Φτηνός ενισχυτής;

Reaction score
1
Καλημέρα και καλές γιορτές.
Τσίμπησα με τον τίτλο ''φτηνός ενισχυτής'' και για να μην ανοίξω άλλο θέμα, μπήκα εδώ.

Μετά από πολλά χρόνια ανέσυρα από την αποθήκη ένα ζευγάρι ηχεία JBL TLX8 έναν χαλασμένο ενισχυτή (Sansui) ένα πικαπ (με ενσωματωμένο προ ενισχυτή) και δίσκους, οπότε μπήκα στη διαδικασία επαναλειτουργία τους.

Η εύκολη λύση είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής τύπου Yamaha Α201,202D, 301, 501 , Sherwood RX4508…κλπ γύρο στα 250 300€.

Η άλλη λύση που μου πρότειναν ως ''καθαρότερο ήχο'' είναι ένας media player τύπου Power Dynamics PDC75 ή κάποιος μίχτης τύπου Skytec STM2290 ή Vexus STM3030 και να το συνδέσω με έναν τελικό ενισχυτή τύπου Reloop Dominance 702 ή Fenton FPA300 PA στο ίδιο περίπου κόστος.

Επειδή έχω μπλεχτεί, τι θα συμβουλεύατε;

Ευχαριστώ

Reaction score
71
Δες το ενισχυτάκο της Dynavox (VT-80) που ανοιξα προχτες νήμα. Είναι καλύτερος από αυτούς που λες . Σαφώς καλύτερος( (διαθέτω τους 2 από αυτούς) και κανει 125 ευρα !!! Ισως οχι ο πιο σφίχτης αν και ιδιαιτερα δυναμικός αλλά με πολύ καλο ήχο. Θα εκπλαγεις θετικά.

Reaction score
1
...Σαφώς καλύτερος( (διαθέτω τους 2 από αυτούς)...
Εννοείς yamaha sherwood;

Σαν λογική μεταξύ ενός ολοκληρωμένου και ενός συστηματος (με media player + τελικού), τι βγάζει καθαρότερο ήχο;
Η μεγαλύτερη διαδρομή του ήχου "καθαρίζει" ή "θολώνει";

Reaction score
1
Εννοείς eloop και fenton;

Σαν λογική μεταξύ ενός ολοκληρωμένου και ενός συστηματος (με media player + τελικού), τι βγάζει καθαρότερο ήχο;
Η μεγαλύτερη διαδρομή του ήχου "καθαρίζει" ή "θολώνει";

Reaction score
15.469
Παιδια - με το παρδον δηλαδη - συζητατε για "καθαρο" ηχο και τα λοιπα και δε φαινεται ν' ανησυχειτε για τα ηχεια που πρεπει να 'ναι τριακονταετιας και μολις βγηκαν απο την αποθηκη ...

Reaction score
1
Δοκίμασα τα ηχεία και το πικαπ, παίζουν μια χαρά. Τα έβαλα σε ένα φορητό CD, έπαιξα και MP3 από το κινητό, όλα ΟΚ και στα χαμηλά και στα ψηλά.
[DOUBLEPOST=1545664665][/DOUBLEPOST]Θα είναι η μελλοντική αναβάθμιση βέβαια...

Reaction score
15.469
Θα είναι η μελλοντική αναβάθμιση βέβαια...
και μετα θα "πρεπει" ν' αναβαθμισεις και το ενισχυτικο βεβαια ...
καλως ηρθες ! εισαι στο καταλληλο μερος ... :D

στο μεταξυ απο το απυθμενο βαθος τσι στερεοφονικης μου σκηνης ακουγεται μια γνωριμη φωνη (κατα περιεργο τροπο ακουγεται βουτηγμενη σε αντιηλιακο υψηλης προστασιας)
να λεει

παρε ενεργαααα - παρε ενεργαααα :drinks:

Reaction score
1
Λίγο εκτός θέματος....το ψάξιμο και το ανακάτεμα, είτε είναι για ενισχυτή είτε για κινητό είτε για αυτοκίνητο ...κλπ, είναι η μισή ευχαρίστηση για να μη πω περισσότερο:prankster:
[DOUBLEPOST=1545666265][/DOUBLEPOST]
Dynavox (VT-80)
2 X 80 W / 4 Ω άρα στα 8 Ω περίπου 40-50W, ψάχνω κοντά στα 100-120W /8Ω, τα ηχεία λένε maximum 150W

Reaction score
71
Πόσο δυνατά ακούς την μουσική σου συνήθως ? Γιατί πρέπει να πιάσει το μέγιστο των ηχείων ? Ο μικρός (σε διαστάσεις και τιμή ) ενισχυτής που πρότεινα δεν έχει θέμα με χαμηλές-μέτριες εντάσεις.. Διαθέτω τους Pioneer 20 και yamaha από αυτούς που ανέφερες στην αρχή. Ο μικρός είναι μια με δυο κλάσεις πιο πάνω. Και η φάση είναι ότι διαθέτει τορροειδή, υλικά επιφανείας και Darligton στην έξοδο.. Ίσως για όλα αυτά.. Τι να πω και εγώ με δισταγμό τον πήρα λόγω τιμής αλλά τώρα θέλει να μου τον βουτήξει η κόρη μου...
[DOUBLEPOST=1545668719][/DOUBLEPOST]Sorry για τον stelioguitar ήταν η υπόδειξή μου που άνοιξε το θρεντ.. Δεν ξέρω βέβαια αν αφορά και την δική σου περίπτωση..

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988