Αναζητηση ενισχυτη για ηχεια KEF Q300

Reaction score
67
καλησπερα μολις ειδα στη χρυση ευκαιρια τον marantz pm15s2 εχει preout main in και νομιζω phono στα 750 δεν τον εχω ακουσει ας μας πει οποιος ξερει αν αξιζει

Reaction score
18
Καλησπερα και sorry για την αργοπορια αλλα η δουλεια μου δεν μου αφηνει πολλυ χρονο για το διαδικτυο.
Τα ηχεια οχι,δεν τα εχω αγορασει,τα εχω βρει καινουρια στα 500 ευρω,τα ακουσα με εναν sanyo plus 55 και μου αρεσαν.Μου κανει και το μεγεθος και ειπα κανοντας αρχη απο τα ηχεια να ψαξω ενισχυτη.
Αν δεν εχεις δυνατοτητα να ακους συνδυασμο ηχειων-ενισχυτη,νομιζω βαδιζεις στο αγνωστο.
Ειμαι ανοιχτος παντως σε προτασεις απο ανθρωπους που γνωριζουν περισσοτερα απο μενα.
Αφου σου άρεσαν τα Q300 καλο θα ήταν να πας στο καινουρια τα Q350 δεν έχουν και ιδιατερη διαφορα στην τιμή.
Απο ότι βλέπω στο ψαχτηρι έχουν μια διαφορά 80€. Λογικα θα είναι καλυτερα και αναβαθμισμένα. Επισης απο ότι είδα η σειρά έχει και δαπέδου τα Q550.

Reaction score
11.773
Καλά, εννοείται απόσταση ακρόασης, αφού απο αυτή εξαρτάται το μέγεθος του γούφερ των ηχείων που πρέπει να πάρει.
Και φυσικά με 1200 ευρώ παίρνει άριστα ενεργά ηχεία, ένα βασικό sub και έναν προενισχυτή με phono stage.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.487
Τα q550 λόγω ψαξίματος τούτη την περίοδο, ήταν μέσα σε αυτά που πέρασαν από ακρόαση. Θεωρώ ότι τα dali είναι πιο ολοκληρωμένα ηχητικά.
Από q750 και άνω ok!
Ρίξε μια ματιά και σε klipsch...

Reaction score
15.469
Καλα, αυτοι οι παθητικοι αχτινοβολητες (πως τσι λενε) στα ηχεια , ειναι σα το μπας ρηφλεξ ενα πραμα ? και προσφερουνε πραμα ουσιαστικο ή ειναι για να φαινεται το ηχειο πως φορει πιο πολλα μεγαφωνα ?

Reaction score
29.665
Καλα, αυτοι οι παθητικοι αχτινοβολητες (πως τσι λενε) στα ηχεια , ειναι σα το μπας ρηφλεξ ενα πραμα ? και προσφερουνε πραμα ουσιαστικο ή ειναι για να φαινεται το ηχειο πως φορει πιο πολλα μεγαφωνα ?
Αστο κουμπάρε δεν τόχεις. :roflmao:

Reaction score
3.001
Καλά, εννοείται απόσταση ακρόασης, αφού απο αυτή εξαρτάται το μέγεθος του γούφερ των ηχείων που πρέπει να πάρει.
Και φυσικά με 1200 ευρώ παίρνει άριστα ενεργά ηχεία, ένα βασικό sub και έναν προενισχυτή με phono stage.
Πέτρο... πιστεύεις ότι μόνο ένα sub είναι αρκετό ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Ένα ενδεικτικό γράφημα απόκρισης μιλάει καλύτερα από χίλιες λέξεις ως προς τη συμπεριφορά στο κάτω όριο απόκρισης :

(η προεξοχή στην κόκκινη καμπύλη αντιπροσωπεύει τη ρυθμισμένη συχνότητα συντονισμού του παθητικού ακτινοβολητή)

Και στο λεκτικόν σκέλος,με διάταξη παθητικού ακτινοβολητή γλιτώνεις αποκλίσεις γραμμικότητας,φυσήματα από υψηλές ταχύτητες αέρα στο σωλήνα της οπής καθώς και παρασιτικές συνιστώσες υψηλότερης συχνότητας που θα συντελούσαν στον χωρικό εντοπισμό της υποβαθύφωνης μονάδας.

Επίσης η καμπίνα μπορεί να έχει μικρότερο μέγεθος για δεδομένη συχνότητα συντονισμού και κάτω όριο απόκρισης του συστήματος,αφού δεν λογαριάζονται πλέον οι απαιτούμενες διαστάσεις στο σωλήνα ανάκλασης.Χρειάζεται σε αντιστάθμισμα προσεκτικός λογαριασμός στα χαρακτηριστικά του παθητικού μεγαφώνου/μεγαφώνων.

Πίσω στο θέμα: Ο HK 990 διαθέτει αφιερωμένες εξόδους για sub με παράλληλη δυνατότητα κροσαρίσματος προς τα συνδεδεμένα κύρια ηχεία...

Last edited:

Reaction score
11.773
Πέτρο... πιστεύεις ότι μόνο ένα sub είναι αρκετό ?
Από το κανένα, είναι καλύτερο, για Μία θέση ακρόασης. Μία! Η θεωρία λέει για περισσότερα, δεν είμαι εγώ καλύτερος από τους μελετητές να υποστηρίξω κάτι διαφορετικό. Αλλά ένα καλύτερο από κανένα, επαναλαμβάνω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Είναι σίγουρα ακριβότερη λύση από έναν απλό συντονισμένο σωλήνα. Έχει αρκετά πλεονεκτήματα όπως την <<βρώμα>> που βγάζει ένας σωλήνας καθώς και επιλογή για μικρότερη καμπίνα.
Συντονίζεις το παθητικό μεγάφωνο παίζοντας με το βάρος του κώνου του, αντί των διαστάσεων του σωλήνα. Συνηθίζεται η επιφάνεια του παθητικού μεγαφώνου να είναι μεγαλύτερη από του ενεργού.
https://www.avsite.gr/forum/threads/Τρίδρομο-ηχείο-empire.137295/

https://www.avsite.gr/forum/threads/Τρίδρομο-με-dynaudio-vifa.164784/

VonKarayian

Επαγγελματίας
Reaction score
292
Αν η επιλογή ηχείων βάσης είναι μονόδρομος λόγω διαρρύθμισης του χώρου σας, να ακούσετε οπωσδήποτε τα CHARIO SYNTAR 520 με 8" woofer των οποίων το χαμηλό είναι εντυπωσιακό για το μέγεθός τους. Πρόκειται για χειροποίητα ιταλικά ηχεία και πωλούνται με 50% έκπτωση, λόγω αλλαγής σειράς. Με ένα ενισχυτή ADVANCE ACOUSTIC X-i105 με ενσωματωμένο phono και πολύ καλό DAC και με δυνατότητα σύνδεσης USB B. Ο συνδυασμός αυτός είναι δοκιμασμένος και ταιριάζουν ηχητικά, και το συνολικό μπάτζετ είναι στο εύρος που έχετε θέσει.

Reaction score
15.469
Αστο κουμπάρε δεν τόχεις. :roflmao:
Σαφως φιλτατε Τζον και ποτε δεν επεδειξα το αντιθετο, ωστωσο εχω κατι αλλο ... τολμω να εκφρασω τα ερωτηματα του μεσου χρηστη ηχομηχανων χωρις ανησυχια για το συνακολουθο καζο ... ειναι μια βρωμοδουλεια, ωστωσο καποιος πρεπει να την κανει ...
:drinks:

K

kinigos

Guest
Αν η επιλογή ηχείων βάσης είναι μονόδρομος λόγω διαρρύθμισης του χώρου σας, να ακούσετε οπωσδήποτε τα CHARIO SYNTAR 520 με 8" woofer των οποίων το χαμηλό είναι εντυπωσιακό για το μέγεθός τους. Πρόκειται για χειροποίητα ιταλικά ηχεία και πωλούνται με 50% έκπτωση, λόγω αλλαγής σειράς. Με ένα ενισχυτή ADVANCE ACOUSTIC X-i105 με ενσωματωμένο phono και πολύ καλό DAC και με δυνατότητα σύνδεσης USB B. Ο συνδυασμός αυτός είναι δοκιμασμένος και ταιριάζουν ηχητικά, και το συνολικό μπάτζετ είναι στο εύρος που έχετε θέσει.
Ευχαριστω.
Με την πρωτη ευκαιρια θα τα αναζητησω για ερευνα και θα βαλω για συγκριση καποιους συνδυασμους ωστε και με τη δικη σας βοηθεια να αποφασισω..

K

kinigos

Guest
Αγαπητε φιλε VonKarayan, με τα chario 520R ανεβαινουμε και σε ποιότητα άραγε η μονο σε χρημα;
Ειδα και τον Advance και ειναι πληρης.
Θα ηθελα μια παραλληλη γνωμη ομως αν μπορεις για τον Harman kardon Hk 3770,τον cambridge audio sr20v2 και τα dali zensor 7,και Qacoustic 2050i.
Εβαλα πολλά αλλα θελω να ξεδιαλεγω..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas