Revel Ultima Salon

Ihodomi

Επαγγελματίας
Reaction score
211
Τα ηχεία είναι τα Revel Ultima Salon.Έχουν τρία woofer οπως φαίνεται και στη φωτό που ανέβασε ο χρήστης Leoniums.
https://www.stereophile.com/floorloudspeakers/96/index.html
Η σίτα μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά το tweeter στην πίσω πλευρά του ηχείου είναι κρίμα να κλειστεί μέσα στη εσοχή.Επίσης, to bass reflex του ηχείου στην πίσω πλευρά θέλει κάποια απόσταση απο τον τοίχο.

Reaction score
6.235
Καταλαβαινω οτι μπορει να σου αρεσει το lifestyle και να εχεις αυτο ως πρωτο γνώμονα μεσα στο σπιτι σου και ειναι απολυτως σεβαστο αλλα αυτο που θες να κανεις δε μπορει να γινει μα αυτα τα ηχεια που εχεις. Δεν ειναι απλα το κριμα, ειναι και το γεγονος οτι θα παιζουν χειροτερα και απο ηχεια των 100 ευρω. Τωρα απο εκει και περα δικαίωμα σου ειναι αλλα δε μπορουμε να γινουμε συνενοχοι στο εγκλημα παρεχοντας σου συνδρομή :D:p:D

Reaction score
36
Τα ηχεία είναι τα Revel Ultima Salon.Έχουν τρία woofer οπως φαίνεται και στη φωτό που ανέβασε ο χρήστης Leoniums.
https://www.stereophile.com/floorloudspeakers/96/index.html
Η σίτα μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά το tweeter στην πίσω πλευρά του ηχείου είναι κρίμα να κλειστεί μέσα στη εσοχή.Επίσης, to bass reflex του ηχείου στην πίσω πλευρά θέλει κάποια απόσταση απο τον τοίχο.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι 3 woofer έχει και το bass reflex είναι στην πίσω πλευρά. Γνωρίζεις τι απόσταση πρέπει να έχουν από τον τοίχο?

Reaction score
5.625
Αμαρτία ρε φίλε
Η τοποθέτησε τα σωστά όπως τους αρμόζουν η αλλαξε τα
Η τοποθέτηση τους κανονικά είναι τουλάχιστον 1 μέτρα από το πίσω και πλαϊνό τοίχο
Εάν επιτρέπεται με τι ενισχυτή θα τα οδηγείς ;

Reaction score
36
Καταλαβαινω οτι μπορει να σου αρεσει το lifestyle και να εχεις αυτο ως πρωτο γνώμονα μεσα στο σπιτι σου και ειναι απολυτως σεβαστο αλλα αυτο που θες να κανεις δε μπορει να γινει μα αυτα τα ηχεια που εχεις. Δεν ειναι απλα το κριμα, ειναι και το γεγονος οτι θα παιζουν χειροτερα και απο ηχεια των 100 ευρω. Τωρα απο εκει και περα δικαίωμα σου ειναι αλλα δε μπορουμε να γινουμε συνενοχοι στο εγκλημα παρεχοντας σου συνδρομή :D:p:D
Εάν είσαι παντρεμένος τότε θα ξέρεις πολύ καλά το τι σημαίνει Γυναίκα! :D
Εάν όντως δεν χάνουν σε απόδοση τότε ίσως με μια άλλη σίτα και χωρίς λη άλλο πλαινλο να δείχνουν πολύ καλύτερα και βασικά πιο μινιμαλ.
Ο χώρος μου είναι πραγματικά περίεργος. Φαντάσου πως 1 καθαρός τοίχος μέσα στο σαλόνι δεν υπάρχει με αποτέλεσμα σε όποια γωνία και να τα βάλω να δείχνουν αντιαισθητικά.

Last edited:

Reaction score
6.235
Εάν είσαι παντρεμένος τότε θα ξέρεις πολύ καλά το τι σημαίνει Γυναίκα! :D
Εάν όντως δεν χάνουν σε απόδοση τότε ίσως με μια άλλη σίτα και χωρίς λη άλλο πλαινλο να δείχνουν πολύ καλύτερα και βασικά πιο μινιμαλ.
Ο χώρος μου είναι πραγματικά περίεργος. Φαντάσου πως 1 καθαρός τοίχος μέσα στο σαλόνι δεν υπάρχει με αποτέλεσμα σε όποια γωνία και να τα βάλω να δείχνουν αντιαισθητικά.
Το φοβο της γυναικας εδω τον εχουμε ολοι. Το θεμα ειναι οτι καλως η κακως προκειται για πολυ απαιτητικά ηχεία σε θέμα τοποθετησης (οχι οτι τα αλλα ηχεια δεν ειναι). Ουσιαστικα σε αυτα τα ηχεια θες τον πισω τοιχο για τις αντανακλασεις του πισω tweeter. Δυστυχως πρεπει να τοποθετηθουν σε ανοιχτο χωρο για να παιξουν, δηλαδη ουτε η γωνιτσα δεν κανει δουλεια. Πιο δυσκολο ηχειο για εντοιχισμό και να ηθελες δε θα εβρισκες χωρις πλακα.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.363
οκ! αφού έβαλες την παράμετρο "παντόφλα", τότε οι περισσότεροι από μας καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εννοείς!!
Βγάλε τη σίτα που σ ενοχλεί και αν εσένα σ' αρέσουν όπως παίζουν τότε όλα καλά, ας λέμε εμείς πως πάνε χαμένα...
Η ορθή λύση πάντως οφείλουμε να πούμε πως είναι ή να τα βάλεις σε σωστές θέσεις μακριά από τοίχους ή να τα αλλάξεις με ηχεία που παίζουν καλύτερα στις συνθήκες σου.

Reaction score
36
Το φοβο της γυναικας εδω τον εχουμε ολοι. Το θεμα ειναι οτι καλως η κακως προκειται για πολυ απαιτητικά ηχεία σε θέμα τοποθετησης (οχι οτι τα αλλα ηχεια δεν ειναι). Ουσιαστικα σε αυτα τα ηχεια θες τον πισω τοιχο για τις αντανακλασεις του πισω tweeter. Δυστυχως πρεπει να τοποθετηθουν σε ανοιχτο χωρο για να παιξουν, δηλαδη ουτε η γωνιτσα δεν κανει δουλεια. Πιο δυσκολο ηχειο για εντοιχισμό και να ηθελες δε θα εβρισκες χωρις πλακα.
Συμφωνώ, μάλιστα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου μίλαγε για high end κτλ και ακόμα και εγώ που δεν γνωρίζω τόσα πάνω στα ηχοσυστηματα αναρωτιόμουν πως γίνεται ένα τέτοιο σύστημα να είναι τοποθετημένο στην μία γωνιά του δωματίου με τα ηχεία σε απόσταση 1m -1.5m μεταξύ τους.... και όχι ανοιχτλα στον χώρο ... Τέλος πάντων...
Ίσως θα πρέπει να σκεφτώ και την λύση της ανταλλαγής ή πώληση και Αγορά άλλων...

Reaction score
6.235
Συμφωνώ, μάλιστα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου μίλαγε για high end κτλ και ακόμα και εγώ που δεν γνωρίζω τόσα πάνω στα ηχοσυστηματα αναρωτιόμουν πως γίνεται ένα τέτοιο σύστημα να είναι τοποθετημένο στην μία γωνιά του δωματίου με τα ηχεία σε απόσταση 1m -1.5m μεταξύ τους.... και όχι ανοιχτλα στον χώρο ... Τέλος πάντων...
Ίσως θα πρέπει να σκεφτώ και την λύση της ανταλλαγής ή πώληση και Αγορά άλλων...
Αυτό που με παραξένεψε στην αρχή είναι το πως δεν ψαχτηκες παραπάνω πριν την αγορά. Ελπίζω να μη χάσεις πολλά από τη μεταπώληση αλλά το βλεπω μονόδρομο.

Reaction score
1.566
Ανέβασε αν μπορείς μια κάτοψη χώρου με διαστάσεις (αν γίνεται). Εκεί που είσαι έχουν βρεθεί πολλοί εδώ (και εγώ).
Το λιγότερο θα διαβάσεις μερικές διαφορετικές ιδέες. Καλό είναι να αναφέρεις και τα ενισχυτικά που έχεις.
Επίσης ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός που θα ικανοποιεί "όλη την οικογένεια".

Π.χ. Ακραία λύση-πρόταση. (Όχι και τόσο)
Εφόσον θα σχεδιάσεις βιβλιοθήκη δες την εναλλακτική προβλέψεις χώρων στο νέο έπιπλο και αγοράς εντοιχιζόμενων μονάδων για επένδυση αυτών. Θα έχεις και επιχειρήματα δε θα φαίνονται και μπορείς να βάλεις και πολύ διακριτικές σίτες. JPL, Harman Kardon, Dynaudio, Klipsch, Focal, Definitive Technologies έχουν in wall και on wall και όχι μόνο αυτές, έχεις δεκάδες επιλογές. Στην περίπτωση on wall έχεις και περιθώριο ελιγμών εκτός επίπλων καθώς το μόνο πρόβλημα είναι ότι τέτοιο "έπιπλο" παραμένει μια πολύ ειδική τεχνικά κατασκευή.

Reaction score
25.326
Όλα είναι σχετικά
Αν πχ τα αγόρασε 2000 ευρώ και να τα σφάξει κρύβοντας στις γωνιές δεν έγινε και κάτι
Αν τα πήρε 8000 ευρώ πιθανότατα είναι μια κακη αγορά σε αυτές τις συνθήκες υπό την έννοια ότι με αρκετά λιγότερα θα μπορούσε να βρει βολικοτερο ηχείο στην τοποθέτηση που θα κρυβόταν στην γωνία και θα έπαιζε μια χαρα

Ισχύει φυσικά το γνωμικό του κωσταυτια

D

Deleted member 38719

Guest
ότι κι αν κάνεις, σκέψου προσεκτικά, συμβουλέψου κάποιον με γνώση, ο οποιος θα έρθει στο χώρο σου, θα δει, θα μετρήσει θα συζητήσει ... θα προτέινει! Κι αν ίσως δεν το γνωρίζεις, αυτά τα ηχεια που έχεις στη κατοχή σου, με απλά λόγια, είναι απο τα καλύτερα και σε κατασκευαστικό επίπεδο αλλά και σε απόδοση, ηχεία! όποιος κι αν είναι ο τροπος που τ΄απέκτησες, είσαι πολύ τεχερός που τα έχεις! Στο τέλος αυτό που αρέσει σ’ σένα ή που ταιριαζει στις ανάγκες σου, θα κάνεις ok! Ωστόσο, εκτός από το λάθος που προφανώς θα προκύψει αν τα τοποθετήσεις σε βιβλιοθήκη? είναι κι άλλα πολλά πράγματα, που θα πρέπει να προσέξεις για να πεις πως θα αρχίσουν να πάιζουν μουσική αυτά τα τέρατα! όπως ενισχυση, καλώδια κλπ . κι επειδη καταλαβαίνω πως δεν γνωρίζεις αρκέτα... αν κάνω λάθος διόρθωσε με , ακόμα και στη περίπτωση που θα αποφασίσεις να τα πουλήσεις ,ακόμα και τότε θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον με γνώσεις για να σε βοηθήσει! Αναζήτησε τον αντιπροσωπο, νομίζω ήταν η ΕΤΥΤ, τώρα δεν ξέρω... Μη βιαστείς να τα "ξηλώσεις", σίγουρα θα βρεθεί μια λύση πιο σημβατική ακόμα κι αν θα πρέπει* να τα στριμώξεις.!

πρέπει* λόγω συζύγου.
η φωτο τυχαία απο internet, έτσι για να πάρουμε μια γέυση, απο το χώρο που θα ήταν ο ιδανικός γι αυτά... Καλή επιτυχία!

Attachments

Last edited by a moderator:

Reaction score
36
Ανέβασε αν μπορείς μια κάτοψη χώρου με διαστάσεις (αν γίνεται). Εκεί που είσαι έχουν βρεθεί πολλοί εδώ (και εγώ).
Το λιγότερο θα διαβάσεις μερικές διαφορετικές ιδέες. Καλό είναι να αναφέρεις και τα ενισχυτικά που έχεις.
Επίσης ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός που θα ικανοποιεί "όλη την οικογένεια".

Π.χ. Ακραία λύση-πρόταση. (Όχι και τόσο)
Εφόσον θα σχεδιάσεις βιβλιοθήκη δες την εναλλακτική προβλέψεις χώρων στο νέο έπιπλο και αγοράς εντοιχιζόμενων μονάδων για επένδυση αυτών. Θα έχεις και επιχειρήματα δε θα φαίνονται και μπορείς να βάλεις και πολύ διακριτικές σίτες. JPL, Harman Kardon, Dynaudio, Klipsch, Focal, Definitive Technologies έχουν in wall και on wall και όχι μόνο αυτές, έχεις δεκάδες επιλογές. Στην περίπτωση on wall έχεις και περιθώριο ελιγμών εκτός επίπλων καθώς το μόνο πρόβλημα είναι ότι τέτοιο "έπιπλο" παραμένει μια πολύ ειδική τεχνικά κατασκευή.
Mcintosh 501's.
Θα προσπαθήσω την Τρίτη από γραφείο να στείλω την κάτοψη μιας και πρόσφατα αναβαθμισα τον Η/Υ και δεν έχω ακόμα σχεδιαστικά προγράμματα περασμένα.
Ωστόσο...

Attachments

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.925
1998_ultima_salon.png

Συμφωνώ με την σύζυγο. Το ηχείο είναι μνημείο δηθενιάς και κακογουστιάς, ειδικά στην έκδοση με το καπλαμαρισμένο mdf που είναι λακαρισμένο στα κόντρα και στερεωμένο με εμφανείς βίδες, σαν πολυθρονοκρεβάτι της 10ετίας του '80 αγορασμένο από στοκάδικο της Λιοσίων. Και είναι δηθενιά και σχεδιαστικά. Ακούς εκεί 8KHz και πάνω από ανάκλαση! Δείτε το και σε σύγκριση με τον διάδοχό του.

649283203_large_b5d1e9ecd9d4d1d60a96ef433f582675.jpg

Reaction score
36
Mcintosh 501's.
Θα προσπαθήσω την Τρίτη από γραφείο να στείλω την κάτοψη μιας και πρόσφατα αναβαθμισα τον Η/Υ και δεν έχω ακόμα σχεδιαστικά προγράμματα περασμένα.
Ωστόσο...
Απλό την μια θα ήμουν τυχερός αν δεν τα πλήρωνα . Αλλά ναι είμαι τυχερός που έχω στην κατοχή μου ένα τέτοιο σύστημα και δεν βλέπω την χώρα να το ακούσω...
Πραγματικά όμως πιστεύω πως ο χώρος είναι προβληματικός για το σύστημα αυτό ... Είναι απλά τεράστια... για να μην πω για το βάρος τους... που μετέφερα το ένα μαζί με έναν φίλο και σκεφτόμασταν... τώρα θα μας γλιστρήσει...
Ναι στην φωτο που ανέβασε ο φίλος... Ίσως είναι για ένα δωμάτιο καθαρά για μουσική
[DOUBLEPOST=1551558842][/DOUBLEPOST]
Δείτε το και σε σύγκριση με τον διάδοχό του.
Άντε αυτό το τέρας να το βολέψεις σε διαμέρισμα... και είναι 2 hehe
Ίσως αν ήταν ασημί να ήταν καλύτερα... Σε άσπρους τοίχους και σε ένα νορμάλ προς μεγάλο δωμάτιο βγάζει μάτια....

Last edited:
  • Like
Reactions: PPG

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Να τα δούμε ένα-ένα...
1) Τα πλαϊνά συνεισφέρουν στην στιβαρότητα της καμπίνας και δεν μπορεί να αφαιρεθούν.
2) Η σήτα επηρεάζει την απόδοση στα ψηλά-μεσουψηλά. Κάποιοι σχεδιαστές την υπολογίζουν στη μείωση της στάθμης, κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς αυτή. Το κυριότερο όμως πρόβλημα το δημιουργεί ο σκελετός της σήτας.
Στην περίπτωση σου η σήτα είναι μπροστά στις μονάδες χαμηλών, οπότε δεν επηρεάζει.
3) το οπίσθιο tweeter πρέπει να ακτινοβολεί ελεύθερο στο χώρο και η στάθμη του είναι υπολογισμένη μέσω ανακλάσεων να αθροίζεται με του εμπρόσθιου, οπότε δεν μπορεί να μπει σε εσοχή.
4) Το ηχείο έχει την έξοδο του <<σωλήνα συντονισμού>> στην πλάτη. Αυτό αποκλείει την όποια τοποθέτηση του κοντά σε εμπόδια.

Reaction score
36
Με αυτά και αυτά λέω να βάλω τις μονάδες κάτω απλό την σκάλα και το από ένα ηχείο σε κάθε γωνία με τις κατάλληλες αποστάσεις.
Και φυσικά ... Μήπως να τα ντύσω με λευκό αυτοκόλλητο?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος