- Reaction score
- 88.886
Ερώτημα είναι. Όχι απάντηση.Ε πες μας ποιος είναι το τρολ, που θέλει βα μιλάει για χροιές, μην μας αφήνεις σε αγωνία.
Ερώτημα είναι. Όχι απάντηση.Ε πες μας ποιος είναι το τρολ, που θέλει βα μιλάει για χροιές, μην μας αφήνεις σε αγωνία.
Εννοείς οτι δεν εχεις την απάντηση και διερωτάσαι;Ερώτημα είναι. Όχι απάντηση.
Δε νομίζω Δημητρη, δε νομίζω οτι συμβαίνει αυτό. Μην το λες.Απο την δική μου μεριά, βλέπω πολύ επιθετική συμπεριφορά εναντίων των επιστημονικών τεκμηριώσεων και του ορθού λόγου με άγριο τρόλινγκ. Με προφανή στόχο να σιωπήσει, να βαρεθεί ή να απομακρυνθεί (ακόμα καλύτερα) όποιος χρησιμοποιεί την γνώση και όχι την χαϊεντοσύνη στην ανταλλαγή απόψεων, ούτως ώστε να μπορούν χωρίς παρεμβολές να λένε για τις υπέροχες χροιές τους.
Εννοώ πως ο καθένας μας θεωρεί τρολάρισμα κάτι διαφορετικό. Εγώ στις προηγούμενες δυο σελίδες εντόπισα κατι συγκεκριμένο, αλλά εσύ μπορεί να μην συμφωνήσεις. ΠΜ.Εννοείς οτι δεν εχεις την απάντηση και διερωτάσαι;
Εγώ νομίζω.Δε νομίζω Δημητρη, δε νομίζω οτι συμβαίνει αυτό. Μην το λες.
Ναι, σιγά μη μαζεύουν και πετραδάκια έξω απο τον server του avsite για να σας εξοστρακίσουν.Το γιατί είναι αρεστό το καθετί, εξηγείται με επιστημονικούς όρους, δεν είναι τέχνη, δεν είναι μαγεία. Και το πικαπ, και η λάμπα. Και το Sub, και το HiRes.
Απο την δική μου μεριά, βλέπω πολύ επιθετική συμπεριφορά εναντίων των επιστημονικών τεκμηριώσεων και του ορθού λόγου με άγριο τρόλινγκ. Με προφανή στόχο να σιωπήσει, να βαρεθεί ή να απομακρυνθεί (ακόμα καλύτερα) όποιος χρησιμοποιεί την γνώση και όχι την χαϊεντοσύνη στην ανταλλαγή απόψεων, ούτως ώστε να μπορούν χωρίς παρεμβολές να λένε για τις υπέροχες χροιές τους.
Ποιος είναι το τρολ άραγε;
Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν και πόσο κλαίγονται.Ναι, σιγά μη μαζεύουν και πετραδάκια έξω απο τον server του avsite για να σας εξοστρακίσουν.![]()
Εννοώ πως ο καθένας μας θεωρεί τρολάρισμα κάτι διαφορετικό. Εγώ στις προηγούμενες δυο σελίδες εντόπισα κατι συγκεκριμένο, αλλά εσύ μπορεί να μην συμφωνήσεις.
ΟΚ, συμφωνώ, το βρήκα κι εγώ...
Ο σκοπός του troll είναι διαφορετικός. Δεν σχολιάζει χιουμοριστικά και αν είναι εκτός θέματος δεν είναι απλώς εκτός θέματος.
Η κύρια επιδίωξη ενός troll είναι οι έντονες αντιδράσεις, ο εκτροχιασμός και ο εκνευρισμός των άλλων.
Κάποιοι με σύνδρομο μικροπεϊσμού/κατωτερότητας/ανωτερότητας για παράδειγμα, μπορεί να θέλουν να μειώσουν άλλους χρήστες ενός forum. Τρόλλινγκ.
Άλλοι με οπαδικά αισθήματα να προκαλέσουν αντιδράσεις στις ομάδες των φανταστικών "εχθρών". Τρόλλινγκ.
Τρόλλινγκ είναι και η συνεχής επανάληψη κάποιου "μόττο" αφού ξεπεραστεί η πολύ σύντομη περίοδος κατά την οποία μπορεί να θεωρηθεί χιούμορ.
Οι ειρωνίες σε τεχνικά νήματα, σούπερ τρόλλινγκ.
....
Σορυ αλλά ολο το ποστ ειναι λαθος.Η γνώση είναι δύσκολη να αποκτηθεί καθώς απαιτεί το αγαθό που έχουμε όλοι μας σε περιορισμένο απόθεμα, τον πολύτιμό μας χρόνο. Είτε με διάβασμα είτε με εμπειρίες που έχουν κόστος σε χρόνο και χρήμα άρα σε χρόνο δις, κάτι καταφέρνουμε. Κάποιοι αρέσκονται περισσότερο να διαβάζουν και να ρουφούν τη γνώση. Και να αποθηκεύουν και να μαθαίνουν και να έχουν εμπειρίες. Και είμαστε εδώ μέσα ο καθεις με τις δικές του γνώσεις που έχει μαζέψει στο πέρασμα του χρόνου από τις εμπειρίες του, άλλες σωστές και άλλες λαθεμένες, κάποιος με περισσότερες κάποιος με λιγοστές.
Το μεγάλο πρόβλημα έρχεται όταν χρειαστεί να την μεταλαμπαδεύσουμε αυτή τη γνώση. Και επειδή έχουμε κοπιάσει να την αποκτήσουμε, μιλούμε με θέσφατα και αφορισμούς και άντε κι εσυ κι ο Γρύλλος σου στο κάτω κάτω. Δυστυχώς έτσι δε μεταφέρεις τη γνώση, έτσι δεν κερδίζεις κανέναν παρά μόνο καταφέρνεις να θεωρείσαι γραφικός και εριστικός κι ας έχεις τα δικια όλου του κόσμου μαζί σου. Τον κόσμο που παλεύεις να μορφώσεις τον έχεις απέναντι σου και όχι μαζί σου.
Εκεί πάσχουμε όλοι μας και εκεί πρέπει να δώσουμε το απαραίτητο βάρος και να δικαιολογούμε τις απόψεις μας και τις επιλογές μας, χωρίς μια ξερή διατύπωση κι άμα σ’αρες αλλιώς να κι εμένα. Με πιντιεφ δε γίνεται δουλειά ούτε με πάπυρο λαρους μπριτανικα. Αν έχεις τη γνώση και μπορείς και να τη μεταφέρεις, καντο. Χωρις ξέρες παραπομπές και κάτσε διάβασε και πήγαινε σχολείο να μάθει φυσική. Χρειάζεται και popular science το φορουμ, όχι κατεβατά επι κατέβα των.
Μόνο έτσι θα σκεφτεί κάποιος και θα καταλάβει γιατί πρέπει να πάρει αυτό που του συνιστά κάποιος με την εμπειρία του και θα έχουν και οι δυο την ικανοποίηση ότι κάτι κατάφεραν. Να δώσουν γνώση αλλά και να πάρουν εξίσου.
Όχι.θα μπορούσα να θεωρήσω ότι φοβάσαι τον αντιλογο; Ναι;
Αυτό. Και όταν αυτό γίνει κατανοητό θα γίνουν και τα υπόλοιπα με ένα πραγματικά μοναδικό τρόπο, και πολύ γρήγορα μάλιστα.Το γιατί είναι αρεστό το καθετί, εξηγείται με επιστημονικούς όρους, δεν είναι τέχνη, δεν είναι μαγεία. Και το πικαπ, και η λάμπα. Και το Sub, και το HiRes.
Αυτό ακριβώς. Επειδή αυτός που το έχει μάθει βάση εμπειρίας και όχι γνώσης, πρέπει να βιώσει κάτι άλλο για να αναθεωρήσει. Η πεποίθηση αλλάζει μόνο με την δυνατή εμπειρία μια άλλης φτάνει πάντα να υπάρχει θέληση και ανοιχτό μυαλό. Αλλιώς δεν αλλάζει ούτε με μπολντόζα.Αυτό που έχω μάθει είναι ότι αν κάποιος πιστεύει ότι πιστεύει το σωστό, δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει άποψη, πλην ίσως κάποιας δυνατής προσωπικής εμπειρίας (και αυτό σπάνια).
Συμφωνώ. Προσωπικά θα ήθελα να είναι καθαρό το post ώστε να μπορώ να κάνω αρχειοθέτηση σε pdf με όλη την γνώση.Για να πω κάτι πιο παραγωγικο όμως, έχοντας βιώσει τη δυσκολία να ξαναχτίσεις γνώση, νομίζω ότι η ιδέα του μέλους Melina που πρότεινε κάποια post παραπάνω τα τεχνικά άρθρα που φιλοξενεί ο χώρος- που είναι σπάνια και εξαιρετικά κατά την γνώμη μου- να "απομονωθούν" με μηδαμινό σχολιασμό. Αυτό θα είναι ευεγερτικό, διότι όποιος θέλει, παλιός ή νέος στο χόμπυ, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια "βιβλιοθήκη" που θα διαβάζει με την ησυχία του και συνεκτικά χωρίς να χρειάζεται να φτάσει στην σελίδα 28-50-100 για να δει την τελευταία παράγραφο του συντάκτη έχοντας περάσει στο ενδιάμεσο χιούμορ, trolling, προσβολές, εύσημα, κανονίσματα, "εσωτερικές" αναφορές γνωστών, κτλ. Σχολιασμοί και συζήτηση θα μπορούσαν να γίνονται με reference στο άρθρο και όποιος ενδιαφέρεται παίρνει την τζούρα του και από δαύτα.
dionisp καλημέρα. Ολοι σεβόμαστε την επιστήμη και την αποδεχόμαστε. Αλλά δε θα ήταν σωστό να περάσουμε και στην άλλη όχθη, αυτή του "πίστευε και μη ερεύνα".Καλημέρα σε όλους. Προσωπικά έχω δει διάφορες διαδικτυακές (και αξιόλογες βάσει περιεχομένου) κοινότητες, να έχουν συνθλιβεί από το ίδιο τους το βάρος. Ειδικά για κάποιες από αυτές ακόμα αναρωτιέμαι αν άξιζε τον κόπο, αν έφταιγαν οι άνθρωποι ή αν πρόκειται για κάποιο κοινωνιολογικό φαινόμενο για το οποίο δεν έχει τύχει να διαβάσω κάτι. Το γενικό σύμπτωμα πάντως ήταν οι πολλές, έντονες και επαναληπτικές από πλευράς θέματος αντιπαραθέσεις. Κάτι σαν να σε έχει απατήσει η γυναίκα σου και δεν μπορείς να το ξεπεράσεις με αποτέλεσμα να επαναφέρεις το θέμα τα επόμενα 30 χρόνια.
Με κατατάσσω σε αυτούς που πιστεύουν στην επιστήμη αλλά ομολογώ ότι στα μπόλικα thread που έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα που ξαναμπήκα στο forum διαβάζω και από τις δύο πλευρές πολλές φορές έντονα αρνητικά σχόλια που ξεπερνούν την γόνιμη αντιπαράθεση. Αυτό που έχω μάθει είναι ότι αν κάποιος πιστεύει ότι πιστεύει το σωστό, δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει άποψη, πλην ίσως κάποιας δυνατής προσωπικής εμπειρίας (και αυτό σπάνια).
Για να πω κάτι πιο παραγωγικο όμως, έχοντας βιώσει τη δυσκολία να ξαναχτίσεις γνώση, νομίζω ότι η ιδέα του μέλους Melina που πρότεινε κάποια post παραπάνω τα τεχνικά άρθρα που φιλοξενεί ο χώρος- που είναι σπάνια και εξαιρετικά κατά την γνώμη μου- να "απομονωθούν" με μηδαμινό σχολιασμό. Αυτό θα είναι ευεγερτικό, διότι όποιος θέλει, παλιός ή νέος στο χόμπυ, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια "βιβλιοθήκη" που θα διαβάζει με την ησυχία του και συνεκτικά χωρίς να χρειάζεται να φτάσει στην σελίδα 28-50-100 για να δει την τελευταία παράγραφο του συντάκτη έχοντας περάσει στο ενδιάμεσο χιούμορ, trolling, προσβολές, εύσημα, κανονίσματα, "εσωτερικές" αναφορές γνωστών, κτλ. Σχολιασμοί και συζήτηση θα μπορούσαν να γίνονται με reference στο άρθρο και όποιος ενδιαφέρεται παίρνει την τζούρα του και από δαύτα.
Δεν θα γίνει αναθεώρηση γιατί όλα περιέχονται στον κανονισμό σχεδόν απ' την αρχή.Ελπίζω η Δχστική Ομάδα, στον υπό αναθεώρηση κανονισμό, να λάβει σοβαρά υπ' όψιν της αυτό το φαινόμενο.
Καλημέρα Ζίζίκ. Όχι αναθεώρηση λοιπόν, ή λέξη προσθήκη μήπως είναι η καταλληλη;Δεν θα γίνει αναθεώρηση γιατί όλα περιέχονται στον κανονισμό σχεδόν απ' την αρχή.
Κανείς δεν τον έχει διαβάσει;
"Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου." Κάφκα"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την δική του άποψη, όχι όμως τα δικά του γεγονότα".
Μπαράκ Ομπάμα
Καταλαβαίνω το έναυσμα της κόντρας. Όμως στο τέλος της ημέρας μαζί με αυτούς που υποστηρίζουν μπούρδες την πληρώνουν κι αυτοί που είναι απέναντι χωρίς να το παίζουν "άποψη".Είναι όμως και η χαρά και η φόρα νέων μελών, που ανακάλυψαν (από μας τους πιο "παλιούς" ας πούμε) κάποια αντικειμενικά τεχνικά δεδομένα, που δίνει ένα μπουστ απανωτών ποστς προς την ίδια κατεύθυνση, και εν μέρει έχει πλάκα να βλέπεις νέα μέλη να υποστηρίζουν σθεναρά κάτι που δεν έχουν καν πλήρως κατανοήσει, αλλά το έχουν οικειοποιηθεί, πράγμα που φαίνεται σε ερωτήσεις εμβάθυνσης που δεν μπορούν να διαχειριστούν, και όντως αποτελεί "κύμα υψηλής ενέργειας αντίδρασης" σε κάτι που αποδείχθηκε αντικειμενικά υποδεέστερο, όπως σε έναν νέο που θέλει σώνει και καλά να ασχοληθεί με το πικάπ, η όπως έγινε κατ'επανάληψιν με τους φτηνούς Κράουν. Έχει πλάκα μεν, αλλά όντως μπορεί να φτάσει σε απελπισία νέα μέλη που μόλις μπήκαν να ρωτήσουν κάτι, και ταυτόχρονα η περισσή φόρα είναι αδύνατο να μη συνοδεύεται από λανθασμένες εκτιμήσεις (όπως πχ ότι ο Κράουν των 300 ευρώ είναι το holy Grail των ενισχυτών, που δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα).
Όχι το troll, το trolling που συμβαίνει συχνότερα απ όσο είναι ανεκτό δημιουργώντας συχνό ή σταθερά δυσάρεστο "πολεμικό" κλίμα.Βρείτε το τρολ.
"Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου." Κάφκα
Άρπα την!![]()