ΔΥΟ ΚΙ (Ε)ΝΑ ΚΑΙΕΙ!


dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.786
Reaction score
11.021
Επισης θα ηθελα μια απαντηση και σ αυτό: Μιας και το σαμπ είναι σηκωμενο στο υψος της μεσης του δωματιου, δεν θα ηταν καλυτερα εκει να ηταν και τα ηχεια? (φυσικα εξυπακούεται ότι θα καθεσαι σε υπερυψωμενη πολυθρονα η καναπε)
Μπράβο vastar, τόλμησες και το σήκωσες το τιμημένο!
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Μπράβο vastar, τόλμησες και το σήκωσες το τιμημένο!
Έχω κι ένα ακομη Adam πισω από την τηλεοραση, είναι λιγο ντροπαλο και κρυβεται!

Στο ρακ είναι ασυνδετα η μετρικ και η Αρβους. Ελπιζω σε καποια φαση να γινουν οι συνδεσεις.
Προς το παρων τα εχω στο ρακ να ηρεμησουν και να γνωριστουν με το νέο αγωνιστικο χωρο. Όταν συνδεθουν θ αλλαξει και ο τιτλος του νηματος. Τρια και να καιει!!
Το κεντρικο ηχειο θα μπει σχετικα χαμηλα, η σχετικα ψηλα αλλα με κλιση προς τη θεση ακροασης.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Λοιπον το συστημα πλεον αλλαζει κεντρικο τιτλο. ΤΡΙΑ Κ(Ι)ΕΝΑ ΚΑΙΕΙ!

Συνδεθηκε το τριτο ηχειο (ολα ADAM A7X). Μπηκε η METRIC, το ARVUS κι ενα λαπτοπακι της Aple. Εξυπακουεται πως ολα ηθελαν τον μαστορα τους (EAR). Κι ως συνηθως οπαδος του αυτιου, τα εκανε ολα με το αυτι. Αμ τι νομισατε. Κωστα του λεω τ αυτια ειναι για να στηριζουμε τα γυαλια, μηπως να παρουμε κανα μετρητικο οργανο? Ασχετε κατσε στη γωνια και κοιτα! Οποτε τι να κανω, υπομονη! Κι οταν με το καλο τελιωσε, μου λεει, εχεις μια ακυρωση στο ενα με εναμιση μετρο. Εκει δεν υπαρχει μπασο! Δεν μαμεις λεω, εγω καθομαι πιο μακρια:dance2:

Ομως μου λεει και ψυθιριστα, ο ενας πλαινος σου τοιχος ειναι μπετον. Εγω θα το εστηνα εκει το συστημα. Εσυ κανε οτι θελεις. Μας εχεσε δηλαδη.

Οποτε, αδειασμα ολου του δωματιου. Δεν εμεινε ουτε καρφιτσα μεσα. Παμε στο πλαι. Εδω ισχυει ο νομος του EAR. O τοιχος που στηθηκε το συστημα ειναι 5.80 μηκος και υψος 2.70. Απεναντι που βρισκονται οι 2 πολυθρονες ο τοιχος, απεχει 3.60 μετρα. Ολες οι αποστασεις των ηχειων ειναι 1.90 μ. (φυσικα και η θεση ακροασης).

Παμε στ ακουσματα. Ειχα κατ αρχας ανομοιογενη ηχο στις εντασεις απο τα ηχεια. Ειχα σκασει. Και τελικα με την μετακινηση, ενα καλωδιο πισω απο την Μετρικ ηταν ετοιμο να βγει. Οταν το εσφιξα ολα ηρθαν στην θεση τους (ομως μια εβδομαδα βασανιζομουν μεχρι να βρω τι φταιει:hunter:)

Ενα δευτερο προβλημα ειναι το μπασο. Για να το ανεχομαι πρεπει το βολιουμ της εντασης του σαμπ να το κατεβασω παρα πολυ. Τι φταιει? Τι αλλο, τα στασιμα κυματα. Οι 4 γωνιες. Χαμος γινεται εκει. Ενταξει ο Κωστας λεει βαζεις 4 σαμπ και εισαι τζετ! Μεχρι τοτε ομως? Οποτε εκει εχω μελλον. Και δυστυχως εχω καποια δυσκολα προβληματα να λυσω. Θα επανελθω ομως αφου βαλω λιγες φωτο απο τον διαμορφωμενο χωρο πλεον.
[DOUBLEPOST=1563204071][/DOUBLEPOST]Εδω φαινονται οι δυο απο τις 4 γωνιες
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Στη μια φωτο φαινεται η προβληματικη γωνια, θα επανελθω πανω σ αυτο.
[DOUBLEPOST=1563205292][/DOUBLEPOST]Στον χωρο εχω ακομη πολυ δρομο.
Το αρχικο σχεδιο προβλεπει στην οροφη να γινει διατρητη γυψοσανιδα οπως επισης και στον πισω τοιχο. Στις γωνιες τωρα. Εχω παρει 4 ταβλες mdf με διαστασεις 2.60μ Χ 0,60 μ. Χ 0,008 και αντιστοιχα πετροβαμβακα. Η καθε ταβλα απο κατω θα εχει ενα μικρο σανιδι (σχεδον δεν θα φαινεται) πανω στο σανιδι θα υπαρχουν μικρα αλλα χοντρα κοματια ελαστικου καουτσουκ, κι αντιστοιχα σαν σφηνες θα μπουν κι απο πανω. Ο πετροβαμβακας θα μπει απο πισω. Μενει ενα προβλημα πως θα σταθεροποιηθει στον τοιχο χωρις να πεσει στο κεφαλι μου.

Το μεγαλο ωστοσο προβλημα βρισκεται εκει που ειναι το παραθυρο. Αν βαλω εκει την ταβλα δεν θ ανοιγει το παραθυρο. Κι επισης επανω εχει μια γυψινη κορνιζα. Σιγουρα αυτη καποια μερα θα την ξηλωσω, αλλα τωρα κατι δεν μου παει. Πως γινεται εδω να μπει η ταβλα, ο πετροβαμβακας και να υπαρχει και το παραθυρο? Καμια καλη ιδεα?
 

Attachments



Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
IMG_20190715_170921.jpg

[DOUBLEPOST=1563205939][/DOUBLEPOST]Κι ενα σχολιο για τον ηχο.
Το Σαββατο το πρωι ηρθε στο σπιτι ενας φιλος ο οποιος εχει ενα δικαναλο συστημα που αποτελειται απο δυο ηχεια παθητικα βασης (pmc), ειναι καποιο παλιο μοντελο (10-15 ετων) ενα δικαναλο ενισχυτη λυχνιας (Jadis) κι απο πηγη εχει ενα cdplayer της Acustick Art MKII + dac το Aune S16. Ο χωρος του ειναι μικρος και αβολος για ηχοσυστημα.

Οταν ηρθε κι ακουσε (κατι παραπανω απο 3 ωρες) το συστημα, δεν το πιστευε πως μπορει να παιξει ενα ηχοσυστημα. Εφυγε εντυπωσιασμενος. Και δεν το χωρουσε ο νους του που μιλουσα γι αλλαγες. Εγω δεν θα πειραζα απολυτως τιποτα ειπε. Θεωρω οτι ειναι οτι πιο τελειο υπαρχει. Ελα ομως που υπαρχει το μικροβιο μεσα μας.
 

Attachments


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Δεν είναι σωστό να είναι τέρμα πίσω οι καναπέδες. Θέλει τουλάχιστον κάνα μέτρο κενό από πίσω, σε μπουμαρει ο τοίχος στ'αφτχιά.

Ο νοητός κύκλος ακρόασης, θα πρέπει εμπρός να εφάπτεται στον μπροστά τοίχο, δηλαδή το κεντρικό να κολλήσει στον τοίχο και τα LR ηχεία να απέχουν λίγα εκατοστά από τον εμπρός τοίχο.

Λίγη δουλειά θέλει το δωμάτιο για να συμμαζευτει το μπάσο, και μετά θα παίζει αξιοπρεπέστατα σε όλο το φάσμα. Είναι βολικά μικροί οι δορυφόροι, κι επαρκεστατα 2 τέτοια σαμπ για να σου γεμίσουν τις πρώτες οκτάβες στα επίπεδα των δορυφόρων.

Εννοείται ότι θα βάλεις κι άλλους 2 δορυφόρους, στα 5 τεμάχια είσαι οκ εκεί.

Μετά τις δρομολογημένες εργασίες για την ηχητική περιποίηση του χώρου, θα βάλουμε και μικρόφωνο να στηθούν στην ευθεία του επιθυμητού ταργκετ κερβ τα ηχεία.

Μέχρι τότε, δεν έχει νόημα κανένα μικρόφωνο, χαλαρά. Απόλαυσε το σταδιακό χτίσιμο. ;)
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Δεν είναι σωστό να είναι τέρμα πίσω οι καναπέδες. Θέλει τουλάχιστον κάνα μέτρο κενό από πίσω, σε μπουμαρει ο τοίχος στ'αφτχια…..
Μας μαμησες :fuckyou:. Αντε ξανα κουβάλημα. Κι αυτά τα ρακ είναι ασήκωτα. Ένα μετρο κενο από πισω όμως κατι από πλευρας αισθητικης μου τη χαλαει, χωρια που εκρυβα ετσι και τα καλωδια του εθερνετ. Θα δειξει σημερα. Καμμια ιδεα για το παραθυρο εχουμε? Το να βαλω 3 ταβλες το συστημα θα γέρνει σαν το υποβρυχιο του Ακη. Τελικα νομιζω ότι σαν μονιμη λυση θα είναι να μπουν 4 σαμπ (θα δηλωθουν σαν ένα στη μετρικ για να μην διαμαρτύρεται :roflmao:). Φαινεται ακραιο στην περιπτωση μου, αλλα ετσι θα ξηλωσω τις ταβλες από τις γωνιες

Οσο για το συστημα, οντως στα σχεδια είναι να προστεθουν 2 πλαινα ηχεια κι ένα σαμπ ιδιο. Ο Μελιδης μου λεει να βαλω και δυο στα ταβανι για ατμος. Αν οντως γινει κατι τετοιο, τα δυο σαμπ θα δηλωθουν σαν ένα στη μετρικ + τα δυο πανω, οποτε θα εχω επτα δορυφόρους και δυο σαμπ. (ο Dimifoot απαγορευεται να γραψει για σαμπ >:() Αρα η Μετρικ εφτασε στα ορια της.

Αλλα οι προυπολογισμοι για φετος τελειωσαν. Του χρονου θα μπουν οι διατρητες γυψοσανίδες και ο κρυφος φωτισμος.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Με παιδεψε αλλα η αλλαγη εγινε. Τα ηχεια ειναι πλεον πολυ κοντα στον τοιχο. Περιπου στο ενα μετρο οι πολυθρονες. Λιγο η αισθητικη αλλαξε, αλλα για ολα σταδιακα κατι θα κανουμε. Οι αποστασεις ειναι παντου στο 1.90 μ.

Λιγα λογια για το πατωμα. Παντου υπαρχει ενα φυλλο φελλου 2 χιλιοστα παχος. Εδω λιγα πραγματα για τον φελλο http://www.fellos.gr/cork.php

Απο πανω ενα συνθετικο φελλου και καουτσουκ εχει καλες αντικραδασμικες ιδιοτητες, στα 2 χιλιοστα επισης. https://www.baufox.com/φελλός-acousticorkr152-am-2mm-054mτεμάχιο-2

Και τα δυο ανηκουν στην κατηγορια του πλωτου δαπεδου. Μενει πανω απ αυτο που φαινεται στις φωτο να μπει το Laminate. Αυτο ομως για να μπει θα πρεπει πρωτα να τελειωσω απ ολες τις αλλες εργασιες (κυριως η οροφη ) και στο τελος το laminate.
 

