παρα κατι βελτιωμενο
Υπαρχει αρκετος κοσμος που ή φοβαται (καλα κανει)
ή ειναι τραμπαδορος.....(ειτε βγαζει - ειτε δεν βγαζει λεφτα απο τις τραμπες)
Αν ειναι να φτιαξεις ενα μηχανακι και να το πουλησεις .....μην το φτιαξει καθολου
γιατι αν το δωσεις μαλλον δεν σου αρεσε ποτε.......και αν κατι δεν σου αρεσει , ισως να μην ασχοληθεις μαζι του
(αυτη ειναι μια αποψη) δεν σημαινει οτι ολοι σκεφτονται ετσι.......

Reaction score
5.895
Μα για το δικο μου χωρο τον φτιαχνω/αγοραζω, να παιξει με τα δικα μου μηχανηματα και να αρεσει στα δικα μου αυτια τον θελω. Ποιος λοιπον ειναι καταλληλοτερος απο μενα να κρινει το αποτελεσμα? Αν δε μ αρεσει ξαναβαζω το παλιο καλωδιο και τους ηλεκτρολυτικους και κλαιω 150 ευρω. Δε μιλαμε για κανενα μοναδικο κοματι παιδια. Εφτιαξε πολλα ο ανθρωπος. Κι αν στην τιμη του εβαζε πανω 1.500 χιλιαρικο για ακριβοτερους ηλεκτρολυτικους, καλυτερο καλωδιο + πυκνωτες σηματος + μπορνες ποιος απο εσας που διαφωνειτε θα τον αγοραζε?
Γιατί, όπως σε προέτρεψα πιο πριν, δεν στέλνεις ένα mail στον κατασκευαστή να ακούσουμε την αποψή του περί της καλωδίωσης; Μπορεί να έχει ήδη κάνει δοκιμές και να σου πει τη γνώμη του ή και να σου προτείνει κάποιο άλλον καλώδιο και να μαθουμε και εμείς κάτι από έναν, κατά γενική ομολογία, έμπειρο κατασκευαστή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891