Oλοκληρωμένος που δεν σκουριάζει . . . άλλο

Reaction score
30.455
Όλοι προσπαθούν να τον βοηθήσουν , ώστε να μην θεωρεί σωστή την τοποθέτηση ηχείων , το ένα στη γωνία και το άλλο με άπειρο χώρο πίσω και στο πλάϊ.
Τα έχεις ακούσει στον χώρο του και ασκεις κριτική?
Έγινες και εσύ reviewer εξ αποστάσεως?
Αποκλείεις δηλαδή να έχει επιτευχθεί, με τη βοήθεια των καλωδίων πάντα, ένα matching που να υπερνικα τις ιδιομορφίες του χώρου? :roflmao::roflmao::roflmao:

A

amoustakas

Guest
Έχει ευχαριστηθεί κανείς ηχείο τοποθετημένο μακριά απο τοίχους; Πως θα βγάλουν μπασάκι τα καλώδια και οι λάμπες; Κρίμα είναι.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Το m6i κάνει 400?
όχι, κάνει κια παίζει πολύ παραπάνω.
Τι κρατάει?
Άσε μας κι εσύ ρε φίλε με τον άσχετο νεκροθάφτη των πάντων.
Όλοι προσπαθούν να τον βοηθήσουν , ώστε να μην θεωρεί σωστή την τοποθέτηση ηχείων , το ένα στη γωνία και το άλλο με άπειρο χώρο πίσω και στο πλάϊ
Επειδή κι εσύ αγαπητέ Νίκο συγκαταλέγεσαι εντέλει στους reviewer.... χωρίς ακρόαση, κι ως τέτοιος έχεις βγάλει απόφαση-εκτίμηση για το πως ακούγονται τα ηχεία μου στο χώρο μου, θα ήθελα να σου επιστήσω τη προσοχή στα παρακάτω:
Η αρχιτεκτονική του χώρου στο σαλόνι μου όπως έχεις ήδη δει από παλιότερο θρεντ είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τοποθέτηση των ηχείων σε άλλη θέση.
Δεδομένης λοιπόν αυτής της ιδιαιτερότητας του χώρου, για να εξισορροπήσω εν μέρει το πρόβλημα, έχω "δημιουργήσει" έναν εικονικό τοίχο με τη τοποθέτηση πίσω απ το δεξιό ηχείο μιας δισκοθήκης και ενός πίνακα.
Επίσης, η απόσταση του ηχείου από τα πλάγια ελέγχεται εν μέρει από τη τοποθέτηση ενός διθέσιου καναπέ και παραπλήσιας απόστασης από το τοίχο με το αριστερό ηχείο.
Ένα πάνελ στη πρώτη ανάκλαση στα δεξιά θα βελτίωνε ελάχιστα την ήδη εξομαλυμένη κατάσταση, αλλά δεν έχω προβεί ακόμη στη αγορά του, μιας και δοκιμή έχει γίνει.
Τώρα, ο "άσχετος νεκροθάφτης" (δηλαδή εγώ κατά το χαρακτηρισμό σου), μπορεί να επικαλεστεί τη μαρτυρία αυτήκοων reviewer από την ακρόαση που είχε γίνει σπίτι μου με τα καλώδια ρεύματος, να σου πουν τη διαφορά που έκανε η απλή μετακίνηση του πίνακα πίσω απ το δεξιό ηχείο κατά 5 εκ προς το χειρότερο. Οι ίδιοι θα μπορέσουν να σου πιστοποιήσουν ότι τα ηχεία στο χώρο είναι εξαφανισμένα πλήρως και η σκηνή τεράστια με βάθος και πλάτος που πρέπει και εστιασμό στα όργανα.
Θυμίζω δε, ότι και τότε η πρόσκληση μου ήταν ανοιχτή, αλλά κανείς από τους "άπιστους" δεν ήρθε!
Σε ποιόν τα λέω όμως ε?
Εσύ και κάποιοι άλλοι πάλι με χλεύαζατε ότι με τα καλώδια ρεύματος δεν ακούγονται διαφορές πριν τη δοκιμή και μετά τη δοκιμή ότι ακούγονται αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο!!
Για να σου φρεσκάρω λοιπόν τη μνήμη, χωρίς να ψάχνεις τις παλιές φωτογραφίες του χώρου μου, δες τες από κάτω, αλλά αυτή τη φορά πρόσεξε τες πρώτα πριν να βγάλεις ξανά λάθος συμπεράσματα!. :wink: :wink:
Αν εντέλει θέλεις να έρθεις σπίτι μου να τ ακούσεις για να πειστείς(ή όχι), δεν έχω αρνηθεί ποτέ σε κανένα.:hi:
Κριτική εξ αποστάσεως όμως και γελοίους χαρακτηρισμούς δε θα δεχτώ ξανά!
όποιος θέλει ας έρθει εδώ, να κάνει και ν ακούσει ότι θέλει και μετά ας πει ότι θέλει.
Παραμύθια τέλος! Ο Δράκος πέθανε!
Post automatically merged:

Τα έχεις ακούσει στον χώρο του και ασκεις κριτική?
Έγινες και εσύ reviewer εξ αποστάσεως?
Αποκλείεις δηλαδή να έχει επιτευχθεί, με τη βοήθεια των καλωδίων πάντα, ένα matching που να υπερνικα τις ιδιομορφίες του χώρου? :roflmao::roflmao::roflmao:
Το ίδιο ισχύει και για σένα Χαρούλη!:wink:
IMG_20191002_080434.jpg
IMG_20191002_080510.jpg

Last edited:

C

chrispo

Guest
...για να χαλαρώσουμε λίγο....:dance2:

.......Είναι ο Τοτός στο χωριό για τις μέρες των διακοπών και ό,τι καινούριο βλέπει του κάνει μεγάλη εντύπωση. Τρέχει λοιπόν στη μάνα του και της λέει…

«Μαμά, μαμά είδα τον κόκορα 10 φορές πάνω στην κότα σήμερα!!!»

«Αυτό πήγαινε και πες το στον πατέρα σου» λέει η μάνα του…

«Μπαμπά, μπαμπά η μαμά, μου είπε να σου πω ότι είδα τον κόκορα 10 φορές πάνω στην κότα σήμερα»

«Δε μου λες Τοτέ… με την ίδια κότα τον είδες;;;»

«Όχι, κάθε φορά με άλλη» απαντάει ο Τοτός.

«Ε, τραβά πες το στη μάνα σου!!!» :lol:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.298
Πραγματικά, έχετε ακούσει κάποιον σοβαρότερο ενισχυτή εντέλει?
Εάν αναφέρεσαι σε μένα, ναι, έχω ακούσει σοβαρούς ενισχυτές. Τους δικούς μου.

Αλήθεια, για πες μου, ποιους θεωρείς σοβαρούς ενισχυτές; Και ποιο ή ποια είναι το χαρακτηριστικό/χαρακτηριστικά που απονέμουν σε έναν ενισχυτή τον τίτλο "σοβαρός"; Έτσι, για να θέσουμε μια βάση συζήτησης.
Καλημέρα. Αναμένω απάντηση.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Έχει ευχαριστηθεί κανείς ηχείο τοποθετημένο μακριά απο τοίχους; Πως θα βγάλουν μπασάκι τα καλώδια και οι λάμπες; Κρίμα
Τα συγκεκριμένα ηχεία (Proac studio 140) κατά πρώτον έχουν το bass reflex να κοιτάει στο πάτωμα, οπότε το πρώτο ζητούμενο κατά τη τοποθέτηση δε μπορεί να πάει λάθος.
Κάτά δεύτερον, τα συγκεκριμένα ηχεία αποδίδουν καλύτερα το χαμηλό με απόσταση από τους τοίχους min 0,50m ως 1,70m.
όσο μεγαλύτερη δε η απόσταση(προς το 1,7) τόσο καλύτερη η 3d αίσθηση και η στερεοφωνική εικόνα.
η τοποθέτηση δε των ηχείων στη συγκεκριμένη θέση έγινε εξαιρετικά προσεκτικά!.
Post automatically merged:

Καλημέρα. Αναμένω απάντηση.
ο θεός είναι μεγαλοδύναμος!

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
Λεανδρε θα κανω μια τελευταια προσπαθεια.
Γραφεις
διαφορά που έκανε η απλή μετακίνηση του πίνακα πίσω απ το δεξιό ηχείο κατά 5 εκ προς το χειρότερο.
οταν μια μετακινηση 5εκ κανει τοση διαφορα στον ηχο, καταλαβαινεις ποσο τυχαιο ειναι σε εναν τετοιο χώρο το αποτελεσμα οποιασδηποτε ακροασης?
καταλαβαινεις γιατι δεν μπορουν να βγουν ασφαλή συμπερασματα απο την ακροαση μιας συσκευης οταν μετακινωντας 5εκ εναν Πινακα αλλαζει το αποτελεσμα?
και ποιο ειναι το σωστο?
και αν τον πας 5 εκ απο την αλλη μερια μηπως ειναι καλυτερα?
και ποιο ειναι το σωστο?
τυχαιο αποτελεσμα, καλυτερο η χειροτερο, διαφορετικο οπως ΟΛΟΙ ακουσατε αλλα ... ΤΥΧΑΙΟ.
ελπιζω να σε βοηθησα, πραγματικα το διαπιστωσες ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ τα 5εκ τι κάνουν.
Σε παρακαλω μην απαντησεις, απλως να το σκεφτεις.
Νικος

wizzy

Reaction score
22.298
ο θεός είναι μεγαλοδύναμος!
Το ξέρω. Εσύ μπορείς να απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα ή θα συνεχίζεις να αποφεύγεις τεχνιέντως να το κάνεις;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Λεανδρε θα κανω μια τελευταια προσπαθεια.
Γραφεις

οταν μια μετακινηση 5εκ κανει τοση διαφορα στον ηχο, καταλαβαινεις ποσο τυχαιο ειναι σε εναν τετοιο χώρο το αποτελεσμα οποιασδηποτε ακροασης?
καταλαβαινεις γιατι δεν μπορουν να βγουν ασφαλή συμπερασματα απο την ακροαση μιας συσκευης οταν μετακινωντας 5εκ εναν Πινακα αλλαζει το αποτελεσμα?
και ποιο ειναι το σωστο?
και αν τον πας 5 εκ απο την αλλη μερια μηπως ειναι καλυτερα?
και ποιο ειναι το σωστο?
τυχαιο αποτελεσμα, καλυτερο η χειροτερο, διαφορετικο οπως ΟΛΟΙ ακουσατε αλλα ... ΤΥΧΑΙΟ.
ελπιζω να σε βοηθησα, πραγματικα το διαπιστωσες ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ τα 5εκ τι κάνουν.
Σε παρακαλω μην απαντησεις, απλως να το σκεφτεις.
Νικος
Δυστυχώς δε μπορώ παρά να σου απαντήσω!
Η τοποθέτηση του "εικονικού τοίχου" δεν είναι καθόλου τυχαία!
έγινε κατόπιν άπειρων δοκιμών με ένα κριτήριο, ότι το σύστημα βρίσκεται σ ένα σαλόνι και οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν να μη μετατρέψουν το σαλόνι σε εργοτάξιο.
Έπρεπε να γίνει ένας συγκερασμός μεταξύ αισθητικής και ακουστικής του χώρου. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι τα έχω κάνει όλα σωστά κι ότι ακούω απ τα καλύτερα μηχανήματα το καλύτερο ήχο! Στο δεδομένο όμως χώρο και με το budget που διαθέτω νομίζω ότι το χω σχεδόν τερματίσει!. :hi:
Το ότι βγάζεις κάποια συμπεράσματα, επαναλαμβάνω χωρίς να έχεις έρθει στο χώρο είναι το πρώτο και θεμελιώδες λάθος στη σκέψη σου.
Η πρόσκληση ισχύει και σε σένα!

Reaction score
4.937
Αυτο που δεν φανταστηκε και δεν προβλεψε ο Αντυ Γουορχωλ.
Εκτος απο τις διασημοτητες των δεκα λεπτων, χαρις στο ιντερνετ
εχουμε και τους ειδικους των δεκα λεπτων.
Μακαρι να ειχαμε και την κοινη λογικη, εστω των δεκα λεπτων.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Το ξέρω. Εσύ μπορείς να απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα ή θα συνεχίζεις να αποφεύγεις τεχνιέντως να το κάνεις;
δεν έχω απολύτως καμιά υποχρέωση να σου απαντήσω! και εννοείται ότι δε θέλω να αναφέρω ποιά ενισχυτικά έχω ακούσει, γιατί πάλι, οι καλοθελητές θ αρχίσουν το μακρύ τους και το κοντό τους για το ότι...ο crownάκης είναι καλύτερος!
Φαύλος κύκλος!
Αν πάντως ειλικρινά ενδιαφέρεσαι τα λέμε σε μνμ:wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.001
Επειδή κι εσύ αγαπητέ Νίκο συγκαταλέγεσαι εντέλει στους reviewer.... χωρίς ακρόαση
Ξέρω ότι το πιστεύεις βαθιά αυτό που λες, κι όμως, είναι εφικτό να προβλέψει κανείς πως θα παίξει κάτι, χωρίς να χρειάζεται να το ακούσει.

Γνώσεις χρειάζεται να υπάρχουν.

Αυτά που λέω, δεν αποτελούν προσωπική "άποψη", έχουν αποδειχθεί και είναι απλά πράγματα.

Λόγου χάριν αυτό το θρεντ δε το είδες;

Το θρεντ του μπουτχια για τις λάμπες δε το είδες; Για την απόσβεση;

Αυτά συγκαταλέγονται στα θρεντ που μοιράζουν απλόχερα γνώση. Δεν είναι απόψεις του μπουτχια ή του δόκτορ Τουλ, είναι αποδεδειγμένα πραγματα, γνώσεις...

Δεν είναι "άποψη" ότι μπορεί να προβλέψει κάποιος πως παίζει το στέρεό σου, είναι πραγματικότητα, είναι αλήθεια.

Άποψη είναι η δική σου, ότι δε μπορεί να το προβλεψει, ότι χρειάζεται ακρόαση, κι αυτή η άποψη, αποδεδειγμένα είναι λάθος.

Βέβαια θα έρθει να σου πατήσει λαικ ο αμπεσαλωμ, να συνεισφέρει κι αυτός "αθροιστικά" στο λάθος που λες, σα να πρόκειται για διαγωνισμό απόψεων, και να δώσει την ψήφο του στο αντίθετο του ...αποδεδειγμένου! :gotcha:

Όσο για το χώρο σου, δε χρειάζεται κανενός είδους ακροάσεις.
Rew και umic χρειάζεται, για να δεις την σωρεία των προβλημάτων...
Κάνε μετρήσεις, κι ανέβασε τα σχεδιαγράμματα να σου εξηγήσουμε τι λένε.
Δε χωράει "άποψη" στα σχεδιαγράμματα... Είναι όλα ξεκάθαρα. ;)

Last edited:

wizzy

Reaction score
22.298
Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις που αναζητάς, νέε μου.
δεν έχω απολύτως καμιά υποχρέωση να σου απαντήσω! και εννοείται ότι δε θέλω να αναφέρω ποιά ενισχυτικά έχω ακούσει, γιατί πάλι, οι καλοθελητές θ αρχίσουν το μακρύ τους και το κοντό τους για το ότι...ο crownάκης είναι καλύτερος!
Φαύλος κύκλος!
Αν πάντως ειλικρινά ενδιαφέρεσαι τα λέμε σε μνμ:wink:
Δεν θα πούμε τίποτα σε pm.

Προφανώς και δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις. Υποτίθεται όμως, ότι κάνουμε συζήτηση, σωστά; Όταν ρώτησες κάτι εσύ, σου απάντησα. Ρώτησες εάν έχουμε ακούσει σοβαρούς ενισχυτές (κάνοντας quote ένα post μου) και σου απάντησα. Όταν σε ρώτησα ποιους θεωρείς σοβαρούς ενισχυτές, απάντησες ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις. Εάν έτσι κάνεις συζήτηση εσύ, τότε μην απορείς για το πώς σου συμπεριφέρονται στο forum.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.001
Η τοποθέτηση του "εικονικού τοίχου" δεν είναι καθόλου τυχαία!
Η πρόβλεψη για τις ακυρώσεις που έχει κάθε ηχείο στο χώρο σου, δεν είναι καθόλου τυχαία.
Με την οφθαλμοφανη απόσταση του κάθε ηχείου από τον πίσω τοίχο, υπολογίζεται με ακρίβεια η ακύρωση.

Χωρίς ακροάσεις. Με χαρτί και με μολύβι.

Και δεν είναι δική μου "άποψη" το παραπάνω. Είναι απλώς γνώση.

Λεανδρε θα κανω μια τελευταια προσπαθεια
Και γω βετ, για σένα:

257825_cb12e503d1be93c8998e4b9c0773c109~2.jpg

received_428534421348223.jpeg

Καλημέρες έβριμπάντι! :lolsign:

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Η πρόβλεψη για τις ακυρώσεις που έχει κάθε ηχείο στο χώρο σου, δεν είναι καθόλου τυχαία.
Με την οφθαλμοφανη απόσταση του κάθε ηχείου από τον πίσω τοίχο, υπολογίζεται με ακρίβεια η ακύρωση.
η οποία απόσταση τυγχάνει να είναι ακριβώς ίδια και για τα δύο ηχεία!!
Για να μη μετακινηθούν δε από λάθος, η θέση τους είναι μαρκαρισμένη στο πάτωμα με ακρίβεια mm!!
Δυστυχώς στη φωτό, δεν έχω ....goal line technology ούτε var για να στα δείξω σωστά. Επομένως το μάτι μπορεί να ξεγελαστεί..όπως στη περίπτωση σου!
Επί τόπου διάγνωση ντόκτορ! Η τηλειατρική δε πιάνει στους χώρους! :)

Last edited:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Κι αναρωτιομουν τι μετρανε τελικα αυτες οι παλαμες...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Sorry βρε Λέανδρε, δεν είχα δει πως έχεις στηρίγματα καλωδίων .

Οι υπόλοιποι, μάθετε μπαλίτσα απ τον αρχηγό ρε που βλέπετε μόνο τα γυμνά πλακάκια, το γυάλινο τραπέζι, την καμινάδα, την ξύλινη πορτούλα και τους πίνακες με τζάμι.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Κι αναρωτιομουν τι μετρανε τελικα αυτες οι παλαμες...
μα την απόσταση των ηχείων από τους τοίχους!!
τι δε καταλαβαίνεις Λάκη μου?? :roflmao: :roflmao:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.755
"Μετρημένη" άποψη :

VS

Ισοπεδωτική άποψη

:biggrin:
Μη μου αγχώνεσαι,θα σου ενοποιήσω αμέσως με ευχάριστο για όλες τις πλευρές τρόπο τις διιστάμενες φαινομενικώς απόψεις : Βάλε Crown στον κλάδο του woofer και λυχνιακή υλοποίηση στον κλάδο των μεσαίων-υψηλών.

Ας έχουμε βεβαίως υπόψιν πρώτον,ότι οφείλουμε να κροσάρουμε με όλες τις διατυπώσεις κι επιπρόσθετο -προφανώς- γνώμονα τις απαιτήσεις σε ισχύ σε συνάρτηση με την ευαισθησία των επιμέρους κλάδων για δεδομένα σταθμικά όρια.
Δεύτερον,ότι οι μετασχηματιστές στην έξοδο της λυχνιακής υλοποίησης που θα επιλέξουμε οφείλουν να είναι αρκετά ποιοτικοί ώστε να επιτρέπουν γραμμική παροχή ισχύος σε υπερηχητικές ζώνες,ειδάλλως οι μακροδυναμικές αντιθέσεις και οι αρμονικές συνηχήσεις στα οργανικά σύνολα θα έβγαιναν λίγο-πολύ φιμωμένα.

Δεν παρέχονται...μαγικά φίλτρα και υπερφυσικές λύσεις σε ζητούμενα τεχνικής φύσης.

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.613
Members
38.473
Νεότερο μέλος