Attachments



Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Τι αλλαξε ηχητικα? Δυστυχως ο Κωστας γι αλλη μια φορα επαληθευτηκε. Πολυ καλυτερο το μπασο. Δεν εχει φτασει στο ιδανικο, αλλα ειμαι σιγουρος πως μονο ψαγμενοι θα καταλαβουν τις ατελειες.

Πως ακουγεται το συστημα. Κατ αρχας στα ευκολα, τα χαιενταδικα! Πχ αν ακουσεις καπου σκετο ενα οργανο, κιθαρα, πιανο, σαξοφωνο, φωνη, τσελο, κοντραμπασο. Κοβεις φλεβες. Αποθεωση. Αν βαλεις τους Kodo, γκρεμιζεις το σπιτι με το γκογκ και τα τυμπανα. Πολυ καθαρος ηχος. Αν η εγγραφη ειναι λιγο προβληματικη κι εχει μπολικο μπασο, τοτε καταλαβαινω οτι οι γωνιες μιλανε. Που θα παει ομως, αυριο ερχονται οι ταβλες με το mdf. Οποτε παλι με περιμενει δουλεια.

Το να παχτωθουν με τον πετροβαμβακα, να στερεωθουν με σωστο τροπο δεν ειναι καθολου απλο. Μαλλον θα το παω σιγα σιγα.
 


Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Σιγουρα τα 3 ηχεια είναι καλυτερα από δυο. Εχεις μεγαλυτερο ογκο και καλυτερη στερεοφωνια. Το σαμπ δινει δεν φαινεται μονο εκει που υπαρχει εντονο μπασο. Γενικα ξεκουραζοντα τα ηχεια αυτά πολύ καλυτερα και πιο ανετα την δουλεια τους. Πετανε!

Papa Was A Rolling Stone - A La Carte Brass @ Percussion. Ανοίγεις ενταση κι ακους πληθωρα οτγανων. Πεντακάθαρος και πολύ πλουσιο ηχος από παντου.

II B.S - Mingus Mingus Migus - Charles Mingus.Αυτό το κοματι ακούγεται μονο πολύ δυνατα. Πανδαισια ηχοχρωμάτων.

Adoro - Graciela Suzana. Μια γλυκια μελωδια φωνη που σου τραγουδάει διπλα στο αυτι σου κι καποια παραξενο οργανο που δεν ξερω πως το λενε Κοματι που κολακευει το συστημα

How Can You Mend A Broken Heart - Al Green Ένα θα πω, δεν υπαρχει περιπτωση να μην ριξεις την ομορφωτερη γυναικα μ αυτό το κοματι. Μια πολύ πλουσια μελωδια κι απίστευτα φωνητικα που χαιδευουν το προσωπο, το λαιμο το σωμα. Πλημυριζεις από συναισθηματα. κλεινεις τα ματια κι ονειρεύεσαι.

Angie - The Rolling Stones. Το πολύ γνωστο κομματι. Ξεκιναει με μια ακουστικη κιθαρα από το δεξι ηχειο, ένα ελαφρυ δακτυλιασμα στη χορδη και ωραιος ογκος που στη συνεχεια περναει στη μεση με τα φωνητικα του Μικ. Στην συνεχεια μπαινει και η δευτερη κιθαρα από δεξια και μια ηχητικη απολαυση από ένα από τα καλυτερα κομματια των Stones.

Another One Bites the Dust. Εδώ γκρεμίζουμε ντουβάρια! Ότι και να πω είναι λιγο. Ένα από τα πιο ρυθμικα κομματια των Queen. Φωνη κρυσταλο, και οργανα δυνατα διαμερισμος ηχητικος απέναντι σου και ατελειωτα γκαζια. Απλα είναι αδιανοητο να πιστεψεις ότι αυτό το πραγμα βγαινει από από μικρα ηχεια (βεβαια το σαμπ της FOCAL σπρωχνει αβιαστα)

Billy Cobham - Stratus. Άλλο ένα κομματι με εντονα δυναμικα. Τερμα τα γκαζια. Πολύ διαχωριστηκοτητα στα ηχεια. Απολαυση!

Γενικα. αν ειχα αυτό τον ηχο πριν μια εβδομαδα δεν θα προχωρουσα σε ντύσιμο στις γωνιες. Το παραθυρο είναι ένα πρόβλημα που δεν βλεπω λυση. Θα εκανα υπομονή και καποτε θα ειχα 4 σαμπ στις γωνιες. Αυτό ούτως η αλλως καποτε θα γινει. Τωρα ψωνισαμε, οποτε παμε για δυσκολες σπαζοκεφαλιες.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Αν δεν πετάξει το πουλί δεν κάνουμε τίποτα...
Πετάει το πουλί, πετάει! :p

Γενικα. αν ειχα αυτό τον ηχο πριν μια εβδομαδα δεν θα προχωρουσα σε ντύσιμο στις γωνιες.
Δόξα σοι ο θεός που δεν τον είχες..:D

Μόλις ντύσεις τις γωνίες, θα έρθει πραγματικά καλά.

Δεν είναι τίποτα η στήριξη για τις τάβλες, θα σε πω, στο πιτς φιτίλι θα τις βάλεις. Ευκολάκι.

Γενικώς, χαίρομαι με τη χαρά σου. :drinks:

Μάλλον είναι το πιο φτηνό ηχοσύστημα που είχες ποτέ, και προφανώς το καλύτερο ως τώρα! Μεγάλη επιτυχία!:beach:

Καλές ακροάσεις λοιπόν, και χαλαρά.8-)
 


Μηνύματα
1.740
Reaction score
869
Σιγουρα τα 3 ηχεια είναι καλυτερα από δυο. Εχεις μεγαλυτερο ογκο και καλυτερη στερεοφωνια. Το σαμπ δινει δεν φαινεται μονο εκει που υπαρχει εντονο μπασο. Γενικα ξεκουραζοντα τα ηχεια αυτά πολύ καλυτερα και πιο ανετα την δουλεια τους. Πετανε!

Papa Was A Rolling Stone - A La Carte Brass @ Percussion. Ανοίγεις ενταση κι ακους πληθωρα οτγανων. Πεντακάθαρος και πολύ πλουσιο ηχος από παντου.

II B.S - Mingus Mingus Migus - Charles Mingus.Αυτό το κοματι ακούγεται μονο πολύ δυνατα. Πανδαισια ηχοχρωμάτων.

Adoro - Graciela Suzana. Μια γλυκια μελωδια φωνη που σου τραγουδάει διπλα στο αυτι σου κι καποια παραξενο οργανο που δεν ξερω πως το λενε Κοματι που κολακευει το συστημα

How Can You Mend A Broken Heart - Al Green Ένα θα πω, δεν υπαρχει περιπτωση να μην ριξεις την ομορφωτερη γυναικα μ αυτό το κοματι. Μια πολύ πλουσια μελωδια κι απίστευτα φωνητικα που χαιδευουν το προσωπο, το λαιμο το σωμα. Πλημυριζεις από συναισθηματα. κλεινεις τα ματια κι ονειρεύεσαι.

Angie - The Rolling Stones. Το πολύ γνωστο κομματι. Ξεκιναει με μια ακουστικη κιθαρα από το δεξι ηχειο, ένα ελαφρυ δακτυλιασμα στη χορδη και ωραιος ογκος που στη συνεχεια περναει στη μεση με τα φωνητικα του Μικ. Στην συνεχεια μπαινει και η δευτερη κιθαρα από δεξια και μια ηχητικη απολαυση από ένα από τα καλυτερα κομματια των Stones.

Another One Bites the Dust. Εδώ γκρεμίζουμε ντουβάρια! Ότι και να πω είναι λιγο. Ένα από τα πιο ρυθμικα κομματια των Queen. Φωνη κρυσταλο, και οργανα δυνατα διαμερισμος ηχητικος απέναντι σου και ατελειωτα γκαζια. Απλα είναι αδιανοητο να πιστεψεις ότι αυτό το πραγμα βγαινει από από μικρα ηχεια (βεβαια το σαμπ της FOCAL σπρωχνει αβιαστα)

Billy Cobham - Stratus. Άλλο ένα κομματι με εντονα δυναμικα. Τερμα τα γκαζια. Πολύ διαχωριστηκοτητα στα ηχεια. Απολαυση!

Γενικα. αν ειχα αυτό τον ηχο πριν μια εβδομαδα δεν θα προχωρουσα σε ντύσιμο στις γωνιες. Το παραθυρο είναι ένα πρόβλημα που δεν βλεπω λυση. Θα εκανα υπομονή και καποτε θα ειχα 4 σαμπ στις γωνιες. Αυτό ούτως η αλλως καποτε θα γινει. Τωρα ψωνισαμε, οποτε παμε για δυσκολες σπαζοκεφαλιες.
77.000 ποστ για μετρήσεις και πολυκάναλα και ένα ποστ για μουσική τα γ@μησε όλα.. εύγε φίλε μου..
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Μάλλον είναι το πιο φτηνό ηχοσύστημα που είχες ποτέ, και προφανώς το καλύτερο ως τώρα! Μεγάλη επιτυχία!:beach:
Οπως ειναι τωρα το ολο το συστημα κοστιζει λιγοτερο απο τα μισα λεφτα που κοστιζαν μονο οι ενισχυτες μου. Φτηνο παντως δεν το λες. Η Μετρικ τα εχει τα λεφτακια της. Το σαμπ και το Αρβους ειναι κι αυτα ενα κοστολογιο. Τα ηχεια ειναι πολυ προσιτα. Παιζουν απιστευτα καλα σε σημειο που ν αναρωτιεσαι αν χρειαζεσαι τα K&H :fuckyou:

Απο καλωδια - εξοδα μηδεν! Βεβαια εσυ ειχες φτειαξει δυο αρμαθιες περιεργων καλωδιων που το μονο φυσιολογικο ηταν το τελειωμα σε xlr. Οταν καποτε εχεις ανεβασμενη αδρεναλινη, ισως κανουμε εκ νεου μια αρμαθια που να ειναι λιγο μεγαλυτερα σε μηκος τα καλωδια που πανε στα σαμπ. Νομιζω οτι 3 μετρα ειναι τωρα το μηκος τους

Ειναι γεγονος οτι ποτε δεν ημουν φαν των μικρων ηχειων και ποτε δεν ακουσα καποιο ανεξαρτητως τιμης που να μ ενθουσιαζει. Μια φορα τα ATC νομιζω το 20 μου αρεσαν και μεχρι εκει. Απο μεγαλα πολλα. Και φυσικα στη λιστα ηταν τα B&W (802 - 800). Κορυφαιο (κατ εμε) το MYTHOS OLON. Αλλα φυσικα σ αυτα λεφτα τι να πεις, υπηρχαν πολλα.

Να ομως που ειδαμε τα μικρα ηχεια απο μια διαφορετικη οπτικη γωνια. Προσφερουν αυτο που τους ελειπε. Τον ογκο. Αναλυση ειχαν. Μικρη καμπινα πως θα δωσει ογκο?

Υπηρχε η προκαταληψη οτι το σαμπ δεν δενει με το ηχειο και οτι το χρησιμοποιουμε μονο στον κινηματογραφο. Τωρα πλεον θεμα ογκου δεν τιθεται. Ουτε θεμα συνεργασιας. Αφου φας την πρωτη ψυχρολουσια μετα αναθεωρεις και τελειωσε. Κι αρχιζεις την προσθετικη. Βαλε 2-3 ηχεια ακομη. Μας περισευουν κατι ψιλα?βαλε ακομη ενα σαμπ. Φτανουν για δυο σου λεει ο αλλος να τ αφησω η να σου δωσω τα ρεστα. Αστα!

Σε σαλονι ειναι δυσκολο να στησεις πολυκαναλο συστημα. Απολαμβανεις το δικαναλο και προσπαθεις πανω σ αυτο το καλυτερο δυνατο.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Οπως ειναι τωρα το ολο το συστημα κοστιζει λιγοτερο απο τα μισα λεφτα που κοστιζαν μονο οι ενισχυτες μου.
Αυτό, αρκεί για να βγουν σαφέστατα συμπεράσματα. ;)
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.135
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top