Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

Reaction score
12.626
Ποια ισοπέδωση; Κάνε αυτά που δέχεσαι και τα ξαναλέμε.
Ένα βήμα κάθε φορά. Ισοπέδωση είναι το "όλα σκουπίδια". Τώρα που το καλοσκέφτομαι, απαξίωση είναι ο πιο σωστός όρος.

85db μέση στάθμη δεν ειναι καθόλου εκκωφαντική. Ειναι η στάθμη στην οποία οι μηχανικοί ήχου δουλεύουν 8ωρο.
100db μέση στάθμη ειναι εκκωφαντική.
Ε, εγώ δεν θέλω να ακούω σε αυτές τις εντάσεις. Αρέσκομαι σε πιο χαλαρές ακροάσεις. Το περιθώριο δεν είναι κακό. Αν όμως δεν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω, αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι απαραίτητο ή ακόμα και έξυπνο να το επιδιώξω.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.016
Αν κάποιος εχει χρόνους αντηχησης 0.5-0,6sec και ανεπάρκεια μπάσου, ή ανεπαρκή οδήγηση, τα 85db μέσης στάθμης θα τον ενοχλούν.
Αλλά δεν φταινε τα db καρδιά μου, άλλο είναι το πρόβλημα.
Post automatically merged:

Ισοπέδωση είναι το "όλα σκουπίδια"
Παρεξηγήθηκες;:tongue:

Reaction score
12.626
Αν κάποιος εχει χρόνους αντηχησης 0.5-0,6sec και ανεπάρκεια μπάσου, ή ανεπαρκή οδήγηση, τα 85db μέσης στάθμης θα τον ενοχλούν.
Αλλά δεν φταινε τα db καρδιά μου, άλλο είναι το προβλημα.
Αυτό το έχω καταλάβει. Και είναι ο λόγος που προσέχω όσα λέτε και προσπαθώ να μάθω πως θα συμμαζεύω γενικότερα τη κατάσταση και όχι μόνο αυτή που αντιμετωπίζω τώρα. Σε ένα δεδομένο σύστημα όμως, χέσε το δικό μου, σε ένα σύστημα που καλύπτει τις προϋποθέσεις για να παίξει καλά, η λύση όταν δεν "τα λέει" δεν είναι να το πετάξουμε, αλλά να δούμε που υστερεί και να παρέμβουμε εκεί ακριβώς.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.016
Δεκτό. Γιατί άλλωστε έχω φαγωθεί να βρω τρόπο να συμμαζέψω τους χρόνους αντήχησης, πιο σωστά, να μάθω πως θα τους συμμαζέψω?
Σε ξένο αχυρώνα σχολιάζουμε. Το νήμα είναι του κ. Χρήστου.

Reaction score
12.626
Σε ξένο αχυρώνα σχολιάζουμε. Το νήμα είναι του κ. Χρήστου.
Άσε, τόση ώρα το σκέφτομαι. Ελπίζω τουλάχιστον να έγινε αντιληπτό ότι δεν εστιάζω στη δική μου περίπτωση υπό μορφή hijacking, αλλά τη χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Ντροπή ντοκτορ!...
Άκου να φτύσουμε ..τα bhutia μας! :lol: :lol: :lol:
Ποιο ακλόνητο δε γίνεται bhutia μ.. το phantom είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!:wink::wink:
Ειδικώς από εσένα Λέανδρε δεν θα ανέμενα τίποτα...λιγότερο.Καθότι τα πεπραγμένα σου έχουν επιδείξει πόσο άξιος...κυνηγός φαντασμάτων είσαι.:Α
...
Έλα μου που το πέτυχα... ;)
Edit: Το κακό είναι ότι είναι πολύ στενό το sweet spot. Αλλά ακόμα δεν έχω τελειώσει με το "παιχνίδι". Εκεί που αρχίζω να κάνω καλά βήματα, σταματάω τα πειράματα και απολαμβάνω μουσική.
Από τον Αστροναύτη τζούνιορ όμως αναμένω να μας εξηγήσει και πώς το πέτυχε.Μήπως με κάποιο...θαυματουργό καλώδιο ή DAC εξωτικόν - και όχι...ξωτικόν ;Α

Και δια την πληροφόρηση όσων ισοπεδώνουν πραγματικά τα...δεδομένα,υπενθυμίζεται ότι κυκλοφορούν στην αγορά μέχρι και...sub με ενσωματωμένο επεξεργαστή που θα παρείχε τις στοιχειώδεις ρυθμίσεις - όπως κροσάρισμα,χρονική ευθυγράμμιση με τα κύρια ηχεία και παραμετρική ισοστάθμιση στη ζώνη ευθύνης του - μόνο που θα πρέπει να ακούς μαζί και το ενσωματωμένο του DAC - όπως τονίζει και ο DF.

Και μην ξεχνάς ;Astroman,προμηθεύεσαι sub ισχυρότερα απ'όσο θα χρειαζόσουν θεωρητικώς,ούτως ώστε να έπαιρνες στάθμες χωρίς να ήσουν περιορισμένος για τοποθέτηση σε γωνίες.Διότι πολλές οικιακές χωροταξίες δεν προσφέρουν απλόχερα όλες τις γωνίες,ενώ δεν βολεύουν υποχρεωτικώς στην ομαλότητα απόκρισης στις πρώτες οκτάβες και ως προς το ήδη διευθετημένο setup...
Αυτό ακριβώς!
Μη τον ματχιάξετε!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ένας είναι, πρέπει να τον προσέχουμε, να τον έχουμε στα ώπα ώπα! :hi:
Τα στέρεα ποιος τα χέζει σιγά τα ωα!
Τον μπουτχια και τα μάτχια σας ρεμαλιααααααααααααααααα
Μας...κακιμαθαίνετε κύριε Δόκτορα.
Αλλά δώσατε και την έμπνευση για τον όρο που θα περιγράφει από εδώ κι εμπρός την απέχθεια έναντι των επεξεργαστών : Τρινοφοβία ;)

Reaction score
1.789
Όχι για να κυνηγήσω κάτι που είναι πολύ πιθανό να μη χρειάζομαι ( π.χ. εκκωφαντικές εντάσεις, απλά δεν με ενδιαφέρουν γιατρέ μου, πως να το κάνουμε? ).
Συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά εδώ θα συμφωνήσω με τον Dimi. Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι με τα sub (και την ισοστάθμιση) πετυχαίνεις μεγαλύτερη ισορροπία στο φάσμα με αποτέλεσμα να ακούς πάρα πολύ ευχάριστα σε υψηλότερες από την προηγούμενη κατάσταση στάθμες. Το κέρδος δεν είναι η ένταση αυτή καθαυτή αλλά η ανάδειξη λεπτομερειών. Επιπλέον είμαι σίγουρος ότι μου φταίει το RT για παραπάνω στάθμες. Αν το ρίξω θεωρώ ότι τα 85 θα μου φαίνονται "λίγα" αν και κάπου εκεί είναι το όριο των μηχανημάτων μου μάλλον.

Reaction score
12.626
Ειδικώς από εσένα Λέανδρε δεν θα ανέμενα τίποτα...λιγότερο.Καθότι τα πεπραγμένα σου έχουν επιδείξει πόσο άξιος...κυνηγός φαντασμάτων είσαι
Μια χαρά είναι το φαντασματάκι του που το έχω ακούσει. Όπως και το μπάσο του. Γενικά ο ήχος γεμίζει τον ( μεγάλο ) χώρο του χωρίς να δυσκολεύεται ή να παραμορφώνει. Τώρα, το πως θα λειτουργούσε αν είχε και subs, είναι κάτι το ενδιαφέρον, δε λέω... Αλλά μια χαρά μουσική ακούει.

Από τον Αστροναύτη τζούνιορ όμως αναμένω να μας εξηγήσει και πώς το πέτυχε.Μήπως με κάποιο...θαυματουργό καλώδιο ή DAC εξωτικόν - και όχι...ξωτικόν
Nope!! Με τα ίδια μηχανήματα, τα ίδια καλώδια ( είπαμε, σταμάτησα τους πειραματισμούς ).
Έκανα ταλιμπανιά και έφερα τα ηχεία στα 80 εκατοστά απο τον μπροστινό τοίχο ( μετρώντας απο τη πλάτη των ηχείων, άρα 106 εκ απο τη μπάφλα ), στα 67 εκατοστά απο τους πλάγιους τοίχους ( αν θυμάμαι καλά, αλλά κάπου εκεί ) και έπαιξα λίγο με το ξεπερασμένο μέσο ( xlo cd, αφού με βοηθά αρκετά στη παρούσα φάση ). Έκανα το συμβιβασμό να καθίσω στα 50 εκατοστά απο τον πίσω τοίχο, αυτό θα λέω να το αντιμετωπίσω με διάχυση πια. Η απόσταση ανάμεσα στα ηχεία είναι στα 2 μέτρα και κάτι. Συγνώμη που δεν δίνω ακριβείς μετρήσεις, τα έχω στο σχεδιαστικό μου. Πάντως, έχω φροντίσει να έχω ισόπλευρο τρίγωνο.
Τόσο καιρό δεν το έκανα γιατί δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βρίσκονται τα ηχεία μες στη μέση του σαλονιού. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν βρεθεί η ιδανική θέση, σημειωθεί και τα ηχεία μπαίνουν σε αυτή όποτε θέλω πιο "απαιτητική" ακρόαση.
Το αποτέλεσμα: Έντονα κεντραρισμένο φαντασματάκι ( με χρήση mono ηχογραφήσεων ), χωρίς να πηγαινοέρχονται οι υψίσυχνες πληροφορίες. Το μπάσο πήρε όγκο, έγινε πιο περιγραφικό. Σε γενικές γραμμές γίνεται της αρμονικής το κάγκελο. Ακόμα περισσότερες πληροφορίες που δεν γνώριζα ότι υπήρχαν. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή την απόσταση απο τον μπροστινό τοίχο η στερεοφωνική εικόνα έχει "γκρεμίσει τον πίσω τοίχο" που λέγαμε παλιά, με εστιασμό στα δρώμενα. Σε όλες τις διαστάσεις, η εικόνα γεμίζει τον χώρο.
Στο thread του Γιάνννη, πόσταρα το Paint it black απο War & Eric Burdon. Πάνω σε αυτό το τραγούδι μπορώ να τεκμηριώσω ακόμα περισσότερο τη θέση μου, αλλά τότε είναι που θα μπω σφήνα στο θέμα του Χρήστου για τα καλά.
Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση των ηχείων στο ένα μέτρο και κάτι, προκειμένου να μειωθεί η μεταξύ των απόσταση και να τηρηθεί η απαίτηση της Monitor Audio για ελάχιστη απόσταση απου τους πλάγιους τοίχους της τάξης των 90cm. Εκεί διέκρινα ότι έχασα αρκετή πληροφορία στα χαμηλά ( δεν είναι δηλαδή ότι έφυγε θολούρα, υποθέτω ότι οι ακυρώσεις έγιναν πιο αισθητές ). Οπότε, παραμένω στα 80 εκατοστά και θα συνεχίσω σήμερα τη "μικρορύθμιση" της θέσης.

Και δια την πληροφόρηση όσων ισοπεδώνουν πραγματικά τα...δεδομένα,υπενθυμίζεται ότι κυκλοφορούν στην αγορά μέχρι και...sub με ενσωματωμένο επεξεργαστή που θα παρείχε τις στοιχειώδεις ρυθμίσεις - όπως κροσάρισμα,χρονική ευθυγράμμιση με τα κύρια ηχεία και παραμετρική ισοστάθμιση στη ζώνη ευθύνης του - μόνο που θα πρέπει να ακούς μαζί και το ενσωματωμένο του DAC - όπως τονίζει και ο DF.

Και μην ξεχνάς ;Astroman,προμηθεύεσαι sub ισχυρότερα απ'όσο θα χρειαζόσουν θεωρητικώς,ούτως ώστε να έπαιρνες στάθμες χωρίς να ήσουν περιορισμένος για τοποθέτηση σε γωνίες.Διότι πολλές οικιακές χωροταξίες δεν προσφέρουν απλόχερα όλες τις γωνίες,ενώ δεν βολεύουν υποχρεωτικώς στην ομαλότητα απόκρισης στις πρώτες οκτάβες και ως προς το ήδη διευθετημένο setup...
Bhutia μ' ( που λέει και ο Λέανδρος ), αν βάλω subs εδώ μέσα, θα γίνει ο κακός χαμός. Δεν βρίσκεις πιο φρόνιμο να αγοράσω πάνελ διάχυσης καλύτερα και να βελτιώσω τη τρέχουσα κατάσταση και μελλοντικά ( στο νέο χώρο ) να δω τί θα κάνω με το κάτω άκρο? Γιατί εγώ, κάπως έτσι το σκέφτομαι. Τα πάνελς δεν θα πάνε χαμένα, θα χρειάζονται και στο νέο χώρο.
Μας...κακιμαθαίνετε κύριε Δόκτορα.
Αλλά δώσατε και την έμπνευση για τον όρο που θα περιγράφει από εδώ κι εμπρός την απέχθεια έναντι των επεξεργαστών : Τρινοφοβία
Αντιστοίχως όμως, ο δόκτωρ συχνά πυκνά κάνει κυνήγι χαϊεντιστών ( κατά το κυνήγι μαγισσών ). Κάτι στη μέση, δεν μπορούμε να έχουμε;

Πιστεύω ότι έχει ξεκαθαριστεί η θέση μου περί των επεξεργαστών. Αν είναι να πάρω, θα πάρω μια φορά, ένα καλό ( δεν το βλέπω για τρινόβ παιδιά, σόρι. Στα χρήματά του περιποιούμαι τον χώρο, αλλά το σημαντικότερο, δεν θεωρώ ισάξιό του το υπόλοιπο σύστημά μου. Δεν αιθεροβατώ. ;) )

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Μια χαρά είναι το φαντασματάκι του που το έχω ακούσει. Όπως και το μπάσο του. Γενικά ο ήχος γεμίζει τον ( μεγάλο ) χώρο του χωρίς να δυσκολεύεται ή να παραμορφώνει. Τώρα, το πως θα λειτουργούσε αν είχε και subs, είναι κάτι το ενδιαφέρον, δε λέω... Αλλά μια χαρά μουσική ακούει.

Nope!! Με τα ίδια μηχανήματα, τα ίδια καλώδια ( είπαμε, σταμάτησα τους πειραματισμούς ).
Έκανα ταλιμπανιά και έφερα τα ηχεία στα 80 εκατοστά απο τον μπροστινό τοίχο ( μετρώντας απο τη πλάτη των ηχείων, άρα 106 εκ απο τη μπάφλα ), στα 67 εκατοστά απο τους πλάγιους τοίχους ( αν θυμάμαι καλά, αλλά κάπου εκεί ) και έπαιξα λίγο με το ξεπερασμένο μέσο ( xlo cd, αφού με βοηθά αρκετά στη παρούσα φάση ). Έκανα το συμβιβασμό να καθίσω στα 50 εκατοστά απο τον πίσω τοίχο, αυτό θα λέω να το αντιμετωπίσω με διάχυση πια. Η απόσταση ανάμεσα στα ηχεία είναι στα 2 μέτρα και κάτι. Συγνώμη που δεν δίνω ακριβείς μετρήσεις, τα έχω στο σχεδιαστικό μου. Πάντως, έχω φροντίσει να έχω ισόπλευρο τρίγωνο.
Τόσο καιρό δεν το έκανα γιατί δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βρίσκονται τα ηχεία μες στη μέση του σαλονιού. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν βρεθεί η ιδανική θέση, σημειωθεί και τα ηχεία μπαίνουν σε αυτή όποτε θέλω πιο "απαιτητική" ακρόαση.
Το αποτέλεσμα: Έντονα κεντραρισμένο φαντασματάκι ( με χρήση mono ηχογραφήσεων ), χωρίς να πηγαινοέρχονται οι υψίσυχνες πληροφορίες. Το μπάσο πήρε όγκο, έγινε πιο περιγραφικό. Σε γενικές γραμμές γίνεται της αρμονικής το κάγκελο. Ακόμα περισσότερες πληροφορίες που δεν γνώριζα ότι υπήρχαν. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή την απόσταση απο τον μπροστινό τοίχο η στερεοφωνική εικόνα έχει "γκρεμίσει τον πίσω τοίχο" που λέγαμε παλιά, με εστιασμό στα δρώμενα. Σε όλες τις διαστάσεις, η εικόνα γεμίζει τον χώρο.
Στο thread του Γιάνννη, πόσταρα το Paint it black απο War & Eric Burdon. Πάνω σε αυτό το τραγούδι μπορώ να τεκμηριώσω ακόμα περισσότερο τη θέση μου, αλλά τότε είναι που θα μπω σφήνα στο θέμα του Χρήστου για τα καλά.
Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση των ηχείων στο ένα μέτρο και κάτι, προκειμένου να μειωθεί η μεταξύ των απόσταση και να τηρηθεί η απαίτηση της Monitor Audio για ελάχιστη απόσταση απου τους πλάγιους τοίχους της τάξης των 90cm. Εκεί διέκρινα ότι έχασα αρκετή πληροφορία στα χαμηλά ( δεν είναι δηλαδή ότι έφυγε θολούρα, υποθέτω ότι οι ακυρώσεις έγιναν πιο αισθητές ). Οπότε, παραμένω στα 80 εκατοστά και θα συνεχίσω σήμερα τη "μικρορύθμιση" της θέσης.

Bhutia μ' ( που λέει και ο Λέανδρος ), αν βάλω subs εδώ μέσα, θα γίνει ο κακός χαμός. Δεν βρίσκεις πιο φρόνιμο να αγοράσω πάνελ διάχυσης καλύτερα και να βελτιώσω τη τρέχουσα κατάσταση και μελλοντικά ( στο νέο χώρο ) να δω τί θα κάνω με το κάτω άκρο? Γιατί εγώ, κάπως έτσι το σκέφτομαι. Τα πάνελς δεν θα πάνε χαμένα, θα χρειάζονται και στο νέο χώρο.

Αντιστοίχως όμως, ο δόκτωρ συχνά πυκνά κάνει κυνήγι χαϊεντιστών ( κατά το κυνήγι μαγισσών ). Κάτι στη μέση, δεν μπορούμε να έχουμε;

Πιστεύω ότι έχει ξεκαθαριστεί η θέση μου περί των επεξεργαστών. Αν είναι να πάρω, θα πάρω μια φορά, ένα καλό ( δεν το βλέπω για τρινόβ παιδιά, σόρι. Στα χρήματά του περιποιούμαι τον χώρο, αλλά το σημαντικότερο, δεν θεωρώ ισάξιό του το υπόλοιπο σύστημά μου. Δεν αιθεροβατώ. ;) )
Με τα sub που είχα υπόψιν και απέκτησα ο ίδιος γίνεται ο...καλός χαμός διότι έχουν και πολύ συμμαζεμένες διαστάσεις,

Προτιμότερη η απορροφητική διάταξη πίσω ακριβώς από τη θέση ακρόασης όταν η απόσταση του τοίχου είναι πολύ μικρή.

Trinnov δεν τρελαίνομαι ούτε ο ίδιος να πάρω.Η δική μου... Αναβαθμοφοβία έγκειται στο να μην αποκτώ μιαν ακριβή συσκευή χωρίς σταθερό αντίκρυσμα σε βάθος χρόνου σε συνάρτηση με το κόστος και μελλοντικούς ανταγωνιστές της.

Reaction score
12.626
Αλλιώς το λένε στο χωριό μου.... :lol:

Καλημέρα τρελοκομείο!

Καλημέρα γιατρέ της καρδιάς μας!!! Πως το λένε ντοκ;;
Πρόσεξε κάτι: μέχρι τον Μάιο έπαιζαν κιθάρες για παράδειγμα και άκουγα μόνο το γρατζούνισμα της χορδής. Στα ίδια τραγουδια ειδικά κατά το στήσιμο που περιέγραψα παραπάνω, ακούω ότι παίζει μια κιθάρα, ακούω και το σβήσιμο της χορδής. Εκεί που έπαθα πραγματικά πλάκα ήταν στο "παίξε φυσαρμόνικα" της Βίκυ Λέανδρος, απο mp3 160άρι αν δεν κάνω λάθος. Όταν ο μουσικάντης άρχισε να τη παίζει ( τη φυσαρμόνικα ), μου σηκώθηκε ( η τρίχα κάγκελο )!
Περιττό να σου πω ότι όπου σταθώ κι όπου βρεθώ ( όταν έχει να κάνει με το χόμπι μας ), προτρέπω σε ορθή τοποθέτηση των ηχείων. Σε πρόσφατη περίπτωση ατόμου που αγόραζε καλώδια άκριτα, του έκανα ολόκληρη διάλεξη για το θέμα. Δεν νομίζω ότι χαμπάριασε, αλλά εγώ έκανα τη καλή μου πράξη!

Με τα sub που είχα υπόψιν και απέκτησα ο ίδιος γίνεται ο...καλός χαμός διότι έχουν και πολύ συμμαζεμένες διαστάσεις,

Προτιμότερη η απορροφητική διάταξη πίσω ακριβώς από τη θέση ακρόασης όταν η απόσταση του τοίχου είναι πολύ μικρή.

Trinnov δεν τρελαίνομαι ούτε ο ίδιος να πάρω.Η δική μου... Αναβαθμοφοβία έγκειται στο να μην αποκτώ μιαν ακριβή συσκευή χωρίς σταθερό αντίκρυσμα σε βάθος χρόνου σε συνάρτηση με το κόστος και μελλοντικούς ανταγωνιστές της.
Λογικά θα ξεκινήσω με τρία πάνελς, ένα για πίσω απο τη θέση ακρόασης και δύο με τα οποία θα γίνουν δοκιμές τόσο πίσω απο τα ηχεία, όσο και στον πλάγιο τοίχο. Σε αυτό το χώρο δεν μπορώ να παρέμβω στο ταβάνι, όσο και αν το θέλω. Εκεί υποψιάζομαι ότι ούτε εμένα θα άρεσε το (αισθητικό) αποτέλεσμα. Σκέφτηκα κι εγώ τη λύση του diy ( το έχω αναφέρει ξανά άλλωστε ), αλλά όχι όπως του Χρήστου. Σκεφτόμουν αυτές που είναι σε πλαίσιο, με τα παράλληλα τοποθετημένα φύλλα ξύλου ( quadratic, πως τις λένε? Αυτές ). Με την ευκαιρία, απορία. Πίσω απο τη θέση ακρόασης, είναι προτιμότερο η διάχυση να γίνεται στον οριζόντιο ή τον κάθετο άξονα...?
Για σαμπ, είναι το ότι δεν πάει μόνο του το άτιμο, θέλει την ισοστάθμισή του όπως έχω κατανοήσει, άρα δεν θέλω να πάρω κάτι που θα το πετάξω μετά. Οπότε, ασχολούμαι με το να βελτιώσω την υπάρχουσα κατάσταση και σιγά σιγά κάαατι θα κάνουμε.

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
Πριν και από τις στάθμες ακόμα,προτεραιότητα η σύσταση ακλόνητου κεντρικού ειδώλου.
:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

Ντροπή ντοκτορ!...
Άκου να φτύσουμε ..τα bhutia μα
:lolsign: :lolsign::lolsign:

Last edited:

A

AKARL

Guest
ροσι μου σ οποιον ανθρωπο του δωσεις ενα οργανο δεν μπορει να φυσηξει εκτος απο τον κυριο αβγδ που ειναι δεξιοτεχνης στην τρομπετα και τον κυριο σιζικ που εχει ενα δικο του τροπο να παιζει ενα οργανο με αλλη τεχνοτροπια τελος παντων
Φιξντ. :biggrin:

:rofl::rofl: :cry::cry: :rofl::rofl:

και δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η ακαρλ λαμπορατορης εχει κανει ριβιου με ιδιοκτητα μετρητηκα οργανα και ελαβα διθυραμβικη κριτηκη
:hi:

Δοκιμή CD Audio WG-7700 ρευματοδιανομέας & φίλτρο ρεύματος

"Αντί επιλόγου…

Με όποιο πολύπριζο/φίλτρο κι αν συνέκρινα το Wood Goumoutsa 7700, έβρισκα σημαντικές διαφορές υπέρ του παντού, μα κυρίως από τα μεσοπρίμα κι επάνω. Στο δε μονιτορικό σύστημα, είχα την πρωτόγνωρη εντύπωση ότι το σήμα ταξιδεύει… στον αέρα, όχι μέσα σε μέταλλο. Η αίσθηση που μου άφησε, τελικά, το Wood Goumoutsa 7700 είναι αυτή της εξαιρετικής αγνότητας και της απόλυτης ομοιογένειας, της αέναης ροής της ενέργειας και της πλήρους έλλειψης μηχανικών αλλοιώσεων σε ένα πολύ ευρύ φάσμα συχνοτήτων, στοιχεία που εξασφαλίζουν μια απόλυτη έλλειψη χειραγώγησης σε επίπεδο ταχυτήτων. Τέτοιος συνδυασμός ελευθερίας και ακρίβειας δεν είναι ίσως εφικτός σε συσκευή, έτσι το Wood Goumoutsa 7700 μεταδίδει στο σύστημα μια αίσθηση τελειότητας που πρέπει να ακουστεί για να γίνει πιστευτή και η οποία, ενώ εθίζει, λειτουργεί κυρίως απελευθερωτικά παρά δεσμευτικά… Είναι ένα στολίδι για απαιτητικά αυτιά και για κατασταλαγμένα συστήματα, που αξίζει πέρα για πέρα το λογικότατο αντίτιμο των 7.700 Ευρώ που ζητάει. Πρόκειται για μια πραγματικά αδιανόητη ευκαιρία στον χώρο του Ultra High End με απόδοση πολύ παραπάνω από το χρηματικό αντίτιμο που ζητάει. "

Χρήστο δώσε βάση στσι ιατρικές γνωματεύσεις. :wink::drinks:

Αφήστε ήσυχο το σύστημα του κ.Χρήστου. Ειναι μια χαρά, με ενα minidsp shd και μια ρυθμισούλα θα παίζει πολύ καλύτερα απο κάποια πολλαπλάσιας αξίας με φρου φρου και αρώματα.
Μην ακούς κανένα κ.Χρηστο, μείνε εκεί που είσαι ειναι πολύ ενδιαφέρον το σετάπ, μην μπλέξεις με περιπλοκές.
Για δικάναλο κάτσε στα ωα σου, δεν αξίζει να ασχοληθείς καθόλου. ΚΑΘΟΛΟΥ.

Last edited by a moderator:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Καλημέρα γιατρέ της καρδιάς μας!!! Πως το λένε ντοκ;;
Πρόσεξε κάτι: μέχρι τον Μάιο έπαιζαν κιθάρες για παράδειγμα και άκουγα μόνο το γρατζούνισμα της χορδής. Στα ίδια τραγουδια ειδικά κατά το στήσιμο που περιέγραψα παραπάνω, ακούω ότι παίζει μια κιθάρα, ακούω και το σβήσιμο της χορδής. Εκεί που έπαθα πραγματικά πλάκα ήταν στο "παίξε φυσαρμόνικα" της Βίκυ Λέανδρος, απο mp3 160άρι αν δεν κάνω λάθος. Όταν ο μουσικάντης άρχισε να τη παίζει ( τη φυσαρμόνικα ), μου σηκώθηκε ( η τρίχα κάγκελο )!
Περιττό να σου πω ότι όπου σταθώ κι όπου βρεθώ ( όταν έχει να κάνει με το χόμπι μας ), προτρέπω σε ορθή τοποθέτηση των ηχείων. Σε πρόσφατη περίπτωση ατόμου που αγόραζε καλώδια άκριτα, του έκανα ολόκληρη διάλεξη για το θέμα. Δεν νομίζω ότι χαμπάριασε, αλλά εγώ έκανα τη καλή μου πράξη!

Λογικά θα ξεκινήσω με τρία πάνελς, ένα για πίσω απο τη θέση ακρόασης και δύο με τα οποία θα γίνουν δοκιμές τόσο πίσω απο τα ηχεία, όσο και στον πλάγιο τοίχο. Σε αυτό το χώρο δεν μπορώ να παρέμβω στο ταβάνι, όσο και αν το θέλω. Εκεί υποψιάζομαι ότι ούτε εμένα θα άρεσε το (αισθητικό) αποτέλεσμα. Σκέφτηκα κι εγώ τη λύση του diy ( το έχω αναφέρει ξανά άλλωστε ), αλλά όχι όπως του Χρήστου. Σκεφτόμουν αυτές που είναι σε πλαίσιο, με τα παράλληλα τοποθετημένα φύλλα ξύλου ( quadratic, πως τις λένε? Αυτές ). Με την ευκαιρία, απορία. Πίσω απο τη θέση ακρόασης, είναι προτιμότερο η διάχυση να γίνεται στον οριζόντιο ή τον κάθετο άξονα...?
Για σαμπ, είναι το ότι δεν πάει μόνο του το άτιμο, θέλει την ισοστάθμισή του όπως έχω κατανοήσει, άρα δεν θέλω να πάρω κάτι που θα το πετάξω μετά. Οπότε, ασχολούμαι με το να βελτιώσω την υπάρχουσα κατάσταση και σιγά σιγά κάαατι θα κάνουμε.
Όπου εφαρμόζεται διάχυση,φροντίζεις η ομόλογη διάταξη να διασπείρει την ηχητική ενέργεια σε όσο δυνατόν περισσότερες διαστάσεις,συμπεριλαμβανομένης κι εκείνης του...χρόνου.

Ελάχιστη ενδεδειγμένη απόσταση της θέσης ακρόασης από τη διαχυτική διάταξη είναι χονδρικώς το τριπλάσιον μήκους κύματος ως προς τη χαμηλότερη συχνότητα που επιδιώκεται να διαχυθεί.Γι αυτό και σε πολύ μικρές αποστάσεις θεωρείται προτιμότερη η απορρόφηση.

Reaction score
12.626
Ωπ, μόλις τώρα είδα ότι αναφέρθηκες σε απορρόφηση και όχι διάχυση.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.020
Αν βάλεις κάποιο απ' τα καλώδια ρεύματος μου στην καφετιέρα σου:dance2::dance2::dance2:
Fixed.

Δώσε σε μένα γιατί μου βγαίνει λίγο πικρός και πρωί πρωί δεν μπορώ να ψάχνω ζάχαρες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Ωπ, μόλις τώρα είδα ότι αναφέρθηκες σε απορρόφηση και όχι διάχυση.
Το είχα προσέξει ότι...δεν πρόσεχες,αλλά δεν κοστίζει τίποτα να κάνω ο ίδιος τον...απρόσεκτο σε ανώδυνα ζητήματα. ;)
Διανοητική σημείωση: Να...προσέχω να γίνεται το ίδιο και με τον...Λέανδρο. :laugh:

Reaction score
12.626
Δώσε σε μένα γιατί μου βγαίνει λίγο πικρός και πρωί πρωί δεν μπορώ να ψάχνω ζάχαρες.
Πρόσεξε μη σου βγάλει φλατ και αχρωμάτιστη τη πληροφορία του καφέ και πάθεις ταράκουλο.

Το είχα προσέξει ότι...δεν πρόσεχες,αλλά δεν κοστίζει τίποτα να κάνω ο ίδιος τον...απρόσεκτο σε ανώδυνα ζητήματα. ;)
Ναι, επειδή είχα γενικότερα την απορία ως προς τη κατεύθυνση της διάχυσης, το μυαλό κόλλησε στο ότι μιλούσαμε για αυτή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.969
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas