Αγορά οικονομικού phono stage

Μηνύματα
58
Reaction score
122
Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι να αγοράσω phono stage για το pro-ject primary και είμαι μεταξύ των Dynavox UPR-2 USB, Pro-Ject Phono Box και Phono Box E (δεν γνωρίζω ποιες είναι οι διαφορές στα 2 pro-ject).
Έχει κάποιος κάποια ιδέα;
Το budget είναι μικρό και επίσης νομίζω πως δεν έχει και πολύ νόημα για το primary.
Ευχαριστώ.
 


papavmax

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.080
Reaction score
1.601
Στρεψου προς τα ελληνικα προιοντα που εχουν και ποιοτητα κατασκευης και αρκετα χρονια εγγυηση και αμεσο Support σε βλαβες αναβαθμιση. Προταση πρωτη το phono stage των Τσακιριδαιων, και δευτερη το phono stage Echo του πετροπουλου. Εμπειριες απο τα συγκεκριμενα θα βρεις εδω μεσα!
 

Μηνύματα
194
Reaction score
99
Χωρίς να είμαι ειδικός, από τα χαρακτηριστικά τους, η διαφορά στα 2 Pro-ject είναι πως στο φθηνό δέχεται μόνο κεφαλή ΜΜ (Moving magnet) ενώ το ακριβότερο έχει και επιλογέα για MC (Magnetic coil) κεφαλή.
 



Μηνύματα
640
Reaction score
1.152
Η διαφορές μεταξύ phono box και phono box E είναι αφενός μεν ότι το E παίρνει κεφαλή MC και ότι είναι κάπως πιο ήσυχο από το απλό. Για το πικάπ σου εκτιμώ ότι η αγορά κεφαλής MC είναι υπερβολή.
Η ποιότητα κατασκευής των ηλεκτρονικών της project είναι ανάλογη της τιμής τους. (Τό' γραψα ευγενικά;)
Των Τσακιρίδηδων είναι πολύ καλά, με εξαιρετική υποστήριξη αν σου φτάνουν τα χρήματα και αν θα το κρατήσεις και για το μέλλον για καλύτερο ενδεχομένως πικάπ.
Δες και σε μεταχειρισμένα, υπάρχουν πολλά phono stage και στο ebay και στις αγγελίες.
 

Rosinante

Dark Nιάου
Μηνύματα
1.506
Reaction score
5.606
O 990 ειναι ενισχυτης αναφορας σε αρκετα reviewers setup. To ιδιο ισχυει και για το σταδιο phono. Μην πεταξεις λεφτα αγοραζοντας κατι σιγουρα υποδεεστερο. Ειναι κριμα, καθαρη σπαταλη.
 

ika

News
Μηνύματα
13.982
Reaction score
12.969
Έχει, έχω τον Harman Kardon HK 990. Η προσπάθεια είναι να πάρω λίγο καλύτερο ήχο με μικρό κόστος...
Τότε, νομίζω ότι καλύτερα να κοιτάξεις για κεφαλή παρά για προενισχυτή.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.445
Reaction score
50.547
Έχει, έχω τον Harman Kardon HK 990. Η προσπάθεια είναι να πάρω λίγο καλύτερο ήχο με μικρό κόστος...
- με φτηνό phono δεν θα ακούσεις καλύτερα , ενώ με του τσακιριδη τουλάχιστον θα ακούσεις διαφορετικά
 


papavmax

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.080
Reaction score
1.601
Έχει, έχω τον Harman Kardon HK 990. Η προσπάθεια είναι να πάρω λίγο καλύτερο ήχο με μικρό κόστος...
OΠΑ ΦΙΛΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ...

Εχεις 990 και ψαχνεις phono stage οικονομικο που θα ταπωσει το phono stage του 990...?

Πολλοι που με ξερουν εδω μεσα ως Harmanακια ξερουν οτι εχω στην κατοχη μου πολλα Harman και μαλιστα 3 ολοκληρομενους 990...!

Σε ενημερωνω οτι ο 990 εχει απο τα καλυτερα Phono stage εκει εξω και ειδικα mc (θα δεις μια αρκετα μεγαλη πλακετα σε ορθια θεση αυτην με τα λαμπακια αν κοιταξεις απο πανω τον ενισχυτη) δεν νομιζω οτι εξωτερικο οικονομικο phono θα το ταπωσει.

Επομενος για μενα τι να κανεις.

Λυση μια πειραματισου με το σετ απ του 990

Ξεκινα με ενα room corection φανταζομαι εχεις το μικροφωνο του αστον να κανει calibration, ξεκινα λοιπον να τον ακουσεις με το eq στην θεση 1 (διορθωση μπασου) δεν αν σου αρεσει
μετα ακουσε τον με το eq θεση2 (διορθωση μπασων-μεσαιων) και μετα eq στην θεση 3 (διορθωση μπασων-μεσαιων-πριμων)

Κανε μερικες ακροασεις ετσι και οπου σου αρεσει τον αφηνεις μπορεις κιολας να αλλαξεις απο την θεση ακροασης απο Direct σε eq1, eq2, eq3 και σε dsp απο το τηλεκοντρολ ωστε να μην σηκωνεσε καθε λιγο και λιγακι.

Αν παλι δεν σου αρεσει βγες απο το eq μπες στο μενου DSP πειραματισου με τα πριμα μπασα και με το gain μην φοβηθεις να του δωσεις πχ 2 db πανω στο phono (το gain το ρυθμιζεις ξεχωριστα σε καθε καναλι phono, cd, tape, tuner,) φανταζομαι το γνωριζεις?

Κανε ακροαση αν παλι δεν σου αρεσει μπες στο μενου κλειδωσε τον σε direct pure απλα τσιμπα του λιγο το gain να δεις πως θα συμπεριφερθει.

Αν παλί δεν σου αρεσει να πας να κανεις το update στο λογισμικο του με το τελευταιο δεν θα ελεγα οπωσδηποτε οτι παιζει καλυτερα... ναι γερνει προς τα εκει απλα αλλαζει ολος ο ηχιτικος χαρακτηρας του και παιζει και πιο ηρεμα δεν φτανουν οι ψυκτρες ακομα και σε χαμηλες ψυθιριστες εντασεις σε βαθμο θερμοκρασιας τηγανισματος, στο παλιο τα πρωτα βατ ηταν σε ταξη Α

Εγω εχω harman 990 και με το παλιο λογισμικο και με το καιν. δεν εκανα update επιτηδες στους 2 απο τους 3 καθε φορα που τους αλλαζω στο ρακ εχει διαφορετικο ηχιτικο χαρακτηρα ο καθενας.
βεβαια αν κανεις το update πισω ο ενισχυτης εχει διακοπτη update 1 kai 2 που θα επιλεγεις εσυ μετα με πιο λογισμικο θα τον ακους!

Στα λεω αυτα γιατι ξερω τι εχεις παθει...

Και κατι τελευταιο χωρις να κουραζω παρατηρω απο το 2010 που βγηκε ο 990 οτι σε πολυ κοσμο δεν αρεσει ενω ειναι εινα θωρηκτο με πολυ καλα τροφοδοτικα, με πολυ καλα υλικα, με πλουσιο μενου να πειραματιστεις, με πολυ δυναμη μετρημενος και απο τον Avmentor αλλα και απο το stereophile sta 2x200 στα 8 ενω το εργοστασιο τον δηλωνει στα specs 2x150 οτι πολλοι τον δινουν απογοητευμενοι....

Το θεμα ομως και εγω τους ρωταω καθε φορα "Ακουσα λεει τον 990 και δεν μου αρεσε"
Ναι φιλε μου το θεμα ειναι πως τον ακουσες???
Σε pure direct? me dsp? me room corection? βγαινοντας απο το μενου με ρυθμιση μπασω πριμων? το eq σε ποια θεση ηταν οταν τον ακουσες στην 1? 2? 3? θελω να σου πω λοιπον οτι ισως το σετ απ που εχεις ισως να μην σου αρεσει επειδη ο 990 σου δινει τρομερες ηχιτικες δυνατοτητες να παιξεις μαζι του πειραματισου βγαλτου τα εντοσθια παιξε μαζι διαλεξε το σετ απ που θελεις και αραξε με το πασο σου απεναντι του και ακου μουσικη καπου θα το βρεις δεν παιζει και μην ξεχνας ο πειραματισμος αυτος ειναι τσαμπα.

Για μενα μην μπεις στην ασχημη διαδικασια να το δωσεις
εγω οσους 990 αγορασα μετα απ 2 μηνες με επαιρναν οι πρωην ιδιοκτητες τους και μου τους ζηταγαν πισω κλαιγοντας αφου ειχαν αλλαξει 10 ενισχυτικα.

Μην αλλαξεις phono stage πειραματισου πιο πολυ με μια βελονα αγορασε και μια mc αφου εχεις ενισχυτη που δεχεται mc για να μην σε παω σε αλλαγη καλωδιων και βραχιονα και rca που για μενα δεν χρειαζεται εχεις εναν απο τους πολυ καλους ολοκληρομενους εκει εξω και με room corection του Floyd Toole προκαλεσε τον να σου δειξει τι μπορει να κανει.

Με τι ηχεια τον εχεις ματσαρει ο χωρος σου? εχεις φταιξει στον χωρο ακροασης ενα ισοσκελες τριγωνο?και πες μας τελικα τι δεν σου αρεσει τα πριμα? τα μπασα? οι μεσαιες? δεν ειναι διαυγες ο ηχος του? θελεις να παιζει πιο λεπτομερες? πιο κρυσταλινα? ειναι προβολικος? εστιασου σε αυτο που δεν σου αρεσει και πειραματισου να το φτιαξεις ο 990 σου δινει τα εργαλεια!!!

ΥΓ Ο 990 εχει εξοδο για δυο sub μην διστασεις στο μελλον να του κουμπωσεις ενα οι 2 sub (ενα κατω απο καθε ηχειο) θα βοηθησεις το χαμηλο αρκετα. , επισης να θυμασαι οτι τα sub τα κροσαρεις απο το μενου του harman στους ποσους κυκλους τα θες δεν χρεαζεται να αγορασεις εξωτερικο επεξεργαστη ασχετα αν εχει εισοδο και για αυτο.
 
Last edited:

Rosinante

Dark Nιάου
Μηνύματα
1.506
Reaction score
5.606
Με σωστο calibration, ο 990 δεν εχει αντιπαλο στην κατηγορια του. Τον ιδιο εχω κι εγω... Οσο για το phono, παιζει να εχει και το καλυτερο οn board phono stage στον κοσμο. Μονο οι symphonic line μπορουν να τον πλησιασουν αλλά με πολλαπλασια τιμη.
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Τότε, νομίζω ότι καλύτερα να κοιτάξεις για κεφαλή παρά για προενισχυτή.
Και λογω του ενισχυτη που ειναι πολυ καλος,ισως και πικαπ.
 

Μηνύματα
58
Reaction score
122
OΠΑ ΦΙΛΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ...
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες!!!
Ναι, έχω το μικρόφωνο, δεν έχω κάνει την διόρθωση για την είσοδο του πικάπ. Όσο έπαιζα από το Olive τον είχα σε direct path. Στο βινύλιο είμαι φρέσκος, το πικάπ το έχω 2 μήνες τώρα.
Θα αφιερώσω χρόνο και θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του ενισχυτή.
Να σου πω την αλήθεια δεν γνώριζα πως είναι τόσο καλό μηχάνημα, όσο τον περιγράφεις.

Όσον αφορά το πικάπ, όντας το primary, με βραχίονα χωρίς ενδείξεις στο αντίβαρο και χωρίς anti-skating, δεν ξέρω αν έχει νόημα να αλλάξω κεφαλή ή να κάνω υπομονή μέχρι να μπορέσω να πάρω κάτι καλύτερο...

Τα ηχεία είναι Focal Chorus 726V.

Επίσης έχω το Yamaha YST-SW300 subwoofer, το οποίο αυτή τη στιγμή, δεν το έχω να παίζει, μου φαινόταν υπερβολικό με τα Focal, θα το δοκιμάσω όμως...
 
Last edited:

ika

News
Μηνύματα
13.982
Reaction score
12.969
Και λογω του ενισχυτη που ειναι πολυ καλος,ισως και πικαπ.
Σωστό και αυτό.
Το πικάπ είναι plug&play και δεν παίρνει ρυθμίσεις.
Ακόμα και από τις ΟΜ
https://www.ortofon.com/om-series-p-550
μάλλον ούτε την ΟΜ20 δεν παίρνει.

Καλύτερα ρώτα στον ΟΡΦΕΑ πάντως αν μπορεί να πάρει άλλη κεφαλή.
 

papavmax

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.080
Reaction score
1.601
Τα ηχεια σου μια χαρα φαινονται κανε δοκιμες και μην βιαστεις στο καθε σετ απ αφιερωσε αρκετο χρονο 1, 2 μερες δεν ξερω ποσες ωρες ακους μουσικη εννοω μην βαλεις το eq στην θεση 1 ακουσεις 20 λεπτα και πεις μ@λ@κια ειναι... δεν θα βιαζεσαι απλα ασχολησου πειραματισου αστο να παιξει το μηχανημα προκαλεσε το να δεις τι μπορει να κανει.

Αν εχεις και ενα δευτερο πικαπ απο καποιον φιλο συνδεσε το στον 990 δεν το ξερω το πικαπ σου απλα δοκιμασε πηγες και αλλα πικαπ αν μπορεις.

Δεν μας ειπες ομως στο ηχητικο αποτελεσμα τι δεν σου αρεσε?
 

Μηνύματα
58
Reaction score
122
O

Αν παλί δεν σου αρεσει να πας να κανεις το update στο λογισμικο του με το τελευταιο .
Δεν βρίσκω κάποια πληροφορία στο ιντερνετ σχετικά με firmware update... γνωρίζεις που θα το βρω...;

Όσον αφορά το ηχητικό αποτέλεσμα του primary, γενικά μου αρέσει πολύ και μη έχοντας εμπειρία με το βινύλιο εννοώ πως μου αρέσει πολύ σε σχέση με το ψηφιακό. Γενικά τα ψηφιακά τώρα μου φαίνονται πως "φωνάζουν" σε σχέση με το αναλογικο.
Τώρα επί της ακουστικής του πικάπ που έχω, νομίζω πως θα ήθελα πιο αναλυτικό ήχο, να μπορώ να διακρίνω πιο εύκολα διαφορετικούς ήχους γενικά αλλά και στις υψηλές. Επίσης πιο δυνατές χαμηλές. Γενικά το μπάσσο μου φαίνεται χαμηλό... Ίσως να πρέπει να βάλω στην πριζα το sub...

Δεν ξέρω αν αυτά που γράφω βγάζουν νόημα...
 

papavmax

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.080
Reaction score
1.601
Aν σου αρεσει ο ηχος του πικαπ σου παραμενεις εως εχει πειραματισου με της βελονες.

Το σερβις της harman στην αθηνα ειναι εδω
https://www.audiovision-service.com/επισκευές/

Ζητησε τον Νασο θα σε καθοδηγηση πες του οτι παιρνεις εκ μερους του Γιωργου του harmanakia απο την χαλκιδα.
 

Μηνύματα
58
Reaction score
122
Aν σου αρεσει ο ηχος του πικαπ σου παραμενεις εως εχει πειραματισου με της βελονες.

Το σερβις της harman στην αθηνα ειναι εδω
https://www.audiovision-service.com/επισκευές/

Ζητησε τον Νασο θα σε καθοδηγηση πες του οτι παιρνεις εκ μερους του Γιωργου του harmanakia απο την χαλκιδα.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!!!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.560
Μηνύματα
2.865.583
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top