Revel Ultima Salon

Reaction score
36
Καλημέρα. Αν είχα δυνατότητα για αλλά 5 τέτοια ηχεια θα είχα και άλλο σπίτι. Η τουλάχιστον ακόμα ένα δωμάτιο.
Δεν θέλω να τα κανιβαλισω αλλά δεν θέλω να ακούω και την γυναίκα καθημερινά να γκρινιάζει.... Όχι πως δεν το κάνει :)
Και φυσικά ούτε να χαλάσω την απόδοση τους. Γι αυτό και ρωτάω εάν σίτα πλαϊνά κτλ παίζουν ρόλο στην απόδοσή τους. Δεν το κατέχω το αντικείμενο τόσο κακό είναι αυτό?
Δεν τρολλαρω σε καμμία περίπτωση απλά προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα.
Όσοι τα έχουν δει θα καταλαβαίνουν το πρόβλημα μου με τον όγκο τους... άσε την 3χρωμια.. Άντε 2χρωμια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Αφαίρεσε τα πλαϊνά και πήγαινε τα για βαφή σε χρώμα που θεωρείς πως ταιριάζει με το υπόλοιπο.
Πάρε και την γνώμη της συμβίας για το χρώμα. Όταν μπαίνουν στο παιχνίδι της άποψης, μαλακώνουν...;)

Reaction score
1.430
1ον . Τη σιτα μπορεις να τη βγάλεις, άλλωστε οι περισσότεροι κάνουν ακροάσεις χωρίς τις σιτες δεν θα αλλάξει κατι στον ήχο.
2ον . Ο κατασκευαστής έφτιαξε τα πλαϊνά έτσι φαντάζομαι όχι λόγο καλαισθησιας αλλά ηχητικξς συμπεριφοράς. Είναι άλλωστε ηχείο και όχι σκρινιο. Μην τα πειράξεις.
3ον . Πολλά ηχεία θέλουν χώρο να αποδώσουν τα μεγιστα. Αυτό είναι ένα από αυτά. Αν θες να αποδώσει αυτό για το οποίο κατασκευάστηκε τότε χρειάζεται χώρο. Αν δε σε πειράζει να παιζει χειρότερα τότε βάλτο όπου θες.
Αγοράζουμε κάτι για αυτό που είναι . Όχι γι'αυτό που θα θέλαμε να είναι. Δεν αγοράζουμε κάτι και μετά το ταραζουμε στο καταχεριασμα όπως κάνουν πολλοί ντουιδες ακόμα και αντιπροσωποι.
Θα γίνει κάτι άλλο σημαντικά χειροτερο.
Οπότε η μόνο σίτα πειράζεις η το δίνεις και παίρνεις κατι άλλο σημαντικά φθηνότερο και μέσα στις προδιαγραφές σου που σύμφωνα με αυτές θα παίζει και σημαντικά καλύτερα.
Ένα μεγάλο ηχείο αν του αλλάξεις τα χαρακτηριστικά θα παίζει πολύ χειρότερα από ένα μικρότερο και φθηνότερο που θα είναι φτιαγμένο για τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσεις.
Αυτά

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.237
αλλά δεν θέλω να ακούω και την γυναίκα καθημερινά να γκρινιάζει.... Όχι πως δεν το κάνει :)
Αν γκρινιάζει...θα γκρινιάζει έτσι κι αλλιώς. Και να τα κρύψεις, να τα πουλήσεις, πάλι θα βρει κάτι, όπως στο ανέκδοτο “γιατί δεν φοράς κράνος”.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.406
Λοιπόν έτσι που το βλέπω, αν βγάλεις τα πλαϊνά και τα βάψεις μαύρη λάκα, έχω γνωστό που ασχολείται με αυτά, όπως επίσης και τις βίδες, μαύρες, θα είσαι super! Ουδέτερο πια στο μάτι, σχετικά βέβαια με τον χώρο, έχει απαιτήσεις αν ρίξουμε μια ματιά στο Manual. Δώσε του λοιπόν χώρο και φαντάζομαι θα σε αποζημιώσει με τις ηχητικές δυνατότητές του. Τις σίτες στο πατάρι!

Reaction score
1.369
Το κύριο πρόβλημά σου φίλε μου δεν είναι ούτε η σίτα ούτε το χρώμα, αλλά η τοποθέτηση. Δεν έχει κανένα νοημα να συζητάμε οτιδήποτε άλλο αν δεν λύσουμε αυτό το θέμα. Το κάθε προιόν έχει από τον κατασκευαστή του έναν συγκεκριμένο τρόπο χρήσης. Δεν μπορούμε να πάρουμε μια τηλεόραση και να την βάλουμε να κοιτάει στον τοίχο. Το ίδιο ισχύει και με τα ηχεία σου.
Προφανός προχώρησες σε μια αγορά χωρις να σκεφτείς αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις σωστά το προιόν.
Αν δεν μπορείς να το τοποθετήσεις σωστά είναι σαν να αγόρασες ένα διακοσμητικό, το οποίο δεν σου αρέσει κιόλας.

Ihodomi

Επαγγελματίας
Reaction score
211
Με αυτά και αυτά λέω να βάλω τις μονάδες κάτω απλό την σκάλα και το από ένα ηχείο σε κάθε γωνία με τις κατάλληλες αποστάσεις.
Και φυσικά ... Μήπως να τα ντύσω με λευκό αυτοκόλλητο?
Τα πλαινά μπορείς να τα βάψεις.Το έχει κάνει πελάτης , σε μαύρη λάκα και είναι φανταστικά.Υπάρχουν στο κατάστημά μας για λίγο αν θέλεις να τα δεις.

Reaction score
1.566
Leoniums Τώρα που έδωσες πλήρη στοιχεία χώρου και ενισχυτικών σκέφτομαι τι βλακείες σου έγραψα πιο πάνω. Λοιπόν όταν είχα ακούσει σε έκθεση κάποτε το μικρό αδελφάκι του δικού σου ηχείου είχα θεωρήσει (και όχι μόνο εγώ) ότι είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σε ηχείο και αυτή την εντύπωση την είχα για χρόνια. Κράτα τα ηχεία σου. Mαζί με τα ενισχυτικά του έχεις επενδύσει πολλά και από ένα σημείο και μετά πρέπει και να χαρείς τη μουσική σου. Εξήγησε τις ιδιαιτερότητές τους στη συμβία σου άντε το πολύ να βάψεις τα καπάκια σε χρώμα που θα διαλέξει αυτή. Πιθανή τοποθέτηση είτε με 1μ απόσταση από τον πίσω και πλαινό τοίχο παράλληλα αυτού που βρίσκεται το τζάκι είτε στον απέναντι τοίχο. Με προβληματίζει μόνο αν η "κλίμακα είναι ανιούσα ή κατιούσα" μόνο. Σου εύχομαι να χαρείς το όλον.

Reaction score
36
Leoniums Τώρα που έδωσες πλήρη στοιχεία χώρου και ενισχυτικών σκέφτομαι τι βλακείες σου έγραψα πιο πάνω. Λοιπόν όταν είχα ακούσει σε έκθεση κάποτε το μικρό αδελφάκι του δικού σου ηχείου είχα θεωρήσει (και όχι μόνο εγώ) ότι είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σε ηχείο και αυτή την εντύπωση την είχα για χρόνια. Κράτα τα ηχεία σου. Mαζί με τα ενισχυτικά του έχεις επενδύσει πολλά και από ένα σημείο και μετά πρέπει και να χαρείς τη μουσική σου. Εξήγησε τις ιδιαιτερότητές τους στη συμβία σου άντε το πολύ να βάψεις τα καπάκια σε χρώμα που θα διαλέξει αυτή. Πιθανή τοποθέτηση είτε με 1μ απόσταση από τον πίσω και πλαινό τοίχο παράλληλα αυτού που βρίσκεται το τζάκι είτε στον απέναντι τοίχο. Με προβληματίζει μόνο αν η "κλίμακα είναι ανιούσα ή κατιούσα" μόνο. Σου εύχομαι να χαρείς το όλον.
εκατέρωθεν του τζακιού εννοείς? Αν ναι και αυτό είναι δύσκολο γιατί το σύστημα θα πρέπει να τοποθετηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός του κέντρου λόγω τζακιού.
Απέναντι είναι η σκάλα η οποία είναι ανιούσα (για τον πάνω οροφο). Οπότε μόνο από κάτω από τα σκαλοπάτια μπορεί να τοποθετηθεί αλλά όχι με αυτές τις αποστάσεις που αναφέρεις. Δυστυχώς.
Στον άλλο τοίχο απέναντι του πασου υπάρχει η τραπεζαρία (στο κεντρο) και δεν ξέρω εάν μπορώ να την τοποθετήσω αλλού. Κάνω κάποιες σκέψεις αλλά ακόμα λύση δεν εχω

Reaction score
36
Η περιπτωση του κυριου μού θυμιζει μια περιπτωση που ειχα διαβασει προ δεκαετιας με καποιον στην Αμερικη που πηρε τα grande utopia και αργοτερα τα εσπασε για να βαλει τα γουφερ στο αυτοκινητο!! Ή τους αραβες πετρελαιαδες που παιρνουν Φερραρι, βγαζουν το μοτερ και το κανουν τραπεζακι αφου βαλουν γυαλι απο πανω!!
Το πιο τρελό τρολαρισμα που ειδα ποτε σε συσκευη χιλιαδων ευρω.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. Μην κανιβαλιζετε σε πανακριβα αντικειμενα, ειναι ελλειψη πολιτισμου. Χρησιμοποιειτε πραγματα που ταιριαζουν στις συνθηκες σας.
Σκεφτόμουν να μην απαντήσω αλλά δεν γίνεται. Ο κύριος που αναφέρεις κάνει κατασκευαστικές μελέτες και γνωρίζει πολύ καλά τι εστί ευφυΐα και δημιουργικότητα. Να μην αναφέρω και κάτοχος ευρεσιτεχνιών.
παρ' όλα αυτά δεν γίνεται να γνωρίζει τα πάντα. Εάν πχ οι καμπύλες των πλαινων, η συμμετρία τους γενικότερα συμβάλλουν σε κάποια παράμετρο σχετική με την απόδοση. Εαν η καμπυλη της σιτας ειναι κατασκευασμενη ετσι για καποιο σκοπο και οχι απλα για λογους εμφανισης.
Γι αυτό είμαι εδώ και ρωτάω εσένα και τους υπόλοιπους που από όσο φαίνεται (Είμαι σιγουρος) το γνωρίζετε το αντικείμενο.

Reaction score
6.235
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το παρεξήγησα το πρώτο ποστ, μιας και το είδα στις μικρές αγγελίες και ίσως να φάνηκα κάπως ειρωνικός διοτι κατα καιρούς έχουν περάσει αρκετά τρολ από το site. Αυτή τη φορά έπεσα έξω πάντως και οφείλω να το ομολογησω. Δυστυχώς όμως για την περίπτωση σου αυτός ο δυσάρεστος τύπος για πολλούς (όχι για εμένα) @costas EAR επιβεβαιώνεται: "Ο χώρος διαλέγει τα ηχεία και όχι εμείς".;)

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.748
Αν ναι και αυτό είναι δύσκολο γιατί το σύστημα θα πρέπει να τοποθετηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός του κέντρου λόγω τζακιού.
Και τι πειραζει να μην εναι στη μεση? Ασε που τα ηχεια μπορει να τα φερνεις ποιο μπροστα για ακροαση και πιο πισω για παρκαρισμα :)

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
713
Κοιτάζοντας το χώρο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους περιορισμούς (σύζυγος) αλλά και το "κάνει κατασκευαστικές μελέτες", πιστεύω πως μπορούν να τοποθετηθούν στην πλευρά που βρίσκεται η εστία (τζάκι).

Το μόνο που χρειάζεται είναι το "ευφυΐα και δημιουργικότητα" που θεωρώ πως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει "κολλήσει" λόγω του ότι αφορά εσένα ;) Συνήθως έτσι γίνεται για όλους μας, βρίσκουμε σύνθετες λύσεις που καλύπτουν τις σωστές προδιαγραφές και τις αισθητικές απαιτήσεις από τους πελάτες αλλά όταν αφορούν εμάς, όλα πηγαίνουν "περίπατο" :)

Η ελάχιστη απόσταση των μεγαφωνων από τον οπίσθιο τοίχο είναι 1,40 (συμπεριλαμβανομένης της καμπίνας). Από τους πλάγιους τοίχους, μία από τις θέσεις τοποθέτησης, είναι 2.77 απόσταση το κέντρο των μεγαφώνων. Οι υπολογισμοί είναι με βάση τις διαστάσεις του χώρου που έχεις ανεβάσει.

Αυτό σημαίνει πως το οπτικό πεδίο που «κλείνεται» βγαίνοντας από τη κουζίνα είναι μόλις 70 εκατοστά στα 2,60μ απόσταση από το ηχείο. Διαφορετικά, μένει καθαρό όλο το άνοιγμα της κουζίνας στα 2,5μ.

Η απόσταση από τις πλάγιες επιφάνειες της εστίας είναι 0,99μ και καθαρός χώρος ανάμεσα στα ηχεία και τους πλάγιους τοίχους (κατόπιν κάποιων κατασκευών) είναι 1,97μ.

Με κάποιες κατασκευές στις γωνίες, όπου θα φιλοξενηθούν οι τελικοί (ή και τα μελλοντικά sub για να ευχαριστήσουμε και τον ΚώσταςEar :p ) στο κάτω μέρος, αμέσως επάνω οι τελικοί (αν κάνουμε χρήση sub μελλοντικά) και τα CDs στη συνέχεια (eye level), εκτός από χρηστικότητα προσφέρουν έλεγχο των χαμηλών και μείωση μήκους καλωδίων για τα ηχεία.

Στην άλλη πλευρά, προς τα παράθυρα, τοποθετείται το έπιπλο που θα φιλοξενήσει τα μηχανήματα, πλάτους 1,10μ.

Αν τώρα το δούμε συνολικά ως εικόνα, έχουμε «γεμίσει» διακριτικά το χώρο πίσω από τα ηχεία οπότε δε φαίνεται στο μάτι τόσο μεγάλος ο όγκος τους, έχουμε κρατήσει τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τη σωστή απόδοση, έχουμε μία σχετική ακουστική "περιποίηση", μας επιτρέπεται η κατασκευή της βιβλιοθήκης που θα βοηθήσει για ακόμα περισσότερη ακουστική περιποίηση κ.λπ.

Υπάρχουν αρνητικά σε αυτή την τοποθέτηση, το μεγαλύτερο είναι η απόσταση των 2 ηχείων μεταξύ τους. Σε κοντινή απόσταση ακρόασης ακούμε δεξί-αριστερό, στο ύψος της τραπεζαρίας ακούμε εξαιρετικά και σε ικανοποιητική στάθμη.

Έχω κάνει ένα σκαρίφημα, αν το θέλεις, βασισμένο σε αυτό που ανέβασες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Η ελάχιστη απόσταση των μεγαφωνων από τον οπίσθιο τοίχο είναι 1,40 (συμπεριλαμβανομένης της καμπίνας). Από τους πλάγιους τοίχους, μία από τις θέσεις τοποθέτησης, είναι 2.77 απόσταση το κέντρο των μεγαφώνων. Οι υπολογισμοί είναι με βάση τις διαστάσεις του χώρου που έχεις ανεβάσει.
Σωστό. Συμφωνούμε. ;)

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
μηπως να εδειχνες στη γυναικα κανενα σαλονι με τα ηχεια σου μεσα να αλλαξει γνωμη?

τι μουσικη ακουει να τις βαλεις κανα ωραιο τραγουδι να ακουσει; λες να βοηθησει? ε φορεσε και κατι πιο ελαφρυ ισως την πεισεις!! χαχαχα

ty.JPG

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.748
Weight: 240 lbs (108.9kg) each.
Ε τοτε να ακουει με φιλους :p

(δεν θα μπορουσε να βαλει πολυ κοντα κυλινδρακια-ροδακια απο κατω για να τα σπρωχνει ? )

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός