Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

gonis

Luger
Μηνύματα
4.206
Reaction score
11.481
Στην κυριολεξία η «σχολική εκδρομή» στην Θεσσαλονίκη ήταν καταπληκτική.
Είχαμε την ευκαιρία ,χθες και σήμερα, να ακούσουμε δυο εξαιρετικά συστήματα και βέβαια να συναντήσουμε φίλους από την συμπρωτεύουσα που δεν συναντάμε συχνά.
Ήταν η δεύτερη δική μου επίσκεψη στο σπίτι του Γιάννη και η διαφορά του τότε με το τώρα είναι εντυπωσιακή!
Το τωρινό σύστημα είναι πλήρους φάσματος με έμφαση στην πολύ καλή οδήγηση των νέων ηχείων και στο βαθύ χαμηλό(σημεία των καιρών για τους Βορειοελλαδίτες αυτήν την περίοδο).
Οι στάθμες που μπορεί να ανεβάσει απαραμορφωτα είναι πολύ υψηλές και ξεπερνούν κάποιες φορές τις δυνατότητες του χώρου.
Η φιλοξενία του Γιάννη,στο χώρο του και αργότερα στην πόλη,καταπληκτική και η υποδοχή από τους υπόλοιπους καλεσμένους εγκάρδια.
Το μοναδικό πράγμα που με προβλημάτισε ήταν η αγωνία του Γιάννη για πιθανή ενόχληση των γειτόνων από τις υψηλές,κάποιες στιγμές,στάθμες!
Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο από οτιδήποτε είναι η αλληλοβοήθεια που υπάρχει στην παρέα της Θεσσαλονίκης και η αλληλεπίδραση τους με στόχο την εξέλιξη του χόμπι. :drinks:
Φαινόταν στο πρόσωπο του Ear και του Dimifoot η ικανοποίηση όταν το σύστημα απέδιδε απαραμορφωτα και ασυμπιεστα πάνω από 110db.
YT Φεύγοντας από το ξενοδοχείο συναντήσαμε στο ασανσέρ μαθητές από Κρήτη και Σαντορίνη.
Ένοιωσα και εγώ κομμάτι της σχολικής τους εκδρομής8-)
 

Μηνύματα
49
Reaction score
42
2D07B310-FB64-46EC-B696-AA519710631B.jpeg
1B8EE29D-1D34-4FA7-BAB7-ACAFB74FF216.jpeg
C4832E93-490B-4CF5-9BF3-11995CA7DB3C.jpeg
C4832E93-490B-4CF5-9BF3-11995CA7DB3C.jpeg

[DOUBLEPOST=1555329150][/DOUBLEPOST]Πρώτη φορά σε συνάντηση του ACA και είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά και να συνομιλήσω(όσο ήταν αυτό δυνατόν) με ξεχωριστούς ανθρώπους που έχουν κι αυτοί την τρέλα τους με το χάηεντ!
Αρχικά να ευχαριστήσω τον φίλο μου Γιάννη που μας φιλοξένησε στο σπιτικό του και έκανε τόση προετοιμασία όσον αφορά στις γευστικές μας απολαύσεις! Μπίρες από Chef, κρασιά από όλον τον κόσμο, κονιάκ Hennesy και ο κατάλογος δεν τελειώνει!
Όσον αφορά στο σετ ενισχυτικών μηχανημάτων και ηχείων και subwoofers η μοναδική παρατήρηση-σημείωση που έχω να κάνω είναι πως μόλις τελείωσε το «Caught our in the rain(live) - Beth Hart» αναφώνησα όλος ενθουσιασμό: μου έρχεται να σηκωθώ και να χειροκροτήσω την καλλιτέχνη!

Υπάρχει και ζωή μετά τις λάμπες τελικά!

Υ.Γ ξέχασα να πω πως ο Γιάννης είναι αυτός που με επηρέασε θετικά ώστε να δω τα AudioSolutions με άλλο μάτι και εντέλει να τα αποκτήσω κι εγώ με τη διαφορά πως πήρα το αμέσως μικρότερο μοντέλο από τα Rhapsody 200 του Γιάννη!
 
Last edited:






Μηνύματα
3.764
Reaction score
6.732
Γιάννη οι φωτογραφίες είναι υπέροχες. Ηχοσυστήματα και φαγητά σίγουρα δεν θα έπαιζαν και δεν θα τρωγόντουσαν χαχαχα.
Πολλά μπράβο, ομορφιές όλα και όλοι....:):)
 

Μηνύματα
1.740
Reaction score
869
Γιάννη ευχαριστούμε για τις όμορφες μουσικές και τη φιλοξενία.. Το σύστημα έπαιξε πολύ καλά και το ευχαριστηθήκαμε μαζί με την καλή παρέα τους γκουρμεδο-μεζέδες και τα ποτά.. πάντα τέτοια φίλε!!
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
Σαββατο 13 Απριλιου 2019 λοιπον, μετα 6 χρονια ξανα στη Θεσσαλονικη.

Εντελως τυχαια, παλι Record Store Day και παλι Μαραθωνιος στη Θεσ/νικη, με αποτελεσμα να μη μπορουμε να βρουμε διαθεσιμα δωματια στην πολη, πολυ δυσκολα...

Τους ειπα να κοιμηθουμε ολοι μαζι αγκαλιτσα μαζι μου, δε θα μασταν πολλοι 10-15, αλλα τελικα δεν ηθελαν... (ολοι.... )

ημασταν τελικα γυρω στα 12 ατομα, απο Αθηνα, μελη του ACA, απο Κατερινη ο Αντωνης, κι απο Θεσνικη, μικτο κλιμακιο με μελη του ΑvSite.

Tους περιμενα τους Αθηναιους να παμε να φαμε νωριτερα μεσημερι, αλλα μου την εσκασαν και πηγαν Νικηφορο στην Καλαμαρια και χλαπακιασαν τα γυρακια, δεν προλαβαινα να παω να βοηθησω γιατι με περιμενε μια σημαντικοτερη εργασια..

Να υποδεχτω νωριτερα τους Dimifoot και Dapost, Που ηρθε παρακαλω απο Αθηνα με μεσημεριανη πτηση και επεστρεψε αυθημερον στις 22.00 το βραδυ !

Εφεραν και τα εργαλεια τους τα μικροφωνα τους, τα παληκαρια μας να μου σινιαρουν λιγο το συστηματακι, μιας και με την πιεση της καθημερινοτητας και τις επαγγλματικες υποχρεωσεις μας, δεν ειχαμε χρονο να το κανουμε νωριτερα.

Τους ευχαριστω ιδιαιτερα για τη βοηθεια τους και τον χρονο τους και φυσικα για το αποτελεσμα.

Με λιγο ακομα ενασχοληση και λιγο ακομα χρονο, θα καταφερουμε λιγο ακομα απ το 90% να το φτασουμε ισως στο 100% για τα γουστα μου, γιατι η αληθεια μετραει εξαιρετικα, σχεδον ευθεια γραμμη !


το συστημα αναλυτικα λοιπον,


Πικαπ : Acoustic Solid Machine - Rega RB 250
Κεφαλη : Koetsu Rosewood Platimum Signature
Reel 2 Reel : Revox B99 mk2
Transport : Bluenote Stibbert tube
Pre/Sound Processor/DAC : Metric Halo Lio 8 3D upgraded & phono
Software/Player : Macbook Pro & Amarra
Amplifiers : 2 x ClassD monoblocks Hypex NCore Special Edition ft NC400
Ηχεια : Audio Solutions Rhapsody 200
Subwoofers : 2x Troels Gravesen 26w active 10' & 12' passive radiator
Cables : DIY Silver/Copper - Straight Wire – Argento (Interconnects ) - Belden digital coaxial (phono) - Μogami & Βelden (speakers - interconnects )

Δεν παιξαμε δυστυχως αναλογικα και μπομπινα , λογω ελλειψης phono stage παρα μονο ψηφιακα αρχεια.


το ψυγειο ειχε γεμισει απο νωρις, εκλεκτοι οσο προλαβα μεζεδες, αλλαντικα - τυρακια, ευτυχως αυτη τη φορα ηταν ολοι κυριοι και δε βρηκαμε πουθενα κρυμμενα σαλαμακια και κασερακια κατω απο χαλια, ουτε γοπες στα μπαλκονια, και με βοηθησαν και ολοι να συμμαζεψουμε το σπιτι οταν φυγαμε μπας και καταφερουμε να κοιμηθει η μπεμπα που την ειχαμε κανει εξωση...


Κρασακια λευκα και κοκκινα, μπυρες διαφορες απλες και σπεσιαλ, κονιακ, αλκοολ να ρεει μπας και τους αρεσει καμια πενια, αν και δεν τους ειδα να πτοουνται και ουτε τον Κωστα ΕΑΡ να πινει πολυ και με στεναχωρησε.. του χα παρει 1 κασα μονο γι αυτον ....


Ημασταν λοιπον μια ωραια εξαιρετικη παρεα μικτου κλιμακιου για το επισημο Meeting του Πασχα του ACA, oπου ανοιξε ο Προεδρος Κυριακος Κουγιουμτζογλου με ενα λιτο λογο 5 λεξεων.....

Ειναι πραγματα αυτα?? Περιμενα εκει να πει διαφορα, να κανει το παιχνιδι του, αλλα μαλλον ηθελε πολυ ν ακουσει μουσικες και να βγουμε να σουλατσαρουμε μετα στην πολη!

Αναψαν τα κερακια, εσβησαν τα φωτα και η μουσικη ξεκινησε.
Playlist μιας ωρας περιπου, με διαφορα ειδη, jazz, ethnic, rock, κλασσικη, Moby Kai Kraftwerk για τον Κωστα, τον οποιο προσπαθησα να βαλω σε περιορισμο να μη φτανει το volume, αλλα δεν τον πτοει τιποτα, του το χαμηλωνα μετα και με μαλωνε...

Δατς λαιφ, λαιφ σακσ στην οικοδομη μου δυστυχως... με τη μηδενικη ηχομονωση ....

Pink Floyd για Γκονη, Τσανακλιδου για Mανο, κλασσικη για Κυριακη και Αντωνη, και διαφορες ακομα παραγγελιες, εντεχνα Ελληνικα για Κακαλιο.

Γενικα επαιξα απαλες μουσικες, με καποια λαιβ, καποιες καλυτερες ηχογραφησεις καποια νορμαλ, σαν αυτα που ακουω καθημερινα δηλαδη, τιποτα ιδιαιτερο η επιδειξης.

εντασεις υπολογιζω 90-115 db περιπου,

Ημασταν μια πολυ ομορφη παρεα ακροατων και πανω απ ολα καλων ανθρωπων και περασαμε παρα πολυ ομορφα.
Ελπιζω ολοι να χαρηκαν πανω απ ολα τις ακροασεις και τις μουσικες αλλα και τον ηχο του αναβαθμισμενου συστηματος.

Περιμενουμε απο μερα σε μερα και το καθιερωμενο review του meeting απο τα παιδια του Audiophile Club of Athens που χαρηκα να φιλοξενησω για ακομα μια φορα.

Μετα το βραδακι, ηρθε η ωρα να βγουμε με τους Αθηναιους...

Σχολικη εκδρομη λοιπον στο κεντρο της Θεσνικης , κι αφου βρηκαμε καπου χωρο να πεταξουμε τ αμαξι ξεκινησαμε τη βολτα μας... Club Και μπαρακι αλα και σουβλακια και πιτογυρακια, ωραιες μουσικες και πολυ πολυ ποτο και μετα...

Νομιζω αν το κανουμε μια φορα το μηνα, θα γεμισει το σπιτι καθε ΣΚ περισσοτερους ανθρωπους... χαχαχα!!

Αφου καταφεραμε σιγα σιγα να συμμαζευτουμε και βγηκαμε απ το club, πηγαμε για ενα γρηγορο γυρακι , οπου θαυμασα τη συννενοηση με τον σουβλατζη-γυρατζη στα Λαδαδικα με πιωμενους Αθηναιους και Θεσσαλονικεις... απιστευτα πραγματα και μαρτυριες..

Μετα τις 03,00 αν θυμαμαι τους αφησα γιατι εχω κι ενα μικρο κοριτσακι να ταισω αλλα απ οτι εμαθα η παρεα συνεχισε μετα και χωρις εμενα με πολλα εκτροπα...
Kι οτι γινεται στη Θεσσαλονικη, μενει στη Θεσσαλονικη...
What happens in Vegas stays in Vegas...

Οποτε κραταω το στομα μου κλειστο, παντως θα χουμε να λεμε πολλες ιστοριες και παλι...

ΤΗν επομενη οι Αθηναιοι πηγαν για ακροαση στον πολυκαναλο Dimifoot που δυστυχως δεν προλαβα να παω και συγγνωμη λογω υποχρεωσεων.

Ελπιζω να περασαν ολοι ομορφα και ευχαριστω ολα τα μελη του ΑCA και AVSite για το ομορφο meeting !

Αυτα με λιγα λογια, ελπιζω να μη ξεχασα κατι!
 



Μηνύματα
1.740
Reaction score
869
Άσχετε... Νταλάρα έπρεπε να του βάλεις! :gotcha:
ήταν το "Γυφτάκι" από το "Μαμά Γερνάω" (studio).. με ατμόσφαιρα και κύμβαλα αναφοράς.. όμως όταν πήγα να βάλω "Johnny Guitar Watson - A Real Mother For Ya" , "Nina Hagen - African Reggae" και "Joe Louis Walker - The Gift" ο μπαγαπόντης οικοδεσπότης μου κατέβαζε συνέχεια το λέβελ οπότε τράβηξα το στικάκι και πήγα στον μπουφέ για κριτσίνια με αλοιφές.. :)

** όσοι ακούνε δυνατά ας παίξουν τα παραπάνω 4 κομμάτια δυνατά.. ευγενικά προτεινόμενα..:)
 
Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Ωπ ... απο 'κεινο το μετωπο δεν εχουμε ανακοινωθεν ?
Ένα εκλεκτό τμήμα της παρέας με επισκέφτηκε την επόμενη το πρωί, και άκουσε το προς απόσυρση σετάπ στα τελευταία του, πριν την αντικατάσταση του Emotiva απο τον Trinnov, και την μόνωση του χώρου.

Συζητήσαμε για πολυκάναλο-δικάναλο και κάναμε Α-Β με τις ίδιες ηχογραφήσεις. Δεν υπήρξε ομοφωνία για το ποιό απο τα δυο είναι πιο κοντά στο πραγματικό. Τα γνωστά. Ισως κάποιος να πείστηκε.;)

Μετά τιμωρήθηκαν με προβολή της συναυλίας του Hans Zimmer σε 20db πάνω απο το reference (105db μέση στάθμη). :smg:
 

Μηνύματα
539
Reaction score
1.203
Ένα εκλεκτό τμήμα της παρέας με επισκέφτηκε την επόμενη το πρωί, και άκουσε το προς απόσυρση σετάπ στα τελευταία του, πριν την αντικατάσταση του Emotiva απο τον Trinnov, και την μόνωση του χώρου.
Τι εννοεις "μονωση του χωρου"?

Φτιαγμενο δεν τον εχεις?
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Τι εννοεις "μονωση του χωρου"?

Φτιαγμενο δεν τον εχεις?
Ηχομόνωση προς τον πάνω όροφο (το οικογενειακό σαλόνι) δεν έχω, μόνο μια βαριά υφασμάτινη κατασκευή και μια πόρτα της πλάκας, με αποτέλεσμα να χορεύουν όλοι πάνω όταν βάζω μουσική :o.

Και μετά... μπαμ και μπουμ οι παντοφλιές
 

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
8.074
Reaction score
14.058
Γιαννη ευχαριστουμε για την καταπληκτικη φιλοξενεια, το συστημα επαιζε υπεροχα, να εισαι καλα να μας υποδεχεσε με αγαπη και υπομονη. Εμεις μπλεξαμε μεχρι το πρωι . Ολο πειρασμους ειναι η Θεσσαλονικη, αυτα που εγιναν δεν γραφονται. Τα φιλια μου.
 





Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.315
Μηνύματα
2.858.259
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top