Στήσιμο καινούργιου dedicated home theater.

Reaction score
16
Τα dali είναι εμφανίσιμα για να μπουν σε κάνα σαλόνι και να παίζουν σε εντάσεις διαμερισματος. Εδώ δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Επίσης μιας και μιλάμε για home cinema θες εντάσεις (έστω και σε κάποιο βαθμο) για να αποκτήσεις τη σινεματικη εμπειρία. Αν το συστημα δε μπορεί να ανεβάσει κάποιες τυπικές εντάσεις χάνεται και η όλη εμπειρία. Σε καμία περίπτωση παντως δε σου λέω να ακούς σε εντάσεις για τρελούς.Εγω απο jbl θα κοιταγα τη σειρά ls αλλά ξεφεύγει αρκετά σε τιμή. Οπότε η σειρά studio είναι στην ίδια τιμή περίπου με τη σειρά RP της klipsch. Για εμενα σε κάτι από αυτά τα δύο θα έπρεπε να κινηθεις.
Υ.Γ αξίζει η διαφορά στη τιμή από τα ma bronze και τα zensor
Κατάλαβα...
Μια ερώτηση... βάζοντας μπροστά κέντρο και sub ηχεία της σειρας RP, θα χάσω αρκετά αν περιφερειακά βάλω πιο οικονομικά ηχεία;;; Γιατί βάζοντας και RP περιφερειακά (2 ζεύγη) ανεβαίνει αρκετά το κόστος... Τα Klipsch R-14S πχ θα μου κάνουν;
Το λέω γιατί σε μια ταινία το 80% του ήχου είναι από μπροστά.
Ευχαριστώ.

Reaction score
2.484
Αρχικά να επενδύσεις σε ότι είναι δύσκολο (ή αδύνατον) να κάνεις αργότερα, εφόσον είσαι τυχερός που έχεις dedicated χώρο που μάλιστα είναι και κοντά στις ιδανικές διαστάσεις

Πρώτο είναι το Room-treatment.

Ακόμα και ένα καλό βάψιμο του χώρου ή αλλαγή δαπέδου ή τοποθέτηση cloud οροφής είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να τα εκτελέσεις αργότερα και όταν έχεις στήσει τα πάντα.

Προσωπικά θα επένδυα το 50%-60% του budget (των 10000) σε διαμόρφωση του χώρου –είναι αυτό που θα σε συνοδεύει για πάντα –ειδικά αν το σπίτι είναι δικό σου.

Σε μηχανήματα θα έψαχνα την αγορά των μτχ. γιά αρχή -

Προβολέα ή ενισχυτή για παράδειγμα μπορείς να αλλάξεις σχετικά εύκολα σε μερικά χρόνια η και μήνες.

Reaction score
16
Αρχικά να επενδύσεις σε ότι είναι δύσκολο (ή αδύνατον) να κάνεις αργότερα, εφόσον είσαι τυχερός που έχεις dedicated χώρο που μάλιστα είναι και κοντά στις ιδανικές διαστάσεις

Πρώτο είναι το Room-treatment.

Ακόμα και ένα καλό βάψιμο του χώρου ή αλλαγή δαπέδου ή τοποθέτηση cloud οροφής είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να τα εκτελέσεις αργότερα και όταν έχεις στήσει τα πάντα.

Προσωπικά θα επένδυα το 50%-60% του budget (των 10000) σε διαμόρφωση του χώρου –είναι αυτό που θα σε συνοδεύει για πάντα –ειδικά αν το σπίτι είναι δικό σου.

Σε μηχανήματα θα έψαχνα την αγορά των μτχ. γιά αρχή -

Προβολέα ή ενισχυτή για παράδειγμα μπορείς να αλλάξεις σχετικά εύκολα σε μερικά χρόνια η και μήνες.
Thanks man.
Το budget των 7-10Κ το έχω για τον εξοπλισμό, όχι συνολικά. Έχω αρκετά στο νου μου το sound treatment.
Και εκεί βέβαια αν υπάρχουν tips είναι ευπρόσδεκτα γιατί καμιά φορά και το YouTube μπερδεύει...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.559
... αξιζει, αν εχεις χωρο. και για το παιδεμα γιατι ειμαστε μερακληδες πανω απολα.. και κυριως για το αποτελεσμα.
Σκεψου καλα πως θελεις να γινει, βαλτο σε μικρα βηματα και προχωρα σε εκτελεση.. :)
καλη τυχη απο μενα!

Reaction score
7.890
Άντε με το καλό να το ολοκληρώσεις αναμένουμε πολλλλλές φωτογραφίες !!!!

κάπως έτσι κάθονται τα rp στο σαλόνι μου. δεν έχουν σχέση με τα cinema jbl

και αν δεις ποιο πάνω στο thread μου υπάρχουν και τα αντίστοιχα rp περιφερειακά

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Δεν ρωτάω για το πόσο θα ακούγεται επάνω, αλλά για το πώς θα ακούγεται κάτω. :)

Εσύ θέτεις τις προδιαγραφές και τα όρια κάθε είδους, πρέπει όμως να τα γνωρίζεις και να μας τα αναφέρεις αν θέλεις ουσιαστική βοήθεια.
Εισαι κ@υλα:D ετσι οπως τα γραφεις :hi:

Reaction score
16
Άντε με το καλό να το ολοκληρώσεις αναμένουμε πολλλλλές φωτογραφίες !!!!

κάπως έτσι κάθονται τα rp στο σαλόνι μου. δεν έχουν σχέση με τα cinema jbl

και αν δεις ποιο πάνω στο thread μου υπάρχουν και τα αντίστοιχα rp περιφερειακά
Τα μικρά πίσω σου αποδίδουν καλά; Δηλαδή αν είχες και τα πλαινά να ήταν σαν τα πίσω, θα ήταν πολύ υποδεέστερος ο ήχος σου;
Επίσης, πόσο must είναι ο τελικός; Δεν φτάνει με τίποτα μόνος του ο AV?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.744
Δεν φτάνει με τίποτα μόνος του ο AV?
Ε, άμα δώσεις κάνα πεντοχίλιαρο, φτάνει.

Τα φτηνά av πολυκάναλα ενισχυτικά, με 16 ενισχυτές μεσα, είναι για κλάματα.

Δυστυχώς, είναι ακριβό το σπορ. Δε στήνεται με λίγα ένα πλήρες πολυκάναλο σετάπ με όλα τα φορμάτ διαθέσιμα και με καλή εικόνα μαζί.

Άλλοι δίνουν πιο πολλά για ένα προβολέα μόνο, και πανιά πανάκριβα, που αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά αν δώσεις 3.000€ για πανί προβολής, μετά θα μείνεις να το κοιτάς...

Οπότε πας χαλαρά, και προσπαθείς να βρεις λύσεις που θα σου δώσουν πολλά μαζί.

Πχ, η πηγή. Το νέο blue ray player της Panasonic, στο χιλιάρικο κοντά, έχει πολύ αξιόλογες αναλογικές εξόδους για όλα τα κανάλια, εκτός της οροφής.
Βγαίνει κοντά στο χιλιάρικο, πολύ καλή εικόνα, παίζει πολλά πράγματα, και υψηλή ποιότητα ήχου. Μήπως αν το συνδυάσεις με 7.1 ενεργά κλείνεις κάπως αξιολογα το πακέτο πηγής και ήχου;
Θα σου λείπει το Ρουμ τρίτμεντ, θες κάνα ντιρακ μάλλον...
Δηλαδή θα σου λείπει av pro, αλλά θα μπορείς να αναβάλλεις την αγορά του σε δεύτερο χρόνο

Ειδάλλως για πηγή κοιτάς τα λοιπά μίντια πλεϊερ. Χαμός...

Αλλά για κανάλια οροφής, θα χρειαστεί ολοκληρωμένος av. Θα χάσεις πολλά σε ποιότητα, αλλά θα παίζει κι από το ταβάνι.

Για την πιο προσιτή ποιοτική λύση, θα πρότεινα να δεις τον γιαμάχα τον av προενισχυτή, στα 2 χιλιάρικα περίπου. Και βάζεις ή Κράουν-φιούζιον και παθητικά, ή καρφωνεις ενεργά, εκεί έχει παιχνίδι, πχ τα 8" φλούιντ τα ενεργά είναι τραγικά φτηνά.
Με ένα γιαμάχα και 11 φλούιντ 8", και 2 σαμπ να συμπληρώσουν κάτω, κλείνεις καλά το τμήμα ήχου.

Reaction score
16
Έγραψες οτι δεν θέλεις πολύ υψηλή ένταση, οπότε δεν είναι must.
Πιστεύω θα αρχίσω έτσι και αν οι ανάγκες μου μεγαλώσουν το επεκτείνω... (να μαζευτεί και κανα φράγκο)

Reaction score
7.890
Τα μικρά πίσω σου αποδίδουν καλά; Δηλαδή αν είχες και τα πλαινά να ήταν σαν τα πίσω, θα ήταν πολύ υποδεέστερος ο ήχος σου;
Επίσης, πόσο must είναι ο τελικός; Δεν φτάνει με τίποτα μόνος του ο AV?
όπως Θα κατάλαβες δεν είναι ιδανικά τοποθετημένα γιατί είναι το σαλόνι μου και όχι (τυχερέ) dedicated χώρος.

Το ιδανικό είναι όλα τα ηχεία να είναι τα ΙΔΙΑ αλλά αυτό είναι σχεδόν αδύνατον σε καθημερινά normal σπιτικά.

Οπότε κάθε εταιρία έχει προβλέψει να βγάλει τα αντίστοιχα περιφερειακά.

Τα έχω τοποθετημένα με κλίση προς τα κάτω και προς τα μέσα να στοχεύουν ακριβός πάνω από το κεφάλι μου (είναι το καλύτερο σενάριο για μένα) και τα έχω και λίγο τσιμπημένα σε ένταση σε σχέση με τα front και μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα.

όπως λέει και ο zizik ανάλογα την ένταση που θα παίζεις. Λογικά αν αρχίσεις να πορώνεσαι με το αποτέλεσμα και ανεβαίνουν τα spl θα τους χρειαστείς.

Reaction score
15.548
Τον τρελανατε τον άνθρωπο.!

Φτανουν φίλε μου τα λ7 και για υψηλές εντάσεις...

Και με προ και με τελικούς και προβολέα και οθονη

Κάνε το κουμάντο σου να φτιάξεις τον χώρο και όταν είναι για αγορές τα λέμε....

Reaction score
16
Τον τρελανατε τον άνθρωπο.!

Φτανουν φίλε μου τα λ7 και για υψηλές εντάσεις...

Και με προ και με τελικούς και προβολέα και οθονη

Κάνε το κουμάντο σου να φτιάξεις τον χώρο και όταν είναι για αγορές τα λέμε....
χαχαχα... Κοίτα... Καταλαβαίνω ότι στο forum εδώ είναι όλοι λίγο πολύ πορωμένοι με το άθλημα...
Έτσι μια φορά σε ένα αντίστοιχο φόρουμ με κομπιουτεράδες είχα κάνει μια ερώτηση για pc για editing που δουλεύω (videographer είμαι) και άνοιξαν από κάτω οι ασκοί του Αιόλου, με liquid cooling, overclocking σε cpu σε ram, τα πάντα όλα...
Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό όλων και γι'αυτό και απευθύνθηκα και σε αυτό το γκρουπ. Για να ακούσω και όλες τις απόψεις. Και ήδη μπαίνω στην λογική...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.070
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494