Oλοκληρωμένος που δεν σκουριάζει . . . άλλο

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Τυχερός είσαι.
τυχερός για τον ήχο τους ναι, σίγουρα!
Απλά, τα 91db θα βοηθούσαν και πιο αδύναμο ενισχυτή από το δικό μου! Διευκρινίζω ότι δεν ακούω με λάμπες, αλλά με τον mf m6i 2x200wrms/8Ω..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.958
Τα proac που έχεις τι ευαισθησία έχουν;
Πολύ ωραία.

Αγαπητέ Λέανδρε, ότι στάθμες ακούς με 1 βατ (91 ντιμπι), τόσες έφτασε ο μικρός 20-βατος τριπαθ στα atc τα μικρά του Σταματάκου. Μάλιστα, που και που, ψαλιδιζε κιόλας. Σε γεμίσματα, ξέρεις.

Τι λες; Σου φτάνει 1 βατ να ακούς νορμάλ;

Κατά τον όμοιο τρόπο, θεωρείς ότι τα οδήγησε ικανοποιητικά ο Σταματάκος, όπως ίσως νομίζουν κάποιοι φίλοι;

Κι ίσως να μας πεις αν έρχεται η αστυνομία και σε σένα όταν παίζεις με 1 βατ και φτάνεις (ωιμε τι συμφορά) τα 91 ντιμπι...

Προσωπικά, όταν ακούω σε χαμηλές στάθμες (αναφοράς, στα 85 ντεσιμπέλ μέση στάθμη), οι κορυφές φτάνουν τα 105.

Μου αρέσει να το πηγαίνω σχεδόν πάντα μέχρι 15 ντεσιμπέλ ψηλότερα, μέση στάθμη 100 και κορυφές 120.

Σε Μόμπι που μερακλωνω, παίζει και 30 ντεσιμπέλ πάνω από τη στάθμη αναφοράς. Κάντε τις πράξεις, απλή αριθμητική είναι.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Αδυνατεις όμως να κάνεις τη διάκριση..
Οι πρώτοι "την πέφτουν" σε ένα άψυχο αντικείμενο και ο δεύτερος "την πέφτει" σε μέλη που υποτιμησαν το μηχάνημα και όχι τον ίδιο ή κάποιο άλλο μέλος.
τι είχες Χάρη, τι είχα πάντα...

έγραψα λοιπόν:
....το ότι όλοι έχουν άποψη στο πως μπορεί να παίζει ένα μηχάνημα χωρίς να το έχουν ΠΟΤΕ ακούσει από κοντά είναι πράγματι εντυπωσιακό!:headbang:
Προφανώς κι οι επικριτές του έχουν όλοι καλύτερα ενισχυτικά, ηχεία, πηγές, καλώδια κλπ στο τσαρδί τους....

Δεν ονοματίζω κανένα Χαρούλη!
Δηλαδή αν το έγραφε ο αντιπρόσωπος που εισάγει το εν λόγω μηχάνημα όλα καλά, αν το γράψει ο Λέανδρος είναι θέμα?
Και δε κατάλαβα... στο κάτω - κάτω όλοι εκφέρουν την απέχθεια τους, ή δικιά μου επισήμανση επ αυτού είναι η λάθος?
...Η διαπίστωση μου που λέω να μην επικρίνουν κάτι αβίαστα σε ενοχλεί τόσο, ή το θάψιμο από όποιους το έχουν κάνει?
Η δικιά τους είναι πλακίτσα κι η δική μου τοποθέτηση όχι?
Το ότι προσβάλλουν άμεσα κάποιον ή κάτι δε σ ενοχλεί, το ότι κάποιος το αναδεικνύει ως θέμα όμως ε??...:(
'Ελεος ρε Χάρη!
Έλεος!!

Reaction score
459
Συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις, όλα σωστά.

Μόνο στην παράγραφο αυτή έχω μια ένσταση, διότι είναι απολύτως βέβαιο πως αν προμηθευτείς ένα βασικό φτηνό μετρητικό εξοπλισμό (umik) και αν εντάξεις ένα ντιρακ στο σύστημα που έχεις, θα υπάρξει σαφέστατη βελτίωση του αποτελέσματος, περισσότερη από την αλλαγή ενισχυτή. Που να βάλεις και σαμπ...

Δηλαδή, δεν είναι στεναχώρια να δεις πως παίζει, είναι απλώς ένα εργαλείο για να βελτιωθεί το αποτέλεσμα.

Γι'αυτό υπάρχουν άλλωστε αυτά τα πράγματα, όχι για να μας στεναχωρουν, αλλά για να βελτιώνουν τις ακροάσεις μας.

Ιδίως σε αφροντιστο χώρο, θα χαρείς πολύ με το αποτέλεσμα.

Τόλμη θέλει. Κι ενασχόληση.
Δε θα διαφωνήσω πουθενά, Θέμα όρεξης είναι που δεν έχω, ακόμα τουλάχιστον, γιατί θεωρώ και τονίζω το θεωρώ, οτι ακούω καλά.

Τα σαμπ, ενώ τα θεωρούσα λανθασμένα φυσικά για κάγκουρες και για ταινίες μόνον, τα σκεφτόμουνα πολύ την περίοδο που είχα τον χαρμαν 990 επειδή όλοι λέγανε οτι παίζει καλύτερα με το room correction που είχε και αν είχες 1 ή και 2 σαμπ άλλαζε προς το καλύτερο ο ήχος. Αλλά δε προχώρησα ποτέ σε αγορά. Ισως αν το είχα κάνει να είχα μείνει με αυτόν και να άκουγα και καλύτερα ενδεχομένως.

Απλώς με είχε απογοητεύσει τόσο πολύ το room correction (χωρίς σαμπ) που είχα κάνει και δεν ασχολήθηκα. Σχεδόν νόμιζα οτι είχε πρόβλημα, τον είχα πάει και στο σερβις επειδή ακουγότανε αισχρά με το room correction αλλά δεν έβγαλα άκρη. Ισως να χε και θέμα software απ οτι είχα διαβάσει online και να μη το πήρανε χαμπάρι στο σερβις.

Να σου πω την αλήθεια μένω Γκάζι Αθήνα κέντρο και στην κρεβατοκάμαρα έχουμε βάλει με την γυναίκα μου τζάμι σαν έξτρα μπαλκονόπορτα πάχους αρκετών εκατοστών που κόβει συχνότητες από τα μπαρ/κλαμπ που βαράνε αλύπητα καθημερινά. Ηρθε πριν 6 χρόνια τεχνικός στην μια το βράδυ με όργανα κτλ και μέτρησε τι συχνότητες περνάνε στο δωμάτιο για να κάνει το κατάλληλο τζάμι.

Τώρα αν όλα πάνε καλά η οικογένεια θα αυξηθεί κατά ένα μέλος και ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στο ελεύθερο δωμάτιο. Οπότε θα ξαναπεράσει τεχνικός. Ισως όταν μιλήσω τηλεφωνικά μαζί του να τον ρωτήσω μήπως κάνουμε και καμιά μέτρηση στο σαλόνι έτσι για το παλμαρέ!

Ο cambridge που έχω τώρα έχει είσοδο για σαμπ, δε μπορείς να πειράξεις κάτι σαν τον χαρμαν όπως συχνότητες κτλ, απλά μπορείς να συνδέσεις. Ιδωμεν.
Post automatically merged:

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε τελικώς απαραίτητο, καθώς ο ενισχυτής οδήγησε τα 50άρια, οριακά μεν, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα σε στάθμες που ξεπέρασαν τα 92dB στην θέση ακρόασης με σποραδικά φαινόμενα ψαλιδισμού. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τον συνδυάσετε με ένα ευαίσθητο ηχείο σε μικρό χώρο για να τον ευχαριστηθείτε.

92 db με ψαλιδισμό δεν το λες και τρελή οδήγηση.
Κανείς δε μίλησε για τρελή οδήγηση αγαπητέ. ΙΣΑ ΙΣΑ το κάνει λιανά ο Σταματάκος, αλλά τουλάχιστον αυτα τα 10 20 βατ ακόμα και με atc παίξανε οριακά. Μου φτάνει. Σε αλλά τεστ εχει συνδέσει άλλα ηχεία εκτός των atc ενώ εδώ σου λέει οριακά μεν, ανεκτά δε.
Post automatically merged:

- από την αρχή ήταν ; . . . :whistling:
Ναι... το βράδυ όταν ξαπλώνουμε ακούμε μαζί του οτι εκπομπή βλέπει στην τηλεόραση. Μας χωρίζουν δυο οροφοι.....

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Πολύ ωραία.

Αγαπητέ Λέανδρε, ότι στάθμες ακούς με 1 βατ (91 ντιμπι), τόσες έφτασε ο μικρός 20-βατος τριπαθ στα atc τα μικρά του Σταματάκου. Μάλιστα, που και που, ψαλιδιζε κιόλας. Σε γεμίσματα, ξέρεις.

Τι λες; Σου φτάνει 1 βατ να ακούς νορμάλ;

Κατά τον όμοιο τρόπο, θεωρείς ότι τα οδήγησε ικανοποιητικά ο Σταματάκος, όπως ίσως νομίζουν κάποιοι φίλοι;

Κι ίσως να μας πεις αν έρχεται η αστυνομία και σε σένα όταν παίζεις με 1 βατ και φτάνεις (ωιμε τι συμφορά) τα 91 ντιμπι...

Προσωπικά, όταν ακούω σε χαμηλές στάθμες (αναφοράς, στα 85 ντεσιμπέλ μέση στάθμη), οι κορυφές φτάνουν τα 105.

Μου αρέσει να το πηγαίνω σχεδόν πάντα μέχρι 15 ντεσιμπέλ ψηλότερα, μέση στάθμη 100 και κορυφές 120.

Σε Μόμπι που μερακλωνω, παίζει και 30 ντεσιμπέλ πάνω από τη στάθμη αναφοράς. Κάντε τις πράξεις, απλή αριθμητική είναι.
έχω ήδη αναφέρει ότι εγώ δεν ακούω σιγανά, ..από την άλλη, δεν ακούω στις στάθμες που έχεις συνηθίσει εσύ ν ακούς! :)
Εγώ όμως ή εσύ, δεν είμαστε το target group που απευθήνεται ο συγκεκριμένος ενισχυτής!
Σε κάποιον άλλο μπορεί να είναι η ιδανική λύση, σε κάποιον άλλο όχι!
Δε χρειάζεται να επιβάλουμε την άποψη μας στους άλλους ντε και καλά!
Για κάποιους όμως αυτό είναι...ασύλληπτη έννοια...

Αυτό και μόνο αυτό λέω εξ αρχής!

• Like
Reactions: PMC

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.876
ξέρεις πως ακούω πολύ λίγο και επιλεκτικά μέταλ . . . εκεί στα Εξάρχεια όμως
..και γνωριζω και καταλαβαινω(αντιλαμβανομαι εστω), εχουν καποια πλακα αλλα ειναι πλεων γραφικοι (οπως οι κλασικοροκαδες που το μεταλ αλλοτε πολεμησε και ταχαμου εξεληξε-για να γινει ομοιο αυτου που "μισουσε").. αλλα περι ορεξεως και για το 1% μονο .. και μην μεταφραστει ως μενος, ειναι απαθεια σε αυτο το τραγελαφο (πλεων, καποτε ειχε λογο υπαρξης, αλλα κατ επιλογες της μαζας των ιθυνόντων), all that jazz...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.876
.. βεντετα ... και βενταλια .. Ουιζι !! :drinks:
με κινδυνο να χαρακτηριστω πολιτικλι ινκορεκτ απεναντι στους πραγματικους παθοντες (το ξαναπα αυτο σημερα), μιλαμε για ψυχοπαθεια, και οχι ψυχασθενεια..δεν υπαρχει γιατρειααααααα....:biggrin:

Reaction score
459
Το μεταλ εχει φροντισει να φυγει απο τον κοινωνικο πραμα, κατα ενα 99% (μπαντες, ατομα, μαγαζια,χωροι κτλ), σταδιακα ολα αυτα τα χρονια υπαρξης του μετα το πανκ και το κλασικ ροκ.
Αλλα τους βρισκω κυριως εμμονικους, οπως τους προσκολλημενους με το βινυλιο (τυπου "μου ακουγεται καλητερα = ειναι καλητερο"), ομοιως και τους λαμπατους κτλ..
Το χειροτερο ειναι οτι ειναι ντροπη σαν τις γυναικες που βλεπουν γκριζ νεξτ τοπ μοντελ και δεν ντρεπονται να το παραδεχονται (ως οικιοθελως αυτοξεφτυλισμα της υπαρξης των). Η μουσικη εχει να κανει και με χρονολογια, οπως και καποια αυτοδιαθεση. Το Μεταλ εχει περασει την ημερομηνια ληξης του, οπως και (με καποια υπερβολη) το δικαναλο, οπως το vhs..
Οπως ειπα πιο πανω αναγνωριζω μονο το 1%, αποτι καταλαβαινω εκει καπου ανοικεις, αλλα δεν μπορεις να ισχυριζεσαι ως κρητιριο μουσικο το μεταλ, διοτι ειναι πολυ ψεμα/πολυ πιο ψεμα απόσο καταλαβαινει καποιος, και οπως λεει και ο Σελιν στο εργο του "το ψεμα ειναι πιο χορταστικο απο την αληθεια" (βλ. ταξιδι στην ακρη της νυχτας)..και αυτο ναι ειναι μερος του νηματως καπου..
.. ο εξτριμ ηχος και τα διαμαντια δεν ειναι μερος που εξεταζουμε εδω, οπως και το πανκ, αλλα οπως ειπα (σε προηγουμενο ποστ) το πανκ ειναι ψεμα και το γνωριζει.
Αγαπητέ διαφωνώ σε αρκετά σημεία.

Η μόνη αλήθεια είναι το μεταλ χεχε. Το πιστεύω ακράδαντα και φυσικά μιλάω υποκειμενικά τώρα. Υπάρχει καλή μουσική, κακή μουσική και υπαρχει και μεταλ για μένα. Αλλά θα συμφωνήσω οτι υπάρχει πολύ σαπίλα στον χώρο όπως και ποζεριά, αλλά δε με ενδιαφέρει, κρατάω τα καλά.

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.637
Το μέταλ είναι petri dish ποζεριάς και ανακύκλωσης. Τα μόνα ενδιαφέροντα πράγματα των τελευταίων χρόνων είναι οι Meshuggah και κάποιες atmospheric sludge μπάντες (πχ Neurosis). Μετά το χάος.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.876
Σιγουρο toolman - το εγραψα κατα το δυνατο πιο συμπυκνωμενα και με ενα ειδος συμπαθειας...δεν αμφιβαλω, οτι σε καποιους κανει καποιο καλο (αλλα ειναι μεμονομενα περιστατικα αυτοι).. για σας τους 2-3 λεω, οχι περισσοτερους.

ε μην παρουμε και τις λαμπες ως φαρμακο ...

Reaction score
459
Το μέταλ είναι petri dish ποζεριάς και ανακύκλωσης. Τα μόνα ενδιαφέροντα πράγματα των τελευταίων χρόνων είναι οι Meshuggah και κάποιες atmospheric sludge μπάντες (πχ Neurosis). Μετά το χάος.
Και άλλα και άλλα πολλά :)

dillinger escape plan, converge, isis, mastodon, slipknot,gojira, vektor, mgla ..... endless λίστα....

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.291
Καλά, επειδή δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα "διαμάντια" στο "βούρκο", δεν σημαίνει ότι το metal ανακυκλώνεται. :p :p
Το καινούριο Possessed γαμεί και δέρνει, τα τρία albums των Pallbearer είναι ύμνοι στο doom. Να συνεχίσω;:biggrin:

Υ.Γ. 1: Ακόμα και να ανακυκλώνεται, ε, πού είναι το κακό; Υπάρχει μουσική (μουσικό είδος) που δεν ανακυκλώνεται; Υπάρχει παρθενογένεση στη μουσική και δεν το ξέρω;

Υ.Γ. 2.: Έχετε χάρη που ο @PAULT έχει καιρό να γράψει...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.232
ε μην παρουμε και τις λαμπες ως φαρμακο ...
- μα είναι φάρμακο κατά : . . . των σωστών μετρήσεων , της άνευρης υποτονικής και δυσκίνητης μεσαίας περιοχής , της razor cut αίσθησης των μεσουψηλών και υψηλών , της γρανιτένιας επιθετικής και ξεδιάντροπα χυδαίας χαμηλής . . . και πολλά άλλα

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.876
Σποκ, σου εχω λυση, λεγεται αμπιεντ νταμπ μπλουζ (!;) αυτο που περιγραφεις παραπανω, δεν ειναι αναγκη να το παιζουν "ψυχασθενεις"...που γιατρευονται με λαμπα.. το θεμα ειναι στη ριζα.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.606
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds