Αναζητηση ενισχυτη για ηχεια KEF Q300

K

kinigos

Guest
Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα μια βοηθεια στην επιλογη ενισχυτη γιατι εχω χρονια να παρακολουθησω την νεα τεχνολογια.
Εχω επιλεξει σαν ηχεια τα Kef Q 300, 120watt 87db και θελω εναν ενισχυτη να τα οδηγησω.
Τα χρηματα που διαθετω ειναι 800 ευρω,ο χωρος ακροασης ενα σαλονι 40τ.μ.
Ακουσματα κλασικη ροκ,Disco,εντεχνα,Λαικα.Λιγο απο ολα δηλαδη.
Μια απαραιτητη προυποθεση η εισοδος phono.
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις προτασεις που θα υπαρξουν.

Reaction score
7.104
Καλα ηχεια βασης, αλλα μικρα για 40 τετραγωνικα.Οταν λες τα εχεις επιλεξει, εννοεις οτι τα εχεις αγορασει ή εχεις αποφασισει να τα αγορασεις? Προφανως μεταχειρισμενα γιατι δεν βγαινουν εδω και καποια χρονια.

K

kinigos

Guest
Καλησπερα και sorry για την αργοπορια αλλα η δουλεια μου δεν μου αφηνει πολλυ χρονο για το διαδικτυο.
Τα ηχεια οχι,δεν τα εχω αγορασει,τα εχω βρει καινουρια στα 500 ευρω,τα ακουσα με εναν sanyo plus 55 και μου αρεσαν.Μου κανει και το μεγεθος και ειπα κανοντας αρχη απο τα ηχεια να ψαξω ενισχυτη.
Αν δεν εχεις δυνατοτητα να ακους συνδυασμο ηχειων-ενισχυτη,νομιζω βαδιζεις στο αγνωστο.
Ειμαι ανοιχτος παντως σε προτασεις απο ανθρωπους που γνωριζουν περισσοτερα απο μενα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.487
https://www.whathifi.com/kef/q300/review

Δεν είναι άσχημα, όμως, εκτός του ότι υπάρχουν καλύτερες ενδεχομένως προτάσεις (και πιο οικονομικές), και η δική μου γνώμη είναι ότι για τον χώρο που αναφέρεις,είναι λάθος κίνηση.

Κατ αρχάς να γνωρίζεις ότι το μεγαλύτερο κομμάτι κόστους σε ένα σύστημα δεν είναι ο ενισχυτής αλλά το ηχείο.

Ξεκινάμε λοιπόν με τα βασικά: Φωτογραφία ή απλό σχέδιο του χώρου. Αν αναφερόμαστε σε 40 περίπου τετραγωνικά, προτιμότερα είναι τα ηχεία δαπέδου.
Όσον αφορά το μέγεθος, αν τα ηχεία που αναφέρεις παραπάνω τοποθετηθούν σε βάσεις δεν κερδίζουμε και πολλά επιλέγοντας βάσης, από ένα ηχείο δαπέδου.
Αν εκτός της μουσικής σε ενδιαφέρει και το home cinema τότε με προσθήκη sub διορθώνεται κάπως το θέμα, διαφορετικά, μονόδρομος τα παραπάνω.

K

kinigos

Guest
https://www.whathifi.com/kef/q300/review

Δεν είναι άσχημα, όμως, εκτός του ότι υπάρχουν καλύτερες ενδεχομένως προτάσεις (και πιο οικονομικές), και η δική μου γνώμη είναι ότι για τον χώρο που αναφέρεις,είναι λάθος κίνηση.

Κατ αρχάς να γνωρίζεις ότι το μεγαλύτερο κομμάτι κόστους σε ένα σύστημα δεν είναι ο ενισχυτής αλλά το ηχείο.

Ξεκινάμε λοιπόν με τα βασικά: Φωτογραφία ή απλό σχέδιο του χώρου. Αν αναφερόμαστε σε 40 περίπου τετραγωνικά, προτιμότερα είναι τα ηχεία δαπέδου.
Όσον αφορά το μέγεθος, αν τα ηχεία που αναφέρεις παραπάνω τοποθετηθούν σε βάσεις δεν κερδίζουμε και πολλά επιλέγοντας βάσης, από ένα ηχείο δαπέδου.
Αν εκτός της μουσικής σε ενδιαφέρει και το home cinema τότε με προσθήκη sub διορθώνεται κάπως το θέμα, διαφορετικά, μονόδρομος τα παραπάνω.
Ευχαριστώ για την υποδειξη.
Με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω φωτο, και θα ηθελα να ακουσω την προταση σου μετα.
Θα ηθελα να παιζει μονο για μουσικη.
Δεν με ενδιαφερει το home cinema.
Χαμηλες και μεσαιες σταθμες με οσο γινεται καλυτερη ποιοτητα,και πεουπολογισμο 1200 ευρω για ηχεια και ενισχυτη.Καποιος καλος συνδιασμος θα υπαρχει..

Reaction score
5.933
Όντως μικρά ηχεία με ένα 6,5άρι γούφερ οπότε μην περιμένεις ρεαλιστικές στάθμες στις χαμηλές συχνότητες. Μάλλον θα πρέπει να φροντίσεις να τα τοποθετήσεις έτσι ώστε η απόσταση ακρόασης να βρίσκεται στο 1,5-2 μέτρα. Όπως αναφέρει η εταιρεία στις προδιαγραφές του ηχείου http://international.kef.com/q300, προτείνει ενισχυτή από... έως 120W (8Ω).
1.Συνήθης ύποπτος, Yamaha AS801 περίπου 800 ευρώ (δεν έχει όμως phono οπότε υπολογίζεις +100 ευρώ για κάποιο εξωτερικό): https://www.nakas.gr/prd/yamaha-a-s801-s-olokliromenos-enisxitis
2. Τα έχει όλα και συμφέρει Pioneer A-70K: https://www.audioshow.gr/index.php?...uct_id=5094&virtuemart_category_id=67&lang=el
3. Ο πιο "αδύναμος" Marantz PM7005 (με MM phono) https://www.marantz.co.uk/uk/produc...tid=hifi&subcatid=amplifier&productid=pm7005#
Και η πιο συμφέρουσα (για μένα) λύση, αλλά ίσως για ελάχιστο χρόνο ακόμη ο εξής από αγγελία εδώ στο φόρουμ: https://www.avsite.gr/forum/threads/harman-kardon-990-ενισχυτής.170071/

Reaction score
571
Καλημέρα,να διορθώσω τον φίλο ,φανατικό της μουσικής χεχεχε ,ότι ο yamaha έχει phono.
Αποψή μου αν θέλεις καινούργιο κοίτα και τον yamaha RN803 με τα δυκτιακά καλούδια αλλιώς υπάρχουν αγγελίες εδώ με σετ προ-τελικού και ολοκληρωμένων με εξαιρετικές τιμές μέσα στο bugdet σου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Καλώς όρισες.
Η Kef είναι κορυφαία εταιρία και σίγουρα θα ευχαριστηθείς με την επιλογή σου. Από την άλλη όμως...
Μιλώντας για ένα ζευγάρι ηχείων που βρίσκεται εκτός παραγωγής, είναι λίγο παράξενο να χρεώνεται παραπάνω ή κοντά στην τιμή που το έβρισκες στις μέρες του!
https://www.player.rs/bookshelf/kef-q300-walnut/pro/3417

Ο Harman Kardon 990 είναι μια εξαιρετική επιλογή και με βρίσκει σύμφωνο η αγορά του σαν μεταχειρισμένο.
Στα 800 ευρώ υπάρχει καινούριος ο ΥΑΜΑΗΑ A-S801 με αρκετή ισχύ, είσοδο πικάπ, αλλά και DAC, που θα αναβαθμίσει τις οικονομικές ψηφιακές πηγές σου.

Υ.Γ.
Προμηθεύσου χάπια Αντισπασαρχίδ και ετοιμάσου να ακούσεις για ένα και δύο και τρία subwoofer.:p:p:p

Last edited:

Reaction score
118
Καλημέρα! Yamaha και KEF μπορεί να είναι πολύ φωτεινός συνδιασμός για κάποιον, σε βαθμό κουραστικού ή και ενοσχλητικού. Καλό θα ήταν να τα ακούσεις να παίζουν μαζί πριν τα αγοράσεις

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.487
Μάλλον πάει για δαπέδου ο Φίλος.... οπότε ξεκινά από την αρχή.
Τα kef ακόμη δεν είναι στην κατοχή του. Πρόταση έκανε.
Πάντως και η δική μου γνώμη είναι κάτι σε μεταχειρισμένο για ενισχυτή. Ανεβαίνουμε κατηγορία εύκολα.

K

kinigos

Guest
Πάντως και η δική μου γνώμη είναι κάτι σε μεταχειρισμένο για ενισχυτή. Ανεβαίνουμε κατηγορία εύκολα.
Καλημερα σε ολους.
Τα Kef πραγματικά τα εβαλα σαν σειμειο αναφορας επειδη τα ακουσα.
Για χαμηλες και μεσαιες σταθμες που θελω εγω μαλλον δεν ειναι και το πιο ευκολο ηχειο,ουτε η τιμη του ειναι δελεαστικη απ οτι καταλαβα.
Οποτε μπορουμε να μην τα λαβουμε υπ οψιν τελικα και να μιλαμε για σετ ηχεια-τελικος για τον χωρο ακροασης 40τ.μ. που θα σας δειξω μολις καταφερω να ανεβασω την φωτο.
Ευχαριστω ολους για τις προτασεις σας.Αρχιζω να ξεκαθαριζω τι χρειαζομαι!
[DOUBLEPOST=1549530600][/DOUBLEPOST] 20190207_103700.jpg Αυτός ειναι ο χώρος.
Λίγο δυσκολος με πολλές πόρτες και λίγο χωρο για ηχεια,αλλα θα τα βολεψω.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Λίγο δυσκολος με πολλές πόρτες και λίγο χωρο για ηχεια,αλλα θα τα βολεψω.
Θα ελεγα οτι λογω διαρρυθμισης του χωρου,μαλλον "ευκολος" ειναι με την εννοια οτι μια θεση εχεις για τα ηχεια,δεξια & αριστερα της τηλεορασης.

Last edited by a moderator:

Reaction score
596
Φίλε μου καλέ ξεκινά απ' το ηχείο... Δαπέδου οπωσδήποτε για το χώρο σου και μεγάλο μάλιστα. Κανένα σαμπ δεν θα έβαζα ποτέ αφού είναι σαλόνι κι όχι κέντρο διασκέδασης . Αν δεν έχεις την αρρώστια του hi end είσαι τυχερός και μπορείς να βρεις και παλιότερο ηχείο , οπωσδήποτε ευαίσθητο με μικρό κόστος. Μην περιορίσεις τις επιλογες σου με ηχεία 87 db εκτός αν είναι το ηχείο όνειρο!
Τον Sanyo τον έχω ακούσει κι είναι πολύ καλός.
Όταν βρεις το ηχείο τον βρίσκουμε τον ενισχυτή. Λάμπα η τρανζίστορ...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Σε χαμηλες εντάσεις το μεγάλο ηχείο ακούγεται πιο πλήρες (οσο γινεται) οταν προκειται για μεγάλο χώρο. Εαν άρεσε το q300 μπορείτε να δείτε Q750 δαπέδου από την νέα σειρά Q.

Reaction score
731
Αν το σπίτι είναι δικό σου, θα μου επιτρέψεις μία πρόταση διαρρύθμισης.
Γύρισε τον καναπέ ώστε η μία πλευρά του να είναι κάτω από το αιρκοντίσιον και η άλλη παράλληλα με την κουζίνα.
Θα κοιτάς τον τοίχο που υπάρχει τώρα το σώμα του καλοριφέρ.
Άλλαξε θέση στο σώμα και γύρισέ το στον τοίχο κάτω από το αιρκοντίσιον.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις απέναντί σου έναν μεγάλο τοίχο για να στήσεις το σύστημά σου και δεν θα κλείσεις και τον διάδρομο προς την τραπεζαρία.
Επίσης θα μπορείς να βλέπεις τηλεόραση και από την κουζίνα.

K

kinigos

Guest
Αν το σπίτι είναι δικό σου, θα μου επιτρέψεις μία πρόταση διαρρύθμισης.
Γύρισε τον καναπέ ώστε η μία πλευρά του να είναι κάτω από το αιρκοντίσιον και η άλλη παράλληλα με την κουζίνα.
Θα κοιτάς τον τοίχο που υπάρχει τώρα το σώμα του καλοριφέρ.
Άλλαξε θέση στο σώμα και γύρισέ το στον τοίχο κάτω από το αιρκοντίσιον.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις απέναντί σου έναν μεγάλο τοίχο για να στήσεις το σύστημά σου και δεν θα κλείσεις και τον διάδρομο προς την τραπεζαρία.
Επίσης θα μπορείς να βλέπεις τηλεόραση και από την κουζίνα.
Ευχαριστώ για τις προτασεις.
Τώρα που υπαρχει και η απεικονηση του χωρου,και συμφωνουμε για ηχεια δαπεδου,καναμε μεγαλο βημα.
Το θεμα ειναι τωρα ποια ηχεια με ποιον ενισχυτη.
Θα ηθελα τη γνωμη σας για να ξεκινησω το ψαξιμο.
Παντως με βαλατε σε ενα δρομο και ειναι πολυ καλο!

gid

Reaction score
10.202
Με κονδύλι 1200Ε, οι επιλογές εξαρτώνται από το αν σε έχει τσιμπήσει η μύγα του HiEnd. Αν ναι, τότε είναι ελάχιστες. Αν όχι, είναι πολλές.

Μένοντας στην KEF αλλά πηγαίνοντας σε "χαμηλότερη" κατηγορία, έχεις τα δαπέδου C7 στα 590Ε. Και από ενισχυτή, να έχει και έξοδο υπογούφερ (γιατί στο μέλλον θα καταλάβεις πως το χρειάζεσαι και όταν το πάρεις θα καταλάβεις τι έχανες) έχεις τον A-S501 στα 316Ε, και τελείωσες πριν καν το χιλιάρικο.

Ό,τι πάρεις να το χαρείς!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas