ΔΥΟ ΚΙ (Ε)ΝΑ ΚΑΙΕΙ!

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Μας ζαλισαν με τα ενεργα, μετα μας αναψαν φωτιες με τα πολλα σαμπ, νασου και τα πολυκαναλα. Σκεφτομαι μαλλον για τον Μελιδη το κανουν. Το κάθε σπιτι από 7 τουλαχισυον ηχεια ενεργα, αρα 7 βασεις. Τα σαμπ που τα βαζεις. Αφου λενε ότι πρεπει να είναι στη μεση του υψους του δωματιου, αρα μίνιμουμ 4 σαμπ θελουν 4 μεγαλες βασεις. Το βρηκα, θ αγορασω μετοχες από την ΑΕ ΜΕΛΙΔΗΣ :drinks:

Ελα όμως που ακουσα (ένα σαμπ – αλλα τι σαμπ) και 7 ηχειακια. Βασικα δεν ακουσα αλλα ΤΗΝ ακουσα. Ε λεω, εγω θα μεινω πισω? Μεχρι να εχω την δυνατοτητα να κανω το συστημα που ονειρευομαι (line array πολυκαναλο) δεν κανω κανα συστηματακι φτωχικο ετσι για ν ακουμε και λιγο μουσικη?

Οποτε προκυπτουν δυο Αdamακια τα Α7Χ στις κουτες (περισευαν από τον Κωστα) https://www.adam-audio.com/en/ax-series/a7x/, σε χωρο 20 τμ θα παιξουν, οποτε λεω ειμαι μια χαρα. Πως θα παιξουν όμως? Θελω πηγή, καπου εχω ένα παροπλισμενο Mede8er οποτε λεω κομπλε ειμαι. Υπαρχει κι ένα ξεχασμενο Beghringer (by the EAR) οποτε εγινε το συστημα στο πι και φι. Κανω ολες τις συνδεσεις (coaxial από πηγη προς τον μπερυ, xlr ο μπερυ προς ηχεια).

Συνδεονται και μες την αγωνια επιτελους τα Adam θα δειξουν τις περγαμηνες τους καιιι …τζιφος! Fuck ανα 20 δευτερολεπτα ένα επαναλαμβανομενος βομβος στα ηχεια. Τι είναι αυτό παλι. Αρχιζουν δοκιμες καλωδιων αλλαγες θεσεων ηχειων …αποτελεσμα τιποτα. Τελικα ανακαλυψα ότι το προβλημα το ειχε το mede8er.


Αγοραζω από καταστημα της Θεσσαλονικης το SONY UBP X700. Blue Ray, ενα σωρο καλουδια επανω του παιρνει σκληρο δισκο από εμπρος με εισοδο USB, παιζει Netflix, spotify αλλα και πολυκαναλο ηχο. Κομπλε. Παμε λοιπον, γινονται ολες οι συνδεσεις καιιιι …νεα ψυχρολουσια! Τα ηχεια παιζουν πολύ δυνατα. Υπερβολικα δυνατα Η ρυθμιση ηχου μπορει να γινει μονο από το ιδιο το ηχειο (πολύ σπαστικο αυτο), σχεδον τερμα χαμηλα το βολιουμ (στο παρα 25΄) για να παιξουν σε υποφερτη σταθμη.

Από ποιοτητα ηχου? Δυστυχως το μπασο υπερτονισμενο, αλλα και τα πριμα καπως τσιριχτα. Τι στο διαλο πως θα το δαμασουμε το ηχειο? Κανω αλχημειες, βαζω τα ηχεια να πατησουν σε κατι φιλιζολ, ενταξει μια μικρη βελτιωση την ειδα, αλλα ξερω ότι τα ηχεια μπορουν και καλυτερα.

Ψαχνω και παλι το Mede8er (είναι το Χ500 που δεχεται εσωτερικα σκληρο δισκο). Το ξεβιδωνω, βγαζω τον σκληρο ξαναβαζω το καπακι, βαζω ένα μικρο φλασακι και ξανα start. Ως δια μαγειας τα ηχεια παιζουν μια χαρα απροβληματσιστα. Ο επαναλαμβανόμενος βομβος χαθηκε.

Εδώ πλεον στο βολιουμ γινεται χειρισμος από το τηλεχειρηστηριο του player, η ενταση είναι πλεον σε λογικα πλαισια και ο ηχος αισθητα καλυτερος. Τα ηχεια δειχνουν μερος των δυνατοτητων τους. Τα μπασα παραμενουν καπως τονισμενα. Τα πριμα εχουν καλυτερεψει αρκετα αλλα ξερω ότι τα καλυτερα δεν ηρθαν ακομη, ειμαι αισιοδοξος. Οσο στραβα κι αν ξεκινησα ποτε δεν εχασα την αισιοδοξια μου. Τηλεφωνο στον Αλεξ Ζαπαντη, κι ερχεται ένα ανελπιστο δωρο.
 

Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.974
Reaction score
3.326
Φωτογραφική μηχανή για να δούμε τιιιιι είναι ολα αυτά ελπίζω να ναι το δώρο ε :p
Μεγειά και καλές απολαύσεις
 
  • Like
Reactions: PPG


Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
και που είναι και δεν τα βλεπω
[DOUBLEPOST=1553467201][/DOUBLEPOST]Συνεχιζω….
Το δωρο, σαμπ το FOCAL SUB6 (11΄ιντσο γουφερ)https://www.focal.com/en/pro-audio/monitoring-speakers/sm6/subwoofer/sub6 . Τελεια. Το βραδυ κανω ολες τις συνδεσεις, είναι και καπως αργα (περιπου 12) βαζω την ενταση κοντα στο μηδεν, μια ταινια στο NETFLIX εχω συνδεσει τον SONY αλλα, δυστυχως δεν τοχει η μοιρα μου, το σαμπ ακουγεται υπερβολικα δυνατα παρολο που το βολιουμ το εχω σχεδον στο μηδεν. Τα κλεινω το μηχανηματα, η δοκιμη θα γινει την επομενη.

Πραγματι το σαμπ ακουμπισμενο στο εδαφος συνδεω πρωτα το Mede8er, βαζω μουσικη, αλλα δυστυχως συντονισμοι παντου, ακουγεται πολύ εντονο. Βαζω και Sony να παιξει, εδώ τα πραγματα είναι τελειως ανεξελεγκτα. Σε καποια φαση εχω την φαεινη ιδεα να παρω τα φιλιζολ συσκευασιας των ηχειων που εχουν περιπου 10-15 εκατοστα παχος, βαζω το σαμπ να πατησει εκει και…perfect!! Επιτελους όλα ηρθαν κοντα εκει που ηθελα.



Δεν ειπα όμως την τελευταια μου κουβεντα. Εχουμε κι ένα εγωισμο. Καποιος χαιεντας εγραψε ότι το σαμπ είναι καλυτερα αν μπει στο κεντρο (όταν πρόκειται για ενα) αναμεσα στα ηχεια και στη μεση του υψους του δωματιου. Ειχα μια βαση με ρυθμιζομενο υψος που εχει μηχανισμο με ελατηριο ασφαλειας (by Melidis) Το υψωνω στο στο 1.20 βαζω και κατι ποδαρακια αντικραδασμικα να πατησει το σαμπ και ….Ουαουυυ. Εδώ ειμαστε. Τωρα γελανε και τα μουστακια μας.
 

Μηνύματα
12.828
Reaction score
10.048
Είναι από πίσω βρε, για αυτό δεν τα βλέπεις.
Φτου, και τα είχα βάλει στο μάτι αυτά τα ηχεία. Λέω τώρα που ο Κώστας πήρε ίδια και για πίσω, πού θα πάει, θα τα βάλει αγγελία...
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Και το σονυ θα έχει ρύθμιση να βγάζει ήχο fixed or variable
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Λοιπον ξεκιναμε από τα ηχεια, ιχνος σκληροτητας δεν ακουγεται. Παιζουν πεντακαθαρα στακατα σε πολύ δυνατες εντασεις (και χαμηλα επισης μια χαρα κουγονται). Το σαμπ παιζει πολύ καλυτερα από πιο μπροστα, είναι ρυθμισμενο στα 75 hz. Το βολιουμ στο 50% σε όλα. Ο ηχος πλεον είναι ο καλυτερος που ειχα ποτε σ αυτό το σπιτι. Ξερω ότι το σαμπ θελει κι άλλη δουλεια και μπορει ν αποδωσει πολύ καλυτερα.

Τα επομενο βημα. Με την πρωτη ευκαιρια θα παρω το θαυματουργο μηχανημα DSPeaker Anti-Mode 8033 Automatic Subwoofer Equalizer. http://www.dspeaker.com/en/products/anti-mode-8033.shtml

Κι ερχομαι στο δια ταυτα. Ο δικαναλος πεθανε? Όχι φυσικα. Ζει και βασιλευει. Μια χαρα ακουμε. Αν δεν ζεις με τον συγκριτικο χαρακα ακουμε εξαιρετικη μουσικη από δικαναλο συστημα. Τα Adam αυτά που εχω εγω, είναι εξαιρετικα ηχεια, θελουν απαραιτητα όμως γουφερ. Με το γουφερ γινονται τελειως διαφορετικα ηχεια. Αυτό πρεπει να τ ακουσεις για να το πιστεψεις. Να δεις τον βαθμο μεταμορφωσης τους.

Στο γουφερ η ελλειψη παραμορφωσης είναι το πιο βασικο στοιχειο (μαζι με σωστη ρυθμιση). Ετσι το ζητουμενο δεν είναι ποσο χαμηλα κατεβαινει αλλα ποσο καθαρα και απαραμορφωτα κατεβαινει. Αξιζει και με το παραπανω να επενδυσεις σ ένα καλο γουφερ. Οσοι εχουν συνιθισει τις μεγαλες καμπινες (σαν κι εμενα) είναι πολύ δυσκολο να πιστεψουν ποσο καλα μπορει να παιξουν τα μικρα ενεργα ηχεια με τις προυποθεσεις που εγραψα.

Εχω σκοπο στο αμμεσο μελον να παρω ένα ακομη ADAM, παμε για τρικαναλο κι ακομη (ιδιο)σαμπ. Η τοποθετηση θα γινει στις δυο ακρες του δωματιου αριστερα και δεξια των ηχειων, σηκωμενα με βασεις κι αυτά στη μεση του δωματιου. Κι αναμενω ωσονουπω την METRIC. Στην παρουσα φαση ο κινηματογραφος δεν μ ενδιαφερει. Φωτογραφιες δεν θα μπουνε γιατι ο χωρος δεν είναι καταλληλος.
 


Μηνύματα
12.828
Reaction score
10.048
Ποιό sub πήρες; Δεν βλέπω στο 1ο ποστ. Πόσο τα πήρες τα ηχεία, αν επιτρέπεται;
 


Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Για μετεφρασε το Δημητρη. Τωρα πηρα αγκαλια το ηχειο. Δεν υπαρχει καποιο κουμπακι. Αλλα βλεπω κατι τρυπες που μαλλον μπαινει κατσαβιδι και τις περιστρεφει. Στη μια γραφει -6 +6 HIGH SHELF στην άλλη τα ιδια αλλα LOW SHELF και στην τριτη -4 db +4 db tweter level.

Εγω τι πρεπει να κανω?
[DOUBLEPOST=1553468666][/DOUBLEPOST]Όλα τα ηχεια και το σαμπ είναι δωρα. Στον σκρουτζ εχει τιμες για όλα. πχ https://www.skroutz.gr/s/391722/Focal-Sub6.html. Το σαμπ το εχουν κατεβασει στο ιντερνετ σε μια εβδομαδα κατά 400 ευρω! Μαλλον βγαινει καινουριο μοντελο.
Εδώ οι τιμες του ηχείου https://www.skroutz.gr/s/407910/Adam-A7X.html
[DOUBLEPOST=1553468859][/DOUBLEPOST]
Ο

View attachment 121947
[DOUBLEPOST=1553467819][/DOUBLEPOST]Πως τα σύνδεσες; Το σαμπ με τα ηχεία;
Το μπερυ δινει στο σαμπ με xlr. To sub δινει στα ηχεια με xlr.
 



Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
μπέρυ;; DAC/Audio Interface?
Σωστα, παλιο μοντελο, αλλα μια χαρα παιζει. Παιρνει την coaxial από τον player, για να δωσει xlr στο sub.


Δημητρη μιας κι εχεις ασχοληθεί με το anti - mode και βασικα οσοι το εχουν παρει είναι ενθουσιασμένοι από τα αποτελεσμετα του, να σε ρωτησω το εξης. Σιγουρα θα εχεις δει ότι η εταιρια εχει και το Anti-Mode 2.0 Dual Core. Το συγκεκριμενο κανει και ρυθμιση σαμπ? Δηλαδη αν παρεις το συγκεκριμενο μηχανημα χρειαζεσαι και το ειδικο μηχανημα της ιδιας εταιριας που είναι μονο για σαμπ?
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Για μετεφρασε το Δημητρη. Τωρα πηρα αγκαλια το ηχειο. Δεν υπαρχει καποιο κουμπακι. Αλλα βλεπω κατι τρυπες που μαλλον μπαινει κατσαβιδι και τις περιστρεφει. Στη μια γραφει -6 +6 HIGH SHELF στην άλλη τα ιδια αλλα LOW SHELF και στην τριτη -4 db +4 db tweter level.
Το low shelf. Αλλά πρώτα πες μου πως σύνδεσες πηγή-σαμπ-ηχεία.
Δημητρη μιας κι εχεις ασχοληθεί με το anti - mode
Γιατι δεν βάζεις dirac? Ή τίποτα, εφοσον θα χρησιμοποιήσεις metric?
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Παλιότερο ματζαφλέρι που κουρεύει κορυφές απο σαμπ
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Τι είναι πάλι αυτό αδέλφια? Άλλο ένα εργαλείο τύπου Ντιράκ, Αρκ κ.λ.π.? Δώστε πληροφορίες να μαθαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι.
Το συγκεκριμεννο μηχανημα με κοστος περιπου 300 ευρω σου ρυθμιζει αυτόματα το σαμπ στη θεση ακροασης και σε καποια ακομη μερη. Ενδεχομένως την ιδια δουλεια κανει και η Metric (δεν το ξερω, αλλα μαλλον ο Δημητρης αυτό λεει πιο πανω). Οσοι το εχουν παρει είναι ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα.
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.183
Reaction score
27.660
Τι είναι πάλι αυτό αδέλφια? Άλλο ένα εργαλείο τύπου Ντιράκ, Αρκ κ.λ.π.? Δώστε πληροφορίες να μαθαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι.
To συγκεκριμένο μηχανάκι είναι για την ρύθμιση του σαμπ.
Μόνο για τα σαμπ.
Έχει δικό του ειδικό μικρόφωνο για τις χαμηλές συχνότητες, το στήνεις στην θέση ακρόασης και το βάζεις να κάνει την ρύθμιση του σαμπ στον χώρο.
Αυτή διαρκεί 10 ως 15 λεπτά, αρχίζει και παράγει διάφορους περίεργους ήχους, ρυθμίζει, ξαναβγάζει ήχους ξαναρυθμίζει και όταν τελειώσει η διαδικασία έχεις τον καλύτερο δυνατό ήχο για τον χώρο σου και την τοποθέτηση του σαμπ.
Ακυρώσεις, στάσιμα κύματα κ.λ.π. προβλήματα τα λύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εγώ όταν το έβαλα ήμουν λίγο δύσπιστος, αλλά ο dimifoot και ο ichaltouκαι με έπεισαν και όταν είδα τα αποτελέσματα πείστηκα ότι αξίζει τα (αρκετά) λεφτά του σαν αγορά.
Μπορεί να ρυθμίσει και 2 σαμπ αν έχεις.
Το λίνκ το έβαλε παραπάνω ο Βασίλης.
[DOUBLEPOST=1553496282][/DOUBLEPOST]Α! όλοι μαζί γράφαμε;
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.198
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top