Προτασεις ηχειων για λαμπατο ενισχυτη

Reaction score
70
Καλησπερα στην παρεα. Προσφατα απεκτησα και εγω λαμπατο ενισχυτη, ταξη Α 2χ25 watt. Ειναι ο Θησεας απο τσακιριδη. Πριν ξεκινησω να φερνω βολτες τα καταστηματα κ να ξεκινησει ο καθε μαγαζατορας να μου πλασαρει οτι αυτος θεωρει σωστο κ λογο κερδους του να επιμενει σε αντιθετη γνωμη απο αυτην που κρινουν τα αυτακια μου θα ηθελα να μου προτεινεται καποιο ηχειο. Ακουω ολα τα ηδη μουσικης αλλα πιο πολυ classic rock disco. Ο χωρος ειναι 16 τετραγωνικα. Δεν θα με ενδιέφερε η τοποθοτηση ενος extra sub, και το χρηματικο ποσο ειναι max εως 2000€. Οι εντασεις ειναι στα πλαισια του κανονικου ουτε χαμηλα ουτε clubarw. Θα ηθελα να ειναι οσο το δυνατο πιο αληθοφανες ο ηχος απο τα ηχεια. Κατι ακομα αξιζει ενα diy kit? Οποιαδηποτε αποψη σεβαστη και καλοδεχουμενη ευχαριστω προκαταβολικα Δημητρης.

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.811
Αν θελεις diy kit σου προτείνω αυτο

Το συναρμολογείς και με ένα βαψιμο στο χρωμα της αρεσκειας σου εισαι ετοιμος με συνολικο κοστος περιπου 700 ευρω συν το βαψιμο. Το εχω και το εχω ακουσει ακομα και με ενισχυτή 2Χ6 watt με πολύ καλο αποτέλεσμα και σαν ποιοτητα ηχου και σαν εντασεις.

Σε ηχειο του εμποριου θελει ακροαση και σιγουρα το κοστος θα είναι πολύ μεγαλυτερο χωρις κατ αναγκην να είναι καλυτερο το αποτέλεσμα. Παντως πρεπει να είναι μεγαλης αντιστασης 8ohm και με ευαισθησια τουλάχιστον 92db. Ta 25 watt του Θησεα δεν αντεχουν πολύ δυσκολα.

Reaction score
70
Αν θελεις diy kit σου προτείνω αυτο

Το συναρμολογείς και με ένα βαψιμο στο χρωμα της αρεσκειας σου εισαι ετοιμος με συνολικο κοστος περιπου 700 ευρω συν το βαψιμο. Το εχω και το εχω ακουσει ακομα και με ενισχυτή 2Χ6 watt με πολύ καλο αποτέλεσμα και σαν ποιοτητα ηχου και σαν εντασεις.

Σε ηχειο του εμποριου θελει ακροαση και σιγουρα το κοστος θα είναι πολύ μεγαλυτερο χωρις κατ αναγκην να είναι καλυτερο το αποτέλεσμα. Παντως πρεπει να είναι μεγαλης αντιστασης 8ohm και με ευαισθησια τουλάχιστον 92db. Ta 25 watt του Θησεα δεν αντεχουν πολύ δυσκολα.
Τα εχω δει σε πολλα βιντεο αλλα δεν ηξερα την μαρκα. Επισης εχω δει και visaton kit αν κ εκει δεν ξερω τι απαιτησεις εχουν ουτε και σχεδια παλι κ δεν εχω βρει να γραφουν και τιποτα για αυτα.

P

PMC

Guest

Δεν έχω σχέση με το μέλος που το δίνει .
Σίγουρα πρέπει να το ακούσεις ...

Reaction score
70

Δεν έχω σχέση με το μέλος που το δίνει .
Σίγουρα πρέπει να το ακούσεις ...
Τωρα εβλεπα τα Fostex FE168EZ's. Αλλα γενικα οι καμπινες ειναι μεγαλες κ εχω ηδη ενα σετ κολονες focal σπιτι δεν με παιρνει ο χωρος για ακομα ενα ζευγαρι τοσο μεγαλο . Εχω αρχισει να ψαχνωμαι σε μεγεθος οσο ειναι κατι μικρα/μεσαια proac spendor κατι τετοιο σε ογκο. Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.

Reaction score
13
Ισως να σε ενδιεφερε ενα ζευγαρη ηχειων μοντελο
AMBIENCE by LOTH-X στην τιμη των 600 ευρο
γιαννης
αν ναι PM

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.741
Πάρε golden ear. Ημιενεργά.

Με ενεργό γουφερ, είναι ιδανικός συνδυασμός για ολιγοβαττη λάμπα, καθώς αυτή θα αναλάβει μόνο μεσαιοπριμα και θα ξεφορτωθεί τα ενεργοβόρα μπάσα.

Παρόμοιας φιλοσοφίας (ημιενεργά) μπορείς να βρεις και από άλλες φίρμες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.984
Καλησπερα στην παρεα. Προσφατα απεκτησα και εγω λαμπατο ενισχυτη, ταξη Α 2χ25 watt. Ειναι ο Θησεας απο τσακιριδη. Πριν ξεκινησω να φερνω βολτες τα καταστηματα κ να ξεκινησει ο καθε μαγαζατορας να μου πλασαρει οτι αυτος θεωρει σωστο κ λογο κερδους του να επιμενει σε αντιθετη γνωμη απο αυτην που κρινουν τα αυτακια μου θα ηθελα να μου προτεινεται καποιο ηχειο. Ακουω ολα τα ηδη μουσικης αλλα πιο πολυ classic rock disco. Ο χωρος ειναι 16 τετραγωνικα. Δεν θα με ενδιέφερε η τοποθοτηση ενος extra sub, και το χρηματικο ποσο ειναι max εως 2000€. Οι εντασεις ειναι στα πλαισια του κανονικου ουτε χαμηλα ουτε clubarw. Θα ηθελα να ειναι οσο το δυνατο πιο αληθοφανες ο ηχος απο τα ηχεια. Κατι ακομα αξιζει ενα diy kit? Οποιαδηποτε αποψη σεβαστη και καλοδεχουμενη ευχαριστω προκαταβολικα Δημητρης.
Γιααα περίμενε μάστορα.Ποιες λυχνίες φορά επάνω του ο Theseus και σου αποδίδει υποτίθεται 25 Watt;
Διότι έχω την εντύπωση ότι ξεκινάς από λάθος αφετηρία.Τα ωφέλιμα Watt ισχύος θα είναι όσα αποδίδονται υπό όριο ολικής αρμονικής παραμόρφωσης 1%.
Πάρε golden ear. Ημιενεργά.

Με ενεργό γουφερ, είναι ιδανικός συνδυασμός για ολιγοβαττη λάμπα, καθώς αυτή θα αναλάβει μόνο μεσαιοπριμα και θα ξεφορτωθεί τα ενεργοβόρα μπάσα.

Παρόμοιας φιλοσοφίας (ημιενεργά) μπορείς να βρεις και από άλλες φίρμες.
Φίλτατε Ear,έχω αμφιβολίες γι αυτό.Τα ημιενεργά GoldenEar διατηρούν παθητικό φίλτρο στον αντίστοιχο (βαθυπερατό) κλάδο του κρος.Οπότε θα έχει να διαχειριστεί ο ενισχυτής τρίδρομο (τριών κλάδων) κρος με παθητικά δικτυώματα και κάποιες ανεπιθύμητες διακυμάνσεις σε κρίσιμες για την επαρκή οδήγηση ζώνες - ειδικά στην περίπτωση των GE.

Last edited:

Reaction score
70
Γιααα περίμενε μάστορα.Ποιες λυχνίες φορά επάνω του ο Theseus και σου αποδίδει υποτίθεται 25 Watt;
Διότι έχω την εντύπωση ότι ξεκινάς από λάθος αφετηρία.Τα ωφέλιμα Watt ισχύος θα είναι όσα αποδίδονται υπό όριο ολικής αρμονικής παραμόρφωσης 1%.

Φίλτατε Ear,έχω αμφιβολίες γι αυτό.Τα ημιενεργά GoldenEar διατηρούν παθητικό φίλτρο στον αντίστοιχο κλάδο του κρος.Οπότε θα έχει να διαχειριστεί ο ενισχυτής τρίδρομο (τριών κλάδων) παθητικό κρος με κάποιες ανεπιθύμητες διακυμάνσεις σε κρίσιμες για την επαρκή οδήγηση ζώνες - ειδικά στην περίπτωση των GE.
Kt150

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.984
Γιατι πηρες λαμπατο με λιγα βατ για ροκ;
Γιατι το abarth εχει μονο 70 αλογα;
Φαντάζομαι επειδή θ'ανήκε στις...δεκαετίες 70-80.:D
Θαυμάσια.Τότε έχεις περίπου 8 Watt ωφέλιμης ισχύος.Και ακόμα μικρότερης στις πρώτες οκτάβες,όπως μου υπενθυμίζει η Λόλα.
Ν'αλλάξει πάραυτα λοιπόν....ο τίτλος του νήματος.;)
(σε ολιγόβατο μονοτελικό λαμπάτο δηλαδή)

Last edited:

Reaction score
70
Γιατι πηρες λαμπατο με λιγα βατ για ροκ;
Γιατι το abarth εχει μονο 70 αλογα;
Accuphase e370 πηγα να παρω αλλα κρατιεμαι λογο της ασταθιας που επικρατει στον εργατικο τομεα. Οποτε ειπα να παρω λυχνια. Λιγα λεφτα ελληνικο τιμιο απο οτι διαβαζω . Πηγα και στο εργαστηριο πραγματικα μου αρεσε η εξυπηρετηση η συμπεριφορα η εγγυηση και οτι με λιγα λεφτα να πειραματιστω . Οποτε τρεναρω λιγο το θεμα τρανζιστορατου. Το abarth για τα 70 αλογα σκοτωνει ειναι autobianchi abarth κ πολλα του ειναι=)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.741
Φίλτατε Ear,έχω αμφιβολίες γι αυτό.Τα ημιενεργά GoldenEar διατηρούν παθητικό φίλτρο στον αντίστοιχο (βαθυπερατό) κλάδο του κρος.Οπότε θα έχει να διαχειριστεί ο ενισχυτής τρίδρομο (τριών κλάδων) κρος με παθητικά δικτυώματα και κάποιες ανεπιθύμητες διακυμάνσεις σε κρίσιμες για την επαρκή οδήγηση ζώνες - ειδικά στην περίπτωση των GE.
Νομίζω πως εκεί κάτω το ηχείο εμφανίζει πολύ υψηλή ωμική αντίσταση στον ενισχυτή, λαμβάνοντας ουσιαστικά μόνο την τάση του ενισχυτή, χωρίς να χρειαστεί τα αμπέρ για οδήγηση, οπότε είναι εντελώς χαλαρός ο ενισχυτής και δεν έχουν σημασία τα παθητικά υλικά του κρος.

Αυτός είναι ο πατροπαράδοτος τρόπος λειτουργίας της hi-input των ενεργών σαμπ. Απλώς σε αυτά τα ηχεία, φρόντισε ο κατασκευαστής για σοβαρό κρος με τον ενσωματωμένο στο σαμπ δορυφόρο. ;)

Έχω διαβάσει κάτι διθυραμβικές κριτικές αυτών των ηχείων με ολιγοβατους λαμπατους. Οπότε, μάλλον δουλεύει καλά, αν και διατηρώ κι εγώ τις αμφιβολίες μου για την κριτική από ανθρώπους που έχουν βίτσιο με ολιγοβατους λαμπατους..

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.111
Έχω διαβάσει κάτι διθυραμβικές κριτικές αυτών των ηχείων με ολιγοβατους λαμπατους. Οπότε, μάλλον δουλεύει καλά, αν και διατηρώ κι εγώ τις αμφιβολίες μου για την κριτική από ανθρώπους που έχουν βίτσιο με ολιγοβατους λαμπατους..

ειμαστε ... ανωμαλες!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.342
Τα GoldenEar με ενίσχυση στα μπάσο (το 3+ και το 2+) είναι δυστυχώς αρκετά ακριβότερα από το διαθέσιμο μπατζετ.

Ίσως να πρέπει να δούμε και σε Definitive Technology τι υπάρχει σε ημιενεργό στα 2000

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.984
Νομίζω πως εκεί κάτω το ηχείο εμφανίζει πολύ υψηλή ωμική αντίσταση στον ενισχυτή, λαμβάνοντας ουσιαστικά μόνο την τάση του ενισχυτή, χωρίς να χρειαστεί τα αμπέρ για οδήγηση, οπότε είναι εντελώς χαλαρός ο ενισχυτής και δεν έχουν σημασία τα παθητικά υλικά του κρος.

Αυτός είναι ο πατροπαράδοτος τρόπος λειτουργίας της hi-input των ενεργών σαμπ. Απλώς σε αυτά τα ηχεία, φρόντισε ο κατασκευαστής για σοβαρό κρος με τον ενσωματωμένο στο σαμπ δορυφόρο. ;)

Έλα τώρα που θα πειστείς υποτίθεται τόσο εύκολα από κείμενα δοκιμών και δη σε θέματα οδήγησης σε συνδυασμό με απόσβεση στις πρώτες οκτάβες. :D
(Έτσι όπως πάει μπορεί να καταλήξεις σε συμβουλή να μπορούσαμε να το...ακούσουμε πώς θα έπαιζε στο δικό μας χώρο) :gotcha:

Μην παραβλέπουμε ότι όπως έχει τεκμηριωθεί στο ΄΄Κατά Απόσβεσιν Ευαγγέλιον΄΄ οι υψηλές τιμές ωμικής αντίστασης στο φορτίο που θα βλέπει το δευτερεύον τύλιγμα στην έξοδο ενός - λυχνιακού εν προκειμένω - τελικού είναι εξίσου επιζήμιες για την ομαλή απόκριση κι επιβαρυντικές για τη λειτουργία ως προς το ίδιο το λυχνιακό κύκλωμα συνδεδεμένο με το πρωτεύον του μετασχηματιστή,ιδίως εάν υπόκεινται εκείνες σε ευρείες διακυμάνσεις.

Προσωπικώς θα προτιμούσα έστω κι ελάχιστες τιμές ωμικής αντίστασης γύρω από τα 4 Ωμ για τετράωμη τάπα εξόδου που να μην υπερέβαιναν τα 10 σε ολόκληρο το ακουστό φάσμα - ή 8 για οκτάωμη που να μην υπερέβαιναν τα 20 - με αναλόγως μικρές διακυμάνσεις στη φάση της σύνθετης αντίστασης.

Τί θα πρότεινα ο ίδιος : Κάποιο μοντέλο μονόδρομο από την εγχώρια πάντα Geometric Harmony ή το εγχώριο πάλι Rois Kalypso παθητική έκδοση ή κάποιο δίδρομο ηχείο με απλό παθητικό κροσόβερ συνδυασμένο με ανεξάρτητα sub.Και όχι γι απαιτητικές στάθμες όπως είναι επόμενο.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.342
Definitive Technology τι υπάρχει σε ημιενεργό στα 2000
Υπάρχουν κάποια, είναι bipolar

Να επισημάνω εδώ πως η σειρά των αγορών θα πρέπει να είναι αντίστροφη:
Πρώτα επιλέγουμε ηχείο για το διαθέσιμο μπατζετ, με βάση την αποστάση ακρόασης, και μετά ψάχνουμε για ενισχυτή που να μπορει να το οδηγήσει σωστά (ή παίρνουμε ενεργό εξαρχής).
Εδώ προσπαθούμε να λύσουμε ενα δύσκολο πρόβλημα που δημιουργήθηκε επειδή έγινε ακριβώς το αντίθετο:
Πρώτα αγοράστηκε ο ενισχυτής, και μάλιστα πολύ χαμηλής ισχύος, και τώρα ψάχνουμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

Reaction score
70
Υπάρχουν κάποια, είναι bipolar

Να επισημάνω εδώ πως η σειρά των αγορών θα πρέπει να είναι αντίστροφη:
Πρώτα επιλέγουμε ηχείο για το διαθέσιμο μπατζετ, με βάση την αποστάση ακρόασης, και μετά ψάχνουμε για ενισχυτή που να μπορει να το οδηγήσει σωστά (ή παίρνουμε ενεργό εξαρχής).
Εδώ προσπαθούμε να λύσουμε ενα δύσκολο πρόβλημα που δημιουργήθηκε επειδή έγινε ακριβώς το αντίθετο:
Πρώτα αγοράστηκε ο ενισχυτής, και μάλιστα πολύ χαμηλής ισχύος, και τώρα ψάχνουμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.
Οχι το ηχειο το εχω ηδη και ειναι συνδεδεμενο με αλλο ενισχυτη. Focal 816v
Post automatically merged:

Οχι το ηχειο το εχω ηδη και ειναι συνδεδεμενο με αλλο ενισχυτη. Focal 816v
Απλα ψαχνω μικρο να το εχω σε αλλο δωματιο

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou