Επαγγελματίες, αγγελίες, trolling, συστηματικές παραβιάσεις κανονισμού

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.267
Οι περισσότεροι είμαστε κυρίως καταναλωτές και δευτερευόντως όλα τ' άλλα. Συχνά, η χαρά της αγοράς ενός προϊόντος είναι μεγαλύτερη από αυτήν της χρήσης του.
Ξέρεις πόσα πράγματα έχω αχρησιμοποίητα στο κουτί τους επειδή τα αγόρασα για όταν τα χρειαστώ; Είμαι εν γνώσει μου θύμα και χαίρομαι γι' αυτό. :)

Συμφωνώ ότι ο καταναλωτισμός είναι υποκειμενικός. Εκεί που δεν δέχομαι αντίλογο 8-) είναι στο "κάτι παραπάνω" και θα το εξηγήσω. Η οποιαδήποτε αγορά που απλά καλύπτει οριακά τις ανάγκες μας δεν προσφέρει καμία ευχαρίστηση. Θέλουμε το έξτρα, την "πολυτέλεια", την υπερβολή, αυτό που θα μας κάνει να αγαπήσουμε το νέο μας απόκτημα. Είτε αυτό είναι η μάρκα, είτε χαρακτηριστικά που μπορεί να μη χρειαζόμαστε, είτε η εμφάνιση, είτε η μόδα, είτε η τιμή κτλ. Χαίρομαι που επικρατεί ο καπιταλισμός και έχουμε επιλογές όλων των ειδών για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Από το "κάνει καλά τη δουλειά του" μέχρι το "γουστάρω που το έχω" υπάρχει τεράστια απόσταση. Αλλιώς θα είχαμε όλοι π.χ. ένα μεσαίο Hyundai γιατί πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές χρήσης του μέσου οδηγού, θα φορούσαμε τα ίδια ρούχα και θα ψωνίζαμε στα Lidl τα άκρως απαραίτητα προς το ζην. Φέρτε μου ξυράφια να σφαχτώ... :D

Δεν αμφισβητώ ουτε κοροϊδεύω το σωστό στα χαρτιά. Λέω ότι δεν είναι η κύρια προτεραιότητα για όλους. Επειδή όμως ο οπαδισμός (δυστυχώς) μπαίνει παντού, δημιουργούνται ηλίθιες κόντρες από το πουθενά για το ποιος την έχει πιο μεγάλη. Και μετά έρχεται η ειρωνεία και το trolling.

Ο απλός ακροατής/θεατής θέλει κάτι εύκολο στη χρήση, που θα το αγοράσει, θα το τοποθετήσει μόνος του και θα δουλέψει. Ούτε μελέτες, ούτε μερεμέτια, ούτε συνεργεία ειδικών, ούτε μικρόφωνα και φωτόμετρα. Ο ψαγμένος, αυτός που ανήκει στο 5% (και πολύ λέω), σπάνια θα επηρεαστεί από αντίπαλο στρατόπεδο στις αγορές του. Είναι κατασταλαγμένος και απλά θέλει να μοστράρει τα νέα του αποκτήματα.
Όλα αυτά δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι θύμα του καταναλωτισμού αλλά κάτι πολύ σοβαρότερο και αν το πω θα αρχίσει το bullying.

Last edited:

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.702
Ειμαι της γνωμης το τρολαρισμα να σταματησει η τουλαχιστον να μειωθει
ξερω πολλα νεα παιδια που τωρα ξεκινουν την ενασχοληση με το αθλημα
με ρωτουν που να τους καθοδηγησω για πληροφοριες τους παρεπεμσα να γραφτουν εδω μεσα.

Μετα απο το πρωτο τους θρεντ υπηρξε καταιγισμος μια βροχη αρνητικων προσβλητικων απαντησεων με σκοπο να φευγουν απο το σαιτ, μου το ανεφεραν και ψιλοδαγκωνομουν, ισως στα πειραγματα των παλαιων μεταξυ τους να μην υπαρχει παρεξηγηση ομως φαντασου εναν νεο 15χρονο που δεν ξερει (οπως και εμεις δεν ξεραμε) στην ηλικια του να ψαχνει ευγενικα να βρει πληροφοριες και εσυ χωρις να τον ξερεις να τον πυροβολεις ειναι καπως....και στο κατω κατω ποιοι θα ειναι οι συνεχιστες του σαιτ αφου πολλοι εδω μεσα ειμαστε στην 4 και 5 δεκαετια της ζωης μας.

Ακομα και στους παλιους ο αλλος μπαινει το βραδυ εδω μεσα για να χαλαρωσει ποσες φορες πολλα θρεντ εχουν καταληξει σε παρεξηγηση και εκτος θεματος, το φορουμ ειναι για να βοηθαει και οχι για να στηνονται καυγαδες δεν χρειαζεται να κανουμε διαγωνισμο καθε τρεις και λιγο αν τα ενεργα η τα παθητικα ειναι καλυτερα, αν πρεπει με το στανιο να εχουμε τρανζιστορ γιατι οι λαμπες ειναι μαπα ο καθενας πειραματιζεται με οτι γουσταρει!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488
Δεν είμαστε αίρεση που θέλει να διαδώσει τον επαναστατικό τρόπο στησίματος συστημάτων ήχου και εικόνας. Λέμε τη γνώμη μας κι όποιος θέλει την ακολουθεί.
Λάθος χρήση της λέξης "αίρεση", διότι υποδηλώνει κάτι "στραβό" κι όχι το "ορθό". ;)

Και η αρχι-ιέρεια της αίρεσης, η AES! :p

Στα περί γνώμης (άποπσης) νομίζω δε χρειάζεται να επαναληφθώ, ομολογουμένως είναι κουραστικό να φέρνουμε το παράδειγμα της επίπεδης γης ή των εμβολίων, της ομοιοπαθητικής, κλπ, και τι γνώμη έχει ο καθένας, κι αν δικαιούται ή όχι γνώμης.

Ύποπτες βλέπω τις γλώσσες που θεωρούν ότι όλοι δικαιούνται γνώμης.

Όσον αφορά τα στέρεα, η μόνη προσωπική μου γνώμη/άποψη είναι πως τα μάγκνεπαν παίζουν μαγικά. Άλλες προσωπικές απόψεις δεν έχω. ;)

Δυστυχώς, δυσκολεύεστε να το κατανοήσετε. Δε πειράζει, έχω υπομονή. ;)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.119
Όλα αυτά δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι θύμα του καταναλωτισμού αλλά κάτι πολύ σοβαρότερο και αν το πω θα αρχίσει το bullying.
Αυτό έλειπε, να συμφωνούσαμε στη φιλοσοφία της ζωής άνθρωποι που βρεθήκαμε τυχαία μέσω ενός χόμπι. Ανά 100 άτομα εδώ μέσα, ζήτημα αν θα βρίσκονταν 2-3 που θα μπορούσαν να είναι φίλοι στον έξω κόσμο. Ειδικότερα οι μεγαλύτεροι έχουν την ιστορία τους με τις όποιες προσλαμβάνουσες και είναι κατασταλαγμένοι στις απόψεις τους, οπότε τα "μαθήματα" εκατέρωθεν είναι χάσιμο χρόνου.

Δεν ψάχνουν όλοι το τέλειο ούτε είναι κορόιδα αν με τα ίδια λεφτά θα έπαιρναν ένα σύστημα, ένα αυτοκίνητο, ένα τηλέφωνο, ένα ψυγείο που θα απέδιδε 10% καλύτερα. Το "πακέτο" προτεραιοτήτων που έχουμε στο δικό μας μυαλό μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτού που συμβουλεύουμε.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Δυστυχώς, δυσκολεύεστε να το κατανοήσετε.
..η μονη δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι ορισμένοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν δικαιούνται να επιβάλλουν τους δικούς τους κώδικες συμπεριφοράς σ' ένα δημόσιο forum. Τόσο απλά.

Ελπίζω η Δχστική Ομάδα, στον υπό αναθεώρηση κανονισμό, να λάβει σοβαρά υπ' όψιν της αυτό το φαινόμενο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.119
Λάθος χρήση της λέξης "αίρεση", διότι υποδηλώνει κάτι "στραβό" κι όχι το "ορθό". ;)

Στα περί γνώμης (άποπσης) νομίζω δε χρειάζεται να επαναληφθώ, ομολογουμένως είναι κουραστικό να φέρνουμε το παράδειγμα της επίπεδης γης ή των εμβολίων, της ομοιοπαθητικής, κλπ, και τι γνώμη έχει ο καθένας, κι αν δικαιούται ή όχι γνώμης.

Ύποπτες βλέπω τις γλώσσες που θεωρούν ότι όλοι δικαιούνται γνώμης.

Όσον αφορά τα στέρεα, η μόνη προσωπική μου γνώμη/άποψη είναι πως τα μάγκνεπαν παίζουν μαγικά. Άλλες προσωπικές απόψεις δεν έχω. ;)

Δυστυχώς, δυσκολεύεστε να το κατανοήσετε. Δε πειράζει, έχω υπομονή. ;)

Δεν έχουν σχέση οι θεωρίες συνωμοσίας, που όπως ξέρεις απεχθάνομαι, με το ηχοσύστημα που θέλει να στήσει κάποιος και δεν ενοχλεί (όχι ηχητικά) ούτε κλέβει κανέναν. Σιγά μην πούμε και χαζό έναν που ακούει από πικάπ.

Δεν μπορείτε εσείς της "σχολής των pdf" να καταλάβετε ότι δεν αμφισβητούν όλοι που δεν σας ακολουθούν τις θέσεις σας, αλλά έχουν κι άλλες παραμέτρους που εσάς δεν σας απασχολούν. Εκεί ακριβώς είναι η διαφωνία.

Αν σας πουν ότι το σύστημα με λάμπες παίζει καλύτερα από το μετρημένα σωστό, τότε έχετε το δικαίωμα να τους την πείτε (ευγενικά).
Αν όμως κάποιος θέλει να ακούει λαμπιόνια και πικάπ γιατί έτσι γουστάρει, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει. Ούτε μαζί τα αγοράσατε ούτε μαζί ακούτε. Και πρέπει να μπορεί να εκφράσει τη χαρά του στο φόρουμ χωρίς να φοβάται μη του την πέσουν.

Υ.Γ. Αν δηλαδή το φόρουμ ήταν αυτοκινητιστικό θα έπρεπε να προτείνουμε σε όλους να επιλέγουν μεταξύ 2-3 μοντέλων; Κι αν κάποιος είχε SUV θα ήταν ο λαμπάτος της αυτοκίνησης; :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488
Μέσα σ' αυτή τη σωστή συμπεριφορά, περιλαμβάνεται και ο σεβασμός στις επιλογές του καθ' ένα που αφορούν στην αγορά μηχανημάτων. Όποια και αν είναι. Είτε αφορούν τοπολογίες ενισχυτών, είδος ηχείων, (παθητικά - ενεργά), πηγές (CD, πικάπ, media player, υπολογιστές), κ,λ.π.
Νίκο, μπερδεύεις 2 πράγματα που είναι διαφορετικά.

Δεν τίθεται θέμα σεβασμού επιλογής πχ χρήσης πικάπ ως κύριας πηγής. Ο καθείς διαλέγει ότι θέλει και λογαριασμό δε δίνει σε κανέναν, κι ούτε υποχρεούται. 8-)

Ωστόσο, τίθεται θέμα όταν υπάρχει σύγκριση πηγών, και με ψευδοεπιχειρήματα βαθιάς άγνοιας του τεχνικού υπόβαθρου, προσταθεί κάποιος να αναδείξει την ανωτερότητα του βινυλίου σε σχέση με το ψηφιακό αρχείο του Ρεντ μπουκ όντιο, δείχνοντας για πολλοστή φορά τα ψευδοδιαγράμματα με σκαλοπάτια στο ημίτονο λόγω δειγματοληψίας, ή μιλώντας για τζιτερ λόγω μεταφοράς του αρχείου από το ίντερνετ, ατάκα που ανήκει στον σκαλούμπακα. Εκεί, όπως καταλαβαίνεις, τα τεχνικά δεδομένα είναι σαφέστατα και γνωστά σε κάποιους από μας, οπότε ο αντίλογος δεν είναι "προσωπικός", ούτε ακούγεται "μια άλλη άποψη" κι όλες οι απόψεις σεβαστές...

Επί βασικών τεχνικών θεμάτων, δεν βλέπω να υπάρχουν περιθώρια άποψης, κι έχω διαβάσει πολλά PDF, δε βλέπω πουθενά τζιτερ λόγω ίντερνετ ούτε διαφωνίες στο αν γίνεται πλήρης και ομαλή αναδημιουργία του ημιτόνου κάτω από τη μισή συχνότητα νίκουιστ, δεν υφίστανται περιθώρια άποψης σε αποδεδειγμένα θέματα.8-)

Reaction score
12.460
΄

Δεν τίθεται θέμα σεβασμού επιλογής πχ χρήσης πικάπ ως κύριας πηγής. Ο καθείς διαλέγει ότι θέλει και λογαριασμό δε δίνει σε κανέναν, κι ούτε υποχρεούται. 8-)

Ωστόσο, τίθεται θέμα όταν υπάρχει σύγκριση πηγών, και με ψευδοεπιχειρήματα βαθιάς άγνοιας του τεχνικού υπόβαθρου, προσταθεί κάποιος να αναδείξει την ανωτερότητα του βινυλίου σε σχέση με το ψηφιακό αρχείο του Ρεντ μπουκ όντιο, δείχνοντας για πολλοστή φορά τα ψευδοδιαγράμματα με σκαλοπάτια στο ημίτονο λόγω δειγματοληψίας, ή μιλώντας για τζιτερ λόγω μεταφοράς του αρχείου από το ίντερνετ, ατάκα που ανήκει στον σκαλούμπακα. Εκεί, όπως καταλαβαίνεις, τα τεχνικά δεδομένα είναι σαφέστατα και γνωστά σε κάποιους από μας, οπότε ο αντίλογος δεν είναι "προσωπικός", ούτε ακούγεται "μια άλλη άποψη" κι όλες οι απόψεις σεβαστές...

Επί βασικών τεχνικών θεμάτων, δεν βλέπω να υπάρχουν περιθώρια άποψης, κι έχω διαβάσει πολλά PDF, δε βλέπω πουθενά τζιτερ λόγω ίντερνετ ούτε διαφωνίες στο αν γίνεται πλήρης και ομαλή αναδημιουργία του ημιτόνου κάτω από τη μισή συχνότητα νίκουιστ, δεν υφίστανται περιθώρια άποψης σε αποδεδειγμένα θέματα.8-)
Άρα, να μη πάρω το καλώδιο utp6 για σύνδεση του ρούτερ με το λάπτοπ μου προκειμένου να μειώσω τη σκληράδα στα ψηλά; ( μόλις πριν λίγο είδα ποστιά στο facebook γι'αυτό το καλώδιο, ακόμα κι εγώ, ο υπέρμαχος των καλωδίων θεωρώ ότι το τερμάτισε ).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.119

Μαζί σου εδώ. :thumbsup:

Απλά τους προσπερνάς. Δεν χρειάζεται κόντρα γιατί κανείς δεν αλλάζει γνώμη. Τόσα χρόνια έχει βελτιωθεί κάτι; Τα πρόσωπα αλλάζουν.

Υ.Γ. Πάω να δω ταινία τώρα. Θα φέρω καμιά παλιά CRT από το υπόγειο, έτσι για σπάσιμο. :D

Reaction score
12.460
Μαζί σου εδώ. :thumbsup:

Απλά τους προσπερνάς. Δεν χρειάζεται κόντρα γιατί κανείς δεν αλλάζει γνώμη. Τόσα χρόνια έχει βελτιωθεί κάτι; Τα πρόσωπα αλλάζουν.

Υ.Γ. Πάω να δω ταινία τώρα. Θα φέρω καμιά παλιά CRT από το υπόγειο, έτσι για σπάσιμο. :D
Είσαι πολύ προχό. Εγώ θα έστηνα θέατρο σκιών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488
Αν σας πουν ότι το σύστημα με λάμπες παίζει καλύτερα από το μετρημένα σωστό, τότε έχετε το δικαίωμα να τους την πείτε (ευγενικά).
Αυτό συμβαίνει.
Τους τη λέμε, ευγενικά νομίζω.
Αντιδρούν άγαρμπα, κι επιμένουν, με μόνο όπλο την "άποψη".
Κι έτσι γίνονται όσα γίνονται. ;)

Αν όμως κάποιος θέλει να ακούει λαμπιόνια και πικάπ γιατί έτσι γουστάρει, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει.
Αυτό (νομίζω) δεν γίνεται.
Κανείς δεν είδα να κατηγορεί κάποιον γιατί ακούει όπως γουστάρει. Μα είναι δυνατόν;

Όταν μπλέκονται τα σαφώς υποκειμενικά γούστα του καθενός με εντελώς αντικειμενικά τεχνικά δεδομένα, με ανυπόστατες θεωρίες, τότε ξεκινάει ο χαβαλές, και θίγονται οι υποστηρικτές των ανυπόστατων σεναρίων όταν ενημερώνονται για το επιστημονικά ορθό.

Έχω άπειρα παραδείγματα επ'αυτού. ;)
[DOUBLEPOST=1553025532][/DOUBLEPOST]
Άρα, να μη πάρω το καλώδιο utp6 για σύνδεση του ρούτερ με το λάπτοπ μου προκειμένου να μειώσω τη σκληράδα στα ψηλά;
Προφανώς Νίκο, η "σκληρότητα των υψηλών" δεν συσχετίζεται με την σύνδεση ρούτερ λάπτοπ, όπου υπάρχει απλή μεταφορά δεδομένων, με δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση σφαλμάτων. ;)

( μόλις πριν λίγο είδα ποστιά στο facebook γι'αυτό το καλώδιο, ακόμα κι εγώ, ο υπέρμαχος των καλωδίων θεωρώ ότι το τερμάτισε ).
Ε, η μόνη μας διαφορά, είναι η ουδός που βλέπει ο καθένας μας ποιος τερμάτισε τι. ;)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.267
Αυτό έλειπε, να συμφωνούσαμε στη φιλοσοφία της ζωής άνθρωποι που βρεθήκαμε τυχαία μέσω ενός χόμπι. Ανά 100 άτομα εδώ μέσα, ζήτημα αν θα βρίσκονταν 2-3 που θα μπορούσαν να είναι φίλοι στον έξω κόσμο. Ειδικότερα οι μεγαλύτεροι έχουν την ιστορία τους με τις όποιες προσλαμβάνουσες και είναι κατασταλαγμένοι στις απόψεις τους, οπότε τα "μαθήματα" εκατέρωθεν είναι χάσιμο χρόνου.

Δεν ψάχνουν όλοι το τέλειο ούτε είναι κορόιδα αν με τα ίδια λεφτά θα έπαιρναν ένα σύστημα, ένα αυτοκίνητο, ένα τηλέφωνο, ένα ψυγείο που θα απέδιδε 10% καλύτερα. Το "πακέτο" προτεραιοτήτων που έχουμε στο δικό μας μυαλό μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτού που συμβουλεύουμε.
"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την δική του άποψη, όχι όμως τα δικά του γεγονότα".

Μπαράκ Ομπάμα

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ο καθείς διαλέγει ότι θέλει και λογαριασμό δε δίνει σε κανέναν, κι ούτε υποχρεούται. 8-)
Κώστα δε θέλω να μπω σε τέτοια συζήτηση. Αλλά..δε μπορείς να λες τα παραπάνω. Δε γίνεται να τα λες. Εσύ είσαι ο πρώτος που trollάρεις όσους χρησιμοποιούν πικάπ, λαμπατα κ.λ.π. Δε μπορείς εκ των υστέρων να λες το παραπάνω. Είναι παράνοια. Δεν το καταλαβαίνεις;

Κοιτα, σοβαρά τώρα: Θα σε παρακαλέσω να στείλεις mail στους μεγαλους κατασκευστες λυχνιακών ενισχυτών και πικάπ, και στο οποία θα περιλαμβάνει όλα όσα ισχυρίζεσαι. Όλα. Κατόπιν, εάν βέβαια σου απαντήσουν, αυτες να τις κοινοποιήσεις εδώ. Βρε αδελφέ, ας ακούσουμε και τις απόψεις των kuzma, SME, AVID, VPI κλπ, (κατασκ. πικάπ), analogue production (studio εγγραφής δίσκων βινυλίου), και σε κασκευστες λαμπατων ενισχυτών. Ας τους ακούσουμε και αυτούς τους έρμους. Εδώ υπάρχει ένας Ear οποίος ισχυρίζεται αυτά που ισχυρίζεται, αυτοί τι λενε; Πώς θα αντικρούσουν τις θεωρίες του;

Δε θα εχει ενδιαφέρον εάν το έκανες;

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488
Είναι πολύ λογική η προτροπή σου. 8-)

Πολλές φορές την εφαρμόζω, μη νομίζεις. :drinks:

Είναι όμως και η χαρά και η φόρα νέων μελών, που ανακάλυψαν (από μας τους πιο "παλιούς" ας πούμε) κάποια αντικειμενικά τεχνικά δεδομένα, που δίνει ένα μπουστ απανωτών ποστς προς την ίδια κατεύθυνση, και εν μέρει έχει πλάκα να βλέπεις νέα μέλη να υποστηρίζουν σθεναρά κάτι που δεν έχουν καν πλήρως κατανοήσει, αλλά το έχουν οικειοποιηθεί, πράγμα που φαίνεται σε ερωτήσεις εμβάθυνσης που δεν μπορούν να διαχειριστούν, και όντως αποτελεί "κύμα υψηλής ενέργειας αντίδρασης" σε κάτι που αποδείχθηκε αντικειμενικά υποδεέστερο, όπως σε έναν νέο που θέλει σώνει και καλά να ασχοληθεί με το πικάπ, η όπως έγινε κατ'επανάληψιν με τους φτηνούς Κράουν. Έχει πλάκα μεν, αλλά όντως μπορεί να φτάσει σε απελπισία νέα μέλη που μόλις μπήκαν να ρωτήσουν κάτι, και ταυτόχρονα η περισσή φόρα είναι αδύνατο να μη συνοδεύεται από λανθασμένες εκτιμήσεις (όπως πχ ότι ο Κράουν των 300 ευρώ είναι το holy Grail των ενισχυτών, που δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα).

Τες πα, ναι μεν παν μέτρον άριστον, αλλά σε μερικά θέματα, όπως πχ πόσες φορές το χρόνο είναι καλό να μεταλαβαίνεις θεία κοινωνία, ίσως και να μην υπάρχει ούτε άριστο μέτρο, ούτε καν μέτρο.:drinks:
[DOUBLEPOST=1553026827][/DOUBLEPOST]
Δε θα εχει ενδιαφέρον εάν το έκανες;
Όχι, κανένα. 8-)

Ομοίως στις διάφορες ενορίες του χριστιανορθόδοξου κράτους μας, περί της ιδανικής σε ετήσια βάση συχνότητας μετάληψης θείας κοινωνίας. :p

Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Είναι πολύ λογική η προτροπή σου. 8-)

Πολλές φορές την εφαρμόζω, μη νομίζεις. :drinks:

Είναι όμως και η χαρά και η φόρα νέων μελών, που ανακάλυψαν (από μας τους πιο "παλιούς" ας πούμε) κάποια αντικειμενικά τεχνικά δεδομένα, που δίνει ένα μπουστ απανωτών ποστς προς την ίδια κατεύθυνση, και εν μέρει έχει πλάκα να βλέπεις νέα μέλη να υποστηρίζουν σθεναρά κάτι που δεν έχουν καν πλήρως κατανοήσει, αλλά το έχουν οικειοποιηθεί, πράγμα που φαίνεται σε ερωτήσεις εμβάθυνσης που δεν μπορούν να διαχειριστούν, και όντως αποτελεί "κύμα υψηλής ενέργειας αντίδρασης" σε κάτι που αποδείχθηκε αντικειμενικά υποδεέστερο, όπως σε έναν νέο που θέλει σώνει και καλά να ασχοληθεί με το πικάπ, η όπως έγινε κατ'επανάληψιν με τους φτηνούς Κράουν. Έχει πλάκα μεν, αλλά όντως μπορεί να φτάσει σε απελπισία νέα μέλη που μόλις μπήκαν να ρωτήσουν κάτι, και ταυτόχρονα η περισσή φόρα είναι αδύνατο να μη συνοδεύεται από λανθασμένες εκτιμήσεις (όπως πχ ότι ο Κράουν των 300 ευρώ είναι το holy Grail των ενισχυτών, που δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα).

Τες πα, ναι μεν παν μέτρον άριστον, αλλά σε μερικά θέματα, όπως πχ πόσες φορές το χρόνο είναι καλό να μεταλαβαίνεις θεία κοινωνία, ίσως και να μην υπάρχει μέτρο.:drinks:
[DOUBLEPOST=1553026827][/DOUBLEPOST]
Όχι, κανένα. 8-)

Ομοίως στις διάφορες ενορίες του χριστιανορθόδοξου κράτους μας, περί της ιδανικής σε ετήσια βάση συχνότητας μετάληψης θείας κοινωνίας. :p
Τι ειναι αυτα που μου λες τωρα; :p Κώστα κάντο. Δωσε μας την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας πόσο δίκιο έχεις σ' όλα. Πρώτος εγώ θα σε επικροτήσω. Το λέω σοβαρά, κάντο..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488
Το λέω σοβαρά, κάντο..
Διάβασε το θρεντ για δυναμικό εύρος, και δες καλά το λινκ περί πικάπ. Θα σου λυθεί κάθε απορία, και θα χάσεις το ενδιαφέρον σου για οποιαδήποτε απάντηση από οποιονδήποτε.

Υπ'όψιν ότι δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις σε αυτό το θρεντ, τουλάχιστον εκ μέρους μου. ;)

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Διάβασε το θρεντ για δυναμικό εύρος, και δες καλά το λινκ περί πικάπ. Θα σου λυθεί κάθε απορία, και θα χάσεις το ενδιαφέρον σου για οποιαδήποτε απάντηση από οποιονδήποτε.

Υπ'όψιν ότι δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις σε αυτό το θρεντ, τουλάχιστον εκ μέρους μου. ;)
Μα..άλλο σου λέω, άλλο μου απαντάς!

Σου πρότεινα τον απόλυτο τρόπο, προκειμένου να επιβεβαιωθείς, και εσύ περί άλλων τυρβάζεις. Έλεος βρε Κώστα, ε...Έλεος πια..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488
Απαντήστε στο εξής ερώτημα και αμέσως θα λυθούν όλα τα θέματα μονομιάς.
Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό που πρέπει να δώσει κάποιος προκειμένου να έχει ένα σωστό σύστημα πιστής αναπαραγωγής ήχου στο τυπικό καθιστικό των 15-20 τ.μ.; Που θα πιάνει τις στάθμες αναφοράς στη θέση ακρόασης και με τη σωστή απόκριση που επιβάλουν οι σωστές καμπύλες ακουστότητας σε όλο το ακουστικό φάσμα. Συμπεριλαμβανομένου των ακουστικών επεμβάσεων στο χώρο και την αμοιβή του καλιμπράτορα.
Θα εκπλαγείς αν απαντήσω, ενώ δε θα έπρεπε, διότι έχω εξηγήσει τι είναι ακριβό στον ήχο.

Ωστόσο, είναι φανερό ότι ρωτάς πόσο κοστίζει το απόλυτα σωστό. Δηλαδή το "καλύτερο", που δεν έχει νόημα να κυνηγήσεις κάτι "ακόμα καλύτερο".

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε όλοι μας, ποια είναι η απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση, από όλους αυτούς που δεν ακολουθούν τις βασικές αρχές της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Αν έχω πρώτα όλες αυτές τις απαντήσεις, μετά μπορώ να σου αναπτύξω μια "άλλη" πρόταση σε κάθε κοστολόγιο, δοκιμασμένη στον στίβο του επαγγελματικού ήχου, και κατ'επέκτασιν τεχνικά ορθή. ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.322
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian