Ταπεινή αναβάθμιση πικαπ-phono stage

Reaction score
19
Να συμφωνήσω κι εγώ με τον Κωνσταντίνο καθώς ότι έχει περάσει από το σύστημα μου ήταν μτχ και δεν το μετάνιωσα.Χωρις τις αγγελιες δεν θα υπηρχε το χομπι!Οποτε σε περίπτωση που πάρεις εξωτερικό phono θα μπορούσες να βάλεις αγγελία ζήτησης και να πάρεις κάτι πολύ ανώτερο.
Το βλέπω θετικά καθώς τα κοστολόγια του τύπου 50-70€ είναι μικρά και μπορούν να δώσουν λύση.
[DOUBLEPOST=1556139206][/DOUBLEPOST]
Φυσικά, απλά εγώ προτιμώ "καθαρά" πράγματα. Το σήμα να μην βολτάρει στον av. ;)
Γιατί να βολτάρει στον AV?
Κάτι δεν καταλαβαίνω με το Pass through?
Πικάπ -> σύνδεση με στερεο ενισχυτή.
Pc - > σύνδεση με στερεο ενισχυτή.
Tv ->σύνδεση με AV για αναπαραγωγή πουκάναλου προγράμματος ή και στέρεο.
Οταν θα αναπαράγεται μουσική δεν επεμβαίνει ο AV.
Οταν αναπράγει πολυκάναλο πρόγραμμα ο Av, ο στέρεο λειτουργεί ώς τελικός των L/R.
Έτσι δεν είναι? Κάνω λάθος.?

Reaction score
1
Δεν κάνεις λάθος αλλά στην δικάναλη μουσική εννοώ να μην χρησιμοποιείται ο av.

Reaction score
19
Επί του παρόντος :
Αν κρατηθεί ή αλλαχθεί ο υπάρχων AV με νέο AV με όλα τα νέα "καλούδια" που κουβαλούν οι νέες γενιές AV η χρήση ενός Cambridge CP-1 απ' ότι καταλαβαίνω και για τις δύο περιπτώσεις είναι μονόδρομος για το βινύλιο.

Η αλλαγή πορείας σε στερεοφωνικό ενισχυτή με HT Pass through θα ήταν μιά καλή λύση γιά όλο το σύστημα (ακόμα κρατώντας τον AV) καθώς δεν τρελαίνομαι και για ταινίες με πολυκάναλο φορμά να δώ στην Tv. Σπάνια. Πιό πολύ επί μουσικής. Θα χάσω τα hdmi, ethernet, usb dac, κλπ των πολυκάναλων.
Αυτό ναί τα 150€ του box είναι πεταμένα λεφτά.
Καταλήγω χωρίς να κουράζω άλλο το νήμα στην παραπάνω θέση μου και μένει να αποφασίσω που θα κατευθύνω ένα ποσό ~1700€ σύνολο σε AV+stage ή Στέρεο και τέλος.
Στο κάτω κάτω όταν ο στέρεο αναλάβει το δύσκολο φοτρίο των L/R ηχείων, ένας ταπειν'ος AV της τάξεως των 300-400€ κάνει την δουλειά που θέλω και έχει ότι νέα καλούδια δεν έχει ο υπάρχων..

Σας ευχαριστώ όλους για όλες τις θέσεις σας.
Καλό Πάσχα και να γυρίσουμε όσοι φύγαμε.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Δες στις αγγελίες, έχει προσφορές και για τους δύο "δρόμους"...
Γιάννης

Reaction score
7.068
Καταλήγω χωρίς να κουράζω άλλο το νήμα στην παραπάνω θέση μου και μένει να αποφασίσω που θα κατευθύνω ένα ποσό ~1700€ σύνολο σε AV+stage ή Στέρεο και τέλος.
Στο κάτω κάτω όταν ο στέρεο αναλάβει το δύσκολο φοτρίο των L/R ηχείων, ένας ταπειν'ος AV της τάξεως των 300-400€ κάνει την δουλειά που θέλω και έχει ότι νέα καλούδια δεν έχει ο υπάρχων..

Σας ευχαριστώ όλους για όλες τις θέσεις σας.
Καλό Πάσχα και να γυρίσουμε όσοι φύγαμε.
Με την προϋπόθεση ότι ο av σου έχει pre out κουμπώνεις έναν τελικό δικάναλο μόνο για τα δύο μπροστινά οπότε και μουσική και ταινίες ακούς γαμ@ και δεν είσαι βάλε βγάλε. Phono θα σου συνιστούσα και εγώ να πας σε κάτι εκτός του ενισχυτή σου ψάχνοντας σε μεταχειρισμένο κοιτώντας να παίζει μπάλα και με τα δύο είδη κεφαλών και όσο περισσότερο γίνεται παραμετροποιήσιμο.
Καλή Ανάσταση με υγεία!! :)

Reaction score
19
Με την προϋπόθεση ότι ο av σου έχει pre out κουμπώνεις έναν τελικό δικάναλο μόνο για τα δύο μπροστινά οπότε και μουσική και ταινίες ακούς γαμ@ και δεν είσαι βάλε βγάλε. Phono θα σου συνιστούσα και εγώ να πας σε κάτι εκτός του ενισχυτή σου ψάχνοντας σε μεταχειρισμένο κοιτώντας να παίζει μπάλα και με τα δύο είδη κεφαλών και όσο περισσότερο γίνεται παραμετροποιήσιμο.
Καλή Ανάσταση με υγεία!! :)
Ο υπάρχων AV έχει preout. Η μελοντική αλλαγή σε άλλο AV και αυτή θα πρέπει να είναι της ίδιας φιλοσοφίας.

Οσον αφορά το phono θεωρείς οτι οι δικάναλοι που κατευθύνομαι (1700-2000€) δεν καλύπλουν το phono stage? πχ
Advance Xi 125, Yamaha 1100/2100, Onkyo A-9000R, Anthem Intergrated 225,NAD C375BEE κλπ αυτής της κατηγορίας τιμής.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Αν σκοπεύεις να κινηθείς σε δικάναλο ενισχυτή της κατηγορίας των 2000 ευρώ, δεν έχει κάτι να σου προσφέρει ένας εξωτερικός προενισχυτής πικάπ των 150-200-250 ευρώ.
Οι επιπλέον συνδέσεις και οι καλωδιώσεις που απαιτεί το εξωτερικό phono είναι μείον, εκτός των άλλων.

Reaction score
7.068
Ο υπάρχων AV έχει preout. Η μελοντική αλλαγή σε άλλο AV και αυτή θα πρέπει να είναι της ίδιας φιλοσοφίας.

Οσον αφορά το phono θεωρείς οτι οι δικάναλοι που κατευθύνομαι (1700-2000€) δεν καλύπλουν το phono stage? πχ
Advance Xi 125, Yamaha 1100/2100, Onkyo A-9000R, Anthem Intergrated 225,NAD C375BEE κλπ αυτής της κατηγορίας τιμής.
Η πρόταση μου ήταν καθαρά μόνο για επιλογή τελικού και όχι ολοκληρωμένου για να μην είσαι βάλε βγάλε καλώδια. Αν πας σε ολοκληρωμένο αυτής της κατηγορίας ότι σου έγραψε και ο Πέτρος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988