Επαγγελματίες, αγγελίες, trolling, συστηματικές παραβιάσεις κανονισμού

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Καλε, εδω ειναι που λετε τα παραπονα σας για το φορουμ;
Εγω θελω να φυγει ο Ντιμιφουτ. Ειναι υπερμαχος της βιας και δερνει κοσμο, να φυγει...δεν τον θελω ρε παιδι μου....!!!!
Αντιθετως θελω τον κκαραμ να με βαλει στο δρομο του Θεου αλλα γρηγορα....Ολοι οι αλλοι μου ειστε αδιαφοροι.:D:D:D:rofl::rofl::rofl:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.295
Ήμουν συντονιστής των αγγελιών για σχεδόν 12 χρόνια.
Πόσες φορές τα έχουμε συζητήσει όλα αυτά.
Τι προτάσεις και τι ιδέες έχουμε ακούσει δεν λέγεται.
Όταν χαλάρωνα τον κανονισμό τα άκουγα από τους συντονιστές, όταν τον έκανα πιο αυστηρό τα άκουγα από τα μέλη.
Ας καταλάβουμε ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την αγγελία του και είναι υποχρεωμένος να τηρεί τον κανονισμό που ισχύει, είτε του αρέσει, είτε όχι.
Και τον κανονισμό δεν τον ορίζει κανένας άλλος εκτός από τους υπεύθυνους του φόρουμ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.486
Καλε, εδω ειναι που λετε τα παραπονα σας για το φορουμ;
Εγω θελω να φυγει ο Ντιμιφουτ. Ειναι υπερμαχος της βιας και δερνει κοσμο, να φυγει...δεν τον θελω ρε παιδι μου....!!!!
Αντιθετως θελω τον κκαραμ να με βαλει στο δρομο του Θεου αλλα γρηγορα....Ολοι οι αλλοι μου ειστε αδιαφοροι.:D:D:D:rofl::rofl::rofl:
+1.

Ένα φόρουμ μόνο με τον Καραμ. Κάντε τον συντονιστή.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.119
Υπάρχουν και κάποια δεδομένα που δεν αλλάζουν. Σε αυτά πρέπει να ξεχωρίσουμε το χόμπι από τον καταναλωτισμό. Στο δεύτερο δε είμαστε θύματα, αλλά είναι δύσκολο να δεχθεί κάποιος ότι είναι θύμα.
Οι περισσότεροι είμαστε κυρίως καταναλωτές και δευτερευόντως όλα τ' άλλα. Συχνά, η χαρά της αγοράς ενός προϊόντος είναι μεγαλύτερη από αυτήν της χρήσης του.
Ξέρεις πόσα πράγματα έχω αχρησιμοποίητα στο κουτί τους επειδή τα αγόρασα για όταν τα χρειαστώ; Είμαι εν γνώσει μου θύμα και χαίρομαι γι' αυτό. :)

Συμφωνώ ότι ο καταναλωτισμός είναι υποκειμενικός. Εκεί που δεν δέχομαι αντίλογο 8-) είναι στο "κάτι παραπάνω" και θα το εξηγήσω. Η οποιαδήποτε αγορά που απλά καλύπτει οριακά τις ανάγκες μας δεν προσφέρει καμία ευχαρίστηση. Θέλουμε το έξτρα, την "πολυτέλεια", την υπερβολή, αυτό που θα μας κάνει να αγαπήσουμε το νέο μας απόκτημα. Είτε αυτό είναι η μάρκα, είτε χαρακτηριστικά που μπορεί να μη χρειαζόμαστε, είτε η εμφάνιση, είτε η μόδα, είτε η τιμή κτλ. Χαίρομαι που επικρατεί ο καπιταλισμός και έχουμε επιλογές όλων των ειδών για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Από το "κάνει καλά τη δουλειά του" μέχρι το "γουστάρω που το έχω" υπάρχει τεράστια απόσταση. Αλλιώς θα είχαμε όλοι π.χ. ένα μεσαίο Hyundai γιατί πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές χρήσης του μέσου οδηγού, θα φορούσαμε τα ίδια ρούχα και θα ψωνίζαμε στα Lidl τα άκρως απαραίτητα προς το ζην. Φέρτε μου ξυράφια να σφαχτώ... :D

Δεν αμφισβητώ ουτε κοροϊδεύω το σωστό στα χαρτιά. Λέω ότι δεν είναι η κύρια προτεραιότητα για όλους. Επειδή όμως ο οπαδισμός (δυστυχώς) μπαίνει παντού, δημιουργούνται ηλίθιες κόντρες από το πουθενά για το ποιος την έχει πιο μεγάλη. Και μετά έρχεται η ειρωνεία και το trolling.

Ο απλός ακροατής/θεατής θέλει κάτι εύκολο στη χρήση, που θα το αγοράσει, θα το τοποθετήσει μόνος του και θα δουλέψει. Ούτε μελέτες, ούτε μερεμέτια, ούτε συνεργεία ειδικών, ούτε μικρόφωνα και φωτόμετρα. Ο ψαγμένος, αυτός που ανήκει στο 5% (και πολύ λέω), σπάνια θα επηρεαστεί από αντίπαλο στρατόπεδο στις αγορές του. Είναι κατασταλαγμένος και απλά θέλει να μοστράρει τα νέα του αποκτήματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.486
Ο απλός ακροατής/θεατής θέλει κάτι εύκολο στη χρήση, που θα το αγοράσει, θα το τοποθετήσει μόνος του και θα δουλέψει. Ούτε μελέτες, ούτε μερεμέτια, ούτε συνεργεία ειδικών, ούτε μικρόφωνα και φωτόμετρα. Ο ψαγμένος, αυτός που ανήκει στο 5% (και πολύ λέω), σπάνια θα επηρεαστεί από αντίπαλο στρατόπεδο στις αγορές του. Είναι κατασταλαγμένος και απλά θέλει να μοστράρει τα νέα του αποκτήματα.
Η σοφία σου, από την ως τώρα εμπειρία σου, διαφέρει από τη δική μου σοφία.
Πιθανώς να είχαμε άλλες εμπειρίες. ;)
Εγώ έχω πιο πολλούς χαϊενταδες φίλους! :p:p:p

Εγώ ξέρω πολλά παιδιά που παλεύουν χρόνια να φτιάξουν καλό ήχο, καλό μπάσο, καλύτερο από αυτό που έχουν.
Κι έχουν δώσει λεφτά, όχι χαζά.

Και φυσικά, σε κάθε "αναβάθμιση", κάτι ήταν καλύτερο.

Μέχρι που περνάνε μια βόλτα πχ από τον ντιμιφουτ που έχει δώσει πολύ λιγότερα από αυτούς, τρώνε μια μπάτσα όλη δικιά τους, ακούνε ένα μπάσο που δε τους ξανάτυχε στα χρονικά, και παν να φύγουν να ξεχάσουν...:D

Γιατί μέτρησε ο χριστιανός (ξέρω, ξέρω..) και δεν έστησε σύστημα με τον παραδοσιακό χαϊενταδικο τρόπο. Κι έβαλε διαχυση στο σαλόνι. Τρομερό! :D

Διαφωνώ κάθετα με τις αερολογίες.
Όταν μιλάμε για Hi-Fi και για προβολή, πάντα χρειάζεται ισοσταθμιση, τον καστρουνή του.

Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, θα πρέπει να βρει καλύτερα επιχειρήματα από το "μου αρέσει", διότι κι αυτό έχει μελετηθεί επαρκώς. :fuckyou:

Τώρα αν όντως έχεις πολλούς γνωστούς φίλους κλπ που παίρνουν προβολέα και βλέπουν χωρίς να ασχοληθούν με πατερνς και καλιμπράρισμα, τι να πω, ζω σε άλλο πλανήτη.
Είμαι όμως βέβαιος πως χωρίς πατερνς και καλιμπράρισμα, δεν. :D:D:D

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.119
Η σοφία σου, από την ως τώρα εμπειρία σου, διαφέρει από τη δική μου σοφία.
Πιθανώς να είχαμε άλλες εμπειρίες. ;)
Εγώ έχω πιο πολλούς χαϊενταδες φίλους! :p:p:p

Εγώ ξέρω πολλά παιδιά που παλεύουν χρόνια να φτιάξουν καλό ήχο, καλό μπάσο, καλύτερο από αυτό που έχουν.
Κι έχουν δώσει λεφτά, όχι χαζά.

Και φυσικά, σε κάθε "αναβάθμιση", κάτι ήταν καλύτερο.

Μέχρι που περνάνε μια βόλτα πχ από τον ντιμιφουτ που έχει δώσει πολύ λιγότερα από αυτούς, τρώνε μια μπάτσα όλη δικιά τους, ακούνε ένα μπάσο που δε τους ξανάτυχε στα χρονικά, και παν να φύγουν να ξεχάσουν...:D

Γιατί μέτρησε ο χριστιανός (ξέρω, ξέρω..) και δεν έστησε σύστημα με τον παραδοσιακό χαϊενταδικο τρόπο. Κι έβαλε διαχυση στο σαλόνι. Τρομερό! :D

Διαφωνώ κάθετα με τις αερολογίες.
Όταν μιλάμε για Hi-Fi και για προβολή, πάντα χρειάζεται ισοσταθμιση, τον καστρουνή του.

Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, θα πρέπει να βρει καλύτερα επιχειρήματα από το "μου αρέσει", διότι κι αυτό έχει μελετηθεί επαρκώς. :fuckyou:

Τώρα αν όντως έχεις πολλούς γνωστούς φίλους κλπ που παίρνουν προβολέα και βλέπουν χωρίς να ασχοληθούν με πατερνς και καλιμπράρισμα, τι να πω, ζω σε άλλο πλανήτη.
Είμαι όμως βέβαιος πως χωρίς πατερνς και καλιμπράρισμα, δεν. :D:D:D
Κώστα, δεν μιλάω για καυλ@μένους. Μιλάω γι' αυτούς που ασχολήθηκαν όταν αγόρασαν, δίνοντας λίγα ή πολλά, και τελείωσε. Ούτε σε φόρουμ είναι, ούτε ενημερώνονται για τις τρέχουσες εξελίξεις. Όταν έρθει η ώρα να ξανα-ψωνίσουν θα το κάνουν.

Δεν αμφισβητώ ούτε τις μετρήσεις ούτε το σύστημα του dimi. Αλλά αυτά είναι για όσους ψάχνονται για το απόλυτο. Δεν έχουν όλοι την ίδια κάVλα ούτε τις ίδιες απαιτήσεις για το αποτέλεσμα, ούτε γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι για συγκρίσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.486
Ούτε σε φόρουμ είναι, ούτε ενημερώνονται για τις τρέχουσες εξελίξεις. Όταν έρθει η ώρα να ξανα-ψωνίσουν θα το κάνουν
Πολύ ωραία.

Όταν ξαναμπούν στο φόρουμ για να ρωτήσουν, να μην ενημερωθούν για καλιμπράρισμα προβολέα;

Να κάνουν δοκιμές ποιος βγάζει καλύτερο κόκκινο χωρίς να ξέρουν για καλιμπράρισμα;

Αυτό λέμε.

Μπαίνει ο άλλος να ρωτήσει ποιον ενισχυτή να πάρει και ψάχνει λάμπα η Ναντ, για να κόψει πρίμα που τον ξυρίζουν. Να μη του πεις ότι θέλει ισοσταθμιση και διάχυση; Ρωτάει γιατί δε ξέρει.

Έτσι είναι όλοι. Κάνουν λάθος ερωτήσεις, γιατί ζητάνε κάτι καλύτερο και δε ξέρουν τι τους φταίει, νομίζουν ότι φταίνε τα καλώδια η το ράκ στήριξης...

Όταν τους λες ότι θέλουν καστρουνή, λεφτά έχουν για να τον πληρώσουν, δεν έχει δυνατότητα ισοσταθμισης ο προ τους. Δεν έχουν σαμπ. Δεν έχουν κρος. Και ψάχνουν καλώδια. :o

Δεν τίθεται θέμα άποψης.
Μόνο θέμα γνώσης.

Όλα τα υπόλοιπα, τα ακούω βερεσέ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.486
Ενώ στην προβολή γενικώς τα πράγματα έχουν εδραιωθεί σε τεχνικά κριτήρια και το καλιμπράρισμα θεωρείται δεδομένο, στον χώρο του ήχου υπάρχει έντονο το κύμα της αδιαφορίας για τεχνικά χαρακτηριστικά, προφανώς λόγω άγνοιας, και το καλιμπράρισμα του ήχου (ισοσταθμιση χώρου στα γνωστά τάργκετ κερβ) πραγματοποιείται σε ελάχιστα ηχοσυστήματα, ακόμα και σε πολύ υψηλά κοστολόγια, όπου είναι βέβαιο ότι δε τίθεται οικονομικό θέμα, είναι ρε αδερφέ "άποπση".

Λυπάμαι, αλλά πάμε για το 2020.
Φτάνει ο σκοταδισμός του παλαιού καλού Χάι Έντ.

Ξέρω πως το κύμα γνώσης που διαχέει το φόρουμ με άτομα που μιλάνε για τεχνικά μονοπάτια του χόμπι, οδηγεί σε ελάττωση πωλήσεων.
Άλλο πρόβλημα ουσίας δεν υπάρχει.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.119
Πολύ ωραία.

Όταν ξαναμπούν στο φόρουμ για να ρωτήσουν, να μην ενημερωθούν για καλιμπράρισμα προβολέα;

Να κάνουν δοκιμές ποιος βγάζει καλύτερο κόκκινο χωρίς να ξέρουν για καλιμπράρισμα;

Αυτό λέμε.

Μπαίνει ο άλλος να ρωτήσει ποιον ενισχυτή να πάρει και ψάχνει λάμπα η Ναντ, για να κόψει πρίμα που τον ξυρίζουν. Να μη του πεις ότι θέλει ισοσταθμιση και διάχυση; Ρωτάει γιατί δε ξέρει.

Έτσι είναι όλοι. Κάνουν λάθος ερωτήσεις, γιατί ζητάνε κάτι καλύτερο και δε ξέρουν τι τους φταίει, νομίζουν ότι φταίνε τα καλώδια η το ράκ στήριξης...

Όταν τους λες ότι θέλουν καστρουνή, λεφτά έχουν για να τον πληρώσουν, δεν έχει δυνατότητα ισοσταθμισης ο προ τους. Δεν έχουν σαμπ. Δεν έχουν κρος. Και ψάχνουν καλώδια. :o

Δεν τίθεται θέμα άποψης.
Μόνο θέμα γνώσης.

Όλα τα υπόλοιπα, τα ακούω βερεσέ.

Δεν διαφωνούμε στις συμβουλές αλλά στον τρόπο με τον οποίο γίνονται. Όταν συνοδεύονται από ειρωνείες και έμμεσες μπηχτές σε πιθανές διαφορετικές υλοποιήσεις, τότε το θέμα χάνει το ενδιαφέρον του ή ικανοποιεί 5 κα8λωμένους που ασχολούνται όλη μέρα με αυτά.

Οι "δικοί μου" δεν είναι χαϊεντάδες ούτε επιθυμούν να γίνουν. Θα φωνάξουν τον Καστρουνή όταν αγοράσουν και τελείωσε. Άντε άλλη μία αν κι όταν αλλάξουν λάμπα. Ούτε θα γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι για να συγκρίνουν με το δικό τους σύστημα.

Για διασκέδαση μέσω ήχου και εικόνας μιλάμε εδώ μέσα. Δεν είμαστε αίρεση που θέλει να διαδώσει τον επαναστατικό τρόπο στησίματος συστημάτων ήχου και εικόνας. Λέμε τη γνώμη μας κι όποιος θέλει την ακολουθεί.

Κάποιος ουδέτερος που διαβάζει το φόρουμ βλέπει κόντρες επιπέδου iPhone vs Android μόνο που αντί για 20ηδες την κάνουν 40+ηδες. :)

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Δυστυχως, με λυπη μου διαπιστωνω οτι ο fader εχει δικιο διοτι θα ηθελα ο Κωστας να εχει, γι' αυτο γραφω''δυστυχως''. Αυτο φυσικα φαινεται και εδω αλλά και σε ολα τα φορα της γης απο το συνολο των μελων τους. Π.χ., ενα φορουμ φαινεται να εχει 30 ή 50 ή 100 χιλιαδες μελη. Ποσα ομως απο αυτα συμμετεχουν συχνα ή συχνοτερα, με αποτελεσμα να ειναι μεσα στα συγχρονα δρωμενα και στις τελευταιες εξελιξεις; 50, 70, 100 μελη; Ως εκει. Οι υπολοιπες χιλιαδες που ειναι; Ειναι εκει που ειπε ο Αλεξ: Στον καναπε της ασχετοσυνης τους. Διοτι δεν ενδιαφερονται παραπανω απ' το να μπουν για να πουλησουν, να αγορασουν, να ρωτησουν και να φυγουν. Συμμαχο ομως σε ολα αυτα εχουν και το ιδιο το φορουμ που τους επιτρεπει να το κανουν. Κανενας δε θα μπορει να κανει εγγραφη για να πουλησει ή να αγορασει αν δεν εχει κλεισει 2 μηνες εγγραφης -ας πουμε - ή 20 με 30 ποστς.
Τωρα παμε στα χιλιαδες ''πυροτεχνηματα'' που γραφονται για να ρωτησουν κατι και υστερα χανονται, αδιαφορωντας για οτιδηποτε περα απο αυτο που τους ενδιαφερει, εκνευριζοντας το γιατρο που εχει μαλλιασει η γλωσσα του να λει συνεχως τα ιδια. Εδω εγω εχω βαρεθει να ρωτουν τα ιδια που εχω 1,5 χρονο εδω μεσα, φανταστειτε αυτους που εχουν 3 μουντζες χρονια στο φορουμ. Ειναι θαυμα που ασχολουνται ακομα. Προτεινω λοιπον να γινει ενα φορουμ που θα λεγεται ας πουμε ''πριν ρωτησεις, μπες και διαβασε εδω'' και να μπει στους κανονες του φορουμ, να διαβαζεται υποχρεωτικα ουτως ωστε να αποφευγονται οι τετριμμενες ερωτησεις τυπου ''ποιο ηχειο και ποιος ενισχυτης ματσαρει καλυτερα'' για να διατηρησουμε και την πιεση αυτων που ''κυνηγουν το απολυτο'', σε χαμηλα επιπεδα.:D

melina

Cargo 200
Reaction score
44.478
Απαντήστε στο εξής ερώτημα και αμέσως θα λυθούν όλα τα θέματα μονομιάς.
Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό που πρέπει να δώσει κάποιος προκειμένου να έχει ένα σωστό σύστημα πιστής αναπαραγωγής ήχου στο τυπικό καθιστικό των 15-20 τ.μ.; Που θα πιάνει τις στάθμες αναφοράς στη θέση ακρόασης και με τη σωστή απόκριση που επιβάλουν οι σωστές καμπύλες ακουστότητας σε όλο το ακουστικό φάσμα. Συμπεριλαμβανομένου των ακουστικών επεμβάσεων στο χώρο και την αμοιβή του καλιμπράτορα.
ή
Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό που πρέπει να δώσει κάποιος προκειμένου να έχει ένα σωστό σύστημα αναπαραγωγής εικόνας με προβολικό μέσο και συμβατό με όλα τα σύγχρονα φορμά ήχου στο τυπικό καθιστικό των 15-20 τ.μ.; Που θα πιάνει τις στάθμες αναφοράς στη θέση ακρόασης και με τη σωστή απόκριση που επιβάλουν οι σωστές καμπύλες ακουστότητας σε όλο το ακουστικό φάσμα. Συμπεριλαμβανομένου των ακουστικών επεμβάσεων στο χώρο και την αμοιβή του καλιμπράτορα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.640
Δυστυχως, με λυπη μου διαπιστωνω οτι ο fader εχει δικιο διοτι θα ηθελα ο Κωστας να εχει, γι' αυτο γραφω''δυστυχως''.
γλείφτρα!:tongue::roflmao::lol:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ενώ στην προβολή γενικώς τα πράγματα έχουν εδραιωθεί σε τεχνικά κριτήρια και το καλιμπράρισμα θεωρείται δεδομένο, στον χώρο του ήχου υπάρχει έντονο το κύμα της αδιαφορίας για τεχνικά χαρακτηριστικά, προφανώς λόγω άγνοιας, και το καλιμπράρισμα του ήχου (ισοσταθμιση χώρου στα γνωστά τάργκετ κερβ) πραγματοποιείται σε ελάχιστα ηχοσυστήματα, ακόμα και σε πολύ υψηλά κοστολόγια, όπου είναι βέβαιο ότι δε τίθεται οικονομικό θέμα, είναι ρε αδερφέ "άποπση".

Λυπάμαι, αλλά πάμε για το 2020.
Φτάνει ο σκοταδισμός του παλαιού καλού Χάι Έντ.

Ξέρω πως το κύμα γνώσης που διαχέει το φόρουμ με άτομα που μιλάνε για τεχνικά μονοπάτια του χόμπι, οδηγεί σε ελάττωση πωλήσεων.
Άλλο πρόβλημα ουσίας δεν υπάρχει.
Κώστα επαναλαμβάνεις πράγματα και αυτό κουράζει. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι το νήμα αφορά και τη σωστή συμπεριφορά μεταξύ των μελών. Μέσα σ' αυτή τη σωστή συμπεριφορά, περιλαμβάνεται και ο σεβασμός στις επιλογές του καθ' ένα που αφορούν στην αγορά μηχανημάτων. Όποια και αν είναι. Είτε αφορούν τοπολογίες ενισχυτών, είδος ηχείων, (παθητικά - ενεργά), πηγές (CD, πικάπ, media player, υπολογιστές), κ,λ.π.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο κάθε ένας από εμάς, υποχρεούσαι (και όλοι μας), να το κάνεις χωρίς να σου το επιβάλλει κανένας κανονισμός. Κατ' ιδίαν κάποιος μπορεί να πιστεύει, να λέει, ή να πράττει ότι νομίζει, αλλά σ' ένα δημόσιο Forum, ουδείς έχει το δικαίωμα να υποβαθμίζει, να κοροιδεύει, ή να χλευάζει μ' έναν κατ' εμέ εντελώς άξεστο τρόπο τις όποιες επιλογές των μελών που γράφουν εδώ. Κανείς, απολύτως κανείς. Όσο και αν πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη γνώση. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι να εκφραστούν οι άνθρωποι, το troll θα πρέπει να είναι ο τελευταίος. Θέσφατα δεν υπάρχουν, και, βέβαια, κανείς δε μπορεί να "απαιτήσει" trollάροντας ασύστολα, η γνώμη του να γίνει σεβαστή ωσάν να προέρχεται από τον ύψιστο.

Απευθύνομαι και στη Δκση του AVSite, δεν επιθυμώ να θίξω κανένα απολύτως, πρόθεσή μου είναι να δείξω το μέγεθος του συγκεκριμένου προβλήματος.

Με δύο λόγια: ας προσπαθήσουμε όλοι ώστε αυτό το φαινόμενο να σταματήσει. Πέραν του ότι είναι φοβερά ενοχλητικό, νομίζω υποβαθμίζει και την ποιότητά του, και αυτό σίγουρα δεν το θέλει κανείς..

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.322
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian