(Δεν) μου αρέσει, πρέπει να ντρέπομαι;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.773
Εγώ λατρεύω τη μέταλ θρας κλπ όσο και τον ήχο του μίξερ.
Θα έπρεπε να τους κλείσουν φυλακή όλους αυτούς τους ταραχοποιούς.

Το 95% της ελληνικής μουσικής, με αφήνει παγερά αδιάφορο, είτε της σύγχρονης (έντεχνο μάι ας, τους φτύνω όλους) είτε της καζατζιδοπεριόδου, δεν ακούω ούτε 10" χωρίς να θέλω να αλλάξω δίσκο, δεν ακούω κανένα από τα καζατζίδια που προτείνατε, ακούστε τα εσείς κι αφήστε με ήσυχο.

Μόνο ολίγον Τσιτσάνη, ευχαριστιέμαι από εκείνη την εποχή, και Ξυλούρη και Μητροπάνο λόγω φωνής στη σύγχρονη. Τα ελληνικά μου αγαπημένα ακούσματα περιλαμβάνουν πολύ λίγα ονόματα, ενώ το έχω παλέψει, μέχρι Ξενάκη έχω αγορασμένα (ναι, Ιάννη) και Λένα Πλάτωνος, και τα 2 αυτά ονόματα να σας πω ότι τα συμπαθώ, να, όσο τα πέτρινα χρόνια, τον Σαββόπουλο και την Αρλέτα.

Τες πα, αν μου βάλετε ελληνική μουσική, κατά 95% τη φτύνω. Δε πέρασα ποτέ καλά σε μπουζούκια που φχαριστιέται τόσος κόσμος, ούτε σε κουτούκια κλπ με ελληνικά φολκλόρ. Νησιώτικα και Κρητικά και τσιφτετέλια και Ταμ τιριριμ τυρόπιτες γιόκ. Λίγη Βέμπο, μέχρι εκεί, και την άλλη τη γριά, από σεβασμό κυρίως..

Μπαχ; Ζω ανέτως χωρίς αυτόν. Ούστ.

Γενικά ζω ανέτως χωρίς κλασική μουσική, ούτε θα μου λείψει. Καλύτερος ο μπομπι Μακφέριν.

Έχω συγκινηθεί όμως από την κλασική, και συγκινούμαι ακόμα. Αναγνωρίζω και καταλαβαίνω την ομορφιά σε πολλά κομμάτια, ακόμα και όπερες, που κάποτε τα έφτυνα εντελώς, που τσίριαζαν άντρες γυναίκες, πιθανώς με ενοχλούσε πολύ το στέρεο και δεν άντεχα να ακούσω ούτε παβαρότι. Καλός είναι μωρέ. Αλλά χίλιες φορές Μακφέριν. Έστω Μπομπ Μάρλεϊ. Τι να κλάσει η κλασική μπροστά στο Μάρλεϊ...

Τες πα, χεζμενη την έχω την κλασική. Χίλιες φορές να ακούω μπλουζ, από μπι μπι Κινγκ και Κλάπτον και τζ τζ κέιλ, μέχρι όπου πάει το πράγμα, κι ας φτάσει σε Κοέν ή ταξίντομουν, όχι κλασική..

Επίσης μπιτάδικη, από τα παλιά τα Κράφτγουερκ και 32-μπιτ, μέχρι σύγχρονη Μόμπι και τα συναφή, να κουνιούνται τα γούφερ και τα σπλάχνα μαζί, γουστάρω κι ακούω όλη μέρα σερί.

Η αγαπημένη μου μουσική, αυτή που θα έπαιρνα στο νησί, είναι Φίλιπ Γκλας τα άπαντα, πασπαλισμένα με Βιμ Μέρτενς. Άμα χωράνε κι οι Πινκ φλόιντ, θα τους πάρω κι αυτούς, μαζί με τα σόλο του παράνοια.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.464
- αν και η γενική μουσική μου κατεύθυνση ξεκινά από Jazz & blues, συνεχίζει σε όλο το ροκ και παγιωνεται στο post punk , πιάνω τον εαυτό μου να ακούει κρυφά από εμένα ρεμπέτικα, αποκλειστικά και μόνο φυλακοβια ή χασικλιδηκα

- διαβάζω πολύ και πάντα με μουσική υπόκρουση το τρίτο πρόγραμμα , πέραν αυτού και όσες προσπάθειες έχω καταβάλει , αδυνατώ να επικοινωνήσω με την κλασική μουσική , κρίμα

Reaction score
5.871
Metal,symphonic metal,classic rock τα βασικα ακουσματα μου και δεν προκειται να αλλαξει αυτο!
Τα τελευταια χρονια επιλεγμενη Jazz,και εχω φαει κολλημα με την blues rock. Aπο ελληνικα,καργα ρεμπετικο,και παλιο λαικο.

Οσο για τον Καζαντζιδη,κλαψομ@υνης,αλλα τετοια φωνη δεν ξαναβγαινει.

Υπαρχουν φωναρες στο ελληνικο παλιο λαικο τραγουδι.
Ενας απο αυτους ειναι ο ΘΕΟΣ Γιωργος Μαργαριτης.

Παναγιωτης Μιχαλοπουλος,αλλη φωναρα!

Πανος Γαβαλας...τι να πεις!!

Κλασσικη μουσικη ουτε για 5 λεπτα. Με κουραζει απιστευτα.

Reaction score
4.327
Στάθη γρήγορα ανέβα πάνω με το zx, βρες και τον Πωλ που ξέρει το σπίτι του και πάτε να του κάψετε τα magnepan. Και ξύλο πολύ ξύλο.... >:(:smg::D:p:roflmao:

D

Deleted member 23222

Guest
Πολύ σοβαρά, ο ήχος του μίξερ μου αρέσει περισσότερο...
Τον αδικείς.

Στίψιμο πορτοκαλιού, κόψιμο κρεμμυδιών για τσιγάρισμα, σπάσιμο πάγου για κανα ποτάκι...σου έρχονται ρε παιδί μου εικόνες όμορφες

Για τους ..."φυλακόβιους", ούτε ψωμί, ούτε νερό...
Και μπόλικη λακέρδα...;)

Last edited by a moderator:

D

Deleted member 23222

Guest
Θυμήθηκα και άλλες υπερβολές...

Τους...μίνιμαλ (τι όρος κι αυτός) της άλλης πλευράς του Ατλαντικού (Adams,Riley,Glass κλπ).
H εμμονή των Αμερικάνων να θεωρούν ότι ο Gershwin ήταν και σπουδαίος κλασικός...

Άπαντες υπερεκτιμημένοι...

Reaction score
1.469
Καζαντζίδης έχει κλάψα και μεμψιμοιροκλαψομουνιά....
Φοβερή φωνή , ανεπανάληπτη, αλλά το ρεπερτόριο του με ανακατεύει...
Αυτα τα χαρακτηριστικά ειχε ολόκληρη η εποχή εκείνη και οχι ο Καζαντζιδης μονο

Ειναι ο λεγόμενος ανοθευτος λαϊκός λογος που τον εκανε διαχρονικό εκτος απο την φωνη του

Εχει λαογραφικη αξια και μνήμη ολο αυτό
:)

Έχει τραγουδήσει μέχρι και Θεοδωράκη

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.495
Τουναντίον. Κλαψομούνηδες και γελοίοι μου ακούγονται περίπου όλοι όσοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν Μπιθικώτση και Καζαντζίδη. Είναι φωνές που κουβαλούν και βίωμα που δεν αναπαράγεται με την καμία.

D

Deleted member 23222

Guest
Ειναι ο λεγόμενος ανοθευτος λαϊκός λογος που τον εκανε διαχρονικό εκτος απο την φωνη του

Εχει λαογραφικη αξια και μνήμη ολο αυτό
:)
Ταξικά θα το πάμε?:D

Εμείς είμασταν μικροαστοί και ακούγαμε Αττίκ, Βέμπο και μετά Γούναρη και Χιώτη...

Και Κώστα Καπνίση...:D

Reaction score
8.349
το μονο ειδος μουσικης που δεν μ αρεσει ειναι η ραπ.Ολα τα αλλα μ αρεσουν.Σε κάθε ειδος μερικα μ αρεσουν αλλα όχι.Ουτε ολη η κλασσικη μ αρεσει ,ουτε ολη η ποπ,ουτε όλα τα ελληνικα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.464
- αν και Ηπειρώτης στην καταγωγή από την πλευρά του πατέρα μου , και ενώ μου αρέσει το εν λόγω είδος , πιάνω τον εαυτό μου να ακούει συχνότερα villagers of ioannina city και οχι Πετρολουκα Χαλκιά

Reaction score
5.855
Στο internet radio έχω αποθηκευμένους μερικούς σταθμούς: 1.μουσική από τον κινηματογράφο (cimemix radio) 2. Radio swiss classic 3-5. Linn Jazz radio και άλλους 2 σταθμούς με jazz 6.Blues radio 7.Ελληνική μουσική με τον Melodia και 1-2 άλλους.
Δηλαδή ακούω τα πάντα. Σε χαλαρή ακρόαση θα ακούσω ή τον cimemix με κινηματογραφική μουσική ή τον radio swiss classic. Όταν λοιπόν ακούσω κάποια ώρα τον cinemix και μετά γυρίσω στον swiss classic τότε νιώθιω πόσο μα πόσο πτωχή είναι οποιαδήποτε οργανική/ορχηστρική μουσική συγκριτικά με την κλασική!
Για τον Μπαχ δεν ξέρω. Συμφωνώ ότι είναι θέμα γούστου. Πράγματι, υπάρχουν έργα του, που τα ακούω "μονορούφι" και άλλα που με δυσκολεύουν εμένα προσωπικά (όπως π.χ ακόμη και η περίφημη toccata & fuga, που εκτός από την υποβλητική εισαγωγή της, το υπόλοιπο έργο αμφιβάλλω αν το έχω ακούσει ποτέ ολόκληρο). Ο συνθέτης εξαιτίας του οποίου άρχισα να ακούω πιο συστηματικά κλασική μουσική είναι ο Haydn.
Όσον αφορά τον Καζαντζίδη δεν ήμουν ποτέ από τους οπαδούς του. Όχι μόνο του Καζαντζίδη αλλά γενικά των λαικών τραγουδιών και λιγότερο των ρεμπέτικων. Αλλά σε μερικά τραγούδια του υποκλίνομαι. Τα έχω ακούσει από άλλους (π.χ Αδαμαντίδη) και δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την άρθρωση,την καθαρότητα και την αβίαστη εκτέλεση/ερμηνεία του Καζαντζίδη. Ελληνική μουσική, μου αρέσει. Κυρίως Πλέσσας, Μικρούτσικος, Σπανός....και λοιποί.

Reaction score
15.469

Το 95% της ελληνικής μουσικής, με αφήνει παγερά αδιάφορο, είτε της σύγχρονης (έντεχνο μάι ας, τους φτύνω όλους) είτε της καζατζιδοπεριόδου, δεν ακούω ούτε 10" χωρίς να θέλω να αλλάξω δίσκο, δεν ακούω κανένα από τα καζατζίδια που προτείνατε, ακούστε τα εσείς κι αφήστε με ήσυχο.

Μόνο ολίγον Τσιτσάνη, ευχαριστιέμαι από εκείνη την εποχή, και Ξυλούρη και Μητροπάνο λόγω φωνής στη σύγχρονη. Τα ελληνικά μου αγαπημένα ακούσματα περιλαμβάνουν πολύ λίγα ονόματα, ενώ το έχω παλέψει, μέχρι Ξενάκη έχω αγορασμένα (ναι, Ιάννη) και Λένα Πλάτωνος, και τα 2 αυτά ονόματα να σας πω ότι τα συμπαθώ, να, όσο τα πέτρινα χρόνια, τον Σαββόπουλο και την Αρλέτα.

Τες πα, αν μου βάλετε ελληνική μουσική, κατά 95% τη φτύνω. Δε πέρασα ποτέ καλά σε μπουζούκια που φχαριστιέται τόσος κόσμος, ούτε σε κουτούκια κλπ με ελληνικά φολκλόρ. Νησιώτικα και Κρητικά και τσιφτετέλια και Ταμ τιριριμ τυρόπιτες γιόκ. Λίγη Βέμπο, μέχρι εκεί, και την άλλη τη γριά, από σεβασμό κυρίως..

Μπαχ; Ζω ανέτως χωρίς αυτόν. Ούστ.

Γενικά ζω ανέτως χωρίς κλασική μουσική, ούτε θα μου λείψει. Καλύτερος ο μπομπι Μακφέριν.

Έχω συγκινηθεί όμως από την κλασική, και συγκινούμαι ακόμα. Αναγνωρίζω και καταλαβαίνω την ομορφιά σε πολλά κομμάτια, ακόμα και όπερες, που κάποτε τα έφτυνα εντελώς, που τσίριαζαν άντρες γυναίκες, πιθανώς με ενοχλούσε πολύ το στέρεο και δεν άντεχα να ακούσω ούτε παβαρότι. Καλός είναι μωρέ. Αλλά χίλιες φορές Μακφέριν. Έστω Μπομπ Μάρλεϊ. Τι να κλάσει η κλασική μπροστά στο Μάρλεϊ...

Τες πα, χεζμενη την έχω την κλασική. Χίλιες φορές να ακούω μπλουζ, από μπι μπι Κινγκ και Κλάπτον και τζ τζ κέιλ, μέχρι όπου πάει το πράγμα, κι ας φτάσει σε Κοέν ή ταξίντομουν, όχι κλασική..

Επίσης μπιτάδικη, από τα παλιά τα Κράφτγουερκ και 32-μπιτ, μέχρι σύγχρονη Μόμπι και τα συναφή, να κουνιούνται τα γούφερ και τα σπλάχνα μαζί, γουστάρω κι ακούω όλη μέρα σερί.

Η αγαπημένη μου μουσική, αυτή που θα έπαιρνα στο νησί, είναι Φίλιπ Γκλας τα άπαντα, πασπαλισμένα με Βιμ Μέρτενς. Άμα χωράνε κι οι Πινκ φλόιντ, θα τους πάρω κι αυτούς, μαζί με τα σόλο του παράνοια.
Steve Reich και τα μυαλα στο πλεντερ

Reaction score
28
Νομίζω ότι αρκετοί εδώ μέσα, έχουμε μια πλατύτερη θεώρηση για τη μουσική, έχουμε επιλέξει τι μας αρέσει και τι όχι...

Αλλά έρχεται η κοινή γνώμη και μας συντρίβει με τις απόψεις της που έρχονται μέχρι και από δεκαετίες πίσω...μη πω αιώνες!!!

Πείτε τι σας αρέσει, κόντρα στην καθεστυκυΐα τάξη, ή τι δεν σας εκφράζει καθόλου, αν και αντικειμενικά είναι τεράστιοι...
Μπορείτε με δείγματα μουσικής να μας αλλάξετε άποψη;
Θα σας κάνουμε like!!:D

Αρχίζω χωρίς οριστικές λίστες...

Δεν αντέχω- πλήττω- βαριέμαι:

Bach
Καζαντζίδης
Μαντόνα
Μichael Jackson
Ο...μισός Mozart
Beatles
Presley

Ούφ!!!

(Συνεχίζεται...ανάλογα με τη μνήμη και το mood)
δεν μου αρέσουν οι Καζαντζίδης-Μαντόνα-Michael Jackson-τα 3/4 του Μοζαρτ-και ο Presley......νταξ μη βαράτε......ο Bach μεγαλειώδης τρομερή ματιά του στα ενδότερα πιθανόν ο μεγαλύτερος από τους κλασσικούς.....ο Καζαντζίδης πολή κλάψα και μοιρολόι που δεν μου καλλάει με τίποτα ( όχι ότι είμαι αρνητικός με το μοιρολόι αλλά το μοιρολόι που δίνει διέξοδο και καθαρίζει την ψυχή ...όχι το άλλο που δεν σε σπρώχνει στην κάθαρση ), η Μαντόνα καλύτερα να μην υπήρχε από Mozart μόνο το requiem και κάποια λίγα άλλα και ο Presley παρόλο που είναι από τους πρώτους διδάξαντες κατόπιν έγινε κάργα ξενερωτικός και γλυκερός ...πολύ κούνημα λίγη ουσία.τα Μπιτλάκια ακόμη ακούγονται με νοσταλγία .........αυτά τα ολίγα....

Last edited:

Reaction score
15.469
Αφού έχετε την πεντοζάλη ,ωρέ σύντεκνε, τι τηνε θέλεις τούτη τη θολούρα??:p
Τα κρητικα ειναι για να χορευουντε - δεν ειναι να καθεσε στο σπιτι και να τα γροικας και να ξανοιγεις ντο τοιχο (θα βρω μρε και σχετικο βιντεο να ανεβασω ...),
το λοιπον, εγω κανω ενα τεστ για να δω αμα ειναι καλη μια μουσικη - τηνε βανω στο κουνητο και τηνε ακουω στα βουνα και στσι θαλασες απου παω ... αμα ακουεται "καλα" οξω - ειναι καλη !
:drinks:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.839
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo