Επαγγελματίες, αγγελίες, trolling, συστηματικές παραβιάσεις κανονισμού

Μηνύματα
2.410
Reaction score
3.634
15 αγγελίες ακόμα και για "καμμένους" χομπίστες είναι πολλές, πάρα πολλές.
Νομίζω οτι κάπου στη μέση 7~8 είναι η χρυσή τομή.

Ποιος πουλάει μέσα σε ενα χρόνο 15 αντικείμενα?
Δεν μιλώ για καλώδια και άλλα φρου-φρού του audio.
Εκτός κι αν είναι καλώδια με τιμές άνω των 100 ευρώ.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.880
Reaction score
77.494
Αυτό
Νομίζω πως πρέπει να το ξανασκεφτειτε. ;)

Προφανώς και γω ενοχλούμαι από το τρολινγκ "άποπσης" σε τεχνικά θέματα που προσπαθώ να "αναλύσω", αλλά ένα θα πω: παλιότερα με ενοχλούσε πολύ περισσότερο.;)

Το τρολινγκ είναι η αρχή του χαβαλέ, και χωρίς χαβαλέ δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 8-)

Δε ξέρω τι έγινε στις αγγελίες, όπου είναι πιο ευαίσθητο το θέμα διότι παίζουν λεφτά, αλλά στα υπόλοιπα θρεντς, προτείνω απλώς να χαλαρώσετε. :drinks:

Ας τρολαρουν κι ας τρολάρουμε. Δεν βλέπω σωστό "στόχο" του φόρουμ να υπάρχουν ξεκάθαρα θρεντς δίκην βιβλιογραφίας ή δεξερωγώ τι. Χύμα στο κύμα καφενείο, μια χαρά βγαίνει άκρη. Χαλαρώστε, έρχεται και καλοκαίρι... :)


ΥΓ. Οι προσβολές δεν είναι δα τόσες πολλές που να βρίζονται τα μέλη συνεχώς ώστε να αποτελεί τόσο σημαντικό πρόβλημα. Εντάξει, ένα δυο λόγια θα ξεφύγουν καμία φορά, στραβογ@μησε κάποιος, τον έδειρε η γυναίκα του τον άλλο, δε βγάζεις άκρη τι περνάει καθένας και που βγάζει το άχτι του. Φυσικά η διαχείριση οφείλει να ρίχνει κάνα μπάτσο που και που, αλλά σιγά τώρα, σε αποκάλεσε κάπως, ε, νταξ, κλάψε λίγο στα κρυφά, θα το ξεπεράσεις. :p
Δε το θεωρώ ούτε αυτό σημαντικό.
και αυτό

Σε ότι αφορά το άλλο θέμα περί trolling, μπούρδες φίλοι μου. Κόψτε όποιον δεν γουστάρετε επειδή απλά δεν τον γουστάρετε και μην ψάχνετε άλλοθι πίσω από κανονισμούς που στο τέλος δεν θα εφαρμόζονται παντού και πάντα.
μεικ ιτ σιμπλ

δεν μπορείς να στοιχίσεις συμπεριφορές,προσωπικότητες και απόψεις....σε κανένα θέμα


θεωρώ ότι ο τρόπος που κατά καιρούς έχει επέμβει η ΔΟ μέχρι τώρα όταν έκρινε κάποιον ''εκτροχιασμό''...ήταν σωστός

το να δημιουργήσουμε γραφειοκρατία σε κάτι που λύνει ήδη η διαχείριση με την παρέμβασή της είναι άσκοπο

τα θέματα προς διαφωνία είναι γνωστά...τα άτομα που αρπάζονται γι αυτά επίσης
κάποιες φορές το βρίσκουν...άλλοτε το χάνουν

και να το θέσω και διαφορετικά....τα χρόνια του φόρουμ είναι πολλά
πότε λύθηκαν τέτοιου είδους θέματα?

Υ.Γ. είχα και άλλα να πω....διαβάζοντας όμως προς το τέλος...:D

Τ
Οι απόψεις σας για το τελευταίο ζήτημα είναι ιδιαίτερα επιθυμητές. :) Η σοβαρή συζήτηση επίσης, οι αστεϊσμοί στο νήμα αυτό θα διαγράφονται.

 

Μηνύματα
2.126
Reaction score
5.583
Ο τροπος της αντιπαραθεσης ειναι πολλες φορες κακος ,εγω μπαινω εδω για να χαλαρωσω απ την ημερα μου και προτιμω να μην γραψω κατι απο το να ερθω σε αντιπαραθεση. Πολλες φορες θα στειλω ενα προσωπικο μυνημα προς τον χρηστη για να προτεινω κατι,οποτε μαζι σας.
 

Μηνύματα
4.503
Reaction score
7.800
σου φαίνονται λίγες οι 15 χομπίστικες αγγελίες κάθε χρόνο;
Νομίζω ότι αν υπολογίσουμε ένα μέσο όρο μηχανημάτων που διαθέτει κάθε μέλος που θέλει πχ να κάνει μια ολοκληρωτική αλλαγή θα είναι ένα σωστό νούμερο.

πχ.
1 ζεύγος μπροστά
2. κεντρικό
3. περιφερειακά
4. sub
5. av - pro
6. ~ 2 τελικούς
7.πηγή - γες
8.καλώδια - πολύμπριζα
9.tv-projector-πανί
10. dac
11. eq
12. ακουστικά
13. κάτι θα υπάρχει δε μου έρχεται....
 

Μηνύματα
325
Reaction score
254
Ο τροπος της αντιπαραθεσης ειναι πολλες φορες κακος ,εγω μπαινω εδω για να χαλαρωσω απ την ημερα μου και προτιμω να μην γραψω κατι απο το να ερθω σε αντιπαραθεση. Πολλες φορες θα στειλω ενα προσωπικο μυνημα προς τον χρηστη για να προτεινω κατι,οποτε μαζι σας.
Τα είπες όλα σε δυο αράδες....
 

Μηνύματα
7.274
Reaction score
11.822
Προσωπικά σαν ιδιώτης, μη "επαγγελματίας", αν ήθελα να πουλήσω πολλά αντικείμενα, θα τα κατηγοριοποιούσα και θα έβαζα τις σχετικές αγγελίες. π.χ. μια αγγελία για ενισχυτές, μια για καλώδια, μια για υπολογιστές και πάει λέγοντας. Βέβαια, μέσα σε ένα χρόνο, μπορεί κάποιος να χρειαστεί να βάλει αρκετές αγγελίες αν π.χ. κάνει ξεκαθαρίσματα.
Τώρα, για τις αντιπαραθέσεις... Καλά κουράγια... Πάντα θα υπάρχει ένας που θα είναι ερειστικός και ένας που θα ανταποδώσει. Τρέχα γύρευε. Το θέμα είναι όλοι ατομικά να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Επομένως, δεν είναι τόσο θέμα κανονισμού, όσο ατομικής ευθύνης του οποιουδήποτε να συμμετέχει με ωραίο τρόπο σε μια συζήτηση.
 

Μηνύματα
3.768
Reaction score
6.740
Εγώ παιδιά έχω να πω ένα πράγμα : παν μέτρον άριστον.
όταν χάνεται αυτό το μαμημένο το μέτρο τότε καλώς ή κακώς έρχεται το άλλο άκρο.
Αυτά και πάντα με αγάπη γιατί σήμερα βρήκα ηχεία και είμαι πολύ χαρούμενος:):):)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.415
Reaction score
125.617
Και στα καφενεία υπάρχουν κανονισμοί.
Ναι, χαμός γίνεται στους κανονισμούς :D

Απαγορεύεται το κάπνισμα, και στα 9 στα 10 καφενεία που ξέρω δω, αν πάω μισή ώρα, μετά τα ρούχα μου θα βρωμοκοπάνε τσιγαρίλα για μια βδομάδα!:p

Βρε στο νοσοκομείο καπνίζουν μέσα οι μισοί γιατροί, για το καφενείο θα μου πεις τώρα τι απαγορεύεται και τι τηρείται;:D

Απαγορεύεται στο καφενείο το στοίχημα, και τα 50-ευρα είναι κάτω από το τάβλι. Απαγορεύεται ο κουλοχέρης; Πάμε να παίξουμε. Τι απαγορεύεται; Να βρίζεις το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ; Τον ΠΑΟΚ; Τον απέναντι που σε κλέβει στα χαρτιά; Απαγορεύεται το κλέψιμο στο τάβλι; Χαχαχαχαχα, καφενείο μάν! Πάμε μια βόλτα να μάθεις ξένες λέξεις, να δεις πόσο βαρύ λαϊκό βρισίδι θα ακούσεις σε ένα τέταρτο. :dance2:

Όταν ο πελάτης ζητάει ούζο , δεν πετάγονται οι άλλοι θαμώνες να του πουν , μην πάρεις ούζο πάρε λεμονάδα.
ok ανησυχούν για την υγεία του και την τσέπη του, αλλά μέχρι εκεί.
Ναι, καλά. Άντε ρε λ@υγκρα που θα πιεις λεμονάδα, τσίπουρο πίνουμε δω. :p
Παιδιά δε θέλω να φάω, κάνω δίαιτα, θα φάω σπίτι με τη γυναίκα, εντάξει, φέρε μια σπέσιαλ ποικιλία στο παιδί.:gotcha:

Μη νομίζεις πάντως ότι υποστηρίζω πως δε θα ήταν πιο "σωστό" το να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατόν το τρολαρισμα και τα "εκτός θέματος". Αντιθέτως, θεωρώ (τουλάχιστον προσωπικά) πολύ σημαντικό να είναι αμιγώς τεχνικό το περιεχόμενο των θρεντ ενός τεχνικού θέματος, και λόγου χάριν σε ένα θρεντ που διερευνά τα σαμπ και τη βέλτιστη απόδοση που μπορούν να έχουν αναλόγως αριθμού και τοποθέτησης, να μη μπαίνουν για να γράψουν:

#6
Δεν θα μας αφήσετε να αγιάσουμε. (Μελιδης)

#7
Όχι. (Τέμης)

#10
Φωτογραφία στοίβας σαμπ (..)

Κλπ κλπ κλπ

Μέχρι στο #34 ο σίφης "φαντάζεται" ότι το θρεντ αφορα χομσινεμα, και στη μουσική "φαντάζεται" ότι φτάνουν 2 ηχεία, για να έρθει η Μελίνα στο #37 που "ψυχανεμίζεται" τα δικά της περί είδους μουσικής, και δε χάνει ευκαιρία να μας πει τι "πιστεύει" για τη μελωδία και τα μεσαιοπρίμα.:o

Στο θρεντ τοποθέτησης σαμπ. :p:fuckyou:

Ζήτω το τρολαρισμα, όλε! :dance2::dance2:

Για να φτάσει παρακάτω να θεωρήσει άχρηστα τα σαμπ αν το ηχείο παίζει μέχρι 60 (αυτό κατάλαβε)
"τι να τα κάνεις τα σαμπ, η μουσική δεν έχει μπάσο", κι ο άλλος ο σίφης να ξανασυμπληρώσει παρακάτω ότι "ρε μαστόρια ποιος ακούει στα 110 ντεσιμπέλ μπάσο" και να μας ενημερώσει τι έχει σπίτι του.:D

Θα μπορούσα να το κάνω όλη μέρα αυτό! :fuckyou:

Ειλικρινά, άνευ πλάκας, δεν ενοχλούμαι από κανένα ποστ, ούτε θέλω να δείξω κάτι για τη Μελίνα, εξ ου και το πρώτο του φίλου μου του Μελίδη και το επόμενο του Τέμη, για να μη λέτε ότι δήθεν στοχοποιώ κάποιους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα αυτά τα ποστ που σας έδειξα, δεν αποτελούν τρολάρισμα και σαφώς θα ήταν πιο "σωστό" το θρεντ να εμπεριέχει μόνο τις εντός θεματος συνεισφορές του νταποστ, του ντιμιφουτ, του μπούτχια και καναδυό άλλων, χωρίς κουβέντες για τη μελωδία των πριμων :spam: και γενικότερα όχι ....:offtopic:.

Εγώ πάντως, μαζί σας σε ότι αποφασίσετε. ;)
 

Μηνύματα
1.448
Reaction score
1.102
Συμφέρον όσων διαχειρίζονται αλλά και συμμετέχουν στο φόρουμ είναι αυτό να έχει ένα επίπεδο. Φόρουμ με τέτοιο αντικείμενο έχουν πρωτίστως ρόλο διασποράς πληροφορίας και γνώσης. Το τρολάρισμα δεν βοηθάει, μάλλον στέκεται εμπόδιο. Σχεδόν όλοι δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, και ο λόγος μέσω πληκτρολογίου μεταξύ, πρακτικά, αγνώστων, παρεξηγείται εύκολα, εξάλλου είμαστε και θερμόαιμος λαός. Για το τρολάρισμα και τα καρφάκια έχουμε τη στενότερη παρέα μας. Δεν είναι όλοι οι χώροι κατάλληλοι για όλες τις συμπεριφορές. Και το παράδειγμα πιστεύω πως πρέπει να το δώσουν οι πιο κολλημένοι με το αντικείμενο. Αν κάποιος θέλει να ακούει με τον, κατά την κρίση τους, λάθος τρόπο, ας κάνουν την καρδιά τους πέτρα κι ας του το επιτρέψουν. My 2c.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.Πιστεύω ότι πίσω από το πληκτρολόγιο γίνεσαι ευκολότερα αγενής απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και αν τους είχες απέναντι σου θα ήσουν πιο ευγενής.Επίσης πιστεύω οτί πολλά μέλη συμμετέχουν λιγότερο και διαβάζουν πολύ περισσότερο για τους παραπάνω λόγους.Πόσες φορές δεν έχουμε νέο μέλος που ζητάει μια γνώμη στα σοβαρά,ακολουθεί καταιγισμός μηνυμάτων καφενείου και το μέλος δεν μπορεί να βγάλει άκρη?Οπότε είμαι υπέρ του να γίνετε πιο αυστηροί.
Όσον αφορά τις αγγελίες,προσωπικά εκτός από τα ηχεία μου που τα πήρα καινούρια,ότι άλλο έχει περάσει από τα χέρια μου ήταν μέσω αγγελιών.Αν δεν υπήρχαν αυτές δεν θα είχα ασχοληθεί με το χόμπι.Εντούτοις και 10 αγγελίες το χρόνο να βάλετε όριο μια χαρά θα είναι..
Για μένα που είμαι χομπίστας;)
 

Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.360
Συμφωνώ με όσα προηγουμένως έχουν λεχθεί, κ εστιάζω στο (3) θέμα, αυτό της απρέπειας, χυδαιότητας, στείρας αντιπαράθεσης κλπ.

Είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν προβλήματα αντικανονικής συμπεριφοράς σε όσους συνδιαλέγονται σε μία κοινότητα όχι με γνώμονα τα χρηστά ήθη, αλλά το "common sense" επικοινωνίας που όλοι φέρουμε αλώβητο μέσα μας.
Οσον αφορά το θέμα της κανονιστικής συμπεριφοράς από πλευράς ηγεσίας του Forum σαφώς κ συμφωνώ απόλυτα σε όσα εξέφρασε ο zizik παρακολουθώντας από την εγγραφή μου έως τώρα την σταδιακή εξάντληση όλων των καλοπροαίρετων κ δημοκρατικών ορίων που μπορεί μία διαδικτυακή κοινότητα συγκέντρωσης ανθρώπων με διαφορετικό χαρακτήρα, παιδεία, χόμπυ, γνώσεις, κουλτούρα, κλπ να "ελέγξει" χωρίς να προσβάλει!
Ομως παιδιά ας είμαστε ρεαλιστές..
Οι άνθρωποι πάντα θα μας συμπεριφέρονται, όπως τους επιτρέπουμε εμείς να μας συμπεριφέρονται. Γι’ αυτό, είναι καλό να βάζουμε τα όριά μας.
Ο καλύτερος τρόπος να χειριστούμε μία μη αποδεκτή συμπεριφορά είναι να μάθουμε να αντιδράμε, χωρίς να αφήνουμε τα συναισθήματά μας να μας κατακλύζουν κ να κυριαρχούν..
Χρειάζεται ψυχραιμία γιατί όλοι μας όταν θιχτούμε αυτόματα τα γνωστικά μας αντανακλαστικά μας εμποδίζουν να σκεφτούμε με ορθολογικό τρόπο, όπως θα έπρεπε κανονικά..
Είναι λίγοι αυτοί που έχουν την ικανότητα και είναι σε θέση να εξετάσουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των διαφορετικών απόψεων και να προσαρμοστούν σε νέες πληροφορίες.
Ολοι οι άνθρωποι ανέκαθεν αποδεχόντουσαν ακούσια ώς αληθινές μόνο τις απόψεις εκείνες που συμφωνούσαν με την δική τους θεμελιωμένη κοσμοθεωρία.
Εδώ έρχεται ο ρόλος (Σωστός κ απαραίτητος) των Διαχειριστών κ αρμόδιων αυτής της κοινότητας.
Οπότε καλώς τα λέει ο Zizik.! (Νομίζω το ξαναείπα αυτό!):D

Anyway εμείς εδώ στο ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Χρηστών Ιντερνετ (ΕΕΧΙ) έχουμε φτιάξει έναν μικρό οδηγό καλής διαδικτυακής συμπεριφοράς τον οποίο έχουμε διανέμει σε όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα κ βεβαίως κ εκτός.
Επιτρέψτε μου καλοπροαίρετα να σας τον μεταφέρω αυτούσιο πιστεύοντας (κ ευελπιστώντας) ότι μπορεί να λειτουργήσει ώς οδηγός συμμόρφωσης κ προτροπής πρός μία πιό ουσιαστική κ κερδοφόρα επικοινωνία κ όχι ώς πειθαρχικό κανονολόγιο!

""
Οι γενικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς που δημιουργήθηκαν από τις ιδιαιτερότητες του δικτύου είναι:
  • Μετριοπάθεια Όποια άποψη και αν υποστηρίζουμε πάντα θα υπάρχει κάποιος που έχει σοβαρούς λόγους, ή νομίζει πως έχει σοβαρούς λόγους, να υποστηρίζει το αντίθετο. Γι' αυτό αντί να πούμε: «Ο Αρμαγεδδών ήταν απαίσια ταινία» καλύτερο είναι να γράψουμε: « Εμένα ο Αρμαγεδδών δεν μου άρεσε». Όσο πιο απόλυτη η δήλωσή σας τόσο πιο πιθανό είναι να αρχίσετε να λαμβάνετε flames (επιθετικά μηνύματα από τρίτους).
  • Ευγένεια Μη ξεχνάτε πως υπάρχουν λέξεις και εκφράσεις που μπορούν να ερμηνευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους (ειδικά αν δεν γράφετε στη μητρική σας γλώσσα). Προσπαθήστε να είστε πολύ περισσότερο ευγενικοί απ' ότι σε μια συνηθισμένη ζωντανή «συζήτηση» αφού η απουσία άλλων στοιχείων (τόνος φωνής, έκφραση προσώπου κλπ.) οδηγεί πολύ εύκολα σε παρανοήσεις (κάποτε έστειλα ένα email επαινώντας κάποιον και νόμιζε πως τον κορόιδευα).
  • Περίσκεψη Ξαναδιαβάστε αυτό που γράψατε πριν το στείλετε και αυτό που σας έστειλαν πριν απαντήσετε. Ένας απίστευτος αριθμός καυγάδων ξεκινούν κυριολεκτικά άνευ λόγου και αιτίας (από παρανοήσεις όπου ο ένας έγραψε το Χ και ο άλλος κατάλαβε το Ψ).
  • Προσαρμοστικότητα Κάθε χώρος, mailing list, Usenet group ή chat room έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Υπάρχουν συζητήσεις που μπορεί να είναι απόλυτα αποδεκτές σε ένα χώρο αλλά απαράδεκτες σε ένα άλλο. Γι' αυτό, κάθε φορά που συμμετέχετε σε ένα νέο χώρο, προτιμήστε να περάσετε λίγο χρόνο παρακολουθώντας τους άλλους για να καταλάβετε το πνεύμα των συζητήσεων.
  • Μετριοφροσύνη Δεν ξέρετε πόσο πιο ειδικός από σας μπορεί να είναι αυτός με τον οποίο μιλάτε. Μπορεί να είστε συγγενής καρδιοπαθή, άρα ξέρετε κάποια πράγματα, και να βρεθείτε να συζητάτε με ένα γιατρό, που μάλλον ξέρει περισσότερα.
  • Ιεραρχία Ο list ή group owner και ο moderator είναι οι αδιαμφισβήτητοι αρχηγοί και σπανιότατα θα σας υποστηρίξει κανείς αν τους πάτε κόντρα.
  • Θάρρος Όχι για να τσακωθείτε, αλλά για να παραδεχθείτε τα λάθη σας. Όσο πιο έντονα υποστηρίζετε κάποιο λάθος σας τόσο πιο ανόητος φαίνεστε.
  • Κατανόηση Η κοινωνία μας χρειάστηκε αιώνες για να βρει και να καθιερώσει τους σημερινούς κανόνες καλής συμπεριφοράς. Είναι φυσιολογικό στο δίκτυο να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ακόμη πως πρέπει να συμπεριφέρονται. Θεωρείστε τους κακότροπους ανθρώπους όχι σαν αγενείς αλλά σαν αρχάριους και προσπαθήστε να τους βοηθήσετε να μάθουν να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος, χωρίς βέβαια να κάνετε τους έξυπνους.
  • Συναδελφικότητα Οι χρήστες του Internet εξερευνούν ένα καινούριο χώρο που εξακολουθεί να έχει μυστικά ακόμη και για τους πιο πεπειραμένους. Αυτή η αίσθηση του «νέου συνόρου» φέρνει μαζί τους ανθρώπους του δικτύου πιο κοντά και τους κάνει πιο δεκτικούς στην επικοινωνία. Στο δίκτυο μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν άγνωστο ακριβώς όπως μπορείτε να σταματήσετε κάποιον άγνωστο στο δρόμο και να τον ρωτήσετε που βρίσκεται η οδός Χ. Για να διατηρήσουμε αυτό το όμορφο πνεύμα προσπαθήστε να μην κάνετε κατάχρηση της καλής διάθεσης των άλλων, ζητώντας συνέχεια βοήθεια για ότι σας απασχολεί, και προσπαθήστε να μην παίρνετε αλλά να δίνετε κιόλας βοηθώντας κι εσείς με τη σειρά σας όσους μπορείτε.
  • Προσωπική Επαφή Μη τσακώνεστε ποτέ μέσω δικτύου. Τα γραπτά αποθηκεύονται σε σκληρούς δίσκους και μένουν για καιρό να μας θυμίζουν τα σκληρά λόγια που γράψαμε ή μας έγραψαν. Αφού τελειώσει η διαμάχη, διαγράψτε ότι σας είπαν για να μην δηλητηριάσει τις σχέσεις σας στο μέλλον. Και, αν πρέπει οπωσδήποτε να καυγαδίσετε, φροντίστε να το κάνετε από το τηλέφωνο. Τα λόγια χάνονται και δεν θα στοιχειώσουν τις σχέσεις σας στο μέλλον.

http://users.uoa.gr/~nektar/science/internet/netiquette.htm
 
Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Οι γενικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς που δημιουργήθηκαν από τις ιδιαιτερότητες του δικτύου είναι:
  • Μετριοπάθεια Όποια άποψη και αν υποστηρίζουμε πάντα θα υπάρχει κάποιος που έχει σοβαρούς λόγους, ή νομίζει πως έχει σοβαρούς λόγους, να υποστηρίζει το αντίθετο. Γι' αυτό αντί να πούμε: «Ο Αρμαγεδδών ήταν απαίσια ταινία» καλύτερο είναι να γράψουμε: « Εμένα ο Αρμαγεδδών δεν μου άρεσε». Όσο πιο απόλυτη η δήλωσή σας τόσο πιο πιθανό είναι να αρχίσετε να λαμβάνετε flames (επιθετικά μηνύματα από τρίτους).
  • Ευγένεια Μη ξεχνάτε πως υπάρχουν λέξεις και εκφράσεις που μπορούν να ερμηνευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους (ειδικά αν δεν γράφετε στη μητρική σας γλώσσα). Προσπαθήστε να είστε πολύ περισσότερο ευγενικοί απ' ότι σε μια συνηθισμένη ζωντανή «συζήτηση» αφού η απουσία άλλων στοιχείων (τόνος φωνής, έκφραση προσώπου κλπ.) οδηγεί πολύ εύκολα σε παρανοήσεις (κάποτε έστειλα ένα email επαινώντας κάποιον και νόμιζε πως τον κορόιδευα).
  • Περίσκεψη Ξαναδιαβάστε αυτό που γράψατε πριν το στείλετε και αυτό που σας έστειλαν πριν απαντήσετε. Ένας απίστευτος αριθμός καυγάδων ξεκινούν κυριολεκτικά άνευ λόγου και αιτίας (από παρανοήσεις όπου ο ένας έγραψε το Χ και ο άλλος κατάλαβε το Ψ).
  • Προσαρμοστικότητα Κάθε χώρος, mailing list, Usenet group ή chat room έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Υπάρχουν συζητήσεις που μπορεί να είναι απόλυτα αποδεκτές σε ένα χώρο αλλά απαράδεκτες σε ένα άλλο. Γι' αυτό, κάθε φορά που συμμετέχετε σε ένα νέο χώρο, προτιμήστε να περάσετε λίγο χρόνο παρακολουθώντας τους άλλους για να καταλάβετε το πνεύμα των συζητήσεων.
  • Μετριοφροσύνη Δεν ξέρετε πόσο πιο ειδικός από σας μπορεί να είναι αυτός με τον οποίο μιλάτε. Μπορεί να είστε συγγενής καρδιοπαθή, άρα ξέρετε κάποια πράγματα, και να βρεθείτε να συζητάτε με ένα γιατρό, που μάλλον ξέρει περισσότερα.
  • Ιεραρχία Ο list ή group owner και ο moderator είναι οι αδιαμφισβήτητοι αρχηγοί και σπανιότατα θα σας υποστηρίξει κανείς αν τους πάτε κόντρα.
  • Θάρρος Όχι για να τσακωθείτε, αλλά για να παραδεχθείτε τα λάθη σας. Όσο πιο έντονα υποστηρίζετε κάποιο λάθος σας τόσο πιο ανόητος φαίνεστε.
  • Κατανόηση Η κοινωνία μας χρειάστηκε αιώνες για να βρει και να καθιερώσει τους σημερινούς κανόνες καλής συμπεριφοράς. Είναι φυσιολογικό στο δίκτυο να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ακόμη πως πρέπει να συμπεριφέρονται. Θεωρείστε τους κακότροπους ανθρώπους όχι σαν αγενείς αλλά σαν αρχάριους και προσπαθήστε να τους βοηθήσετε να μάθουν να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος, χωρίς βέβαια να κάνετε τους έξυπνους.
  • Συναδελφικότητα Οι χρήστες του Internet εξερευνούν ένα καινούριο χώρο που εξακολουθεί να έχει μυστικά ακόμη και για τους πιο πεπειραμένους. Αυτή η αίσθηση του «νέου συνόρου» φέρνει μαζί τους ανθρώπους του δικτύου πιο κοντά και τους κάνει πιο δεκτικούς στην επικοινωνία. Στο δίκτυο μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν άγνωστο ακριβώς όπως μπορείτε να σταματήσετε κάποιον άγνωστο στο δρόμο και να τον ρωτήσετε που βρίσκεται η οδός Χ. Για να διατηρήσουμε αυτό το όμορφο πνεύμα προσπαθήστε να μην κάνετε κατάχρηση της καλής διάθεσης των άλλων, ζητώντας συνέχεια βοήθεια για ότι σας απασχολεί, και προσπαθήστε να μην παίρνετε αλλά να δίνετε κιόλας βοηθώντας κι εσείς με τη σειρά σας όσους μπορείτε.
  • Προσωπική Επαφή Μη τσακώνεστε ποτέ μέσω δικτύου. Τα γραπτά αποθηκεύονται σε σκληρούς δίσκους και μένουν για καιρό να μας θυμίζουν τα σκληρά λόγια που γράψαμε ή μας έγραψαν. Αφού τελειώσει η διαμάχη, διαγράψτε ότι σας είπαν για να μην δηλητηριάσει τις σχέσεις σας στο μέλλον. Και, αν πρέπει οπωσδήποτε να καυγαδίσετε, φροντίστε να το κάνετε από το τηλέφωνο. Τα λόγια χάνονται και δεν θα στοιχειώσουν τις σχέσεις σας στο μέλλον.

http://users.uoa.gr/~nektar/science/internet/netiquette.htm[/QUOTE]
[DOUBLEPOST=1552944415][/DOUBLEPOST]...πράγματα αυτονόητα, που όμως δεν είναι. Δυστυχώς. Το βλέπουμε, τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη ζωή μας.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.395
Reaction score
79.546
Όσον αφορά το trolling και την συμπεριφορά στο φόρουμ, θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου, ως δική μου προσέγγιση, σωστή ή λάθος, σε κείμενα στα οποία συνήθως προκαλούν αντιπαραθέσεις:
  • Κάποιος θελει μουστάρδα στην μπριζόλα του και κάποιος άλλος όχι.
  • Κάποιος υποστηρίζει πως του αρέσει να κυκλοφορεί με κοντομάνικο όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω απο το μηδέν (αλά Αλέφαντος). Γράφει πως ξέρει πως είναι λάθος, πως ξέρει οτι κινδυνεύει πιθανώς η υγεία του και πως δεν το προτείνει σε κανέναν, αλλά αυτός έτσι του αρέσει. Σε αυτήν την περίπτωση εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί του, ας κάνει ο,τι καταλαβαίνει (παραβλέπω εδώ χάρην της συζήτησης πως αν καταλήξει στο νοσοκομείο θα του πληρώνουμε όλοι την νοσηλεία του). Θα πω μια φορά την γνώμη μου, την συμβουλή μου και τέλος.
  • Κάποιος υποστηρίζει πως πρέπει να κυκλοφορείς με κοντομάνικο όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω απο το μηδέν. Και το προτείνει σε όλους. Να το δοκιμάσουν βρε παιδί μου, να δουν αν τους αρέσει. Σε αυτήν την περίπτωση θεωρώ πως πρέπει να του εξηγηθεί πως αυτά είναι παραλογισμοί. Στην αρχή ευγενικά. Αν ομως συνεχίσει να πετάγεται απο νήμα σε νήμα και να υποστηρίζει τα ίδια, πρέπει να προστατευθεί η υγεία των υπολοίπων αναγνωστών, αλλά και η λογική. Οπότε; Να χαμογελάμε;
  • Κάποιος υποστηρίζει πως η γη είναι επίπεδη. Και πως πρόκειται περί συνωμοσίας το τι λέει η επιστήμη. Και το γράφει συνέχεια. Τι κάνουμε;
  • Κάποιος υποστηρίζει πως τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιάζονται. Ειναι η άποψή του. Πρέπει να βρίσκει βήμα να την εκφράζει ή όχι;
Θέλω με αυτά τα παραδείγματα να τονίσω τις διαφορές μεταξύ της υποκειμενικής άποψης, του γούστου, της προσβολής της λογικής και της επιστήμης, της διακίνησης βλακείας, και τέλος των επικίνδυνων συμπεριφορών στο διαδίκτυο.
Αυτά είναι τελείως διαφορετικά θέματα, νομίζω πως πρέπει να εχουν διαφορετική αντιμετώπιση και από τους χρήστες ενός φόρουμ, και από την Διαχείριση-ιδιοκτησία.
 
Last edited:

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Μηνύματα
677
Reaction score
1.981
Ο σεβασμός μέσω Ίντερνετ είναι θέμα ανθρώπου, όχι θέμα Ίντερνετ. Αν κάποιος ζει να δημιουργεί πρόβλημα όποτε μπορεί (επειδή δεν σέβεται ούτε καν τον εαυτό του), τότε χωρίς σαφείς κανόνες θα το κάνει συνέχεια. Όποτε η σωστή εφαρμογή των κανόνων ευνοούν και μόνο την σωστή λειτουργεία του φορουμ και την καλή ποιοτητα και πληροφορία σε βάθος χρόνου. Win win situation.

Οι αγγελίες φαίνονται μια χαρά με 15 το χρόνο. Μονο που θα πρότεινα την δυνατότητα αντί up κάθε μήνα να μπορεί γίνεται κάθε 15 ημέρες. Οι επαγγελματίες είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι γνωστοί και στο προφίλ τους γιατί μια γνώμη επειρεαζει κόσμο και καταστάσεις. Αν αυτό το κανείς για να υποστηρίζεις το δικό σου προϊόν, όχι κύριε, αυτό είναι ανήθικο αν κρίνεις την ιδιότητα σου. Αν γνωρίζω τι είσαι, μπορώ να δω ποια γνώμη είναι τι και πως. Απλά τα πράγματα.

Keep up the good work :thumbsup:
 

Μηνύματα
7.274
Reaction score
11.822
Όσον αφορά το trolling και την συμπεριφορά στο φόρουμ, θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου, ως δική μου προσέγγιση, σωστή ή λάθος, σε κείμενα στα οποία συνήθως προκαλούν αντιπαραθέσεις:
  • Κάποιος θελει μουστάρδα στην μπριζόλα του και κάποιος άλλος όχι.
  • Κάποιος υποστηρίζει πως του αρέσει να κυκλοφορεί με κοντομάνικο όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω απο το μηδέν (αλά Αλέφαντος). Γράφει πως ξέρει πως είναι λάθος, πως ξέρει οτι κινδυνεύει πιθανώς η υγεία του και πως δεν το προτείνει σε κανέναν, αλλά αυτός έτσι του αρέσει. Σε αυτήν την περίπτωση εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί του, ας κάνει ο,τι καταλαβαίνει (παραβλέπω εδώ χάρην της συζήτησης πως αν καταλήξει στο νοσοκομείο θα του πληρώνουμε όλοι την νοσηλεία του). Θα πω μια φορά την γνώμη μου, την συμβουλή μου και τέλος.
  • Κάποιος υποστηρίζει πως πρέπει να κυκλοφορείς με κοντομάνικο όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω απο το μηδέν. Και το προτείνει σε όλους. Να το δοκιμάσουν βρε παιδί μου, να δουν αν τους αρέσει. Σε αυτήν την περίπτωση θεωρώ πως πρέπει να του εξηγηθεί πως αυτά είναι παραλογισμοί. Στην αρχή ευγενικά. Αν ομως συνεχίσει να πετάγεται απο νήμα σε νήμα και να υποστηρίζει τα ίδια, πρέπει να προστατευθεί η υγεία των υπολοίπων αναγνωστών, αλλά και η λογική. Οπότε; Να χαμογελάμε;
  • Κάποιος υποστηρίζει πως η γη είναι επίπεδη. Και πως πρόκειται περί συνωμοσίας το τι λέει η επιστήμη. Και το γράφει συνέχεια. Τι κάνουμε;
  • Κάποιος υποστηρίζει πως τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιάζονται. Ειναι η άποψή του. Πρέπει να βρίσκει βήμα να την εκφράζει ή όχι;
Θέλω με αυτά τα παραδείγματα να τονίσω τις διαφορές μεταξύ της υποκειμενικής άποψης, του γούστου, της προσβολής της λογικής και της επιστήμης, της διακίνησης βλακείας, και τέλος των επικίνδυνων συμπεριφορών στο διαδίκτυο.
Αυτά είναι τελείως διαφορετικά θέματα, νομίζω πως πρέπει να εχουν διαφορετική αντιμετώπιση και απο τους χρήστες ενός φόρουμ, και απο την Διαχείριση-ιδιοκτησία.
Ξέρεις όμως ποιο είναι το κακό; Καλά τα λέμε εκτός της όποιας αντιπαράθεσης, αλλά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή, ξεχνάμε ποιος υποστηρίζει ότι η γη είναι επίπεδη.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.395
Reaction score
79.546
Ξέρεις όμως ποιο είναι το κακό; Καλά τα λέμε εκτός της όποιας αντιπαράθεσης, αλλά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή, ξεχνάμε ποιος υποστηρίζει ότι η γη είναι επίπεδη.
Δεν κατάλαβα...θέλετε να εξηγήσετε τι εννοείτε;
 

Μηνύματα
7.274
Reaction score
11.822
Δεν κατάλαβα...θέλετε να εξηγήσετε τι εννοείτε;
Θα πρέπει να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες και δεν το θέλω. Απλά είναι καλό να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Προσωπικά την έκανα και επανήλθα μετά το αίτημά μου για διαγραφή του λογαριασμού μου ( επειδή γουστάρω να διαβάζω και να συμμετέχω σε συζητήσεις περί hifi και τεχνολογίας ). Προτείνω σε όλους να κάνουν το ίδιο, χωρίς απαραίτητα την οικειοθελή αποχώρηση.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.395
Reaction score
79.546
Δεν καταλαβαίνω.
Τέλος πάντων, η θέση μου είναι πως η επιστήμη τεκμηριώνει το αν “η γη είναι επίπεδη” ή όχι. Και η άποψη του καθενός μας περί αυτού εχει μηδενική αξία όταν έρχεται σε σύγκρουση με τα επιστημονικά δεδομένα.
 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.415
Reaction score
74.744
Δεν χάνεται ευκαιρία για αντιπαράθεση βλέπω. :rolleyes:>:(



Μη νομίζεις πάντως ότι υποστηρίζω πως δε θα ήταν πιο "σωστό" το να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατόν το τρολαρισμα και τα "εκτός θέματος".
Τα εκτός θέματος είναι τελείως διαφορετικό πρόβλημα απο το trolling. Μπορείτε, και πρέπει, να ζητάτε να διαγραφούν τυχόν posts που μπαίνουν σφήνα σε τεχνικό άρθρο που αναπτύσσεται, κάτι που (εκτός trolling) δεν θα κάνουμε μόνοι μας. :)

Την Τετάρτη στο κατά Απόσβεσιν Ευαγγέλιον έγραψε ο Geoch κάτι που διέγραψα μόλις διάβασα. Αργότερα, όταν είχαν αυξηθεί τα σχόλια ρώτησα σε πιέμ τον Bhutia αν ήθελε να διαγραφούν όλα τα ενδιάμεσα και μου απάντησε αρνητικά. Το επανέφερα γιατί δεν ήταν τρόλλινγκ, ήταν χιούμορ.

Ο σκοπός του troll είναι διαφορετικός. Δεν σχολιάζει χιουμοριστικά και αν είναι εκτός θέματος δεν είναι απλώς εκτός θέματος. ;)
Η κύρια επιδίωξη ενός troll είναι οι έντονες αντιδράσεις, ο εκτροχιασμός και ο εκνευρισμός των άλλων.
Κάποιοι με σύνδρομο μικροπεϊσμού/κατωτερότητας/ανωτερότητας για παράδειγμα, μπορεί να θέλουν να μειώσουν άλλους χρήστες ενός forum. Τρόλλινγκ.
Άλλοι με οπαδικά αισθήματα να προκαλέσουν αντιδράσεις στις ομάδες των φανταστικών "εχθρών". Τρόλλινγκ.
Τρόλλινγκ είναι και η συνεχής επανάληψη κάποιου "μόττο" αφού ξεπεραστεί η πολύ σύντομη περίοδος κατά την οποία μπορεί να θεωρηθεί χιούμορ.
Οι ειρωνίες σε τεχνικά νήματα, σούπερ τρόλλινγκ.
Άλλο θέμα που μας είναι αδιάφορο (και τρόλλινγκ), είναι τα ignore lists.

Υπάρχουν κι άλλα μα είμαι γέρος και ξεχνώ. :p

Επι τη ευκαιρία (δοτική), κάθε σχόλιο για τον τρόπο γραφής ή την ορθογραφία άλλου χρήστη θα διαγράφεται. Όλο το post.
Υπάρχει τεράστιο νήμα για το ζήτημα στις Γενικές Συζητήσεις και δεν μας ενδιαφέρει η άποψή σας αλλού.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.763
Reaction score
83.627
Ο σκοπός του troll είναι διαφορετικός. Δεν σχολιάζει χιουμοριστικά και αν είναι εκτός θέματος δεν είναι απλώς εκτός θέματος. ;)
Η κύρια επιδίωξη ενός troll είναι οι έντονες αντιδράσεις, ο εκτροχιασμός και ο εκνευρισμός των άλλων.
Κάποιοι με σύνδρομο μικροπεϊσμού/κατωτερότητας/ανωτερότητας για παράδειγμα, μπορεί να θέλουν να μειώσουν άλλους χρήστες ενός forum. Τρόλλινγκ.
Άλλοι με οπαδικά αισθήματα να προκαλέσουν αντιδράσεις στις ομάδες των φανταστικών "εχθρών". Τρόλλινγκ.
Τρόλλινγκ είναι και η συνεχής επανάληψη κάποιου "μόττο" αφού ξεπεραστεί η πολύ σύντομη περίοδος κατά την οποία μπορεί να θεωρηθεί χιούμορ.
Οι ειρωνίες σε τεχνικά νήματα, σούπερ τρόλλινγκ.
Άλλο θέμα που μας είναι αδιάφορο (και τρόλλινγκ), είναι τα ignore lists.
:thumbsup:

Με πρόλαβες Δημήτρη. Είχα γράψει περίπου τα ίδια. Βάζω μόνο την τελευταία παράγραφο.

Το trolling το αντιλαμβάνεται ο καθένας υποκειμενικά (κακώς). Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τη συμπεριφορά "επίθεσης" ή "εκδίκησης" επιπέδου Δημοτικού.
"Δεν με παίζουν άρα θα τους χαλάσω το παιχνίδι", "Δεν δέχονται την αυθεντία μου άρα θα ειρωνεύομαι έχοντας την τελευταία λέξη", "Αν τα πράγματα ζορίσουν θα βάλω τα μεγάλα μέσα (από το θα το πω στον μπαμπά μου), κτλ.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.637
Μηνύματα
2.868.649
Members
37.944
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top