Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.995

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
η
, για να αγοράσεις ηχείο με καμπίνα αλουμινίου, πρέπει να ξεβρακωθείς κανονικά, δεν είναι απλά τα πράγματα....8-)
η καλή γάστρα πάντα είναι ακριβή ντοκ!

Reaction score
5.682
Λεανδρε έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις ένα αναλυτικό σετ μετρήσεων στο σύστημα /χώρο σου?
Σκέφτομαι τα Χριστούγεννα να τσονταρουμε όλοι και να σου κάνουμε δώρο μια μέτρηση από επαγγελματία.
Με την προϋπόθεση βέβαια να ανέβουν οι μετρήσεις και τα διαγράμματα εδώ στο αβουσαιτ σε dedicated thread.. :whistling:
Να υποθέσω ότι έχεις κάνει και εσύ μέτρηση ;
Η θα κάνεις μαζί με τον Λέανδρο ;

exs

Reaction score
3
αστον μρε αλεξις τον ανθρωπο να ακουει τη μουσικη του. ;) οχι και συ μεσα:)
Post automatically merged:

να συναντηθουμε
Για ζευγαρωμα? δεν ειναι και τα δυο αρσενικά? :p
Κατα την Ανοιξη οκ, γιατι θα κατεβω Αθηνα για δουλεια.

A

AKARL

Guest
Σκέφτομαι τα Χριστούγεννα να τσονταρουμε όλοι και να σου κάνουμε δώρο μια μέτρηση από επαγγελματία.
Σου είπα.. Έρχεται επαγγελματίας, μετράει και ανεβαίνουν οι μετρήσεις.
Εγώ λέω να το αναθέσουμε στον ... Ζαπ. :angel:

ο σιζικ τι κανει στο ηχειο
Το ζμπρώχνει το ηχείο. :sneaky::spiteful:

Reaction score
30.455
Να υποθέσω ότι έχεις κάνει και εσύ μέτρηση ;
Η θα κάνεις μαζί με τον Λέανδρο ;
Ούτε καν.... Αλλά εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι το σύστημά μου τα σπάει, ούτε πως τρία καλώδια και μια κορνίζα πίσω από το ένα ηχείο ισοδυναμούν με room treatment..
Αντιθέτως έχω πλήρη επίγνωση πως έχω ένα σύστημα με ανεπαρκή ως προς τη διάμετρο του γουφερ ηχεία, σε έναν εντελώς αφροντιστο και ακατάλληλο ως προς την παρούσα διάταξη χώρο. Οπότε τι ακριβώς να μετρήσω?
Το βάρος της αποδείξεως μέσω μετρήσεων, το φέρει αυτός που ισχυρίζεται ότι το συστημα του κάνει παπάδες, όχι εγώ που λέω πως το δικό μου έχει τα μαύρα του τα χάλια.
Σωστά ή κάνω λάθος?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.388
η καλή γάστρα πάντα είναι ακριβή ντοκ!
Κοίτα, η ξύλινη καμπίνα, είναι η εύκολη, η φτηνή επιλογή.
Κάποιοι κάνουν αξιοπρεπείς καμπίνες με ξύλο, όπως στο ηχείο σου, κάποιοι κάνουν εξαιρετικές καμπίνες με ξύλο, όπως η μπιενταμπλεγιου με τα ματριξ κόλπα, και κάποιοι κάνουν ψαροκασελες, όπως τα ρεντεκο και τα χαρμπεθ.

Ξύλο, εύκολο υλικό.

Δυστυχώς όμως, μπροστά στις καμπίνες αλουμινίου, όλα τα ξύλινα είναι καυσόξυλα.
ΟΛΑ.
Ανεξαιρέτως...

Για το τζάκι μόνο.

Μετά το αλουμίνιο, εξαιρετικές καμπίνες γίνονται από κράματα πλαστικού.

Τρομερή καμπίνα αλουμινίου έχει και το μικρό Σόνι με καρδιοειδη λοβό, θα το βρεις σε παρουσίαση εδώ στο φόρουμ. Αξίζει να δεις πόσο κατάφερε να τελειοποιήσει μια καμπίνα ο γίγαντας τεχνογνωσίας που αποκαλούμε "Σόνι"..

Γενικώς οι καμπίνες από τέτοια υλικά θέλουν υψηλής τεχνολογίας καλούπια και βιομηχανική εγκατάσταση, ενώ αντιθέτως, οποιοσδήποτε γιούφτος μπορεί να φτιάξει ένα ντουλάπι ξύλινο να βάλει μέσα 2 μεγάφωνα και να το πουλάει για ηχείο....

Reaction score
12.626
Ούτε καν.... Αλλά εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι το σύστημά μου τα σπάει, ούτε πως τρία καλώδια και μια κορνίζα πίσω από το ένα ηχείο ισοδυναμούν με room treatment..
Αντιθέτως έχω πλήρη επίγνωση πως έχω ένα σύστημα με ανεπαρκή ως προς τη διάμετρο του γουφερ ηχεία, σε έναν εντελώς αφροντιστο και ακατάλληλο ως προς την παρούσα διάταξη χώρο. Οπότε τι ακριβώς να μετρήσω?
Το βάρος της αποδείξεως μέσω μετρήσεων, το φέρει αυτός που ισχυρίζεται ότι το συστημα του κάνει παπάδες, όχι εγώ που λέω πως το δικό μου έχει τα μαύρα του τα χάλια.
Σωστά ή κάνω λάθος?
Βρε Χάρη, μπας και έβαλες και τα δύο ηχεία αριστερά και γι'αυτό δεν τα λέει το σύστημά σου;

Reaction score
30.455
Βρε Χάρη, μπας και έβαλες και τα δύο ηχεία αριστερά και γι'αυτό δεν τα λέει το σύστημά σου;
Όχι ρε, έχω ένα ηχείο αριστερά και ένα από την άλλη μεριά που δε θυμάμαι πώς τη λένε....

Reaction score
5.682
Σωστά ή κάνω λάθος?
Σωστά λες .
Αλλά σε φροντισμένο χώρο επίσης τα καλώδια και ειδικά του ρεύματος επιφέρουν αλλαγές όχι στο rt αλλά στην ψυχοακουστικη σύνθεση μας τουλάχιστον .
βαρατε τώρα .
επισης και να μην έχεις φροντισμένο χώρο μια μέτρηση επιβάλλεται ώστε να ξέρεις τι και πώς .
Ώστε να προγραμματίσεις τις επόμενες κινήσεις σου .
Διότι με την μέτρηση ακούς και τις συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις στην επόμενη αγορά σου .
Οπότε διπλό το ώφελος ...

Reaction score
30.455
επισης και να μην έχεις φροντισμένο χώρο μια μέτρηση επιβάλλεται ώστε να ξέρεις τι και πώς .
Προφανώς και θα γίνει, όταν αποφασίσω να ασχοληθώ. Προς το παρόν, και για λόγους που δεν αφορούν τη συζήτηση, τα έχω απλά πεταμένα σε ένα σημείο, άρα δεν έχει και κανένα νόημα.

Reaction score
12.626
Όχι ρε, έχω ένα ηχείο αριστερά και ένα από την άλλη μεριά που δε θυμάμαι πώς τη λένε....
Προφανώς και θα γίνει, όταν αποφασίσω να ασχοληθώ. Προς το παρόν, και για λόγους που δεν αφορούν τη συζήτηση, τα έχω απλά πεταμένα σε ένα σημείο, άρα δεν έχει και κανένα νόημα.
Λυπάμαι που θα στο πω και θα σε συγχύσω, αλλά μάλλον πρέπει να πας το ένα ηχείο πιο δεξιά.
Πάντως, αν κεράσεις whiskey έρχομαι για βοήθεια στο στήσιμο!

(σοβαρά πάντως, έτσι τα είχα κι εγώ. Απογοήτευση και παρατημένα στις γωνιές τους. Παίξε μαζί τους. Δειξ΄τους τρυφερότητα! )

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Μέ αυτά που σου λέει ό Κώστας Χρήστο μας , βλέπω τά καλά σου τά βιβλία να γίνονται ιπτάμενα !
Καθώς επίσης να ακούς την μουσική σου σε καμπριολέ χώρο .
-
Τό Σπίτι σου από ψηλά Χρήστο μας !
- Κατόπιν εορτής . -
Σκέψου το , όχι τίποτε άλλο αλλά , θά χαλάσεις και την φιλία σου με τον γείτονα σου !
Η 13 εντολή λέει , ......ΟΥ μπλέξεις .
-
View attachment 141823

- View attachment 141824
- αυτά πεθαίνεις όταν πάνω από 23 sub . . . όχι πάνω από 17 . . . τέλος

Reaction score
377
Μετά από μπόλικα χρονάκια ενασχόλησης με το hi-fi, ένα πράγμα έχω καταλάβει: Εν αρχή είναι ο χώρος! Τέλος!
Κανένα μηχάνημα, όσο ακριβό κι αν είναι, δε πρόκειται να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων
του σε αφρόντιστο χώρο! Και αυτή ειναι η μόνη αρχή που δε χωράει καμία αμφισβητηση.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126

Σωστά ή κάνω λάθος?
Χαρούλη,... λόγω πολιτικών πεποιθήσεων τη προβοκάτσια την έχεις ανάγει σ επιστήμη!!:tongue::tongue:
Πότε δεν είπα ότι έχω κάνει roomtreatment!.. ποτέ!!
Ο χώρος μου άλλωστε είναι αρκετά ιδιόρρυθμος για να κάνω περισσότερα πράγματα από αυτά που έχω ήδη κάνει και τρία πάνελ ανάκλασης που ζαχαρωνω.
Το ότι το σύστημα μου παίζει όπως παίζει σ αυτό το χώρο όντως είναι μαγικό!:wink:
Το ότι τα καλώδια ακούγονται και βελτιώνουν τον ήχο είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο!:drinks:
Στα χρήματα λοιπόν ων που έχω δώσει για να το στήσω θεωρώ ότι όντως το σύστημα τα σπάει!
Αν λοιπόν οι μετρήσεις δείξουν το αυτονόητο, δλδ ότι ο χώρος δεν τα λέει όσο θα έπρεπε, αλλά παρόλα αυτά η ακρόαση σε ικανοποιεί, όντως θα τα έχω καταφέρει δραματικά καλύτερα απ' αυτό που νομίζεις!
Αυτά Χαρούλη μ!;)

180 μοίρες απ' τα αριστερά Χαρούλη μ το λένε! :wink:

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.008
Χαρούλη,... λόγω πολιτικών πεποιθήσεων τη προβοκάτσια την έχεις ανάγει σ επιστήμη!!:tongue::tongue:
Πότε δεν είπα ότι έχω κάνει roomtreatment!.. ποτέ!!
Το ότι το σύστημα μου παίζει όπως παίζει σ αυτό το χώρο όντως είναι μαγικό!:wink:
Το ότι τα καλώδια ακούγονται και βελτιώνουν τον ήχο είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο!:drinks:
Στα χρήματα λοιπόν ων που έχω δώσει για να το στήσω θεωρώ ότι όντως το σύστημα τα σπάει!
Αν λοιπόν οι μετρήσεις δείξουν το αυτονόητο, δλδ ότι ο χώρος δεν τα λέει όσο θα έπρεπε, αλλά παρόλα αυτά η ακρόαση σε ικανοποιεί, όντως θα τα έχω καταφέρει δραματικά καλύτερα απ' αυτό που νομίζεις!
Αυτά Χαρούλη μ!;)

180 μοίρες απ' τα αριστερά Χαρούλη μ το λένε! :wink:
Πόσο έχει όλο;;;

Reaction score
9.866
Μετά από μπόλικα χρονάκια ενασχόλησης με το hi-fi, ένα πράγμα έχω καταλάβει: Εν αρχή είναι ο χώρος! Τέλος!
Κανένα μηχάνημα, όσο ακριβό κι αν είναι, δε πρόκειται να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων
του σε αφρόντιστο χώρο! Και αυτή ειναι η μόνη αρχή που δε χωράει καμία αμφισβητηση.

Εν αρχή είναι η ποιότητα ηχογράφησης. Αν είναι χάλια μαύρα, τότε χάλια θα παίξει.

Μετά έρχεται η ακουστική του χώρου, ένα σύστημα θα παίξει τόσο καλά όσο του το επιτρέπει ο χώρος.
Μετά έρχεται η τοποθέτηση των ηχείων και η απόσταση ακρόασης, έπειτα τα ηχεία και κατόπιν οι ενισχυτες.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas