Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Καλόν, επίσης, είναι να μην ... κάνουμε γαργάρα τα "τα μειονεκτηματα της πρωιμης ανακλασης", έτσι; Τι δεγκαταλαβαίνειςπχιά; :tongue::spiteful:

Μου φαίνεται ότι στο πρόσωπο του Γιάνννη (Leandros-on-steroids) έχεις βρει το μάστορά σου... :gotcha::party:
Το ξέρεις ότι δεν συνηθίζω να ΄΄βαράω αλύπητα΄΄ όποιον θα θεωρούσα εύκολο στόχο ή...ευάλωτο υπό δεδομένες συνθήκες. ;)
 

Μηνύματα
2.118
Reaction score
3.628
Για πες λοιπόν και κάποια παραπάνω πράγματα. Γιατί έχω βρει μτχ τα Genelec 8040B στην Δανία με τιμή κοντά στα 750 ευρώ και όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει πουθενά ούτε μία κακή κριτική. Και όχι μόνο σε pro / studio reviews αλλά και σε κάποιες hi-fi κριτικές. Τα εξετάζω σοβαρά για ένα δεύτερο desktop σύστημα που θέλω να στήσω στο γραφείο και όσους έχω συμβουλευτεί μου λένε να τα πάρω με κλειστά μάτια και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι εγγύηση.
Επίσης έχω ακούσει τα 8351 και μου έπεσε το σαγόνι από την καθαρότητα, την δύναμη και την λεπτομέρειά τους.
Με τιμα που ζητας τη γνωμη μου αλλα δεν εχω ασχοληθω με ενεργα για να σου προτεινω.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.568
Reaction score
37.875
.. καλες οι αρετες, αλλα να κοιταμε και τις αδυναμιες, αλλιως δεν υπαρχει εξελιξη, αγαπητα μου διποδα, με δυο αυτια, δυο ματια, ενα στομα, δυο χερια και ενα πληκτρολογιο αλλα χωρις ουρά. :drinks:
- without offence εκτος και αν εχει καποιος μυγα-
Ed Kueper (Laughing clowns) - without your mirror 1986 LP Room of the magnificent
 
Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.684
Reaction score
28.020
Να αναφέρω στο σημείο αυτό, ότι μετά το πέρας της συνεργασίας μας, μου ανέφερε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το παράδειγμα του χώρου μου και των αποτελεσμάτων των μετρήσεων αυτού, ως βέλτιστο παράδειγμα κατασκευής μικρών χώρων κι απόδοσής τους (από ακουστικής πλευράς) σε επερχόμενα συνέδρια της AES (της οποίας είναι μέλος) καθώς και σε επιστημονικό άρθρο το οποίο θα συγγράψει και θα στείλει την AES προς δημοσίευση.
:smg: :smg:
:superman::superman:
 

Μηνύματα
2.118
Reaction score
3.628
Θα μπορούσα να σου απαντήσω με διάφορους τρόπους, αλλά ο καλός μας moderator, μου έδωσε κάποτε μια συμβουλή την οποία προσπαθώ να ακολουθώ:

Οπότε, θα βάλω "φίλτρο" και θα αναφέρω τα εξής:
Αναφέρθηκες σε αυτό:

το οποίο δεν έχεις, όσο κι αν θέλεις να πιστεύεις ότι έχεις. Δεν έχεις σωστά φτιαγμένο listening room, διότι δεν πληροί κάποια από τις προϋποθέσεις που ανέφερα σε επόμενο post:

Αφού αποφάνθηκες ότι η εμπλοκή μηχανικού ακουστικής είναι τεράστιο λάθος (post #726), συνέχισα τη συζήτηση, λέγοντας:

Από την υπογραμμισμένη πρόταση και μόνο, θα έπρεπε να σκεφτείς δύο και τρεις φορές, πριν να εξάγεις οποιοδήποτε συμπέρασμα για το χώρο μου. Όπως έχεις αναφέρει, δεν έχεις μετρήσει το χώρο σου, οπότε δεν ξέρεις τι συμβαίνει - τα (α) και (β), εξ όσων έχεις αναφέρει στο thread δεν ισχύουν. Οπότε, ό,τι και να ακούς με τα αυτιά σου δεν είναι ακριβές κι όποιο συμπέρασμα εξάγεις είναι παντελώς τυχαίο. Είτε θέλεις να το αντιληφθείς και να προχωρήσεις στις κατάλληλες κινήσεις, είτε δεν θέλεις και συνεχίζεις να ζεις στην ουτοπία σου.

Όταν, όμως, σχολιάζεις έναν χώρο κι ένα σύστημα για τα οποία δεν γνωρίζεις τίποτα, δεν κάνεις καλά. Η φωτογραφία που είδες και αμέσως έβγαλες συμπέρασμα ότι ο χώρος είναι "ανεπεξέργαστος" ( :rofl: :rofl: ), δεν είχε σκοπό να παραπλανήσει κάποιον, αλλά εσύ παραπλανήθηκες. Διότι, εάν είχες την περιέργεια -έστω!, να ρωτήσεις ή να διαβάσεις λίγα πράγματα στο thread μου, θα έβλεπες ότι τα ηχεία δεν είναι "απλά αφημένα" στο χώρο, αλλά είναι σε ισόπλευρο τρίγωνο με τη θέση ακρόασης και με εφαρμοσμένο ακριβώς μετρημένο (με ψηφιακό μοιρογνωμόνιο) toe in. Να θυμίσω εδώ ότι, σε δικάναλα συστήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για να απολαμβάνει κάποιος στερεοφωνία, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στο χώρο σου, όπως έχεις ήδη αναφέρει. Να σημειώσω επίσης ότι το ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης, σε δικάναλα συστήματα, δεν είναι συνάρτηση των ηχείων - όλα τα ηχεία, μηδενός εξαιρουμένου, πρέπει να σχηματίζουν ισόπλευρο τρίγωνο - κι όχι ισοσκελές ή τρίγωνο κατά βούληση του ιδιοκτητη/ακροατή.

Στη συνέχεια, υποτιμάς το χώρο και το σύστημά μου (για τα οποία είπαμε, δεν γνωρίζεις τίποτα...), λέγοντας ότι η αναφορά που έχω δεν είναι και του υψηλότερου επιπέδου. Το "υψηλό" επίπεδο αναφοράς δεν είναι υπόθεση καθενός (ή κανενός ;) ) από εμάς, αλλά αποτέλεσμα μετρήσεων και σύγκρισης αυτών με τα standards που έχουν τεθεί από την AES και την EBU. Δεν έχει να κάνει με το κόστος ενός ηχοσυστήματος ούτε με το εάν και κατά πόσο αρέσει στον ιδιοκτήτη και τους φίλους του. Έχει να κάνει ακριβώς με αυτά που ανέφερα πριν: τα standards που έθεσαν επαγγελματίες κι ερευνητές του χώρου της ακουστικής (κι όχι απλοί hobbyίστες) και πώς συγκρίνονται με αυτά.

Εάν είχες την περιέργεια -έστω!, να ρωτήσεις ή να διαβάσεις λίγα πράγματα στο thread μου ή εάν έδινες λίγη παραπάνω προσοχή στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο @alexis, θα έβλεπες ότι οι τοίχοι και το ταβάνι, περιμετρικά είναι επενδυμένοι με διάτρητη γυψοσανίδα, η οποία "κρύβει" από πίσω της διάφορα υλικά (πετροβάμβκας, heraclith), σε διαφορετικά σημεία όπως επίσης και το γεγονός ότι το ταβάνι π.χ. δεν είναι παράλληλο με το πάτωμα (γιατί άραγε?), όπως επίσης κι ο τοίχος πίσω από τη θέση ακρόασης σε σχέση με τον τοίχο μπροστά από τη θέση ακρόασης (για "σπάσιμο" των στάσιμων κυμμάτων). Αυτές οι ειδικές διαρρυθμίσεις των τοίχων μαζί με τη χρήση εξειδικευμένων δομικών υλικών, σου λένε κάτι σχετικά με τις πρώτες/δεύτερες ανακλάσεις, τη διάχυση, την απορρόφηση και την ηχομώνοση; Μάλλον όχι. Δεν πειράζει, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να διαβάσεις αρκετά - εάν θέλεις.

Προσωπικά, επέλεξα να μην διαβάσω - πέραν αυτών που διαβάζω στο forum και κάποιων επιστημονικών άρθρων τα οποία αναρτούν τα παιδιά. Επέλεξα να πληρώσω έναν μηχανικό ακουστικής με αποδεδειγμένη εμπειρία στην κατασκευή χώρων ακρόασης (tip: πέραν των άλλων, έχει σχεδιάσει κι επιβλέψει την κατασκευή ανηχοϊκού θαλάμου για ερευνητικούς σκοπούς), ο οποίος έκανε τη μελέτη του χώρου, επέβλεψε την κατασκευή, ήρθε με το τέλος της κι έκανε τις απαραίτητες μετρήσεις - τις οποίες μου έδωσε (και μοίρασα σε κάθε ενδιαφερόμενο) σε report - οι οποίες απλώς επιβεβαίωσαν το άψογο του χώρου ή, αν προτιμάς, το άψογο της μελέτης. Να αναφέρω στο σημείο αυτό, ότι μετά το πέρας της συνεργασίας μας, μου ανέφερε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το παράδειγμα του χώρου μου και των αποτελεσμάτων των μετρήσεων αυτού, ως βέλτιστο παράδειγμα κατασκευής μικρών χώρων κι απόδοσής τους (από ακουστικής πλευράς) σε επερχόμενα συνέδρια της AES (της οποίας είναι μέλος) καθώς και σε επιστημονικό άρθρο το οποίο θα συγγράψει και θα στείλει την AES προς δημοσίευση.

Για πες, τελικά, έχω υψηλό επίπεδο αναφοράς ή όχι; Για πες, ξέρεις πολλούς οικιακούς/ερασιτεχνικούς (=όχι επαγγελματικά studios) χώρους ακρόασης τα οποία παρουσιάστηκαν σε συνέδρια της AES; Δικαιολογείται ο εντυπωσιασμός μου από το πολυκάναλο σύστημα που άκουσα ή όχι;

Το οτι προσβληθηκες

Προς όλους: γέλασα πολύ με τα posts σας, ειδικά με το post του @Kotsidis John - thanks guys, μου φτιάξατε τη μέρα!
Το οτι προσβληθηκες,σημαινει οτι οντως κατι δεν παει καλα με το συστημα σου.

Εχοντας ενα σωστο τριγωνο,δε σημαινει οτι θα παρεις τα μεγιστα αν ο χωρος σου ειναι λαθος!!!

Και εγω στο κατω κατω καποιες φωτογραφιες κλασσικης ηχομονωσης ειδα...

Η γνωμη μου παραμενει για το συστημα σου.
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.410
Reaction score
125.598
Costas,ωραιος ο Moby.Και εγω με το You make me feel μεγαλωσα αλλα το συστημα μου δεν το εστησα με γνωμονα να παιζει δυνατα house,ambient και drum& bass.Επισης γνωριζεις ο ιδιος οτι αυτη η μουσικη δεν ειναι και η καλυτερη για να κρινεις τις αρετες ενος συστηματος...

Τι θα ελεγες λοιπον για γνωστες και σταθερες audiophile ηχογραφησεις jazz,χωρις η εμπειρια να γινει βαρετη;Εχω αρκετα αλμπουμ που σιγοθρα δεν τα ξερεις και θα σου αρεσουν ρυθμικα.
Όχι.
Δε θέλω να ακούσω τίποτε άλλο.
Μόνο Moby, μόνον το 2ο κομμάτι από τον δίσκο ambient.
Τα υπόλοιπα αφού σου αρέσουν, να τα ακούς εσύ, μόνος σου.
Δεν θέλω κιχ τίποτε άλλο, μόνο αυτό μου φτάνει, και έχω αρκετή "εμπειρία" για να καταλάβω τα πάντα όλα από ένα μόνο κομμάτι.

ΥΓ. Είναι κι εύκολο κομμάτι. Το 11ο ας πούμε, δεν είναι (πάει μέχρι 11 κύκλους)
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.568
Reaction score
37.875
Όχι.
Δε θέλω να ακούσω τίποτε άλλο.
Μόνο Moby, μόνον το 2ο κομμάτι από τον δίσκο ambient.
Τα υπόλοιπα αφού σου αρέσουν, να τα ακούς εσύ, μόνος σου.
Δεν θέλω κιχ τίποτε άλλο, μόνο αυτό μου φτάνει, και έχω αρκετή "εμπειρία" για να καταλάβω τα πάντα όλα από ένα μόνο κομμάτι.
.. αυτο που ηταν bonus cd μαζι με το hotel ?
 


Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Εντάξει, thank you guys και είχε ξεκινήσει στραβά η εβδομάδα. Πονάνε τα σαγόνια μου από τα γέλια.
Τί να πω σοβαρά και ο ίδιος,όταν σχολιάζεται πως ειδικώς τα Genelec The Ones θα εμφάνιζαν αισθητή παραμόρφωση Doppler...
 

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
8.074
Reaction score
14.058
Κάποιος έγραψε για γνώστες, χωρίς πιστοποίηση να συμπληρώσω, μάλλον χομπιστες με άποψη βασισμένη σε κάποια βιβλία, και σε πολλά pdf, διαβάζοντας χειρουργική γίνεσαι χειρουργός?
Στην Ελλάδα μπορεί και να γίνεσαι. Κουβέντα να γίνεται.
Ο wizzy απευθύνθηκε σε πιστοποιημένο επαγγελματία. Αν είναι καλός η όχι δεν μπορούμε να το κρίνουμε ούτε να το ξέρουμε. Πάντως είναι επαγγελματίας. Με τα πιστοποιητικά του. Με τα πτυχία του Τι άλλο να κάνει δηλαδή.

* Ξαναβγαινει το Hitech ???
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Κάποιος έγραψε για γνώστες, χωρίς πιστοποίηση να συμπληρώσω, μάλλον χομπιστες με άποψη βασισμένη σε κάποια βιβλία, και σε πολλά pdf, διαβάζοντας χειρουργική γίνεσαι χειρουργός?
Στην Ελλάδα μπορεί και να γίνεσαι. Κουβέντα να γίνεται.
Ο wizzy απευθύνθηκε σε πιστοποιημένο επαγγελματία. Αν είναι καλός η όχι δεν μπορούμε να το κρίνουμε ούτε να το ξέρουμε. Πάντως είναι επαγγελματίας. Με τα πιστοποιητικά του. Με τα πτυχία του Τι άλλο να κάνει δηλαδή.

* Ξαναβγαινει το Hitech ???
Θα έχω τα περί επίσημης πιστοποίησης υπόψιν εάν κι εφόσον σκόπευα ποτέ να προσφέρω σχετικές υπηρεσίες δια ζώσης και με το δέον...αντίτιμο.
Ομοίως και όποτε ζητούσα ο ίδιος επαγγελματική βοήθεια για δικά μου setup.

Διότι μέχρι τώρα ο ίδιος συμβάλλω ανεπισήμως σε τόπο διαδικτυακού διαλόγου χωρίς κανένα υλικόν - ή...μουράτον - αντάλλαγμα. ;)
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.971
Reaction score
20.486
Ε, ναι, ρε φίλε. Και μετά έχουμε τον κάθε ένα εδώ μέσα, να λέει το "μακρύ" του και το "κοντό" του. Δεν είναι κακό, το κάνω κι εγώ. Αλλά όταν παρουσιάζονται αδιάσειστα στοιχεία για ένα θέμα, δεν συνεχίζω την παπαρολογία. Αντίθετα, πάω στη γωνία μου και κλαίω για την αμάθεια που με δέρνει.
Το οτι προσβληθηκες,σημαινει οτι οντως κατι δεν παει καλα με το συστημα σου.

Εχοντας ενα σωστο τριγωνο,δε σημαινει οτι θα παρεις τα μεγιστα αν ο χωρος σου ειναι λαθος!!!

Και εγω στο κατω κατω καποιες φωτογραφιες κλασσικης ηχομονωσης ειδα...

Η γνωμη μου παραμενει για το συστημα σου.
Δεν έγραψα κάπου ότι προσβλήθηκα. Έγραψα ότι υποτίμησες το χώρο και το σύστημά μου. Καταλαβαίνεις τη διαφορά ή διαβάζεις ό,τι θέλεις;
Ο χώρος μου δεν είναι λάθος κι έχω τις μετρήσεις για να το αποδείξω. Εσύ, τι έχεις;
Εάν στις φωτογραφίες είδες μόνο "κλασσική ηχομόνωση", σημαίνει ότι αγνόησες εντελώς την κατασκευαστική μορφολογία του χώρου καθώς και τη χρήση διάτρητης γυψοσανίδας. Συμπέρασμα; Χρειάζεσαι πολύ διάβασμα ακόμα.

Η γνώμη σου για το σύστημά μου μπορεί να είναι όποια θέλει. Δεν θα μπω καν στον κόπο να σε καλέσω για ακρόαση, όχι μόνο επειδή είμαστε μακριά, αλλά επειδή δεν θα καταλάβεις τίποτα.
 

Μηνύματα
518
Reaction score
460
Για πες λοιπόν και κάποια παραπάνω πράγματα. Γιατί έχω βρει μτχ τα Genelec 8040B στην Δανία με τιμή κοντά στα 750 ευρώ και όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει πουθενά ούτε μία κακή κριτική. Και όχι μόνο σε pro / studio reviews αλλά και σε κάποιες hi-fi κριτικές. Τα εξετάζω σοβαρά για ένα δεύτερο desktop σύστημα που θέλω να στήσω στο γραφείο και όσους έχω συμβουλευτεί μου λένε να τα πάρω με κλειστά μάτια και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι εγγύηση.
Επίσης έχω ακούσει τα 8351 και μου έπεσε το σαγόνι από την καθαρότητα, την δύναμη και την λεπτομέρειά τους.
Να τα πάρεις. Έχω για την ίδια δουλειά (desktop)τα 8030 και σπέρνουν!
 



alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.684
Reaction score
28.020
Χαχα,καλο!

Αυτο με τα cd το ακουσες;
Θα αρχίσω να μαζεύω μαργαριτάρια του και από τα social αν τα βρίσκω μπροστά μου. Προσφέρει ευχάριστο διάλειμμα.
Ίσως του κάνω και σελίδα εδώ.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Νομίζω το βάζω στην ίδια κατηγορία με τον Fremer που έλεγε σε μέλος της AES νομίζω σε event στο Rocky Mountain Audio Festival το 2012:

I don't care what you say....

:lol: :lol: :lol: :lol:
Χαχα,καλο!

Αυτο με τα cd το ακουσες;
Σου φαίνεται εξώφθαλμα ΄΄ανέκδοτον΄΄,αφού δεν συμπληρώθηκε με τη συνοδό νοοτροπία :

΄΄I don't care what you say...If I can't believe it...΄΄
;)
 

Μηνύματα
2.118
Reaction score
3.628
Σου φαίνεται εξώφθαλμα ΄΄ανέκδοτον΄΄,αφού δεν συμπληρώθηκε με τη συνοδό νοοτροπία :

΄΄I don't care what you say...If I can't believe it...΄΄
;)
Δεν παιρνω το μερος του γιατι πολλα απο τα πιστευω βασιζονται στα...θελω του!

Παιδες,οποιος θελει σοβαρη κουβεντα,εδω ειμαι.Για τους υπολοιπους που βλεπουν τρολλ σε καθε παροχη γνωσεων αγνωστη προς αυτους...καλη συνεχεια!
Post automatically merged:

Για οποιον παρολα αυτα θελει να ξεκινησει απο τα βασικα,ψαξτε

Arqen.com how to setup your listening room
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.281
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top