Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.837
Reaction score
97.804
Σαν πάπρικα χρησιμοποιούμε φανατικά αυτή http://www.elavion.com/en/productos/pimenton/

Στην καπνιστή καυτερή και μη έκδοση της. Δε συγκρίνεται με την Ουγγαρίας

H Ισπανική πάπρικα (pimenton) είναι κλάσεις ανώτερη από την ουγγαρέζικη. Η δεύτερη θυμίζει ...χώμα μπροστά της.
Όπως και το σαφράν. Μπορεί της Κοζάνης να διαφημίζεται πολύ λόγω καταγωγής, όποιος όμως μπορεί να βρει καλό Περσικό θα καταλάβει τη διαφορά.
 

D

Deleted member 23222

Guest
Κόκκινες φακές...φάβα!!
Δεν υπάρχει συνταγή για αυτό.
Είναι από τις περιπτώσεις που ατυχηματικά, βγαίνει κάτι καλό!!:)

ΥΓ. Δεν ήξερα ότι θέλουν ελάχιστο βράσιμο, και τις έριξα στη χύτρα...
Δεν απογοητεύτηκα, ωραίες βγήκαν!!

7AE574D3-ADB5-4EA1-B398-D3FD1645FF82.jpeg
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.202
Reaction score
53.977
Κόκκινες φακές...φάβα!!
Δεν υπάρχει συνταγή για αυτό.
Είναι από τις περιπτώσεις που ατυχηματικά, βγαίνει κάτι καλό!!:)

ΥΓ. Δεν ήξερα ότι θέλουν ελάχιστο βράσιμο, και τις έριξα στη χύτρα...
Δεν απογοητεύτηκα, ωραίες βγήκαν!!

View attachment 110643
Φακές στη χύτρα παλικάρι???:o
Σωραίος!!:D
Να δεις κάτι χύμα που αγοράζω από ένα μανάβικο στη γειτονιά, θέλουν 30 λεπτα μονο, σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτό καπάκι.
Η χαμηλή φωτιά τις κανει πιο νόστιμες.
 

D

Deleted member 23222

Guest
Φακές στη χύτρα παλικάρι???:o
Σωραίος!!:D
Να δεις κάτι χύμα που αγοράζω από ένα μανάβικο στη γειτονιά, θέλουν 30 λεπτα μονο, σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτό καπάκι.
Η χαμηλή φωτιά τις κανει πιο νόστιμες.
Όταν γυρίζεις βράδυ σπίτι...Και δεν θέλεις να φας πίτσα από έξω, πρέπει να πλάκωνεσαι να μαγειρεύεις...
Ότι εύκολο και γρήγορο.
Η χύτρα μου έχει λύσει πολλά προβλήματα...
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.202
Reaction score
53.977
Όταν γυρίζεις βράδυ σπίτι...Και δεν θέλεις να φας πίτσα από έξω, πρέπει να πλάκωνεσαι να μαγειρεύεις...
Ότι εύκολο και γρήγορο.
Η χύτρα μου έχει λύσει πολλά προβλήματα...
Συμφωνώ άλλωστε οι χυτρες με αυτή τη λογική ξεκίνησαν, δυστυχώς όμως αν το φαγητό ξεκινήσει και τελειώσει σε χύτρα αλλοιώνεται σε μεγάλο βαθμό η γεύση του.
Προσωπικά τη δουλεύω πλέον μόνο σε όσπρια με βαριά καρδιά λόγο χρόνου, τίποτα άλλο δεν βάζω σε αυτό το καζάνι υποπίεσης, ειδικά τα κρεατα τα γονατίζει....
 

D

Deleted member 23222

Guest
Συμφωνώ άλλωστε οι χυτρες με αυτή τη λογική ξεκίνησαν, δυστυχώς όμως αν το φαγητό ξεκινήσει και τελειώσει σε χύτρα αλλοιώνεται σε μεγάλο βαθμό η γεύση του.
Προσωπικά τη δουλεύω πλέον μόνο σε όσπρια με βαριά καρδιά λόγο χρόνου, τίποτα άλλο δεν βάζω σε αυτό το καζάνι υπΕΡπίεσης, ειδικά τα κρεατα τα γονατίζει....
Αν φάς (ο μη γένοιτο) "μοσχαράκι" ...αραπάκι στη ζωή σου, θα αναθεωρήσεις...:D

prod_marine_auxiliary_boiler_img04.jpg


Aυτό χρειάζεσαι!!!
 
Last edited by a moderator:

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.202
Reaction score
53.977
Τα σκληρά κρέατα από μεγάλο σε ηλικία ζώο τα βραζω πρώτα και μετά τα τελειώνω στο φούρνο.
Υπάρχουν τρόποι να αποφύγεις τη χύτρα βρε!!;)
Γενικά μισώ τα γρήγορα μέσα μαγειρέματος, χάνεται η μισή απόλαυση, σαν τα προφυλακτικά ένα πράμα :D
 

D

Deleted member 23222

Guest
Τα σκληρά κρέατα από μεγάλο σε ηλικία ζώο τα βραζω πρώτα και μετά τα τελειώνω στο φούρνο.
Υπάρχουν τρόποι να αποφύγεις τη χύτρα βρε!!;)
Γενικά μισώ τα γρήγορα μέσα μαγειρέματος, χάνεται η μισή απόλαυση, σαν τα προφυλακτικά ένα πράμα :D
Ε μα αυτό σου λέω...
Εάν περιμένεις να μαλακώσει από κατσαρόλα...εκτός εάν το βράζεις επί δίωρο ,εφόσον το έχεις μαρινάρει πριν και με μπόλικη σόδα...κάτι που εγώ δεν κάνω.

Σε φτωχές χώρες, δεν βρίσκεις κρέας από μικρό ζώο...δεν τα σφάζουν.
Κυκλοφορούν διάφορες σκόνες για να μαλακώνεις το κρέας, όπου δεν τις αγοράζω.

Στη χύτρα θέλει μια ωρίτσα (γεμάτη) και γίνεται λουκούμι...
 





Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.107
Reaction score
30.695
Προσωπικά τη δουλεύω πλέον μόνο σε όσπρια με βαριά καρδιά λόγο χρόνου, τίποτα άλλο δεν βάζω σε αυτό το καζάνι υποπίεσης, ειδικά τα κρεατα τα γονατίζει....
Μα δεν πρόκειται για υποπίεση αλλά για πίεση.
Όσο ανεβαίνει η πίεση στο καζάνι ανεβαίνει και η θερμοκρασία βρασμού του νερού.
Πάντως δεν νομίζω ότι τα χαλάει το τρόφιμα, απλώς γίνονται γρηγορότερα λόγω της μεγαλύτερης θερμοκρασίας βρασίματος.
Έχω μαγειρέψει πολλά φαγητά σε χύτρα ταχύτητας και ήταν μια χαρά.
Μήπως κάτι άλλο έφταιγε;
 



D

Deleted member 23222

Guest
Μα δεν πρόκειται για υποπίεση αλλά για πίεση.
Όσο ανεβαίνει η πίεση στο καζάνι ανεβαίνει και η θερμοκρασία βρασμού του νερού.
Πάντως δεν νομίζω ότι τα χαλάει το τρόφιμα, απλώς γίνονται γρηγορότερα λόγω της μεγαλύτερης θερμοκρασίας βρασίματος.
Έχω μαγειρέψει πολλά φαγητά σε χύτρα ταχύτητας και ήταν μια χαρά.
Μήπως κάτι άλλο έφταιγε;
Συμφωνώ.
Αν ξέρεις να τη δουλεύεις σωστά, με το νερό της κλπ, κάνεις θαύματα.
Εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν ένα όσπριο γίνει στη κατσαρόλα ή στη χύτρα πχ...

Η μόνη εξαίρεση ήταν στη Σίφνο όπου είχα την τύχη να φάω ρεβιθάδα στο φούρνο, αλλά και με ντόπιο ρεβίθι, και πήλινο....δουλεμένο!!!
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Μηνύματα
3.033.394
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo
Top