Κατευθυντικότητα καλωδίων

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Άντε καλά, όλοι οι ακριβοί κακοί χαιεντάδες μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ο επαγγελματίας ο σοβαρός του στούντιο και της επαγγελματικής προδιαγραφής γιατί μας βάζει βέλος? Και δε βλέπω ανάποδη πλέξη στην επιστροφή.
ωχ βρε παιδάκι μου κι εσύ.....
όλο απορίες είσαι...
ο επαγγελματίας αυτός, και οι άλλοι οι χαιντοκαλωδιοκατασκευαστές, δε ξερουν μάναμ..δε ξέρουν σου λέω...;);)
Αφού εδώ κάποιοι το λένε καθαρά...τα καλώδια είναι όλα ίδια και παίζουν όπως και να τα βάλεις το ίδιο!!:p:p:p
Όλα τ' άλλα είναι ψέματα!!
Είναι παγίδες του κεφαλαίου!!
Όλοι οι άλλοι θέλουν να μας πιάσουν το κ@λο!!
Κατευθηντικότητα κι αηδίες μεσημεριάτικα....:drinks:
 








C

chrispo

Guest
Άντε καλά, όλοι οι ακριβοί κακοί χαιεντάδες μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ο επαγγελματίας ο σοβαρός του στούντιο και της επαγγελματικής προδιαγραφής γιατί μας βάζει βέλος? Και δε βλέπω ανάποδη πλέξη στην επιστροφή.
...από την Monster Cable, ακολουθεί το παρακάτω..(απλό πιστεύω)

..<< PRO AUDIO/MI
Why Does My Instrument Cable Have Arrows?

There are two typical types of cable construction; coaxial and twisted pair. Coaxial construction, as used in our P500 Rock cable, consists of one conductor and the shield. Twisted Pair construction, used in our P500 Jazz and all Studiolink cables, utilizes two conductors and a shield. Connectors such as the RCA type and mono ¼" are considered Unbalanced connectors; due to their two contact surface areas, the tip and the sleeve. (Connectors such as XLR, TRS ¼" (Tip/Ring/Sleeve,) etc. are considered Balanced.) A coaxial cable terminated with an unbalanced connector, uses the conductor as the positive lead, terminated to the Tip, and the shield as the negative lead, terminated to sleeve. Monster Cable makes our Unbalanced cables, "Semi-balanced" by utilizing twisted pair cable. We use one conductor as the positive lead, terminated to the Tip, one conductor as the negative lead, terminated to the sleeve, and we terminate the shield to the Source side of the cable; thereby making the cable..»
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
αυτό ακριβώς μου θυμίζει...όπως ακριβώς έγινε και με το συγκριτικό καλωδίων ρεύματος που μαζευτήκαμε προ διμήνου σπίτι μου!!
Μία απ τα ίδια δηλαδή ε?
α...ξ;eχασα μωρέ!!
όπως ΚΑΙ στη συνάντηση του φίλου blues!!;);)
Ξέρετε εσείς μωρέ!! με το ρούτερ, το switch και τα στηρικτικά..αυτά τα παλιοσυγκρητικά τώρα...
απαπαπα!!!
 
Last edited:



Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
.όπως ακριβώς έγινε και με το συγκριτικό καλωδίων ρεύματος που μαζευτήκαμε προ διμήνου σπίτι μου!
Φτάνει βρε Λέανδρε.
Τι έγινε δηλαδή σπίτι σου?
Ακούσατε διαφορές?
Είπαμε χίλιες φορές πως , ΝΑΙ υπάρχουν ακουστές διαφορές.
Αν οι διαφορές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση , ακόμα δεν ξέρουμε.
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Ο Θεόφραστος Αδαμάκης ήξερε πώς ν'απαντούσε σε όλες τις περιπτώσεις,αναρωτιόταν όμως κάθε φορά πόσο χρειαζόταν να το κάνει.Έρχονταν σε κάθε ευκαιρία στο νου εκείνες οι κουβέντες από τον παππού του,ότι όσο ικανοί και να είμαστε πρέπει να επιλέγουμε πότε αξίζει να στριμώχνουμε τους άλλους,με την κατάληξη ότι κάποια μέρα θα έβρισκε από μόνος του το νόημα.Καθώς τα χρόνια περνούσαν διαπίστωνε ότι ο παππούς με αυτή τη νουθεσία είχε διαβλέψει πόσο απεχθανόταν την αποτυχία ο εγγονός του,όμως οι νίκες σε άσκοπες διαμάχες σήμαιναν όχι μόνο σπατάλη χρόνου αλλά και δημιουργία νέων αντιπάλων.Και οι δουλειές του προχωρούσαν καλύτερα όταν πήγαινε με τα νερά των άλλων αντί να τους στριμώχνει."Be Water,my friend!" όπως έλεγε και το τσιτάτο του Bruce Lee,παρέμενε όμως η αμφιβολία για το ουσιαστικό νόημα.

Διευθέτησε τους αυτοσχέδιους ανελκυστήρες ώστε να μην πλησιάζει στο πάτωμα κανένα τμήμα των χρυσαφί καλωδίων τροφοδοσίας για τα ενεργά ηχεία.Τους είχε φτιάξει από ένα αφρώδες ελαστομερές υλικό που διέθετε από μια άλλη συσκευασία και το είχε διαμορφώσει σε ρομβοειδές σχήμα ώστε να παρέχει στήριξη μονού σημείου για τους τόπους επαφής.Για τα καλώδια σήματος από τον προ είχε ήδη επιλέξει κατάλληλο μήκος ώστε να κρέμονταν από μόνα τους στηριζόμενα στος ακροδέκτες των συσκευών οι οποίες διέθεταν δική τους ιδιαίτερη στήριξη.

Χασκογελούσε στην ιδέα ότι άμα τον έβλεπαν από μια μεριά να κάνει κάτι τέτοιο οι ομοϊδεάτες του πρωτοπαλίκαρα του ορθολογισμού μπορεί και να τους έπεφταν τα μαλλιά,πλην όμως εκείνοι που είχε υπόψιν δεν διέθεταν και πολλά,οπότε μικρό το κακό.Προτού ανάψει το setup τσέκαρε διαδοχικά όλες τις αποστάσεις ηχείων από τα τοιχώματα,τη διευθέτηση των sub,τις ρυθμίσεις στο λογισμικό διόρθωσης ως προς τη μέση στάθμη που θα επέλεγε και τέλος ότι τα καλώδια είχαν συνδεθεί κατά τη φορά που ακολουθούσαν οι τυπωμένες επιγραφές του κατασκευαστή.

Γνώριζε ότι η τήρηση της κατευθυντικότητας σήμαινε πως όσο πιο πολύ θα ίσχυε στην πράξη τόσο πιο ελαττωματικά θα ήταν κάποια στοιχεία δόμησης σε δεδομένο καλώδιο και οδήγησης σε δεδομένη αλυσίδα; συσκευών,σε κάθε περίπτωση όμως κατεύναζε ψυχαναγκαστικές τάσεις από τον άλλο του ΄΄λαμποκορνάτο΄΄ εαυτό ενώ παράλληλα τον έπαιρνε να το κάνει αφού δεν του κόστιζε τίποτα,όπως και τα αυτοσχέδια και πρωτότυπα παρελκόμενα που χρησιμοποιούσε αντί να τα είχε σκάσει χοντρά σε διάφορους επιτηδείους.

Με το έναυσμα από ένα συμφορουμίτη που ανέφερε ως παράδειγμα τον Tom Waits ξεκίνησε με το remastered αρχείο του άλμπουμ "Heartattack And Vine".Και μπορεί καθώς έπαιζε το "In Shades" ο ίδιος ο Tom με τους καπνούς και τα τσιγάρα να μην ήταν εκεί αφού δεν...τραγουδούσε,όμως δεν είχε καμία ανάγκη για κάτι τέτοιο,αφού το setup έβαζε τον ίδιο στην αχλύ από το νοητό κλαμπάκι χωρίς να τον φλομώνει καθόλου.Και ακόμα χρησιμότερο εφόσον γυμναζόταν παραλλήλως αντί να είναι θρονιασμένος σε κάποια πολυθρόνα.΄΄Άμα ο Μωάμεθ δεν πηγαίνει στο βουνό,πηγαίνει το βουνό στον Μωάμεθ...΄΄
Έστω και αν διέφευγε κάτι αναπόφευκτα από την ιδιαίτερη αύρα του Tom στο κομμάτι του τίτλου,έφτανε ότι τίποτα δεν έλειπε από τον...μπασίστα και τον ντραμίστα της μπάντας.

΄΄Και τώρα πώς να τους πω στο forum ότι όλη η μπάντα του Tom συμπεριλαμβανομένου ακούγεται να τα χώνει περισσότερο σε σχέση με το αυθεντικό βινύλιο κι ένα παραδοσιακό setup...΄΄ αναρωτήθηκε ατενίζοντας τις διάσπαρτες διαχυτικές διατάξεις ΄΄...άραγε θα καταλάβαιναν ή απλώς θα με...πίστευαν όπως υποστηρίζει αυτός ο editor;΄΄

Είχε εξηγήσει στο παρελθόν με όλους τους τρόπους το γιατί ίσχυε αυτή η ακροαματική απόδοση.Και δεν θα έμπαινε καν στο τριπάκι ν'αντιταχθεί σε κάτι που θεωρούσε περιττό,αφού από κάποιο σημείο κι έπειτα η θητεία του στο forum τον μάθαινε ότι μεγαλύτερη αξία από την κατατρόπωση των όποιων αντιπάλων είχε η συμφιλίωση με όσα είχαν εκείνοι να πουν.
Ίσως εκεί να βρισκόταν και το νόημα από τα λόγια του μακαρίτη παππού...

Τα υστερα του κοσμου !
Με τομ γουεϊτς γυμναζεσαι (χωσμενε) δασκαλε ?
Δεν εχει εκια πραμα βουνα στο χωριο σου να πας μια βολτα ???

κι επειδη με τον μπρους λη δε σηκωνω αστεια - ενα μονο θα πω
44023454_10156588536707165_4010320876783271936_n.jpg

:drinks:
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Φτάνει βρε Λέανδρε.
Τι έγινε δηλαδή σπίτι σου?
Ακούσατε διαφορές?
Είπαμε χίλιες φορές πως , ΝΑΙ υπάρχουν ακουστές διαφορές.
Αν οι διαφορές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση , ακόμα δεν ξέρουμε.
καλησπέρα Νίκο,
θα συμφωνήσω μαζί σου με τα παραπάνω γραφόμενα σου.
Αν είναι προς τη σωστή καυτεύθυνση ή όχι όμως, μόνο όσοι ήταν εκεί με τη φυσική τους παρουσία μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη άποψη.
Η δική μου ένσταση, έγκειται στο γεγονός ότι αυτοί που δε πιστεύουν ότι ¨οτιδήποτε και να αλλάξεις στην ηχητική αλυσίδα ακούγεται" , είναι κι αυτοί που προτείνουν τεστ, αλλά οι ίδιοι δεν εμφανίζονται ποτέ!!
Παρόλα αυτά, η άποψη των παρευρισκομένων σε τέτοιες συναντήσεις είναι κατά αυτούς, άξια χλευασμού!..
..η γνωστή παροιμία της αλεπούς με τα κρεμαστάρια ντε!;);)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.600
Και μετά κλαίγονται στους αντ/πους , για καμμένα μεγάφωνα.
Φυσικά δεν το ανακοινώνουν πουθενά , αλλά ΕΜΕΙΣ ξέρουμε.
Έπαιζα πάντα με πολλά βατ, και φυσικά προ δεκαετίας μέχρι και με 2,5 κιλοβάτ στον κάθε δρόμο τα μαγκνεπαν (σύνολο 7,5 κιλοβάτ διαθέσιμης ισχύος) και φυσικά τόσα βατ και στο jbl το σαμπ, και μεγάφωνο δεν έκαψα ποτέ.

Και φυσικά υψηλές στάθμες ακρόασης, όχι ψυθιρισματα.

Πώς δγιάλο καίνε μεγάφωνα, δε μπορώ ειλικρινά να το πιστέψω. Θέλει τρομερή προσπάθεια να βρεις τόσο χρεπια ενισχυτικά που να τα τερματιζεις στις στάθμες μουσικής ασανσέρ που ακούνε..:p

Έχουν ταλέντο στην ανοησία, έλκονται στο πιο λάθος πράμα που υπάρχει, σα την πυξίδα ένα πράμα.:D
η άποψη των παρευρισκομένων σε τέτοιες συναντήσεις είναι άξια χλευασμού!
Ιδίως μέσα στο σαλοκουζινοχώλ.
Αν δεν αφορά τα σουβλάκια, φυσικά.
Σωστά τα λες.
Άποψη για τα σουβλάκια, σεβαστή.
1-0.
:D:D:D

Δεντοπιστευωαυτοπουζώ.
Μι του.
:drinks:
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Πώς δγιάλο καίνε μεγάφωνα, δε μπορώ ειλικρινά να το πιστέψω. Θέλει τρομερή προσπάθεια να βρεις τόσο χρεπια ενισχυτικά που να τα τερματιζεις στις στάθμες μουσικής ασανσέρ που ακούνε..:p
O δγιάολος έχει πολλά ποδάρια Ντίνο μου.
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Ιδίως μέσα στο σαλοκουζινοχώλ.
Αν καταφέρνουν και ακούν διαφορές σε ένα φαινομενικά αφρόντιστο χώρο ντόκτορ(δεν είναι τόσο αφρόντιστος όσο νομίζεις), αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα;);)
Αν δεν ήταν σε πραγματικό χώρο η ακρόαση, αλλά σε dedicated όπως ο δικό σου, τότε θα ...ξαναέβγαζες μαλλιά ντόκτορ!:):)
 


leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Α , είναι φροντισμένος?
Οk.
Η κακή τοποθέτηση όμως τα γ@μ@ει όλα.
συμφωνώ απόλυτα με τη παραπάνω φράση,
ευτυχώς όμως, δεν ισχύει στο σπίτι μου!!
το σημείο που είναι τοποθετημένο το κάθε ηχείο είναι μαρκαρισμένο στο πάτωμα με ακρίβεια χιλιοστού(μετά από αρκετό κόπο)!!
Είσαι πάντα καλοδεχούμενος, να πιούμε μια μπυρίτσα ή ενα ουισκάκι για να ακούσεις και να κρίνεις, να ακούσω και πιθανές σου υποδείξεις, κι όχι να κρίνεις μόνο από φωτό!:drinks::drinks:
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.393
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top