Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

P

PMC

Guest
μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά και τις δύο χρονιές??
μπορεί...τι να πω?
ειλικρινά, αν έκλεινες τα μάτια, χωρίς να ξέρεις τι είναι αυτό που παίζει, μια ηχομπάρα του κατοστάρικου δε τι ξεχώριζες απ΄αυτό το χάλι..μια τραγωδία λέμε..

Νομίζω τα παρα λες...
όταν τα άκουσα εγώ στο μικρό δωμάτιο με ένα λαπτοπ μόνο να παίζουν ( ηλεκτρονική μουσική βέβαια ) έπαιζαν πολύ καλά. Μάλιστα δεν είχα ακούσει κάτι σχετικό με αυτά τα Ηχεια ποτέ και μου έκαναν αμέσως πολύ καλή εντύπωση !

Mη με προκαλεις διοτι αμα ανεβασω φωτογραφια μου θα τη βγαλεις ολη νυχτα στο θρεντ με τον...προστάτη. :roflmao: :roflmao: :roflmao:
:hi:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.611
παιδια να πω και ενα τεχνικο τροπον τινα θεμα. τα proel υπογουφα και τα audio sentron δορηφορους. στο εσωτερικο τους εχω βαλει ξυλινες πυραμιδες 8χιλ 6χιλ και 3χιλ σε ολο το εσωτερικο.τα επαγγελματικα ηχεια ειναι μπρουταλ σαν το γνωστο ''αυτι'' που εχουμε στο αβσαιτ επρεπε να τιθασευτουν ετσι εχω ηχεια που πεζνε σαν τα bbc monitor τη μεσαια περιοχη αλλα με τεραστια σωματα και δυναμικα οποτε τον θανατο του zigfrid του βαγγνερ το ακουω οπως πρεπει να ακουγεται στα 105 ντιμπια

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
34.046
My system doesn’t have any of that!’ Well I am sorry to be the bearer of bad news, but the simple (and highly provable!) fact is that unless you listen to music at levels that are so low they can’t even approach realism, or your amplifi er has an output of more than 500-watts continuous per channel, the bad news is that your system will be exhibiting at least two of these problems, whether you like it or not.

And, since these problems will have been affecting the sound right from the very start, you won’t be hearing them simply because you’ve become accustomed to them. First, let’s all assume that rock concerts are, on average, louder than classical concerts.

If you sit in a ‘good’ position (that is, in the middle, midway up the hall) at a classical concert, listening to a symphony orchestra, you will experience peak sound pressure levels of 109dBSPL. It stands to reason, therefore, that you’d expect to be able to do the same in your own home. Whether you in fact can depends on the sensitivity of your speakers, how far you sit from them, and the power output of your amplifi er. The average speaker effi ciency is 87dBSPL, which means that if you put one watt of amplifi er power into one of your speakers, the sound pressure level one metre away from it will be 87dBSPL.

However, for the sake of argument, let’s say your speakers are twice as effi cient as the average, or 90dBSPL. Sound pressure drops off by 6dB every time distance is doubled, so the sound pressure level at two metres will be 84dBSPL, and it will have dropped to 78dBSPL at four metres. But because there are two speakers, we can add 3dB which means that the level at the listening position will be 81dBSPL when your amplifi er is delivering one watt of power to both speakers. Double the power to both speakers (to 2-watts) and you’ll get back to 84dBSPL at the listening position. Double it again (to 4-watts) and you’ll get to 87dBSPL. Double it again, (to 8-watts) and you’ll hit 90dBSPL.

And so on until you fi nally reach the target level of 109dBSPL. So how much power will you need to hit the target level? If you just continue this simple ‘double amp power to increase speaker SPL by 3dB’ example, you may be astonished to fi nd that you’d need an amplifi er rated at 512-watts per channel to reach 108dB, which is close enough to our 109dB target that I’m not about to quibble, or make the math any more diffi cult. So does this mean you’ll need an amplifi er with a power rating of around 500-watts per channel? If your speakers have a sensitivity rating of 90dBSPL or less, and you plan to be able to achieve long-term peak sound pressure levels of 108dBSPL at the listening position without clipping you certainly will
...."
Τι κόκκινα είναι αυτά?? :o :o :o
Ο Χάρης μπήκε μέσα σου???

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Περισσότερο...βαριεστημένος είμαι για να σταχυολογώ διάφορα εδάφια που παροτρύνεις εμμέσως μέχρι και για τον...Ear να το γύριζε σε πικάπ,λάμπες,κόρνες,κτλ.
βρε bhutia μ...
βρε bhutia μ...
πάλι τα ίδια..
το πείραγμα με τον αγαπητό ντόκτορ είναι αμοιβαίο!:drinks:
Άλλωστε και ο ντόκτορ λέει σ όλους μας να τα πετάξουμε όλα, να πάρουμε ενεργά και subίδια!:tongue::tongue:
απ αυτό όμως, μέχρι...τη σταχυολόγηση των επίμαχων εδαφίων...περισσότερο με ψύχωση με μένα μου κάνει παρά με κάτι άλλο...:idk::idk:
πες μου τι θες μαναμ να το λύσουμε!:):)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Νομίζω τα παρα λες...
όταν τα άκουσα εγώ στο μικρό δωμάτιο με ένα λαπτοπ μόνο να παίζουν ( ηλεκτρονική μουσική βέβαια ) έπαιζαν πολύ καλά. Μάλιστα δεν είχα ακούσει κάτι σχετικό με αυτά τα Ηχεια ποτέ και μου έκαναν αμέσως πολύ καλή εντύπωση !

:hi:
στον ίδιο χώρο τ ακούσαμε, προ διετίας, μιας και πέρυσι ήταν στη μεγάλη αίθουσα αν δε κάνω λάθος στο ισόγειο.
ειλικρινά, εκείνη την ημέρα, δε θυμάμαι ν άκουσα χειρότερο ήχο!!
ήταν εντυπωσιακά χάλια!
Αυτός είναι κι ο λόγος που μου έχει μείνει...τραυματική εμπειρία!
μπορεί να έτυχε, τι να πω?..
αλλά ακόμη κι ο ντόκτορ πάνω-κάτω την ίδια εικόνα αποκόμισε!
Ίσως κάποια άλλη στιγμή να έπαιζε διαφορετικά.. :drinks:

• Like
Reactions: PMC

C

chrispo

Guest
ειλικρινά, εκείνη την ημέρα, δε θυμάμαι ν άκουσα χειρότερο ήχο!!
ήταν εντυπωσιακά χάλια!
Αυτός είναι κι ο λόγος που μου έχει μείνει...τραυματική εμπειρία!
μπορεί να έτυχε, τι να πω?..
αλλά ακόμη κι ο ντόκτορ πάνω-κάτω την ίδια εικόνα αποκόμισε!
Ίσως κάποια άλλη στιγμή να έπαιζε διαφορετικά.. :drinks:
..σ´όλους έχει τύχει...αλλά κράτα μικρό φτυάρι..:biggrin:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
34.046
Ένα αναλυτικό σετάπ όπως είναι τα Κιι (γιατί σετάπ είναι, όχι ηχεία... νέτα σκέτα) αναδεικνύει τυχόν αδυναμίες της λοιπής αλυσίδας. Πέρα από τον χώρο, για τον οποίον δεν γνωρίζουμε το παραμικρό, μήπως ήταν π.χ. το αρχείο μάπα? Να συμπληρώσω το αυτονόητο, ότι λιγότερο αναλυτικά τεμάχια σε ένα σετάπ καλύπτουν συνήθως μέρος των αδυναμιών των υπολοίπων.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
..σ´όλους έχει τύχει...αλλά κράτα μικρό φτυάρι..:biggrin:
δε ξέρω αν τ ακούσω κάπου και παίξουν καλύτερα...αλλά πραγματικά, αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, μόνοι τους θάβουν το προϊόν τους, δε θέλουν εξωτερική βοήθεια γι αυτό! :wink:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Ένα αναλυτικό σετάπ όπως είναι τα Κιι (γιατί σετάπ είναι, όχι ηχεία... νέτα σκέτα) αναδεικνύει τυχόν αδυναμίες της λοιπής αλυσίδας. Πέρα από τον χώρο, για τον οποίον δεν γνωρίζουμε το παραμικρό, μήπως ήταν π.χ. το αρχείο μάπα? Να συμπληρώσω το αυτονόητο, ότι λιγότερο αναλυτικά τεμάχια σε ένα σετάπ καλύπτουν συνήθως μέρος των αδυναμιών των υπολοίπων.
Σταύρο, ειλικρινά, αν τ άκουγες θα καταλάβαινες γιατί μιλάμε!!
Δε πίστευα στ' αυτιά μου σου λέω!
τώρα για το χώρο που λες, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ήταν, δε θες και πτυχίο πυρηνικού φυσικού για να τα στήσεις, άλλωστε έχουν και dsp να σε βοηθήσει, επομένως,,αν τα έχει όλα και έπαιζε έτσι..
Έχοντας διαβάσει και καλά λόγια γι αυτά εδώ, η απογοήτευση ήταν ακόμα μεγαλύτερη....

Reaction score
1.566
Kaλά τώρα για να είμαστε ειλικρινείς είναι ελάχιστα τα τεχνουργήματα που παίζουν καλά σε εκθέσεις μη τρελαθούμε τελείως. Εδώ πέρσυ "έπαιζαν" χάλια μαύρα, τα.... ΤΑD. Είναι άθλος αυτό που καταφέρνουν οι αντιπρόσωποι να στήνουν ότι στήνουν σε δωμάτια αυτού του τύπου. Καλό είναι να μετράμε ότι μετράμε στην κλίμακα που αναλογεί στο κάθε τεχνούργημα.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Kaλά τώρα για να είμαστε ειλικρινείς είναι ελάχιστα τα τεχνουργήματα που παίζουν καλά σε εκθέσεις μη τρελαθούμε τελείως. Εδώ πέρσυ "έπαιζαν" χάλια μαύρα, τα.... ΤΑD. Είναι άθλος αυτό που καταφέρνουν οι αντιπρόσωποι να στήνουν ότι στήνουν σε δωμάτια αυτού του τύπου. Καλό είναι να μετράμε ότι μετράμε στην κλίμακα που αναλογεί στο κάθε τεχνούργημα.
έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους εκθέτες, επομένως επειδή όλα βασίζονται στη σύγκριση, πάλι καταλήγουμε ότι ή το kii δε λαλεί, ή οι αντιπρόσωποι που επιμελήθηκαν της παρουσίασης του τα σκ@τωσαν.
Και στις δύο περιπτώσεις πρόβλημα!

Reaction score
1.566
Καλά τώρα άντε να στήσει ο αντιπρόσωπος σωστά μέσα σε 3 μέρες σ' αυτούς τους χώρους ας πούμε 2 setup και ταυτόχρονα να στήνουν όλοι γύρω του. Ποιος θα ισοσταθμήσει πρώτος σε σχέση με ποιον χώρο που τον μοιράζεται με κάποιον άλλο αντιπρόσωπο με τί άλλο θα ακούγεται κλπ κλπ κλπ. Θα ήθελα να δω ηχοβολισμό από 5 ταυτόχρονα σε διπλανά δωμάτια θα πρέπει να είναι το τέλειο χάος. Άστο κανείς δε τα σκατώνει κάνουν το καλύτερο που μπορεί να γίνει δεδομένου συνθηκών. Απλά δε γίνεται καλύτερα σε επίπεδο εκθέσεων.

Reaction score
615
Παιδιά συγνώμη για το οφτόπικ :biggrin:

Χρήστο, μπορείς να γράψεις κάποιες ακουστικές εντυπώσεις για τις παρεμβάσεις στο χώρο?
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ταβάνι. Φαίνεται έξυπνη ιδέα η εκτόνωση του ήχου προς τα επάνω.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
λεανδρε συνεχεισε να προκαλεις τη ροσι ;) :):gamer:
δυστυχώς Χρήστο, μόνο λόγια είναι η @Rosinante , ούτε μια φωτό..τίποτα!
Αν εξαιρέσεις μια που έβαλε πριν, αλλά μάλλον ήταν αμακιγιάριστη κι από ξενύχτι!... πράσινη ήταν σου λέω!..φαντάσου τι είχε πιεί! :biggrin: :biggrin: τις καλές δε μας τις δείχνει...

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.611
ναι το ειδα σε ενα γερμανο χαιεντα το αποκαλουσε αντιηχειο χελμχολτζ. αλφι το ταβανι παιζει τεραστιο ρολο στο πως ακουμε μουσικη σε ενα δωματιο. κατω απο τα ξυλα ειναι 5αρι νταουν μπλε εχουμε 9 δοκαρια οριζοντια αποσταση απο δοκαρη σε δοκαρη 50-60 ποντους και μετα απλες σανιδες αφηνουμε κενο εναμιση ποντους .ετσι εχουμε και αποροφηση και διαχυση με αριστα αποτελεσματα η ξυλινη επενδυση κανει μεγιστο καλο στον ηχο στο δωματιο δεν εχω ανακλασεις στης χαμηλες. εχεις πμ γιατι στο γραψιμο δεν τα καταφερνω καλα
Post automatically merged:

δυστυχώς Χρήστο, μόνο λόγια είναι η @Rosinante , ούτε μια φωτό..τίποτα!
δηλαδης να παμε για υπνο δεν βλεπω προκοπη
Post automatically merged:

αλφι . για να σου πω μια ταξη μεγεθους ακουω κραλ τεμτεησον με τσιτα τα γκαζια στης χαμηλες κανενα προβλημα , τα κρουστα κοντο ιαπωνες κανενα προβλημα ενα τρομερο σι-δι που εχω της denon ειναι για τα 100 χρονια της το καλυτερο τεστ που εχω

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas