Oλοκληρωμένος που δεν σκουριάζει . . . άλλο

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
έγραψα λοιπόν:
....το ότι όλοι έχουν άποψη στο πως μπορεί να παίζει ένα μηχάνημα χωρίς να το έχουν ΠΟΤΕ ακούσει από κοντά είναι πράγματι εντυπωσιακό!:headbang:
Προφανώς κι οι επικριτές του έχουν όλοι καλύτερα ενισχυτικά, ηχεία, πηγές, καλώδια κλπ στο τσαρδί τους....

Δεν ονοματίζω κανένα Χαρούλη!
Δηλαδή αν το έγραφε ο αντιπρόσωπος που εισάγει το εν λόγω μηχάνημα όλα καλά, αν το γράψει ο Λέανδρος είναι θέμα?
Και δε κατάλαβα... στο κάτω - κάτω όλοι εκφέρουν την απέχθεια τους, ή δικιά μου επισήμανση επ αυτού είναι η λάθος?
...Η διαπίστωση μου που λέω να μην επικρίνουν κάτι αβίαστα σε ενοχλεί τόσο, ή το θάψιμο από όποιους το έχουν κάνει?
Η δικιά τους είναι πλακίτσα κι η δική μου τοποθέτηση όχι?
Το ότι προσβάλλουν άμεσα κάποιον ή κάτι δε σ ενοχλεί, το ότι κάποιος το αναδεικνύει ως θέμα όμως ε??...:(
'Ελεος ρε Χάρη!
Έλεος!!
θα ηθελα να σε χαζευα οταν τα λες αυτα :tongue: :tongue: :tongue:

Reaction score
645
Το μέταλ είναι petri dish ποζεριάς και ανακύκλωσης. Τα μόνα ενδιαφέροντα πράγματα των τελευταίων χρόνων είναι οι Meshuggah και κάποιες atmospheric sludge μπάντες (πχ Neurosis). Μετά το χάος.
Και οι AmenRa
Αλλά αυτό είναι θέμα για νέο thread.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.231
Σποκ, σου εχω λυση, λεγεται αμπιεντ νταμπ αυτο που περιγραφεις παραπανω, δεν ειναι αναγκη να το παιζουν "ψυχασθενεις"...που γιατρευονται με λαμπα..
- αυτή η μουσική ξέρεις πόσα kwatt θέλει ; . . . torture test για τους ενισχυτές

Reaction score
645
Καλά, επειδή δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα "διαμάντια" στο "βούρκο", δεν σημαίνει ότι το metal ανακυκλώνεται. :p :p
Το καινούριο Possessed γαμεί και δέρνει, τα τρία albums των Pallbearer είναι ύμνοι στο doom. Να συνεχίσω;:biggrin:

Υ.Γ. 1: Ακόμα και να ανακυκλώνεται, ε, πού είναι το κακό; Υπάρχει μουσική (μουσικό είδος) που δεν ανακυκλώνεται; Υπάρχει παρθενογένεση στη μουσική και δεν το ξέρω;

Υ.Γ. 2.: Έχετε χάρη που ο @PAULT έχει καιρό να γράψει...
Και οι YOB εξαιρετικοί

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.874
..τεσπα, καταλαβες, το προβλημα ειναι οτι καποιοι θελουν να ακουσουν τη μουσικη οπως (νομιζουν οτι οντως) γουσταρουν αυτοι, μαλλον το προβλημα εστιαζεται οταν το επικοινωνουν κιολας προς τα εξω. και γι αυτο φαρμακι αι τιμαι ...
κρατα το σολο μαιμου.........

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Εγω ξερω τι θελει ο Λεανδρος για να ''φτιαξει'':
Να παρει μια τσαντουλα με ενα μπλουζακι, μερικα σιντι και μια βερμουδα και φυσικα 2-3 αλλαξιες βρακακια γιατι θα τα χρειαστει εκει που θα παει:p, θα παρει το αερόπλανο και θα παει μεχρι το γιατρο. Εκει θα βαλει ενα απ' τα σιντι του, θα αραξει στην πολυθρονα και θα ξεκινησει η αεροπορικη επιδρομη πανταχοθεν με 120 ντιμπι χωρις ελεος αφου ΔΕΝ θα υπαρχουν τηλεκοντρολ. Απο πισω του ο γιατρος με το τσιμπουκι του θα τον κοιταει με τον ΣΙΧΑΜΕΝΟ αγγλικο τροπο, οπως ακριβως κοιτουσε ο hubble τον Αινσταιν οταν του απεδειξε οτι δεν υπαρχει Κοσμολογικη Σταθερά...Βγαινοντας ο φιλος μας θα ειναι ενας αλλος Λεανδρος. :) :)
7a241dde16c3dbb25e222ad67227a7d1.jpg

A

amoustakas

Guest
"Με δεδομένη την χαμηλή του ισχύ, είχαμε αποφασίσει να αναθέσουμε στον Signature 30.2 να οδηγήσει ένα πιο ευαίσθητο ηχείο, αντικαθιστώντας τα ATC SCM-50 με το δεύτερο ηχείο αναφοράς (Audio Spectrum Eros με παθητικό sub). Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε τελικώς απαραίτητο, καθώς ο ενισχυτής οδήγησε τα 50άρια, οριακά μεν, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα σε στάθμες που ξεπέρασαν τα 92dB στην θέση ακρόασης με σποραδικά φαινόμενα ψαλιδισμού. "

Σοβαρά τώρα;
Αλήθεια τώρα;

Ρε φίλε...

Υπ'οψιν ότι έχω τρελό έρωτα με τα τριπαθ. Δεν ξέρω αν ξέρεις τι έχω φτιάξει με τριπαθ, πως και ...πότε.

Τες πα.

Σταματάκος και σφάλμα, πραγματικά δύσκολο...
Σταματάκος για τον Cayin των 9 βατ.

Για τις ανάγκες της ακουστικής αξιολόγησης, ο MT-12N αντικατέστησε τους ενισχυτές αναφοράς (Melos Plus Series Line/Parasound HCA3500) και κλήθηκε να οδηγήσει τα ATC SCM50PSL. Ως πηγή χρησιμοποιήθηκαν τα συνήθη Teac Esoteric P70/D70.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε για τον ενισχυτή από τον κατασκευαστή αλλά και τις μετρήσεις, ένα ηχείο όπως το SCM50 δεν είναι, ασφαλώς, η πλέον κατάλληλη επιλογή για τον μικρό Cayin, όχι μόνο λόγω κατηγορίας τιμής αλλά και λόγω της χαμηλής του ευαισθησίας. Ωστόσο για λόγους που αναφέρονται και εδώ, στο επίπεδο της αξιολόγησης είναι προτιμότερη η χρήση ενός ηχείου με τονική ακρίβεια και η προσαρμογή της διαδικασίας της δοκιμής στις μικρότερες στάθμες που μπορεί να αναπτύξει ο ενισχυτής, έναντι της εισαγωγής μιας ακόμη παραμέτρου αβεβαιότητας όπως είναι ο “χαρακτήρας” του ηχείου.
Τούτων λεχθέντων, ίσως και από καθαρή τύχη, ο ΜΤ-12Ν ταίριαξε πολύ καλά με το SCM50 (κατά πάσα πιθανότητα, η διακύμανση της εμπέδησης του ηχείου “τόνισε” τις σωστές περιοχές...) και η πρώτη εντύπωση που αποκομίσαμε ακούγοντας τον συνδυασμό ήταν κάτι παραπάνω από απλώς θετική, με δεδομένη την κατηγορία τιμής του ενισχυτή. Αυτό που εύκολα γινόταν αντιληπτό ήταν η καλή έκταση και ο έλεγχος χαμηλά, η ευχάριστη και ξεκούραστη αίσθηση του συνολικού ακούσματος και η καλή (μέχρι κάποιου ορίου, φυσικά) δυνατότητα για στάθμες, σίγουρα καλύτερη από αυτό που θα περίμενε κανείς με έναν ενισχυτή που δεν ξεπερνά τα 10W ανά κανάλι.

C

chrispo

Guest
Όλα αυτά μου έφεραν στο μυαλό το παρακάτω περιστατικό.
Ήταν 2 τύποι ¨έγκριτοι ¨ χαιχάλιες και έκαναν ακροάσεις με τη συνοδεία μιας μπύρας ο καθένας. Όλα καλά μέχρι που ήπιαν τις μπύρες και μετά τρελάθηκαν που να ακουμπήσουν τα άδεια μπουκάλια , μέσα στο δωμάτιο, ώστε να μην επηρεάσουν την ακουστική του χώρου με επακόλουθο αρνητικό αποτέλεσμα στον ήχο.( άδεια μπουκάλια γαρ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό:roflmao:)
Περιττό να σας πω, ότι έγιναν Ομηρικές μάχες για την θέση των άδειων μπουκαλιών.:smg:
Τελικά βρήκαν τη ΣΩΣΤΗ θέση , τη σημείωσαν στο χώρο, για μελλοντική χρήση και συνέχισαν ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ και ΗΣΥΧΟΙ πλέον ,για την σωστή ακουστική, τις ακροάσεις.:neo:
Ήταν τόσο κολλημένοι, με τις προκαταλήψεις τους, που δε σκέφτηκαν το πιο απλό...να βγάλουν τα μπουκάλια έξω από το δωμάτιο, π.χ. στο καλάθι της κουζίνας.( όχι ότι θα άλλαζε κάτι ουσιαστικό...αλλά στο μυαλό τους πολλά):smoke:...λέμε τώρα..

(...οποιαδήποτε ομοιότητα, με τα παραπάνω μόνο τυχαία..)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.731
Σταματάκος για τον Cayin των 9 βατ.

Για τις ανάγκες της ακουστικής αξιολόγησης, ο MT-12N αντικατέστησε τους ενισχυτές αναφοράς (Melos Plus Series Line/Parasound HCA3500) και κλήθηκε να οδηγήσει τα ATC SCM50PSL. Ως πηγή χρησιμοποιήθηκαν τα συνήθη Teac Esoteric P70/D70.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε για τον ενισχυτή από τον κατασκευαστή αλλά και τις μετρήσεις, ένα ηχείο όπως το SCM50 δεν είναι, ασφαλώς, η πλέον κατάλληλη επιλογή για τον μικρό Cayin, όχι μόνο λόγω κατηγορίας τιμής αλλά και λόγω της χαμηλής του ευαισθησίας. Ωστόσο για λόγους που αναφέρονται και εδώ, στο επίπεδο της αξιολόγησης είναι προτιμότερη η χρήση ενός ηχείου με τονική ακρίβεια και η προσαρμογή της διαδικασίας της δοκιμής στις μικρότερες στάθμες που μπορεί να αναπτύξει ο ενισχυτής, έναντι της εισαγωγής μιας ακόμη παραμέτρου αβεβαιότητας όπως είναι ο “χαρακτήρας” του ηχείου.
Τούτων λεχθέντων, ίσως και από καθαρή τύχη, ο ΜΤ-12Ν ταίριαξε πολύ καλά με το SCM50 (κατά πάσα πιθανότητα, η διακύμανση της εμπέδησης του ηχείου “τόνισε” τις σωστές περιοχές...) και η πρώτη εντύπωση που αποκομίσαμε ακούγοντας τον συνδυασμό ήταν κάτι παραπάνω από απλώς θετική, με δεδομένη την κατηγορία τιμής του ενισχυτή. Αυτό που εύκολα γινόταν αντιληπτό ήταν η καλή έκταση και ο έλεγχος χαμηλά, η ευχάριστη και ξεκούραστη αίσθηση του συνολικού ακούσματος και η καλή (μέχρι κάποιου ορίου, φυσικά) δυνατότητα για στάθμες, σίγουρα καλύτερη από αυτό που θα περίμενε κανείς με έναν ενισχυτή που δεν ξεπερνά τα 10W ανά κανάλι.
Ανταποκρίνομαι σε κάποιον που είμαι βέβαιος ότι δεν θα...παρεξηγηθεί.;)
Η παρακάτω παράσταση (με τη μικρή διακύμανση στη μαύρη καμπύλη εμπέδησης άνω αριστερά) φανερώνει γιατί ηχεία όπως τα παθητικά ATC SCM-50 είναι κατάλληλα γι αξιολόγηση έστω και ολιγόβατων λυχνιακών υλοποιήσεων παρά τη χαμηλή τους ευαισθησία (και πόσο...΄΄γάτος΄΄ είναι ο Σταμ,αλλ'αυτό είναι άλλη ιστορία) :
1570028394964.png

Επικρατεί όμως και περαιτέρω πλάνη ως προς τις οδηγικές ικανότητες του συγκεκριμένου Audio Hungary.Στις προδιαγραφές του η δηλωθείσα τιμή ισχύος 20 Watt υπό αποδεκτά όρια παραμόρφωσης αναφέρεται αποκλειστικώς σε συχνότητα 1 KHz.

Επομένως εκτός και αν το πρόγραμμα αναπαραγωγής αποτελείται μονάχα από σύνθετους τόνους με περιεχόμενο στις μεσαίες οκτάβες,η πραγματική ωφέλιμη ισχύς στα άκρα του φάσματος θα είναι πολύ μικρότερη - όπως έχει αναλυθεί με πληθώρα παραδειγμάτων και στο γνωστό νήμα με τη ... Λόλα.Οι μουσικές συνθέσεις ως επί το πλείστον έχουν σοβαρό ενεργειακό περιεχόμενο στα άκρα του φάσματος και ιδίως στις πρώτες οκτάβες.

Και σε αυτό έγκειται ένα από τα ΄΄αμαρτήματα΄΄ κάθε ομοειδούς υλοποίησης προς τον ΄΄οξειδωμένο΄΄.

Reaction score
325
2)είναι στηρικτικά καλωδίων (κάντραπλακέ 20μμ κομμένο με ποτηροτρύπανο)για μη μεταφορά κραδασμών από το πάτωμα στα καλώδια των ηχείων.
Καλά τώρα μεταξύ μας ,το πιστεύεις αυτό που γράφεις ?
ΞΑΝΑ χωρίς να σε γνωρίζω μου είσαι συμπαθής αν και διαφωνούμε σε αυτά που πρεσβεύεις ΑΛΛΑ πες μου αλήθεια...ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.731
Δε θα διαφωνήσω πουθενά, Θέμα όρεξης είναι που δεν έχω, ακόμα τουλάχιστον, γιατί θεωρώ και τονίζω το θεωρώ, οτι ακούω καλά.

Τα σαμπ, ενώ τα θεωρούσα λανθασμένα φυσικά για κάγκουρες και για ταινίες μόνον, τα σκεφτόμουνα πολύ την περίοδο που είχα τον χαρμαν 990 επειδή όλοι λέγανε οτι παίζει καλύτερα με το room correction που είχε και αν είχες 1 ή και 2 σαμπ άλλαζε προς το καλύτερο ο ήχος. Αλλά δε προχώρησα ποτέ σε αγορά. Ισως αν το είχα κάνει να είχα μείνει με αυτόν και να άκουγα και καλύτερα ενδεχομένως.

Απλώς με είχε απογοητεύσει τόσο πολύ το room correction (χωρίς σαμπ) που είχα κάνει και δεν ασχολήθηκα. Σχεδόν νόμιζα οτι είχε πρόβλημα, τον είχα πάει και στο σερβις επειδή ακουγότανε αισχρά με το room correction αλλά δεν έβγαλα άκρη. Ισως να χε και θέμα software απ οτι είχα διαβάσει online και να μη το πήρανε χαμπάρι στο σερβις.

Να σου πω την αλήθεια μένω Γκάζι Αθήνα κέντρο και στην κρεβατοκάμαρα έχουμε βάλει με την γυναίκα μου τζάμι σαν έξτρα μπαλκονόπορτα πάχους αρκετών εκατοστών που κόβει συχνότητες από τα μπαρ/κλαμπ που βαράνε αλύπητα καθημερινά. Ηρθε πριν 6 χρόνια τεχνικός στην μια το βράδυ με όργανα κτλ και μέτρησε τι συχνότητες περνάνε στο δωμάτιο για να κάνει το κατάλληλο τζάμι.

Τώρα αν όλα πάνε καλά η οικογένεια θα αυξηθεί κατά ένα μέλος και ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στο ελεύθερο δωμάτιο. Οπότε θα ξαναπεράσει τεχνικός. Ισως όταν μιλήσω τηλεφωνικά μαζί του να τον ρωτήσω μήπως κάνουμε και καμιά μέτρηση στο σαλόνι έτσι για το παλμαρέ!

Ο cambridge που έχω τώρα έχει είσοδο για σαμπ, δε μπορείς να πειράξεις κάτι σαν τον χαρμαν όπως συχνότητες κτλ, απλά μπορείς να συνδέσεις. Ιδωμεν.
Post automatically merged:

Κανείς δε μίλησε για τρελή οδήγηση αγαπητέ. ΙΣΑ ΙΣΑ το κάνει λιανά ο Σταματάκος, αλλά τουλάχιστον αυτα τα 10 20 βατ ακόμα και με atc παίξανε οριακά. Μου φτάνει. Σε αλλά τεστ εχει συνδέσει άλλα ηχεία εκτός των atc ενώ εδώ σου λέει οριακά μεν, ανεκτά δε.
Post automatically merged:

Ναι... το βράδυ όταν ξαπλώνουμε ακούμε μαζί του οτι εκπομπή βλέπει στην τηλεόραση. Μας χωρίζουν δυο οροφοι.....
Το ΄΄καλύτερον΄΄ είναι ότι η ομαλή ενσωμάτωση sub βελτιώνει όχι μόνο την απόκριση στις πρώτες οκτάβες,αλλά και την αντιλαμβανόμενη απόδοση σε μεσαίες και υψηλές.Οι λόγοι γι αυτό έχουν αναλυθεί θεωρητικώς στο παρελθόν σε σχετικά νήματα,αλλά επιβεβαιώνεται και στην πράξη από παραδοσιακούς ΄΄πατριάρχες΄΄ των sub όπως η REL - που έχει κιόλας κυκλοφορήσει και αφιερωμένο βίντεο πάνω σε αυτό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.602
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds