alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 32.267
Όλα αυτά δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι θύμα του καταναλωτισμού αλλά κάτι πολύ σοβαρότερο και αν το πω θα αρχίσει το bullying.Οι περισσότεροι είμαστε κυρίως καταναλωτές και δευτερευόντως όλα τ' άλλα. Συχνά, η χαρά της αγοράς ενός προϊόντος είναι μεγαλύτερη από αυτήν της χρήσης του.
Ξέρεις πόσα πράγματα έχω αχρησιμοποίητα στο κουτί τους επειδή τα αγόρασα για όταν τα χρειαστώ; Είμαι εν γνώσει μου θύμα και χαίρομαι γι' αυτό.
Συμφωνώ ότι ο καταναλωτισμός είναι υποκειμενικός. Εκεί που δεν δέχομαι αντίλογοείναι στο "κάτι παραπάνω" και θα το εξηγήσω. Η οποιαδήποτε αγορά που απλά καλύπτει οριακά τις ανάγκες μας δεν προσφέρει καμία ευχαρίστηση. Θέλουμε το έξτρα, την "πολυτέλεια", την υπερβολή, αυτό που θα μας κάνει να αγαπήσουμε το νέο μας απόκτημα. Είτε αυτό είναι η μάρκα, είτε χαρακτηριστικά που μπορεί να μη χρειαζόμαστε, είτε η εμφάνιση, είτε η μόδα, είτε η τιμή κτλ. Χαίρομαι που επικρατεί ο καπιταλισμός και έχουμε επιλογές όλων των ειδών για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.
Από το "κάνει καλά τη δουλειά του" μέχρι το "γουστάρω που το έχω" υπάρχει τεράστια απόσταση. Αλλιώς θα είχαμε όλοι π.χ. ένα μεσαίο Hyundai γιατί πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές χρήσης του μέσου οδηγού, θα φορούσαμε τα ίδια ρούχα και θα ψωνίζαμε στα Lidl τα άκρως απαραίτητα προς το ζην. Φέρτε μου ξυράφια να σφαχτώ...
Δεν αμφισβητώ ουτε κοροϊδεύω το σωστό στα χαρτιά. Λέω ότι δεν είναι η κύρια προτεραιότητα για όλους. Επειδή όμως ο οπαδισμός (δυστυχώς) μπαίνει παντού, δημιουργούνται ηλίθιες κόντρες από το πουθενά για το ποιος την έχει πιο μεγάλη. Και μετά έρχεται η ειρωνεία και το trolling.
Ο απλός ακροατής/θεατής θέλει κάτι εύκολο στη χρήση, που θα το αγοράσει, θα το τοποθετήσει μόνος του και θα δουλέψει. Ούτε μελέτες, ούτε μερεμέτια, ούτε συνεργεία ειδικών, ούτε μικρόφωνα και φωτόμετρα. Ο ψαγμένος, αυτός που ανήκει στο 5% (και πολύ λέω), σπάνια θα επηρεαστεί από αντίπαλο στρατόπεδο στις αγορές του. Είναι κατασταλαγμένος και απλά θέλει να μοστράρει τα νέα του αποκτήματα.
Last edited: