- Reaction score
- 90.186
Αλλά ο Εαρ μιλάει για κορυφέςόπως είπα μιλάω για μέσο όρο
Αλλά ο Εαρ μιλάει για κορυφέςόπως είπα μιλάω για μέσο όρο
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.Υπάρχει κάποιος ιδανικός λόγος ιντσών μεταξύ ηχείων και subwoofer;
Υπάρχει κάτι σχετικό, κάποιος πίνακας πχ που λέει τις αναλογίες και πως προκύπτουν αυτές; Στις περιπτώσεις των ηχείων με δύο ή τρία woofer υπάρχει συσχετισμός με ηχεία με ένα woofer (οσον αφορά την απόσταση)? Στις PA εφαρμογές ισχύει το ίδιο;Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
1. Τα ηχεία χρειάζεται να έχουν μέγεθος γούφερ αναλόγως της απόστασης ακρόασης.
Ναι, υπάρχει, τα έχω ανεβάσει πολλές φορές.Υπάρχει κάτι σχετικό, κάποιος πίνακας πχ που λέει τις αναλογίες και πως προκύπτουν αυτές;
Φυσικά.Στις περιπτώσεις των ηχείων με δύο ή τρία woofer υπάρχει συσχετισμός με ηχεία με ένα woofer (οσον αφορά την απόσταση)?
Εννοείται.Στις PA εφαρμογές ισχύει το ίδιο;
Όταν είσαι έξω (μακρύτερα) από το λοβό, αυτό που νομίζεις ότι ακούς, τι είναι;Γι'αυτό λέμε και ξαναλέμε ότι αγοράζεις μέγεθος μεγαφώνου δορυφόρου αναλόγως απόστασης ακρόασης, για να είσαι μέσα στο λοβό του, να το ακούς.
Δε νομίζεις, μια χαρά ακούς τις ανακλάσεις του χώρου. Μόνο.Όταν είσαι έξω (μακρύτερα) από το λοβό, αυτό που νομίζεις ότι ακούς, τι είναι;
Έχεις πρόχειρο κάποιο reference γι' αυτό;Δε νομίζεις, μια χαρά ακούς τις ανακλάσεις του χώρου. Μόνο.
Αν το ηχείο (δορυφοροσ )σου κατεβαίνει στους 20 κύκλους , ( χωρις +-dB ),θέλεις σαμπ?Οι αρχές του όντιο είναι οι ίδιες σε κάθε περίπτωση.
Σε τόσο μικρό χώρο πιθανότατα (έως σίγουρα) θα καλυφθείς και με 8άρι.Iδού η ερώτησις λοιπόν. σε κλειστοφοβικό χώρο 2χ3.5 τι σαμπ μπαίνει?
έβαλα ένα κλειστό 10 που έχω και μπουμάρει toshiba (το σύμπαν).10, μη σου πω και παραπάνω.
Να παιρνες ενα ζευγαρι ακουστικα, να κανεις δουλιτσα, να μη παιδευεσαι ... ?Ιδού η ερώτησις λοιπόν. σε κλειστοφοβικό χώρο 2χ3.5 τι σαμπ μπαίνει?
Μάστορα, ο χώρος μπουμάρει, όχι το σαμπ...έβαλα ένα κλειστό 10 που έχω και μπουμάρει toshiba (το σύμπαν).
Καλά, υπερβάλω, αλλά είναι overkill, δεν ακούγεται πολυ ωραίο. Στα peaks μπουμάρει πολύ