Μουσικη απο Mac ?

Reaction score
1.213
Τι να το κανεις το mac οταν υπαρχουν αυτα τα χαριτωμενα μικρουλικα ηχητικα lego .:D .To κουτακι σου, το pc ακι σου , το dacακι σου .Με αυτα ξανανιωθει καποιος παιδι :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Καποιες αποριες προς του γνωστες.... Χρησιμοποιώ ένα mini pc σε ένα συστημα. Σκέφτομαι να παρω στη θεση του ένα mac mini.....

1)Τι θα κερδισω από αυτή την αλλαγη? εχω ακουσει για πλεονέκτημα στη μουσικη αλλα δεν ασχοληθηκα ποτε να ρωτησω σε τι συνισταται αυτό.
Τίποτε που θα αναβάθμιζε καθοριστικά την ακροαματική εμπειρία του χρήστη...

Χωρίς πρόθεση να δυσαρεστηθούν αναγνώστες,γνώμη του γράφοντος είναι ότι τα Mac είναι μεν χρήσιμα εργαλεία,αλλά υπερεκτιμημένα και μάλιστα οι νεώτερες εκδόσεις των MacBook εστιάζουν πλέον περισσότερο στο styling και την αναγωγή σε σύμβολα κύρους σε βάρος της χρηστικότητας.Χαρακτηριστικές ενδείξεις γι αυτήν την άποψη είναι η υποχρέωση σε προσαρμογή εξωτερικών αρθρωμάτων -τα οποία συχνά υποβαθμίζουν την ευελιξία του hardware και την αμεσότητα στην απόκριση του λογισμικού για δεδομένη υποδοχή (οπότε μία ή άλλη με τους drivers) - η περιορισμένη δυνατότητα αναβάθμισης του hardware μετά την αγορά,η εκνευριστική αίσθηση και μειωμένη αξιοπιστία στα πληκτρολόγια τύπου ΄΄πεταλούδας΄΄ και βεβαίως η αδυναμία ανάκτησης δεδομένων άπαξ και κρασάρει το σύστημα,αφού στις τελευταίες εκδόσεις έχει πλέον καταργηθεί η σχετική θύρα από την μητρική πλακέτα.o_O
Και δεν δίδεται έμφαση στα φαινόμενα throttling που σημειώνονται με επεξεργαστές τελευταίων γενεών,αφού η σχετική επιβάρυνση οφείλει να μη σημειώνεται κατά την απλή χρήση γι αναπαραγωγή / μεταγωγή αρχείων.

Οι δε θύρες USB των Mac ή του εκάστοτε προσαρμοσμένου αρθρώματος δεν διακρίνονται από μικρότερα ποσοστά θορυβικών συνιστωσών σε σχέση με τις αντίστοιχες των PC.
Εκτός και αν προβεί ο χρήστης σε πισωγυρίσματα με εμπλοκή θύρας Firewire...

Όποιος χρήστης...Wi(n)dows αντιμετωπίζει ζητήματα σχετικά με τακτικές αναβαθμίσεις λογισμικού και οδηγούς,θα μπορούσε να σετάρει ένα σύστημα με λειτουργικό Windows 7 (64bit) κεκλεισμένο σε ενημερώσεις,απλή HD οθόνη,διπύρηνο επεξεργαστή με απλούστερη κάρτα γραφικών - για μικρότερη κατανάλωση και θερμική επιβάρυνση του λειτουργικού συστήματος- και να χρησιμοποιούσε μετατροπείς των οποίων οι υποδοχείς USB θα απαιτούσαν εγκατάσταση οδηγών λογισμικού από αξιόπιστους παρόχους.Λιγότερο δύσκολο απ'όσο φαίνεται,ιδίως για όποιον θα είναι ήδη εγκλιματισμένος στις εγγενείς ιδιαιτερότητες των Windows.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.984
θα μπορούσε να σετάρει ένα σύστημα με λειτουργικό Windows 7 (64bit) κεκλεισμένο σε ενημερώσεις
Αυτό ακριβώς.
Στήνεις 7-άρια, το σφραγίζεις στα updates και δε παθαίνει τίποτα.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.249
Το λειτουργικό για να πιάσει κουβέντα (πχ) με την κάρτα γραφικών χρειάζεται ένα πρόγραμμα (driver).
Για να συνομιλήσουν όλα τα εξαρτήματα μεταξύ τους σε επίπεδο γλώσσας μηχανής , δλδ 0 & 1 είναι μεγάλη και περίπλοκη διαδρομή. Από την στιγμή που θα κουνήσεις το ποντίκι μέχρι αυτό να γίνει ρεύμα σε σβήσε - άναψε το πίξελ στην οθόνη.

Το Mac είναι η φιλοσοφία του κουμπώνω ένα λειτουργικό σε συγκεκριμένα εξαρτήματα, φτιάχνω μια φορά drivers για συγκεκριμένα εξαρτήματα (δις) και όλα δουλεύουν ρολόι.
Αν θέλεις να βάλεις κάτι πρώτα θα περάσεις από εμένα.
Το πουλάω σαν πακέτο, με το γελοίο όνομα ''οικοσύστημα apple''.

Τα windows είναι φτιάχνω ένα λειτουργικό για να τρέχει παντού. Πουλάω το λειτουργικό άρα θέλω να συνεργάζεται με ό,τι εξάρτημα υπάρχει στην αγορά. Λογικό είναι μετά να έχουμε θέματα με τους drivers.

Reaction score
1.213
Ποτε ειναι η τελευταια φορα που χρειαστηκε καποιος drivers για εξωτερικο dac στα windows ? H που αντιμετωπισε προβλημα με drivers.
Bαζω στοιχημα οτι θα ηταν με καποια creative οταν ηταν μικρος : )

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.249
Το ότι δεν κατέβασες driver με το χέρι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Αν δεν τρέχουν στο παρασκήνιο το μαραφέτι είναι τούβλο.

Reaction score
777
Αν θυμάμαι καλά πρίν απο μερικά χρόνια μεγάλος ντόρος είχε γίνει με αυτά τα αμάρα που έπαιζαν αποκλειστικά στα μακ και έφερναν μία νέα εποχή?

Έφυγαν και αυτά απο τη μόδα σαν το μακαρένα?

:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.984
Εχω στήσει ένα πισί με win xp προ αμνημονεύτων ετών, ούτε θυμάμαι τι CPU έχει, απλώς έβαλα ένα fanless ψυκτρόνι τέρας, να μην ακούγεται τίποτα. Φοράει κάρτα ήχου της lynx studio που είναι AES EBU server, με 16 εισόδους και 16 εξόδους.
Κάρτα γραφικών matrox.
Έκανα αναβάθμιση το foobar καμία 15-αριά φορές.
Δουλεύει απροβλημάτιστα.
Μια φορά κι εγώ την πάτησα με drivers, αφήνοντας ελεύθερα τα windows. Ευτυχώς κρατάω backup ένα full image του σκληρού δίσκου (χρησιμοποιώ το acronis true image), οπότε σε μερικά λεπτά ξαναγίνεται σα καινούριο.
Παίζει κανονικά Spotify, και τα λοιπά streaming που δε τα λειτουργώ, έχω και media player.
Ακούγεται ένα ανεμιστήρι στο σασί του, και βαριέμαι να το αλλάξω με ένα φρέσκο αθόρυβο. Ε, πάνω από 10 χρόνια δουλευει...

Last edited:

Reaction score
4.587
Στα pc πιστεύω πως έχουν λυθεί αυτά τα θέματα, μία χαρά παίζει κι αν κάποιος έχει προβλήματα (και ψυχαναγκασμούς) με τα usb υπάρχουν διάφορες λύσεις. Στο android ίσως έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε, αν και οι απλοί χρήστες (σαν κι εμένα) βρισκόμαστε κοντά στο τέρμα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.580
Εχω macbook απο το 2013.
(Πριν είχα Alienware).
Τα κάνω όλα στο mac, απο δουλειά, επιστημονικές εργασίες κτλ εως και μουσική και streaming, όλα απο το macbook.
Ολα όμως, είναι όλη μέρα ανοιχτό, δεν κάνει κιχ, πάει σφαίρα.
Το μόνο πρόβλημα μου είναι πως δεν έχω δικαιολογία για να πάρω καινούργιο, παρά μόνο για να παρω 15in οθόνη, και καλά λόγω πρεσβυωπίας. Δήθεν.
Ολα τα updates γίνονται αυτόματα, δεν παίρνω χαμπάρι.

Αυτά.
Εσείς πάρτε windows :gotcha:

Last edited:

Reaction score
1.213
Μονο 5 χρονια ανοικτο ? Αυτο ειναι στο ..στρωσιμο ακομα :D
Εμεις τα κλεινουμε τα update.Tι να τα κανουμε ? :D
Αμα λαχει βαζουμε και μια καρτα επαναφορας οπως στα νετ καφε , αν συμβει το κακο.Ουτε καν image δηλαδη , ενταξει ασε να υπαρχει ενα : )

Reaction score
4.587
Μονο 5 χρονια ανοικτο ? Αυτο ειναι στο ..στρωσιμο ακομα :D
Εμεις τα κλεινουμε τα update.Tι να τα κανουμε ? :D
Αμα λαχει βαζουμε και μια καρτα επαναφορας οπως στα νετ καφε , αν συμβει το κακο.Ουτε καν image δηλαδη , ενταξει ασε να υπαρχει ενα : )
Για ποιο λόγο χρειάζεσαι image σε win10 media player pc? Στο όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί μέσα σε 10 λεπτά τα περνάς κι έχεις ένα καθαρό σύστημα. Άντε να χρειαστείς και μία ωρίτσα για updates και να περάσεις-ρυθμίσεις τον/τους players που χρησιμοποιείς. Δεν είμαστε στο 2008, προχωρήσαμε. Είναι άκαιρη η συζήτηση για MacOS vs Win.

Reaction score
1.213
Για ποιο λόγο χρειάζεσαι image σε win10 media player pc? Στο όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί μέσα σε 10 λεπτά τα περνάς κι έχεις ένα καθαρό σύστημα. Άντε να χρειαστείς και μία ωρίτσα για updates και να περάσεις-ρυθμίσεις τον/τους players που χρησιμοποιείς. Δεν είμαστε στο 2008, προχωρήσαμε. Είναι άκαιρη η συζήτηση για MacOS vs Win.
Aυτο που λες περιλαμβανει την μινιμαλ εκδοση του μουσικου τρανσπορτ , με spotify, tidal και ενα δυο players :D

Στο σωστο , μερακλιδικο τρανσπορτ , εχεις και mpc και pot player , και madvr με 5, 6 ακομα audio players , ετσι για να παιζει κανεις με τις δυνατοτητες τους, καμμια 50 αλλα προγραμματα, τους browsers σου για να διαβαζεις avsite και ΦΥΣΙΚΑ το καινουργιο Tomb Raider (οπως και ολα τα προηγουμενα ) :D
Προφανως συμφωνουμε στο οτι το μερακλιδικο τρασπορτ εχει windows :p
[DOUBLEPOST=1538665394][/DOUBLEPOST]Ξεχασα και τους HQ ραδιοφωνικους σταθμους :)

Reaction score
791
Εάν καθημερινά χρησιμοποιείς win και το mac το έχεις μόνο για μουσική τότε όλα θα σου φαίνονται ανάποδα και πάντα θα σου την σπάει, για την πιο απλή δουλειά θα ψάχνεσαι, άλλος κόσμος το MacOs.

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.812
Αν θελεις κατι ''σταθερο'' που θα κανει μια δουλεια με ενα κουμπι γιατι να πας σε pc στο κατω κατω και οχι σε music streamer..
Πολύ σωστη ερωτηση... υποθετω ότι η μη δυνατοτητα να παιξουν πλατφόρμες οπως το tidal η ότι άλλο βγει στο μελλον και η μη δυνατοτητα να δοκιμασεις διαφορα players...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Εχω macbook απο το 2013.
(Πριν είχα Alienware).
Τα κάνω όλα στο mac, απο δουλειά, επιστημονικές εργασίες κτλ εως και μουσική και streaming, όλα απο το macbook.
Ολα όμως, είναι όλη μέρα ανοιχτό, δεν κάνει κιχ, πάει σφαίρα.
Το μόνο πρόβλημα μου είναι πως δεν έχω δικαιολογία για να πάρω καινούργιο, παρά μόνο για να παρω 15in οθόνη, και καλά λόγω πρεσβυωπίας. Δήθεν.
Ολα τα updates γίνονται αυτόματα, δεν παίρνω χαμπάρι.

Αυτά.
Εσείς πάρτε windows :gotcha:
Αναμενόμενη η παρατεταμένη ικανοποίηση από μέρους σου,αφού χρησιμοποιείς εκπρόσωπο από τις τελευταίες γενεές MacBook που διέθεταν όλες τις ΄΄σωστές και πρόστυχες΄΄ θύρες - πλην Ethernet βεβαίως - ενώ ως πρότερο μέτρο σύγκρισης είχες ένα χλιαρό gaming PC αντί για κάποιο Dell Precision ή desktop με custom επιλογή υποσυστημάτων.

Ο ίδιος χρησιμοποιώ για ποικιλία εφαρμογών άνευ ελέους και...παραπόνων επαγγελματικά laptop από σειρές Precision με αντιθαμβωτικές UHD IGZO οθόνες ακόμα και σε διάφορους οικιακούς χώρους,ενώ γι αποκλειστικές ακροαματικές εφαρμογές και ύψιστη φορητότητα Lenovo Thinkpad 430s με κλειδωμένα Win7 αλλά και την έκτη γενεά του X1 Carbon.

Οι άλλοι είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν...γυαλιστερές οθόνες.:p

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.580
Αναμενόμενη η παρατεταμένη ικανοποίηση από μέρους σου,αφού χρησιμοποιείς εκπρόσωπο από τις τελευταίες γενεές MacBook που διέθεταν όλες τις ΄΄σωστές και πρόστυχες΄΄ θύρες - πλην Ethernet βεβαίως - ενώ ως πρότερο μέτρο σύγκρισης είχες ένα χλιαρό gaming PC αντί για κάποιο Dell Precision ή desktop με custom επιλογή υποσυστημάτων.

Ο ίδιος χρησιμοποιώ για ποικιλία εφαρμογών άνευ ελέους και...παραπόνων επαγγελματικά laptop από σειρές Precision με αντιθαμβωτικές UHD IGZO οθόνες ακόμα και σε διάφορους οικιακούς χώρους,ενώ γι αποκλειστικές ακροαματικές εφαρμογές και ύψιστη φορητότητα Lenovo Thinkpad 430s με κλειδωμένα Win7 αλλά και την έκτη γενεά του X1 Carbon.

Σκέφτηκα σοβαρά, ποιά θα ήταν η "τιμή" μου για να επιστρέψω στα windows, και κινητά/tablet Android:

125.650 Ευρώ

:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Σκέφτηκα σοβαρά, ποιά θα ήταν η "τιμή" μου για να επιστρέψω στα windows, και κινητά/tablet Android:

125.650 Ευρώ

:D
Και πάνω απ'όλα...ακατέβατα.:laugh:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last