Περί τιμών προϊόντων αγγελιών

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Σημαίνει οτι δεν επιτρέπεται να προωθούνται οι αγγελίες με σχόλια, που συχνά είναι ύποπτα τεχνητής προώθησης.
Νομίζω Zizik ό,τι όταν πρόκειται για υπόδειξη, ή απόδειξη ότι το προϊόν που πουλιέται, είναι εξωφρενικά ακριβό, νομίζω ότι δε μπορεί να θεωρηθεί ως κανενός είδους προώθηση, ίσα ίσα, το αντίθετο.

Δε θα ξεχάσω, πριν από κάποιους μήνες, πωλούνταν κασέτες μετάλλου, (60min, ή 90), προς, εάν θυμάμαι καλά, 120, ή 130€ η μία, τη στιγμή που υπήρχαν ανάλογες στο 1/10 της ζητούμενης τιμής. Σαφώς και ο κάθε πωλητής μπορεί να ζητάει ότι θέλει, σαφώς και μπορεί να βρεθεί, έστω ένας, να μη γνωρίζει και να αγοράσει. Εγω τουλάχιστον, θεωρώ υποχρεωσή μου να τον προστατεψω. Και νομίζω ότι όλα τα μέλη έτσι θα πρέπει να ενεργούν. Ο κάθε πωλητής θα πρεπει να γνωριζει, ότι όταν βάζει μια αγγελία, αυτή υπόκειται στην κρίση όλων όσων τη βλέπουν, και θα πρέπει να δέχεται, χωρίς διαμαρτυρίες τις παρατηρήσεις των υπολοίπων. Κανείς δε θέλει να "χαλασει" την αγγελία κανενός, αλλά όταν ένα προϊόν, το ίδιο, με ένα απλό searching, βρίσκεται με απίστευτα χαμηλότερη τιμή,...ε..αυτό πρέπει να του επισημανθεί.
[DOUBLEPOST=1537284273][/DOUBLEPOST]
Αν δεν θέλετε να κάνετε παρέμβαση στην αγγελία, υπάρχει και το report.
Νίκο, σε κοινή θέα είναι, σκληρότερο μεν, αποτελεσματικότερο δε. Άσε που λειτουργεί και προς παραδειγματισμό.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Νομίζω Zizik ό,τι όταν πρόκειται για υπόδειξη, ή απόδειξη ότι το προϊόν που πουλιέται, είναι εξωφρενικά ακριβό, νομίζω ότι δε μπορεί να θεωρηθεί ως κανενός είδους προώθηση, ίσα ίσα, το αντίθετο.
Το ανέφερα για να εξηγήσω το πνεύμα του κανονισμού που απαγορεύει τα up.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.812
Θεωρώ θεμιτό να προστατεύουμε τα μέλη από απατεώνες πωλητές (μαϊμούδες, χαλασμένα, ψευδείς πληροφορίες, μη αποστολή μετά από πληρωμή κλπ). Στον βαθμό που περνάει από το χέρι μας.
Στο θέμα της τιμής όμως δεν συμφωνώ με τις υποδείξεις. Ελεύθερη αγορά έχουμε, ενήλικες είμαστε και δεν χρειαζόμαστε προστάτες.

Υ.Γ. Να μην ξεχνάμε ότι οι κατηγορίες των αγγελιών υπάρχουν για τη διευκόλυνση των μελών. Δεν μπορούμε να έχουμε, ούτε επιθυμούμε, την οργάνωση και τη "φασαρία" των καθαρόαιμων ιστοσελίδων αγγελιών.

Last edited:

Reaction score
1.155
Συγγνώμη αλλά θεωρώ απίθανο στην εποχή μας κάποιος που συναντά οπουδήποτε μια αγγελία που τον ενδιαφέρει ή του κεντρίζει την περιέργεια να μην κάνει αμέσως μια αναζήτηση (έρευνα αγοράς) στο internet ώστε να αποκτήσει άποψη για την "ποιότητα" της αγγελίας οπότε προσωπικά νομίζω δεν θα σχολίαζα σε αγγελία άλλου την τιμή που ζητάει ανεξάρτητα από τα συναισθήματα που θα μου προκαλούσε.
Σε forum του εξωτερικού έχω δει να υπάρχει ολόκληρο νήμα αφιερωμένο στο να ποστάρουν αγγελίες που συνάντησαν σε διάφορα φόρα ή ιστοσελίδες όπως το ebay και τις οποίες θεωρούν υπερβολικές ως προς τις απαιτήσεις των πωλητών, περιττό να περιγράψω το γέλιο που πέφτει στο σχολιασμό τους.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
xfader, θα συμφωνήσω σ' όλα όσα γράφεις. Έχεις δίκιο.

Στη συγκεκριμένη αγγελία, το προϊόν κοστολογηθηκε από τον πωλητή 170€ . Δικαίωμά του.

Ο Argi έδειξε το ίδιο ακριβώς προϊόν, στη συσκευασία του, με 68$, και κατ' εμέ, έπραξε σωστά. Όπως σωστά έπραξε και ο Kotsidis, όταν, ευγενικά είναι η αλήθεια, του έδειξε ότι η τιμή ήταν υπερβολική.

Δεν κακίζω τον συμπολίτη μου, προς τιμήν του, απέσυρε την αγγελία, αλλά σε εξωφθαλμες περιπτώσεις, νομίζω πρέπει τα μέλη του site να δείχνουν το υπερβολικό της τιμής, όταν αυτό εντοπίζεται. Το χαρακτηρίζω ως αλληλεγγύη. Όπως δίνονται απαντήσεις και βοήθεια σε κάθε άλλο προβλημα που αναφέρεται, έτσι θα πρέπει να γίνεται και στις αγγελίες. Σύμφωνοι, όλοι ψάχνουμε, συγκρίνουμε κ.λ.π. ίσως ένας, για διαφόρους λόγους, δεν το κάνει, θα πρέπει να αφεθει;

Reaction score
5.672
Όλα σχετικά ειναι
Όταν εχω αγοράσει κατι 7-8 χιλ ευρω και η αντιπροσωπεια μετα απο ενα χρόνο ρίξει την τιμη στα μισά χωρις να το ξερω εγω δεν ειναι παράλογο να ζητάω 5000
Πολυ κοσμος γράφεται εδώ μόνο και μόνο για να πουλήσει οτι ειχε χρυσοπληρώσει κάποτε
Παράδειγματα πολλα εδώ μέσα
Δεν μπορω να κατηγορήσω κάποιον όταν προσπαθεί να πάρει τα χρήματα του πισω
Όλα εινσι θεμα προσφοράς και ζήτησης νομίζω
Στο κάτω κάτω εαν προσέξεις λίγο μπορεις να καταλάβεις εύκολα εαν κάποιος το κανει σκόπιμα η οχι

gid

Reaction score
10.171
αλλά σε εξωφθαλμες περιπτώσεις, νομίζω πρέπει τα μέλη του site να δείχνουν το υπερβολικό της τιμής, όταν αυτό εντοπίζεται. Το χαρακτηρίζω ως αλληλεγγύη.
Κι εγώ το ίδιο. Δυστυχώς άλλοι προτιμούν να το χαρακτηρίσουν "αστυνομία".

Η δε Διαχείριση το βλέπει σαν "ενδεχομένως κόλπο για τεχνητό UP".

Οπότε... :idk:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
...εάν δεν είμαι offtopic, ψάχνω να βρω μια θεϊκή αγγελία όπου κάποιος πωλούσε ένα plinius, και κατέληγε μετά την περιγραφη: αποκλείονται οι άσχετοι! Ζizik μήπως θα μπορούσες να τη βρεις; Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν θαυμάσια!

Reaction score
30.455
Επαφίεται στην κρίση μου.
Είσαι ο υπέρτατος κριτής μον αμούρ!:D
...εάν δεν είμαι offtopic, ψάχνω να βρω μια θεϊκή αγγελία όπου κάποιος πωλούσε ένα plinius, και κατέληγε μετά την περιγραφη: αποκλείονται οι άσχετοι! Ζizik μήπως θα μπορούσες να τη βρεις; Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν θαυμάσια!
Εντάξει..δεν είναι η μοναδική.
Πόσο συχνά συναντάμε σε αγγελίες τη φράση "μόνο για γνώστες".
Λες και αν βρεθεί κάποιος παντελώς άσχετος και του σκάσει τα φράγκα δεν θα του το πουλήσει...

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Είσαι ο υπέρτατος κριτής μον αμούρ!:D

Εντάξει..δεν είναι η μοναδική.
Πόσο συχνά συναντάμε σε αγγελίες τη φράση "μόνο για γνώστες".
Λες και αν βρεθεί κάποιος παντελώς άσχετος και του σκάσει τα φράγκα δεν θα του το πουλήσει...
Όντως. Η συγκεκριμένη βεβαια είναι χαρακτηριστική. Θα 'θελα να τη δω για να διαβάσω ξανά τα σχόλια, (χαρμα!) και την εμμονή του πωλητή με τους άσχετους.
Αλλα δε τη βρίσκω ρε φίλε..

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.812
xfader, θα συμφωνήσω σ' όλα όσα γράφεις. Έχεις δίκιο.

Στη συγκεκριμένη αγγελία, το προϊόν κοστολογηθηκε από τον πωλητή 170€ . Δικαίωμά του.

Ο Argi έδειξε το ίδιο ακριβώς προϊόν, στη συσκευασία του, με 68$, και κατ' εμέ, έπραξε σωστά. Όπως σωστά έπραξε και ο Kotsidis, όταν, ευγενικά είναι η αλήθεια, του έδειξε ότι η τιμή ήταν υπερβολική.

Δεν κακίζω τον συμπολίτη μου, προς τιμήν του, απέσυρε την αγγελία, αλλά σε εξωφθαλμες περιπτώσεις, νομίζω πρέπει τα μέλη του site να δείχνουν το υπερβολικό της τιμής, όταν αυτό εντοπίζεται. Το χαρακτηρίζω ως αλληλεγγύη. Όπως δίνονται απαντήσεις και βοήθεια σε κάθε άλλο προβλημα που αναφέρεται, έτσι θα πρέπει να γίνεται και στις αγγελίες. Σύμφωνοι, όλοι ψάχνουμε, συγκρίνουμε κ.λ.π. ίσως ένας, για διαφόρους λόγους, δεν το κάνει, θα πρέπει να αφεθει;
Μπαίνουμε σε προσωπικές απόψεις και θα μπλεχτούμε. :)

Η αλληλεγγύη είναι έννοια που δεν με εκφράζει σε όλα τα επίπεδα. Η ατομική υπευθυνότητα, κυρίως στα οικονομικά θέματα, βρίσκεται πάνω απ' όλα. Μαθαίνεις "παίζοντας" ή δεν μαθαίνεις ποτέ και πληρώνεις. Έχουμε καταντήσει να ψάχνουμε "προστασία" για κάθε μαλ@κία που κάνουμε. Πού είναι το κράτος, πού είναι η αστυνομία, πού είναι οι διαχειριστές...

Προσωπικά ποτέ δεν με πείραξε η υψηλή τιμή πώλησης. Αν υπάρχουν πρόθυμοι αγοραστές όλοι είναι ευχαριστημένοι. Η αγορά καθορίζει την τιμή.

Reaction score
204
Η αγορά καθορίζει την τιμή.

Η φράση αυτή του xfader τα λέει όλα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι νάχουμε για να λέμε. Ούτε το ebay είναι αυτό που καθορίζει την τιμή πώλησης ενος προιόντος. Παίζει σημαντικό ρόλο η κατάσταση και η καταπόνηση ενός προιόντος, αν είναι σφραγισμένο ή όχι.
Για παράδειγμα οι κασσέτες μετάλλου που αναφέρθηκαν πιο πάνω, στο ebay πουλιούνται κοντά στην τιμή που ζήτησε ο πωλητής, ίσως και παραπάνω. Αλλά εδώ μπάινει και η λογική στη μέση. Υπάρχει κάποιος να δώσει 130 euro για μια κασσέτα?. Αν ναι, τότε καλώς να τα δώσει για να αποκτήσει κάτι που πολύ το ήθελε και το είχε απωθημένο. Αν αξίζει ή όχι αυτό το κρίνει μόνον ο αγοραστής!

Reaction score
6.236
Η προσφορά καθορίζει τη ζήτηση και το σημείο ισορροπίας για τη τιμη (σύμφωνα με μια θεωρία) ;). Πέρα από αυτό υπάρχουν αγγελίες στα ορια της απάτης. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Αν εγώ βάλω μια φωτό ενός sl1200 mkii από το διαδίκτυο και γράψω ότι πουλάω sl 1200 προς 1300 ευρώ οι περισσότεροι θα υποθέσουν ότι προκειται για το sl1200 GR λόγω της τιμής που είναι λογική για το gr αλλά κωμική για ένα sl1200 mkii τριανταετιας. Αν στη περιγραφή βάλω επίσης ότι το αγόρασα περυσι, διότι ας πούμε τότε το αγόρασα ο υποψήφιος αγοραστής θα νομίσει οτι προκειται για καινούργιο μηχάνημα. Εκεί λοιπόν δε πρέπει να παρέμβει κάποιος και να ζητήσει διευκρινήσεις;

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Η αλληλεγγύη είναι έννοια που δεν με εκφράζει σε όλα τα επίπεδα. Η ατομική υπευθυνότητα, κυρίως στα οικονομικά θέματα, βρίσκεται πάνω απ' όλα. Μαθαίνεις "παίζοντας" ή δεν μαθαίνεις ποτέ και πληρώνεις.
Φυσικά και δεν ισχύει σ' όλα τα επίπεδα, εγώ δεν είπα να γίνουμε καλοί σαμαρείτες. Όταν όμως υπάρχει η δυνατότητα να προφυλχθει κάποιος από διάφορα άλλα πράγματα (ψευδή περιγραφή, αφερεγγυότητα πωλητή), για παράδειγμα, έτσι θα πρέπει να γίνεται και σε περιπτώσεις υπερβολικής τιμολόγησης.
Αυτό πιστεύω.:)
[DOUBLEPOST=1537362896][/DOUBLEPOST]
Η αγορά καθορίζει την τιμή.

Η φράση αυτή του xfader τα λέει όλα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι νάχουμε για να λέμε. Ούτε το ebay είναι αυτό που καθορίζει την τιμή πώλησης ενος προιόντος. Παίζει σημαντικό ρόλο η κατάσταση και η καταπόνηση ενός προιόντος, αν είναι σφραγισμένο ή όχι.
Για παράδειγμα οι κασσέτες μετάλλου που αναφέρθηκαν πιο πάνω, στο ebay πουλιούνται κοντά στην τιμή που ζήτησε ο πωλητής, ίσως και παραπάνω. Αλλά εδώ μπάινει και η λογική στη μέση. Υπάρχει κάποιος να δώσει 130 euro για μια κασσέτα?. Αν ναι, τότε καλώς να τα δώσει για να αποκτήσει κάτι που πολύ το ήθελε και το είχε απωθημένο. Αν αξίζει ή όχι αυτό το κρίνει μόνον ο αγοραστής!
Το χειρότερο ξέρεις ποιο ειναι; Η συσσώρευση (κυριολεκτικά), στο σπίτι μηχανημάτων από διάφορες πηγές (κυρίως e-bay), και στη συνέχεια η μεταπώλησή των εδώ ΧΩΡΙΣ να αναφέρεται η προέλευσή τους, ή να αναφέρεται ψευδώς. Και σε τιμές του στυλ " όπου σε πιασω".

Ποια είναι η γνώμη σου, γίνεται αυτό; και εάν ναι, σ' ενοχλει;

Συγγνώμη, ή παραπανω απάντηση δεν πήγαινε στον archontas, αλλά στο post no 53, του Αlexandros1986, ως συμπλήρωμα..

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.380
...Το χειρότερο ξέρεις ποιο ειναι; Η συσσώρευση (κυριολεκτικά), στο σπίτι μηχανημάτων από διάφορες πηγές (κυρίως e-bay), και στη συνέχεια η μεταπώλησή των εδώ ΧΩΡΙΣ να αναφέρεται η προέλευσή τους, ή να αναφέρεται ψευδώς. Και σε τιμές του στυλ " όπου σε πιασω".

Ποια είναι η γνώμη σου, γίνεται αυτό; και εάν ναι, σ' ενοχλει;..
Από τη στιγμή που το site το επιτρέπει ο καθένας πράττει όπως θέλει. Δικαίωμα του να αγοράσει όσα μηχανήματα θέλει από όπου θέλει και να ζητάει όσα θέλει.

Εγώ ζήτησα να είναι υποχρεωτικές οι φωτογραφίες σε όλες τις αγγελίες και η διεύθυνση το αρνήθηκε. Δεν είναι περίεργο σε εποχή που οι περισσότεροι (να μη πω όλοι) έχουν τουλάχιστον μια κάμερα/φωτ. μηχανή να μη συνοδεύουν τις αγγελίες με αναλυτικές, υψηλής πιστότητας φωτογραφίες του μηχανήματος προς πώληση? Ειδικά σε ένα site όπως το avsite? Aγγελίες με μηχανήματα χιλιάδων ευρώ χωρίς φωτογραφίες και στοιχεία.

Οι περισσότερες αγγελίες είτε συνοδεύονται από μία πρόταση ή από κοινοτυπίες του τύπου για όσους ξέρουν κλπ. Οι 9/10 δεν αναφέρουν σε ποια περιοχή βρίσκονται, πρέπει να τους ρωτήσεις. Επίσης υπάρχει και η κατηγορία ας βάλω μια αγγελία από το κινητό καθώς οδηγώ και ξανά και ξανά την ανεβάζω πάλι με νέες πληροφορίες. Η φράση ακολουθούν πληροφορίες/φωτογραφίες είναι πολύ συχνή. Λες και δε μπορεί ο πωλητής να τη βάλει μερικές ώρες/μέρες αργότερα με όλα τα στοιχεία μαζεμένα.

Reaction score
204
Δεν υπάρχει η έννοια "υπερβολική τιμολόγηση"

Νομίζω ότι ο κάθε ένας, πόσο μάλλον μέλος ενός τέτοιου forum που ασχολείται με μηχανήματα εικόνας-ήχου, έχει την κρίση να ασχοληθεί, παζαρέψει ή απορρίψει μία αγγελία αν κρίνει την τιμή ασύμφορη!
Το πρόβλημα είναι όταν πάρει κάποιος ένα μηχάνημα που έχει περάσει από δέκα χέρια, σκαλιστεί από "ειδικούς" και μη , χωρίς να το γνωρίζει με ή χωρίς δόλο από τον προηγούμενο κάτοχο, νομίζοντας ότι πέτυχε την ευκαιρία.και στο τέλος δαπανήσει αρκετά χρήματα για να το συνεφέρει..
Μου έχει τύχει αρκετές φορές και μέσα από το forum, αλλά αυτά έχει η αγορά του μεταχειρισμένου.

gid

Reaction score
10.171
Οι περισσότερες αγγελίες είτε συνοδεύονται από μία πρόταση ή από κοινοτυπίες του τύπου για όσους ξέρουν κλπ. Οι 9/10 δεν αναφέρουν σε ποια περιοχή βρίσκονται, πρέπει να τους ρωτήσεις. Επίσης υπάρχει και η κατηγορία ας βάλω μια αγγελία από το κινητό καθώς οδηγώ και ξανά και ξανά την ανεβάζω πάλι με νέες πληροφορίες. Η φράση ακολουθούν πληροφορίες/φωτογραφίες είναι πολύ συχνή. Λες και δε μπορεί ο πωλητής να τη βάλει μερικές ώρες/μέρες αργότερα με όλα τα στοιχεία μαζεμένα.
Υπάρχει επίσης και η συνήθης εισαγωγή:

"Εκ μέρους φίλου που δεν έχει πρόσβαση στο σάιτ".

Μετάφραση:

"Εκ μέρους φίλου που βαριέται να γραφτεί στο σάιτ".

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Από τη στιγμή που το site το επιτρέπει ο καθένας πράττει όπως θέλει. Δικαίωμα του να αγοράσει όσα μηχανήματα θέλει από όπου θέλει και να ζητάει όσα θέλει.
Σαφώς ναι. Αλλά εάν έκρινες οτι έπρεπε να αγοράσεις κάτι, δε θα ήθελες να ξέρεις το αληθινό ποιόν του μηχανήματος, και του πωλητή;
Δε θα ήθελες να ξέρεις ότι αυτό αγοράστηκε, από το e-bay για παράδειγμα, ίσως με βλαβη, και πιθανοτατα σε χαμηλή τιμή, και στη συνέχεια, αφού επισκευάστηκε, μεταπωλήθηκε, ή βγήκε προς μεταπώληση; Δε θα σε πείραζε εάν αυτό σου αποκρύπτονταν; Και ότι αυτό γίνεται ξανά και ξανα, από κάποιο, ή κάποια συγκεκριμένα ατομα;
Δε λέω ότι είναι κακή πράξη, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να γίνεται γνωστό στον αγοραστή, έστω και με π.μ.
Αν και:
". Η κατηγορία των αγγελιών του AVSite έχει δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση των μελών που δραστηριοποιούνται στις υπόλοιπες κατηγορίες που αποτελούν το κύριο αντικείμενο του χώρου μας. Ως εκ τούτου, οι αγοραπωλησίες απαγορεύονται στους χρήστες που εγγράφονται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό."

Φυσικά και δεν είναι υποχρέωση της Δχσης να ελέγχει τέτοιες περιπτώσεις, δε θα μπορούσε άλλωστε, αντικειμενικά δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Ο πωλητής έχει την, ας την πούμε "υποχρεωση", να το αναφέρει.

Όπως και να έχει, το θέμα "αγγελίες" είναι αρκετα ευαίσθητο, είτε αφορά τιμές, ποιότητα, προέλευση, αριθμός κατόχων, υπαρξη αρχικής καταστασης του μηχανήματος, ή οχι, αξιοπιστία πωλητή κ.α. Την ευθύνη την έχει ο αγοραστής, αλλά και ο πωλητής θα πρέπει να τον βοηθάει σ' αυτή του την προσπάθεια επαλήθευσης. Δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του, έναντι του αγοραστή.
Έτσι δεν ειναι;

Reaction score
1.380
Σαφώς ναι. Αλλά εάν έκρινες οτι έπρεπε να αγοράσεις κάτι, δε θα ήθελες να ξέρεις το αληθινό ποιόν του μηχανήματος, και του πωλητή;
Δε θα ήθελες να ξέρεις ότι αυτό αγοράστηκε, από το e-bay για παράδειγμα, ίσως με βλαβη, και πιθανοτατα σε χαμηλή τιμή, και στη συνέχεια, αφού επισκευάστηκε, μεταπωλήθηκε, ή βγήκε προς μεταπώληση; Δε θα σε πείραζε εάν αυτό σου αποκρύπτονταν; Και ότι αυτό γίνεται ξανά και ξανα, από κάποιο, ή κάποια συγκεκριμένα ατομα;
Εννοείται ότι θέλω να ξέρω τα πάντα για όλα τα μηχανήματα που αγοράζω αλλά κάποιες φορές αυτό δεν είναι δυνατό, ειδικά όταν έχει περάσει από πολλούς. Επίσης, γιατί η καχυποψία για το ebay? Σου δίνει πρόσβαση σε μηχανήματα που δε μπορείς να βρεις στη γειτονιά σου. Ίσως να είμαι τυχερός αλλά ότι έχω αγοράσει μέσω ebay δουλεύει άψογα και βρήκα τιμές που ούτε από τοπικά μαγαζιά μπορούσα να βρω ούτε από ιδιώτες εδώ. Σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμές ήταν αρκετά χαμηλές.

Το θέμα με το ebay και αντίστοιχα sites είναι να διαλέγεις από που θα αγοράσεις. Για παράδειγμα, γι' αυτό αναφέρθηκα πιο πάνω στις φωτογραφίες, δημοπρασίες/πωλήσεις που συνοδεύονται από μία-δύο φωτογραφίες ούτε που ασχολούμαι. Ή όταν βλέπω μηχάνημα μέσα στη σκόνη. Έχει διαφορά όταν βλέπεις αναλυτικές φωτογραφίες από κάθε πλευρά και το εσωτερικό. Όταν ο πωλητής δεν σου λέει ψάξε στον ίντερνετ για πληροφορίες αλλά αναφέρει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος.

...Δε λέω ότι είναι κακή πράξη, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να γίνεται γνωστό στον αγοραστή, έστω και με π.μ.
Αν οι αγγελίες κλειδώνονταν αμέσως πιστεύω αρκετοί θα προτιμούσαν να συμπεριλάβουν όλες τις πληροφορίες στην αγγελία τους παρά να απαντάνε ξεχωριστά στους ενδιαφερόμενους με μήνυμα. Όπως είναι τώρα, κάθε ερώτηση είναι και up στην αγγελία γι αυτό και πολλές μπαίνουν ελλιπής.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Για παράδειγμα οι κασσέτες μετάλλου που αναφέρθηκαν πιο πάνω, στο ebay πουλιούνται κοντά στην τιμή που ζήτησε ο πωλητής, ίσως και παραπάνω.
.όχι, ή τιμή πώλησης στο e-bay ήταν ποιο κάτω, αρκετά. Αλλά αυτό δε λέει κάτι, θα μπορούσε να ήταν το ίδιο, ή και ακριβότερες. Και λοιπόν; Τις τιμές πώλησης τις διαμορφώνει ο κάθε ένας που πουλάει, αυτός εκτιμάει το προϊόν του.
Μόνο που..να.....ξερεις..μερικές φορές, ευτυχώς λίγες εδώ στο AV Site, γίνεται καταγέλαστος με αυτές του τις εκτιμήσεις. Μερικές φορές, "το πουλάω όσο θελω" έχει και κόστος, αυτό της απώλειας αξιοπρέπειας.
Δεν είναι σημαντικό;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv