Ο καλύτερος τύπος καλωδίου για εσωτερική καλωδίωση ενισχυτή

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
ξερεις τι τιμη θα χτυπαγε η εταιρια αν χρειαζοταν 100.000 πυκνωτες ?
ξερεις ποσο αγοραζει ενας αντιπροσωπος ενα πυκνωτη (?)
ξερεις ποσο μπορει να πουλαει (με κερδος) ενας κατασκευαστης ενα πυκωτη σε ενα φιλο του......
.....πιστεψε με δεν θες να ξερεις......
Πίστεψε με, θέλω να ξέρω. Για πες μου, για να μάθω.
1 δεν κανει να λεμε τιμη ..(αν δωσω ανθρωπους- που ζουν απο αυτο-πληρωνουν νοικια-υπαλληλους-εφοριες...και τοσα αλλα […]
Αργύρη, υπεκφεύγεις. Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να αποκαλύψεις αυτά που γνωρίζεις, τότε καλύτερα να μην κάνεις αναφορά σε αυτά, ούτε να τα χρησιμοποιείς ως επιχείρημα σε συζήτηση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Μα για το δικο μου χωρο τον φτιαχνω/αγοραζω, να παιξει με τα δικα μου μηχανηματα και να αρεσει στα δικα μου αυτια τον θελω. Ποιος λοιπον ειναι καταλληλοτερος απο μενα?
Επομένως, ποίος ο λόγος ύπαρξης αυτού εδώ του νήματος;

Reaction score
1.754
Ναι ναι ... βελτιὠστε ἀφοβα ... και μετἀ ξεπουλεἰστε στο κὀστος των υλικὠν.
Φοβἀμαι πως δυστυχὠς, ἐτσι ἐχει.
Ἡ το σκοτὠνεις, ἠ το παντρεὐεσαι γιατἰ θα σου μεἰνει, ἠ ζἠτα να φτιαχτεἰ ντιοὐϊκα κἀτι ανἀλογο, στο οποἰο θα βγἀλεις πἀνω του ὀλο το -(ἀχτι)- μεγαλεἰο που κρὐβεις μἐσα σου. Εγὠ ἐτσι κἀνω τα τελευταἰα 20 χρὀνια.
Σὀρρυ ... Δη Φἀκιν Φἀκτς Οβ Λἀιφ
Επὀμενο εἰναι. Αφοὐ ὀλοι θεωροὐν το θἐσφατο του δημιουργοὐ. Ἐλεος δηλαδἠ. Αφοὐ το εξηγἠσαμε μἐχρι παρεξηγἠσεως. Τἰ δεν καταλαβαἰνετε. Μιἀ δουλειἀ εἰναι κι αυτἠ με κανὀνες επιβἰωσης. Επιτἐλους απομυθοποιεἰστε και αντιληφθεἰτε πὀσα λεφτἀ πἀνε στο logo brand name.
Εδὠ και τὠρα :
Η εκδἰκηση της γυφτιἀς
Θυμἀστε τον Σκαλοὐμπακα που ἐλεγε το επικὀ ῾῾με πορδἐς δε βἀφεις αβγἀ῾῾ ?
Aναρωτηθεἰτε λοιπὀν γιατἰ ακὀμη και τα πανἀκριβα μηχανἀκια μας δεν ἐχουν μἐσα AN Kaisei NP, Duelund cast Cu PIO, Vishay Z-FOIL, ακὀμα και τον λὀγο που εἰναι υλοποιημἐνα πἀνω σε πλακἐτα και ὀχι point to point hard-wired.
Διὀτι πολὐ απλἀ, γιἀ να υπἀρξουν, θα πρἐπει υποχρεωτικἀ να κοστἰζουν λἰγο, και να πωλοὐνται ακριβἀ. Δεν παἰζει κἀτι ἀλλο! Τἐλος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
1 θα σου στειλω ινμποξ......αν θες τα κρατας για σενα
2 να στειλει καποιος μειλ σε κατασκευαστη ....μαλιστα
αν σκεφτουμε αν εμεις ειμασταν κατασκευαστες τι αθ απαντουσαμε ?
ναι μπορει να κανει διαφορα ?
ναι θα κανει διαφορα ?
δεν ξερω αν θα κανει διαφορα
Δεν θελω να παραδεχτω οτι μπορει να εχει διαφορα γιατι στο καπακι βγαζω μπε κλας το πραμα μου.....
Που να το παμε λιγο πιο ψηλα........
τα ξεφτυλικια που ειχα κανεισ την ροτελ......μισο να ινμποξαρω τον ουιζι και ξαναρχομαι.......

I

iason

Guest
Δυστυχώς όλα τα μηχανήματα εκεί έξω, και οι δημιουργοί τούς έχουν ένα στόχο Κέρδος. Άλλοι το επιδιώκουν σιγά σιγά, και αυτοί μένουν και στην αγορά σαν σοβαροί κατασκευαστές, και άλλοι θέλουν να πουλήσουν ένα ζεύγος ηχεία και να γίνουν πλούσιοι. Κέρδος λοιπόν και εκεί που είναι μπροστά το κέρδος η ποιότητα έρχεται με συμβιβασμούς. Είτε αρέσει η Όχι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
.........ελα ο λογαριασμος μου (αν θες ρωτα το δημητρη- του το ειχα πει)
εχει ξανακουλαθει.......και δεν μπορω να σου στειλω
Οποτε ας το απρω αλλιως φιλος τεχνικος αγοραζει wima 2,80.....και πουλα 8......
υποψιν παραγγελνει 20 τεμαχια απο καμποσα # πυκνωτων....
και αν το παω και πιο κει ...αλλο ανταλλακτικο το παιρνει 8 και το πουλαει 15........
ποσοτητες απλα συμπαθητικες....
Αν τωρα μια μεγαλη εταιρια χτυπησει χιλιαδες τεμαχια ,,,,η τιμη παει στον αγιαριστο..
Πραμα απο ινδια (δεν θελω να πω τι ) ενα τεμαχιο 80 ευρω .....και αν παρεις 100 πεφτει στα 10.........
(αν δεις δεν μπορω να στειλω πλεον ουτε ινμποξ) και σερνεται και σπιτι και δουλεια.....
αν αποσυνδεθω τρεχει μπιστολα.),,,,,,,,ευχαριστω για την κατανοηση (το θυμασαι πριν 4 χρονια) και ειχε στρωσει μονο του

Reaction score
4.985
Πιστεύει κανείς ότι αν υλοποιήσει μία σχεδίαση με τα ακριβότερα υλικά που υπάρχουν
θε έχει και τον καλύτερο ήχο που υπάρχει?
Ή θα πρέπει να προβλέψει και υδρόφιλο μπαμπάκι για να κλείσει τα αυτιά του...

Reaction score
283
Πιστεύει κανείς ότι αν υλοποιήσει μία σχεδίαση με τα ακριβότερα υλικά που υπάρχουν
θε έχει και τον καλύτερο ήχο που υπάρχει?
Ή θα πρέπει να προβλέψει και υδρόφιλο μπαμπάκι για να κλείσει τα αυτιά του...
Οχι δεν θα εχει τον καλυτερο ηχο που υπαρχει,αλλα θα εχει καλυτερο απο αυτον που ειχε!

Reaction score
596
Επομένως, ποίος ο λόγος ύπαρξης αυτού εδώ του νήματος;
Το νοημα αγαπητε μου φιλε ειναι το να μαθω πληροφοριες για θεματα που δεν γνωριζω και να παρω πιο σωστες αποφασεις. Ο τιτλος αλλωστε λεει περιπου τι ζηταω :
Ο καλύτερος τύπος καλωδίου για εσωτερική καλωδίωση ενισχυτή

Κι αλλα πολλα που προκυπτουν απ τη συζητηση και αφορουν το τεχνικο μερος...

Κι οταν εχω καταλαβει αυτα που μπορω να καταλαβω μιλωντας με το μαστορα θα μπορω να εχω μια αντιπροταση για να γινει το καλυτερο με λογικο παντα κοστος.

Ρε παιδια τι παθατε και σας φαινεται οτι θα κανω τιποτα φοβερες και τρομερες αλλαγες και θα καταστραφει το μηχανημα? Οι ηλεκτρολυτικοι δεν γερνανε? Καλωδιο σηματος δεν εβγαινε καλυτερο η χειροτερο? Τους Pio πυκνωτες γιατι τους θελουμε στα μηχανηματα μας, δεν μπορουν να μπουν μετα?

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.002
Τα καλύτερα υλικά, ιδίως σε καίρια σημεία, μπορούν να προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στον ήχο οποιουδήποτε μηχανήματος.

Τα γνωρίζουν οι κατασκευαστές (φυσικά), αλλά πάντα γίνεται χρήση οικονομικών υλικών, για συμπίεση του κόστους παραγωγής.

Σε κορυφαία προϊόντα μιας φίρμας, συναντά κανείς πολύ καλύτερης ποιότητας υλικά από ότι θα συναντήσει σε πιο οικονομικά μοντέλα, λογικό και επόμενο.

Τα κορυφαία μοντέλα, λίγοι τα αντέχουν οικονομικά.

Είναι πάντα καλή ιδέα η βελτίωση των υλικών, αρκεί να ξέρεις τι υλικά θα βάλεις, διότι μουφες χαιεντάδικες υπάρχουν και στα υλικά.

Εδώ προτάθηκαν (από κατασκευαστή που το έχει ψάξει) οικονομικές επιλογές καλωδίων, και επαρκέστατες για τη χρήση. Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Τα παραπάνω, είναι χαϊεντιλίκια που κοροϊδεύω.

Εν ολίγοις, παν μέτρον άριστον.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καποια στιγμη 2002 ? 3 ? η μαραντζ εβγαζε τα 2 κορυφαια της μοντελα (αν εχετε χαιτεκ ηχο) τα ειχαν διαφημιση)
καποιους 6-7 καναλους ,,,,,με απλη εκδοση.......
.και με αναβαθμισμενο τροφοδοτικο και καλυτεορυς πυκνωτες
τιμες δεν θυμαμαι (1000 περιπου ειχα δωσει για τον μικρο)
Ε απο οσο ειχε ρωτησει αν και ειχαν ερθει και οι ακριβοι,,,,,δεν πουληθηκε κανενας......κανεις δεν ηθελε να δωσει 150 ευρω (περιπου παραπανω για τον ιδιο ενισχυτη (εστω και μαμα αναβαθμισμενο)
Οπως ειπε ο κωστας ο κατασκευαστης λαμβανει υποψιν του πολλα ...ενα απο αυτα ειναι να συμπιεζει το κοστος των υλικων ,,..σε δικα του επιπεδα.......Σαφως και ολα τα αλλα ειναι χαιεντιες του κιαρατα.....
αλλα υπαρχει και τετοιο κοινο.....και αυτο το ξερουν οι κατασκευαστες που υπερ υπερκοστολογουν .......
γιατι η μεγαλυτερη τιμη ειναι σειφ παθ για καποιους......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν σου πω οτι δεν το θυμαμαι....([πανε 4 χρονια) και εχω 3 μειλ.....
συγνωμη αν θες στειλε μου ...εχω και αλλα να σου πω

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
αν σου πω οτι δεν το θυμαμαι....([πανε 4 χρονια) και εχω 3 μειλ.....
συγνωμη αν θες στειλε μου ...εχω και αλλα να σου πω
Οκ. Αργότερα.

Reaction score
596
Dear Joannis,

Thank you for your message.

By using a higher quality capacitors and hook up wires may improve
the sound, however, we unfortunately did not have a chance to test
those brands as you mentioned.
One more thing, Mr. Hyodo(Leben designer) always telling us that
higher quality(higher priced) parts do not always improve the sound,
but an important thing is a total balance of several components,
therefore, we are unable to assure you 100% if the better components
surely make the better sound at this stage.(But we think you have a
good chance of the improvements by doing so).

(b) If your power supply is always 237V, it is no problem to use
the amp of 230V, however, if the power supply voltage is not
stable and if it jumps up to more than 250V sometimes, you would
better use a power stabilizer in order not to damage the power
transformer or inner components.

Thank you and Best regards.
Yoshi Hontani

Προσεκτικες κινησεις και αναστρεψιμες δηλαδη......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Και ποιες μπραντες εχουν δοκιμασει δηλαδη ?
τους ειπε καποιος αν εχουν δοκιμασει ολους τους πυκωτες του κοσμου(πχ)
και δεν εχουν χρονο.....ή δεν θελουν να δοκιμασουν γιατι αν παιξει καλυτερα ο ενισχυτης τους , θα πρεπει να τον πουλανε πιο ακριβα
και οπως ο ιδιος λεει θα ειναι πιο ακριβος,......
ειναι κοινο μυστικο (φανερο) οτι ολοι ξεκινανε με κοστος οσο πιο χαμηλο,.......

Reaction score
596
Έχουν μεγάλη γκάμα προϊόντων που αντιπροσωπεύουν αυτοί...απο καλώδια μέχρι Κεφαλες και πολύ γνωστές εταιρίες. Μάλλον αυτα τα υλικά για τα οποία ρώτησα δεν είναι δικα τους.
Ο Άγγλος αντιπρόσωπος είχε πλάκα που μου απάντησε ότι ο 300 δεν βελτιώνεται και ότι είναι παλιό μοντέλο, άρα πρέπει να τον αλλάξω με το τρέχων. Παντού υπάρχουν...Είναι κι ανάμεσα μας!

Reaction score
1.754
Παντού υπάρχουν...Είναι κι ανάμεσα μας!
Ἐτσι !
Να επαληθεὐουμε αυτἀ που ξἐρουμε.
Πολὐ την ψἀχνεις πἀντως, και δεν αξἰζει.
Κἀνε ὀτι εἰναι, και μετἀ, πριν το δὠσεις, επανἐφερἐ το (χωρἰς ασχἠμιες).

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το έχουμε πει ξανά αυτό. Η επιλογή των εξαρτημάτων ενός ενισχυτή ή ενός ηχείου είναι καθαρά και μόνο θέμα κόστους.

Εμείς για να αλλάξουμε 6 πυκνωτές σε δύο cross overs ηχείων μπορεί να δώσουμε και €5 τον πυκνωτή. Σύνολο €30, για δύο ηχεία. Θες να υπολογίσεις το κόστος αν αποφασίσει να το κάνει μία εταιρία, η οποία παράγει 100.000 ηχεία το χρόνο; Ξέρεις πολλές εταιρίες που θα έδιναν €3.000.000 για πυκνωτές;
5 ευρω οι πυκνωτες? Απο το φθηνο χωριο εισαι ? :D
[DOUBLEPOST=1535394046][/DOUBLEPOST]
Βασίζεις την απάντηση σου στο "Άμα παίζει καλύτερα να το κάνεις!". Και ποιος το κρίνει ότι παίζει καλύτερα? Τα δικά σου αυτια, στο δικό σου χώρο, με τα δικά σου μηχανήματα.
Μιλωντας για τετοια αλλαγη που θελει να κανει ο φιλος να εισαι σιγουρος οτι πιο ευκολο ειναι να ακουσεις μια αλλαγη παρα να μετρησεις μια.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis