Μουσικη απο Mac ?

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.812
Καποιες αποριες προς του γνωστες.... Χρησιμοποιώ ένα mini pc σε ένα συστημα. Σκέφτομαι να παρω στη θεση του ένα mac mini.....

1)Τι θα κερδισω από αυτή την αλλαγη? εχω ακουσει για πλεονέκτημα στη μουσικη αλλα δεν ασχοληθηκα ποτε να ρωτησω σε τι συνισταται αυτό.

2)Το mac θα διαβαζει τον σκληρο όπως είναι η θα πρεπει να περασει μεσα από iTunes και εάν ναι θα αλλαξει αυτό το φορμα των κομματιων?

3) Ποιο player θα χρησιμοποιησω? τωρα χρησιμοποιώ το foobar.

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.812
Audirvana
Roon
Βλεπω ότι το Audirvana το αγοράζεις απαξ στα 70 ευρω ενώ το Roon εχει ετησια συνδρομη 100 ευρω.... χαωδης διαφορα...υπαρχει τετοια διαφορα στην ποιοτητα του προγράμματος?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.642
Βλεπω ότι το Audirvana το αγοράζεις απαξ στα 70 ευρω ενώ το Roon εχει ετησια συνδρομη 100 ευρω.... χαωδης διαφορα...υπαρχει τετοια διαφορα στην ποιοτητα του προγράμματος?
Στις κατατάξεις και κυρίως στις πληροφορίες και στην εμφάνιση. Και στις δικτυακές ευκολίες, αν εχεις πολλαπλές συσκευές.
Εχει και δυνατότητα αγοράς στα 500 (νομίζω).

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Το Roon ειναι διαχειριση βιβλιοθήκης κυρίως και σε βοηθά να ανακαλύπτεις τη μουσική που ήδη έχεις και αυτή που ενδεχομένως να σου αρέσει βάσει των γούστων και επιλογών σου. Φυσικά αναπαράγει κιόλας εάν συνδεθεί πάνω στο Mac Mini συσκευή και παίζει μια χαρά.
Εάν δε, συνδυαστεί και με συνδρομή Tidal, το αποτέλεσμα που έχει κάποιος είναι εξαιρετικό.
Είναι ακριβό, αλλα σου προσφέρει πολλά περισσότερα από απλή αναπαραγωγή.
Είναι εργαλείο μάθησης.

Η οθονιά είναι από Mac mini
Screen Shot 2018-10-03 at 22.57.48.png

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Καλύτερα θα ήταν να μας πείς τί σε οδηγεί σε αυτή την αλλαγή.
Εγώ αν το mini pc έπαιζε απροσκοπτα θα εμενα με το Spotify / Foobar (έρχεται και το Audirvana σε PC) και ίσως εκταμίευα τα χρήματα σε άλλες αγορές.

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.812
Καλύτερα θα ήταν να μας πείς τί σε οδηγεί σε αυτή την αλλαγή.
Εγώ αν το mini pc έπαιζε απροσκοπτα θα εμενα με το Spotify / Foobar (έρχεται και το Audirvana σε PC) και ίσως εκταμίευα τα χρήματα σε άλλες αγορές.
Αυτή ηταν και η πρωτη μου ερωτηση.... από παντου ακουω ότι τα mac είναι καλυτερα για μουσικη.... είναι? σε τι είναι καλυτερα? εχει λιγοτερο "θορυβο" ? δουλευουν καλυτερα οι drivers των συσκευών? είναι πιο απροσκοπτη η αναπαραγωγή των αρχειων? η είναι ολο μια φημη ανυποστατη?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Στο MacOS οι συσκευές, τα DAC στη δική μας περίπτωση, παίζουν στο 99% χωρίς τη χρήση κάποιου εξωτερικού driver.
Αυτό και μόνο του είναι ένα μεγάλο σύν καθώς παλιότερα, αντιμετωπίζονταν αρκετά προβλήματα που είχαν να κάνουν με τους ρημαδοdrivers.
Επίσης το λειτουργικό είναι λίγο πιο σίγουρο ότι θα ξεκινήσει κάθε φορά σε σχέση με τα windows που έτσι και κάνεις update μπορεί να πάρεις το σύστημα στα χέρια. Σε Mac, τα τελευταία 16 χρόνια δεν μου έχει τύχει :)
Όσον αφορά το πως ακούγονται, αυτά είναι γούστα και ο καθείς έχει τη δική του άποψη

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Αυτο με τα updates ειναι ενα δραμα: προχθες, και συγχρονως, πηραν ενημερωσεις και τα δυο (pc - nuc) κι ολα παλι απο την αρχη (σχεδον, μα κυριως αυτα που "παιζουν"):(

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.812
Αρχικα συμπερασματα.....

ένα dedicated mini pc που δεν θα είναι φορτωμενο με χιλια οσα προγράμματα, ουτε θα χρησιμοποιείται για σερφαρισμα και συλλογη καθε αχρηστου υλικου απο το δικτυο, με μια δυο συσκευες (dac) πανω του των οποιων τα drivers είναι αξιοπιστα θα κανει την ιδια δουλεια με ένα mac η τουλάχιστον χωρις αισθητη διαφορα...είναι σωστο αυτό το συμπερασμα? η οσο και να προσπαθήσουμε να το κρατησουμε "καθαρο" το pc θα ειναι παντα προβληματικο?

τα καλα players ειτε free ειτε με κοστος υπαρχουν σε εκδοσεις και για pc και για mac με ιδια λειτουργια

τα updates μπορει να δημιουργησουν πρόβλημα....στα pc πιο συχνα αποτι στα mac. η ερωτηση είναι ..είναι υποχρεωτικα παντα τα updates η μπορούμε να τα προσπερασουμε?

τελικως η μονη διαφορα είναι η πιο σωστη λειτουργια του λειτουργικου? τα προγράμματα που βελτιωνουν την λειτουργια των pc εχουν νοημα στην συγκεκριμενη περιπτωση ?

Reaction score
7.089
Τωρα φτασαμε στο σημειο να λεμε ποιο pc+λειτουργικο παιζει καλυτερα........τελος παντων.Εγω σε αυτο δεν ξερω να σου απαντησω,αλλα ξερω να σου πω με σιγουρια,οτι τα παραπανω χρηματα που θα χρειαστει να δωσεις για να παρεις ενα mac,αν τα ριξεις σε ενα καλυτερο usb dac (πουλωντας αυτο που εχεις),σιγουρα θα παρεις καλυτερο ηχο!!!!!
Με την ευκαιρια,ποιο dac εχεις?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.588
Δεν φταίνε τα πισιά αν δεν διαβάζουμε κατά την εγκατάσταση των αναβαθμίσεων... :):rolleyes:

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.812
Τωρα φτασαμε στο σημειο να λεμε ποιο pc+λειτουργικο παιζει καλυτερα........τελος παντων.Εγω σε αυτο δεν ξερω να σου απαντησω,αλλα ξερω να σου πω με σιγουρια,οτι τα παραπανω χρηματα που θα χρειαστει να δωσεις για να παρεις ενα mac,αν τα ριξεις σε ενα καλυτερο usb dac (πουλωντας αυτο που εχεις),σιγουρα θα παρεις καλυτερο ηχο!!!!!
Με την ευκαιρια,ποιο dac εχεις?
Υπαρχουν διαφορα dac. Στο συγκεκριμενο συστημα θα υπαρχει ένα ps audio για συνδεση στον ενισχυτή και ένα audeze Deckard για χρηση με ακουστικα.
[DOUBLEPOST=1538635775][/DOUBLEPOST]
Δεν φταίνε τα πισιά αν δεν διαβάζουμε κατά την εγκατάσταση των αναβαθμίσεων... :):rolleyes:
Να συμπερανω ότι δεν υπαρχει διακριση του mac εάν γινεται σωστη χρηση και συντηρηση του pc?

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.249
Τα Mac είναι σαν τις τηλεοράσεις (προσπαθούν).
Τα βάζεις στην πρίζα, τα σετάρεις και τα ξεχνάς.
Το άλλο συν είναι η ποιότητα κατασκευής, όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Στα μείον ιδιαίτερα για το Mac mini είναι η εξωφρενική τιμή του.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Προσωπικά τον Roon Server τον τρέχω σε NAS, που είναι ανοιχτό 24/7, το οποίο μοιράζει μουσική μέσω δικτύου σε υπολογιστηρια ταμπλέτες και κουνητα.
Εάν το PS audio είναι συμβατό με Roon, η μόνη φυσική διασύνδεση που χρειάζεται είναι ενός καλωδίου Ethernet και όχι usb. Να υποθέσω ότι ο ενισχυτης ακουστικών έχει usb άρα θα είναι συνδεδεμένος με υπολογιστή. Εκεί μπορεί να τρέχει client του Roon, όπως στο ταμπλετ και στο κινητο

Reaction score
1.213
Να συμπερανω ότι δεν υπαρχει διακριση του mac εάν γινεται σωστη χρηση και συντηρηση του pc?
Αυτο με την ''συντηρηση'' του pc πρεπει να εχει μεινει απο την δεκαετια του..80 :D
Τοτε που τα mac ''δεν θελουν τιποτα'' και ''δεν κολλανε ιο'' .Λες και τα win παθαινουν τιποτα.Αν τα mac ειναι τοσο σταθερα και τοσο συμβατα ας στησιυν ενα htpc σε mac :D
Παντως , απο το να αλλαζει κανεις dac η καλωδια σαν τα πουκαμισα , ενας δευτερος υπολογιστης ποτε δεν βλαπτει, ας ειναι και πανακριβος .

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Η σταθερότητα και η συμβατότητα ενός υπολογιστή και ενός λειτουργικού γενικότερα δεν έχει να κάνει με το στήσιμο HTPC.
Η μια πλατφόρμα είναι κλειστή, η άλλη είναι ανοιχτή και το hardware άπλετο.

Reaction score
3.486
Θα σας πώ και εγώ την εμπειρία μου.
Το 2004 περίπου πηρα ένα καλό pc που κόστιζε τοτε κανα 1200αρι.
Με το περας τον χρόνων έβαλα μνήμες,εναν σκληρό (που χωρίς λόγο έσκασε),έκανα μια αναβάθμιση (τροφοδοτικό,επεξεργαστής,μνήμες,κάρτα γραφικών) και ξανα φορμάτ κόντρα φορμάτ κολλησε έναν ιο έχασε κάτι drivers κλπ κλπ.
Σε έναν πειραματισμό με έναν φίλο πολύ γνώστη σε αυτά τα θέματα και αφού αρχιζε να γίνεται αργός υπερβολικά ο υπολογιστής μου λέει: βάζουμε λειτουργικό μακ?
Και δεν βάζουμε?
Λοιπόν το μηχάνημα ξανανοιωσε και ετρεχε σαν καινουργιο για αρκετα χρόνια ακόμα.
Με κάτι ασυμβατότητες,με κάτι που δεν είχε κάποια προγράμματα λέω δεν το ξαναγυρνάω σε windows?
Format και ξανα τα ρημάδια.Σαν γριά έτρεχε και ξαφνικά φούντωσε το χρέπη!!!!
Το βγάζω απο την μπρίζα και κυριολεκτικά τρώει φούντο απο το παράθυρο στην αυλή.
Ντύνομαι και πάω Κοτσόβολο.
Γειά σας mac που έχετε?
Στον πάνω όροφο,ωραία βαλε μου σε δόσεις αυτό το imac με 1800 ευρώ.
Τέλος δεν ξαναασχολήθηκα ξανα με τίποτα απο το 2013.
Να ξεκαθαρίσω ότι μονο κανα σαιτ βλέπω, καμιά ταινία, κανα νετφλιξ ,καμια μουσική και όχι τσοντες,και κατεβάζω καμια ταινία.
Φτάσαμε στο παρών και η ανάγκη για ενα mini pc ήρθε στο προσκήνιο.
Πηρα ένα dell sff με καρτα hdmi και θύρα rs232 που πρέπει να έχει για να συνδέεται ο ενισχυτής για να ρυθμίζεται.
Δέν έχω βάλει τίποτα σοβαρό πάνω.Παίζω με τα μαμα προγραμματα δεν βλέπω σελίδες παρα μονο κανα youtube εκει.
Στους 2 μηνες χαλαρους χρησης τσακ μαυρη οθόνη.
Ξεκαλωδιωμα πισω στον τυπο που το εστεισε.
Ειναι ετοιμο μετα απο κανα 2 μερες
το φερνω τσακ μαυρη οθονη παλι.
Ξανα βγαλσιμο ξανα εκει.
Εχασε κατι drivers και σου έβαλα εναν αλλο δισκο δικο μου που ειναι περασμένα όλα σωστα.
Τον φερνω χτες το βράδυ τσακ μαυρη οθονη.
Ξαναξεστήσημο ξανα φορτωμα ξανα πίσω για να στείλουμε την καρτα γραφικών μαλλον πίσω μιας και την πηρα με καινουργια και έχει εγγυηση.
Ηθικο δίδαγμα για μένα και συμβουλή?
Αν δεν χρειαζεσαι θύρα rs232 που θέλω εγώ μην μπλέξεις με τα ρημαδια.
Χρόνια καμμένος και όσες φορές τους έδωσα ευκαιρία με πρόδωσαν.
Να δώσω καλύτερα κάτι παραπάνω και να μην τρέχω για μ@λ@κίες κάθε λίγο.
Επιβαβαιωνομαι κάθε φορα MAC και παλι MAC.

Reaction score
1.213
Παρε ενα - berry .Oτι πρεπει για προσιτες ηχητικες αναζητησεις
[DOUBLEPOST=1538640752][/DOUBLEPOST]
Η σταθερότητα και η συμβατότητα ενός υπολογιστή και ενός λειτουργικού γενικότερα δεν έχει να κάνει με το στήσιμο HTPC.
Η μια πλατφόρμα είναι κλειστή, η άλλη είναι ανοιχτή και το hardware άπλετο.
Ε βεβαια για αυτο.Προφανως δεν εννουσα την καρτα γραφικων αλλα το software.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis