Κλείσιμο μπαλκονιού

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.061
Αφου βρεθηκε μηχανικος να στο τακτοποιησει πριν καν το κλεισεις, τι να πω, προχωρας... Να δω αν σε σταματησουν τη στιγμη που το κατασκευαζεις τι θα κανεις βεβαια. Μετα δεν θα εχεις προβλημα.

Timaras

Reaction score
2.153
Έγραψα πιο πάνω ότι έχει τακτοποιηθεί,έχει πληρωθεί το πρόστιμο.Δηλαδή,τί άλλο πρέπει να γράψω!Έλεος
Το "έχει κλειστεί από τους περισσότερους"πάει στο ότι θα έχω πρόβλημα με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και στο ότι δεν επιτρέπεται από το καταστατικό της πολυκατοικίας!

melina

Cargo 200
Reaction score
44.526
Άλλο ημιυπαίθριους, άλλο κλειστός ημιυπαίθριους χώρος. Δεν έχω καταλάβει τι έχεις τακτοποιήσει. Ένα χώρο που δε ήταν στα σχέδια και τον δηλώσεις ημιυπαίθριο ή έναν ημιυπαιθριο χώρο που ενώ δεν τον ειχες κλεισει τον δήλωσες κλειστό :redface:

Timaras

Reaction score
2.153
Γιατί δεν κοιτάς την αναβάθμιση των ήδη κουφωμάτων και πιθανόν επένδυση με γυψοσανίδες + Πετροβαμβακα εσωτερικά της τοιχοποιίας που βάλετε ηχητικά.
Είναι στα σχέδια να γίνει και αυτό σίγουρα.

Και 'γω κάτι σε ytong σκεφτόμουν.Κάποιοι μου είπαν για υαλοσανίδα εξωτερικά,ορυκτοβάμβακα από μέσα και γυψοσανίδα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.061
Έγραψα πιο πάνω ότι έχει τακτοποιηθεί,έχει πληρωθεί το πρόστιμο.Δηλαδή,τί άλλο πρέπει να γράψω!Έλεος
...και εγώ ήμουν σαφής στο τι έγραψα. Έστω ότι τη στιγμή της κατασκευής σου γίνεται καταγγελία. Έρχεται η Πολεοδομία, ζητάει "κύριε, την άδεια". Τι θα τους δείξεις; Την τακτοποίηση (δηλαδή την εξαίρεση από κατεδάφιση επί πληρωμή παγίου τέλους); Μα τότε θα είναι φως φανάρι πως και η τακτοποίηση έγινε παρανόμως (γιατί η τακτοποίηση αφορά σε ήδη υφιστάμενες, νομίζω μάλιστα προ του 2011, κατασκευές). Έτσι και κατασκευαστεί δίχως να σου γίνει εν τω μεταξύ καταγγελία, έγραψα, μετά λόγω της τακτοποίησης μάλλον είσαι εντάξει.
[DOUBLEPOST=1541951595][/DOUBLEPOST]
Άλλο ημιυπαίθριους, άλλο κλειστός ημιυπαίθριους χώρος. Δεν έχω καταλάβει τι έχεις τακτοποιήσει. Ένα χώρο που δε ήταν στα σχέδια και τον δηλώσεις ημιυπαίθριο ή έναν ημιυπαιθριο χώρο που ενώ δεν τον ειχες κλεισει τον δήλωσες κλειστό :redface:
Από ό,τι καταλαβαίνω, και δεδομένου ότι πρόκειται για μπαλκόνι, το δεύτερο, οι ημιυπαίθριοι είναι νόμιμοι χώροι που προβλέπονται στον ΓΟΚ και δεν τακτοποιούνται (εκτός εάν ακόμη και ως ημιυπαίθριοι παραβιάζουν πολεοδομικές διατάξεις). Οι κλεισμένοι ημιυπαίθριοι, κλασικό ελληνικό φαινόμενο, είναι αυτοί που συνήθως τακτοποιούνται, αλλά και εκεί, έχουμε να κάνουμε με ηδη υφιστάμενες παράνομες κατασκευές, όχι μελλοντικές.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.526
Το μπαλκόνι είναι μικρό.Οι διαστάσεις του είναι 2.20x3.40
Πριν κάμποσο καιρό πληρώθηκε το απαραίτητο πρόστιμο και τακτοποιήθηκε ως ημιυπαίθριος χώρος άρα στα χαρτιά εμφανίζεται ως κλειστός χώρος.
Αυτά δεν βγάζουν νόημα.

Reaction score
7.027
Αν εχει πληρωθει το προστιμο για τον ημιυπαιθριο,τοτε δεν εχεις θεμα(*).Απλα πρεπει να βρεις τα σχεδια που υποβληθηκαν στο συστημα για την τακτοποιση και να κανεις ακριβως το ιδιο.Υποθετω οτι δεν εισαι ο ιδιοκτητης αλλα ενοικιαστης,αρα θα πρεπει να σου δωσει τα σχεδια ο ιδιοκτητης (ο μηχανικος που ειχε αναλαβει τον ημιυπαιθριο).Απο την στιγμη που μιλαμε για ημιυπαιθριο,δεν υπαρχει προβλημα αντοχης,γιατι δεν εχουμε να κανουμε με προβολο,αλλα με κανονικη πλακα (απλα με ανοιγμα στους περιμετρικους τοιχους).
Απλα αυτα γιατι δεν τα ειπες απο την αρχη για να παρεις τις αναλογες απαντησεις?
(*) Προσεξε ομως,η τακτοποιηση των ημιυπαιθριων εχει ληξει ,θεωρητικα δεν μπορεις να το κλεισεις τωρα,αλλα νομιζω οτι οπως περιγραφεις την κατασταση δεν θα εχεις θεμα(απλα καντο γρηγορα,κλεισε τα μαστορια για συνεχομενες μερες μεχρι να το τελειωσουν).Εννοειται πως δεν κανεις καμια πληρωμη που να φαινεται και γενικα δεν πρεπει να υαπρχει κανενα στοιχειο οτι το κανεις τωρα το κλεισιμο. Αρα μετρητα και μαυρα στα μαστορια,προφανως οχι αδεια εργασιων μικρης κλιμακας απο την πολεοδομια και προσεχε μην σου παθει τιποτα κανενα μαστορι.

Reaction score
11.632
...και εγώ ήμουν σαφής στο τι έγραψα. Έστω ότι τη στιγμή της κατασκευής σου γίνεται καταγγελία. Έρχεται η Πολεοδομία, ζητάει "κύριε, την άδεια". Τι θα τους δείξεις; Την τακτοποίηση (δηλαδή την εξαίρεση από κατεδάφιση επί πληρωμή παγίου τέλους); Μα τότε θα είναι φως φανάρι πως και η τακτοποίηση έγινε παρανόμως (γιατί η τακτοποίηση αφορά σε ήδη υφιστάμενες, νομίζω μάλιστα προ του 2011, κατασκευές). Έτσι και κατασκευαστεί δίχως να σου γίνει εν τω μεταξύ καταγγελία, έγραψα, μετά λόγω της τακτοποίησης μάλλον είσαι εντάξει.
[DOUBLEPOST=1541951595][/DOUBLEPOST]

Από ό,τι καταλαβαίνω, και δεδομένου ότι πρόκειται για μπαλκόνι, το δεύτερο, οι ημιυπαίθριοι είναι νόμιμοι χώροι που προβλέπονται στον ΓΟΚ και δεν τακτοποιούνται (εκτός εάν ακόμη και ως ημιυπαίθριοι παραβιάζουν πολεοδομικές διατάξεις). Οι κλεισμένοι ημιυπαίθριοι, κλασικό ελληνικό φαινόμενο, είναι αυτοί που συνήθως τακτοποιούνται, αλλά και εκεί, έχουμε να κάνουμε με ηδη υφιστάμενες παράνομες κατασκευές, όχι μελλοντικές.

Είσαι παράνομος σε κάθε περίπτωση !!!!

Αν ρισκάρεις να το κλείσεις με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε υλικό, δεν παύει να είσαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ !!

Άσε που αν σε κάνουν καταγγελία κατά τη διάρκεια του κλεισίματος και σας πιάσουν επ´ αυτοφόρω θα βρει το μπελά του και ο συνάδελφος που σου «τακτοποίησε» τον ημιυπαίθριο.

Η όλη ιστορία είναι ένα μπλέξιμο.
Το ότι το έκαναν όλοι οι άλλοι δεν δικαιολογεί την δίκη σου παρανομία.

Αν δεν σε πιάσουν, οκ
Αλλά αν σε πιάσουν εμπλεξες. Σε κάθε περίπτωση, ρισκάρεις.

(Είμαι μηχανικός )8-)

Reaction score
523
Φιλε μηπως εχεις μπερδευτει και δεν ειναι μπαλκονι αλλα ανοιχτο μπαλκονι με κολωνες στην ακρη του?
Αν ναι τοτε αυτο ονομαζεται ημιυπαιθριος χωρος. τοτε αν το ειχες κλεισμενο (η μπορεις να το κλεισεις με γρηγορους ευθμους ωστε σε περιπτωση καρφωτης να ειναι φτιαγμενο κατα την αυτοψια...τοτε δεν παθρνεις στο λαιμο σου το μηχανικο που σου τακτοποιησε....(οχι νομιμοποιησε)
Τον ημιυπαιθριο χωρο.
Αφου ολα αυτα ειναι ετσι....
Τοτε βρες γρηγορους μαστορακους και ντου

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.061
Είσαι παράνομος σε κάθε περίπτωση !!!!

Αν ρισκάρεις να το κλείσεις με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε υλικό, δεν παύει να είσαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ !!

Άσε που αν σε κάνουν καταγγελία κατά τη διάρκεια του κλεισίματος και σας πιάσουν επ´ αυτοφόρω θα βρει το μπελά του και ο συνάδελφος που σου «τακτοποίησε» τον ημιυπαίθριο.

Η όλη ιστορία είναι ένα μπλέξιμο.
Το ότι το έκαναν όλοι οι άλλοι δεν δικαιολογεί την δίκη σου παρανομία.

Αν δεν σε πιάσουν, οκ
Αλλά αν σε πιάσουν εμπλεξες. Σε κάθε περίπτωση, ρισκάρεις.

(Είμαι μηχανικός )8-)
Μα δεν του ειπα τα αντιθετα. Ισα ισα ακριβως τα ιδια λεμε.

Reaction score
523
Το "έχει κλειστεί από τους περισσότερους"πάει στο ότι θα έχω πρόβλημα με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και στο ότι δεν επιτρέπεται από το καταστατικό της πολυκατοικίας!
Και φυσικα αν η πλειοψηφια της πολυκατπικιας αποφασισει κατα του κλεισιματος...ελα να μου πεις τι θ εχεις τακτοποιησει....
Έλεος...όλοι ξερουν από όλα...

Reaction score
523
Συμφωνώ απολύτως.
Έκανα αναφορά στα γραφόμενα σου για να τονίσω αυτά που λες.
μ αυτά και μ αυτά...κοίτα μη σε κάνει κανένας από δω μέσα καταγγελία...:p:lol::lolsign:
Εσυ ξεστραβωθηκες λιγο για τη τζαμαρια?
Ή για το οτι μπορει να βγαλει αδεια απο τη πολεοδομια? ( σε πολυκατοικια που κατα 99% εχει εξαντλημένο σ.δ.?)
Τη κομπλεξια σου ομως να τη προσφερεις...ελληναρα..

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.655
Εσυ ξεστραβωθηκες λιγο για τη τζαμαρια?
Ή για το οτι μπορει να βγαλει αδεια απο τη πολεοδομια? ( σε πολυκατοικια που κατα 99% εχει εξαντλημένο σ.δ.?)
Τη κομπλεξια σου ομως να τη προσφερεις...ελληναρα..
για πλιζ εξπλέιν πατριώτ..δεν σεπιασα

Reaction score
523
Δε καταλαβαινω γκρικλισ πατριωτη.
Αλλα εξυπνο παιδι εισαι.
Νο χαρντ φιλιγκς
[DOUBLEPOST=1541962421][/DOUBLEPOST]:drinks:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.655