Προτάσεις για ηχεία βάσης

Reaction score
3.486
Ο φίλος αναφέρεται, αν κατάλαβα καλά, στο ύψος του ηχείου αυτού καθ'εαυτου και όχι στο ύψος σε σχέση με το χώρο-θέση ακρόασης, συνεπώς υποψιάζομαι πως για να έχει περιορισμό ως προς τις διαστάσεις, θα τα τοποθετήσει σε κάποιο ράφι ή κάποιας μορφής εσοχή όπου δε θα χωράει ψηλότερο ηχείο. Καλύτερα όμως να μας το διευκρινίσει ο ίδιος.
Μακάρι να είναι γιατί τα genelec γυρνάνε μιντ και Τουίτερ και παίζουν και πλάι.
Σχέση τιμής προς απόδοση δεν παίζει όταν μπορείς να τα ακουμπήσεις.

Reaction score
30.455
Πολύ ωραία, περιποιημένα πράγματα.
Αν μπορείς να αλλάξεις το καλώδιο που τρέχει μέσα στο λούκι στον τοίχο με ιντερκονεκτ, μπορεί να μπει ενεργό ηχείο.

Έτσι ως είναι, μπαίνει παθητικό ηχείο, οπότε χρειάζεται ενισχυτής να το οδηγεί..

Η ύπαρξη ρεύματος στις θέσεις αυτές των ηχείων είναι σημαντική και για την περίπτωση ενεργού ηχείου, και για την περίπτωση κάποιου σαμπ πίσω από κάθε ηχείο, είτε με ενεργούς δορυφόρους είτε με παθητικούς.
Ρε συ γιατρέ, κανένα ενεργό γομάρι κατάλληλο για αυτές τις αποστάσεις, που να είναι ασύρματο δεν παίζει?
Μόνο ρεύμα από την πρίζα και τέλος!

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Αν μπορεσετε να αλλαξετε το καλωδιο, ισως ειναι καταλληλο https://eve-audio.de/index.php?page=SC408 . Λογω χωρου,αν προσθεσετε και subs,πιστευω θα καλυφθειτε πολυ καλα. Σε παθητικη λυση,δεν ξερω καποιο που θα μπορουσε να σας καλυψει με ρεαλιστικες σταθμες,δεδομενων των περιορισμων που εχετε θεσει και εκει ακριβως ηταν η ερωτηση μου στο προηγουμενο μου σχολιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.619
Ρε συ γιατρέ, κανένα ενεργό γομάρι κατάλληλο για αυτές τις αποστάσεις, που να είναι ασύρματο δεν παίζει?
Μόνο ρεύμα από την πρίζα και τέλος!
Βεβαίως.
JBL.

Όμως από Harbeth να πάει σε JBL; Δυσκολάκι...
Βλέπω ρεντεκολάγνο εν όψη, δε βλέπω χρόνους αντήχησης, δεν έχω προτάσεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.619
Βρείτε που θα χωρέσουν τα σαμπ και τι διαστάσεις πρέπει να είναι αυτά, και μπορεί να το συζητήσουμε..

Reaction score
141
Ευχαριστώ για τις προτάσεις!
Τα 55cm δεν είναι το συνολικό ύψος ακρόασης αλλά το ύψος που πρέπει να έχει το ηχείο γιατί θα πρέπει να χωθεί σε μια κατασκευή. μόνο στο ύψος υπάρχει περιορισμός, όχι στο πλάτος.
Θα προτιμούσα παθητικά ηχεία διότι έχω την εντύπωση ότι όπως είχε περαστεί το ένα καλώδιο στο κανάλι του (αυτό που διαπερνά το τζάκι) δεν είναι εύκολο να αλλαχθεί. Θα προσπαθήσω να σας στείλω και φωτογραφίες!

Reaction score
3.486
Τα 55cm δεν είναι το συνολικό ύψος ακρόασης αλλά το ύψος που πρέπει να έχει το ηχείο γιατί θα πρέπει να χωθεί σε μια κατασκευή. μόνο στο ύψος υπάρχει περιορισμός, όχι στο πλάτος.
Θα προτιμούσα παθητικά ηχεία διότι έχω την εντύπωση ότι όπως είχε περαστεί το ένα καλώδιο στο κανάλι του (αυτό που διαπερνά το τζάκι) δεν είναι εύκολο να αλλαχθεί. Θα προσπαθήσω να σας στείλω και φωτογραφίες!
Νομίζω ότι όλα γίνονται με λίγο κόπο.
Εκτός αν απλά το θαψανε μέσα στο τοίχο.
Αν είναι σε κανάλια βγαίνει και μάλιστα σχετικά εύκολα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Αν θέλουμε πλήρη ακουστική πληροφορία, υπάρχει η λύση : Συνδυασμός sub με προτάσεις ηχείων ραφιού!

Reaction score
3.486
Επίσης δεν μπορώ να διακρίνω που είναι η θέσης των ηχείων και γιατί υπάρχει ο περιορισμός των 55 πόντων.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.746
Οι φωτογραφίες για κάποιο λόγο δεν εμφανίζονται. Υπάρχουν εργαλεία που βάζεις μέσα και σου περνάει ότι καλώδιο θες.

https://electricalnews.gr/texnika-a...aseis/ergaleia-egkatastati/item/1274-atsalina

Reaction score
141
Υπάρχει ήδη ένα sub, αριστερά στο τέλος της κατασκευής, το οποίο εξυπηρετεί το home cinema.
[DOUBLEPOST=1564312204][/DOUBLEPOST]
Επίσης δεν μπορώ να διακρίνω που είναι η θέσης των ηχείων και γιατί υπάρχει ο περιορισμός των 55 πόντων.
Τα ηχεία θα μπουν στην θέση των KEF όπως φαίνονται στη φωτογραφία. Πρόσεξε αριστερά...

Reaction score
3.486
Υπάρχει ήδη ένα sub, αριστερά στο τέλος της κατασκευής, το οποίο εξυπηρετεί το home cinema.
[DOUBLEPOST=1564312204][/DOUBLEPOST]
Τα ηχεία θα μπουν στην θέση των KEF όπως φαίνονται στη φωτογραφία. Πρόσεξε αριστερά...
Δεν μπαινουν λίγο ποιο αριστερά που φαίνεται να έχει ύψος???
Τι ύψος είναι εκεί το σκαλοπάτι που έχεις??

Reaction score
141
Δεν μπαινουν λίγο ποιο αριστερά που φαίνεται να έχει ύψος???
Τι ύψος είναι εκεί το σκαλοπάτι που έχεις??
Όχι, αυτή θα είναι η θέση του. Ύψος ~35cm.
[DOUBLEPOST=1564312921][/DOUBLEPOST]
Δηλαδή , αν έχει bass reflex πρέπει να είναι μπροστά...
Διαθέσιμος χώρος για βάθος ηχείου μέχρι τοίχο : 50cm.

Reaction score
3.486
Στους 55 πόντους ύψος ακόμα και να πας σε custom κατασκευή παθητικού ή ενεργού ηχείου το μάξιμουμ μεγάφωνο που μπορεί να πάρει είναι ένα 10ιντζο που θα βγει από τον πάτο στους 27 πόντους.Αρα μένουν 26 πόντοι καθαροί για να χωρέσεις μιντ και Τουίτερ σε άλλο θαλαμο δικό τους που μάλλον λίγο οριακά το κόβω .
Εκτός αν γίνει με πλάγια κατασκευή.
Τώρα φυσικά δεν ξέρω ποιες είναι οι απαιτήσεις σου καικαι μιας οι προθέσεις σου ,σίγουρα όμως μετά τα κεφ ότι και να βάλεις σε αυτή την διάσταση θα είναι μεγάλη βελτίωση .
[DOUBLEPOST=1564313540][/DOUBLEPOST]Και δεν έχω υπολογίσει και τα ριφλεξ

Reaction score
141
Τι υλικό?
Θα μου πεις ποιά η διαφορά?
Το ξύλο θα τρίζει, τοίχος θα βουίζει, δύσκολα τα πράγματα.
Αν έχει bass reflex τότε μπροστά. Στα KEF έχω κλείσει μερικώς το bass reflex τους σύμφωνα με τις οδηγίες τους για τις συγκεκριμένες αποστάσεις και τα χαμηλά τους είναι πιο καθαρά.
[DOUBLEPOST=1564314241][/DOUBLEPOST]
Στους 55 πόντους ύψος ακόμα και να πας σε custom κατασκευή παθητικού ή ενεργού ηχείου το μάξιμουμ μεγάφωνο που μπορεί να πάρει είναι ένα 10ιντζο που θα βγει από τον πάτο στους 27 πόντους.Αρα μένουν 26 πόντοι καθαροί για να χωρέσεις μιντ και Τουίτερ σε άλλο θαλαμο δικό τους που μάλλον λίγο οριακά το κόβω .
[DOUBLEPOST=1564313540][/DOUBLEPOST]Και δεν έχω υπολογίσει και τα ριφλεξ
Για αυτό τον λόγο είπα αρχικά ότι δυσκολεύομαι να βρω έτοιμη πρόταση αν και θα την προτιμούσα από κάτι custom.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας