Το σύστημα του Wizzy


Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Ούτε να το σκέφτεστε. Εκτός του ότι δεν γίνεται χωρίς βοήθεια δεύτερου ή/και τρίτου προσώπου, δεν "σκοτώθηκα" για να βρω σωστές αποστάσεις και τρίγωνο ακρόασης για να έρθω να τα "χαλάσω" τώρα και να πρέπει να τα κάνω ξανά από την αρχή.
Πάρε μια λευκή κιμωλία και σημάδεψε το τ
περίγραμμα της βάσης του κάθε ηχείου πάνω στη μοκέτα πριν τα μετακινήσεις. Η κιμωλία θα φύγει πολύ εύκολα μετά αν την τριψεις με νωπό σφουγγάρι.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.558
Reaction score
37.835
μου αρεσε αυτο με τη τηλεοραση και τον αρχιτεκτονα..
ενα παρομιο περιστατικο ειχα με ενα ξαδερφο μου, ερχεται αραζει ακουμε μουσικες τα λεμε κτλ..
λιγο πριν φυγει μου λεει ".. ρε μαιμου, τοση ωρα ψαχνω τι λειπει και ειναι ασυνηθηστο στο σαλονι, τηλεοραση δεν εχεις ... ", "ναι πραγματι, εχω στο υπνοδωματιο σε περιπτωση που εχει η γυναικα μου ορεξη για σεκς".
πολυ συμαντικο παντως να υπαρχει ενα Music Room στο σπιτι .. excellent job Wizzy...
στο θεμα με την εκτονωση δε μπορεις εστω προσωρινα να ζμπρωξεις οπως ειναι ο ηχειο απο κατω κανα ρικοφον?
 
Last edited:




Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Θα το κάνω αλλά όχι άμεσα. Περιμένω να μου έρθει ένα εξάρτημα!!
Θα ήθελα πολύ να υποθέσω ότι είναι το...δεύτερο τεμάχιο sub. :A
Να σας πω και μια αστεία ιστορία, τα συμβάντα της οποίας έγιναν μόλις χτες.

Λίγη ώρα μετά το κοκομπλόκο που σας περιέγραψα ότι έπαθα, ήρθε από το σπίτι ο αρχιτέκτονας που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και την επίβλεψη της ανακαίνισης για να βγάλει φωτογραφίες το εσωτερικό του σπιτιού. Με το που πάτησε το πόδι του στο σπίτι έκανε σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι θέλει να φωτογραφίσει και τον χώρο ακρόασης. "Ρε φίλε", του λέω, "είναι χυμαδιό εκεί μέσα, καλώδια στο πάτωμα, stand μικροφώνου, κουτιά κτλ, δεν γίνεται να το κάνουμε άλλη φορά;" "Αποκλείεται", μου λέει "θα τελειώσω με το υπόλοιπο σπίτι και θα σε βοηθήσω να το συγυρίσεις. Κανένα από τα σπίτια που σχεδίασα μέχρι σήμερα δεν είχε ποτέ τέτοιο χώρο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον φωτογραφήσω.". Ανυποχώρητος, λέμε.

ΟΚ, τελειώνει τη φωτογράφιση, "Πάμε μέσα" μου λέει. Μπαίνει μέσα (εννοείται ότι έβγαλε τα παπούτσια του! @susano lx90 I feel you, man!), παθαίνει ένα μικρό εγκεφαλικό από το χάος κι αφού το ξεπερνάει αρχίζουμε το συγύρισμα. Ο αθεόφοβος, μέχρι και τους ενισχυτές κουβαλήσαμε έξω, κρύψαμε τα καλώδια πίσω από τα ηχεία κι έβγαλε φωτογραφίες το χώρο με τα 802 και το "θεριό" στη μέση τους - μου είπε να το μετακινήσουμε κι όταν του είπα πόσο ζυγίζει, άλλαξε γνώμη. :lol: Να αναφέρω ότι στο ενδιάμεσο μου έκανε 100 ερωτήσεις σχετικά με τα πάντα - με το στήσιμο των ηχείων, με την κλίση προς τα μέσα, γιατί έτσι; γιατί αλλιώς; γιατί έχεις subwoofers; γιατί έχεις δύο subwoofers; πόσες ίντσες είναι; τι ενισχυτή έχουν; κτλ κτλ - ο τύπος είναι άσχετος με τα στερεοφωνικά (έχει μια ηχομπάρα για home theater κι από εκεί ακούει και μουσική), αλλά εκεί μέσα έκανε σαν το παιδάκι που κάνει tour στο εργοστάσιο του Willy Wonka.

Απαντάω σε όλα κι αφού τελειώνει τη φωτογράφιση, στρογγυλοκάθεται στη θέση ακρόασης και μου λέει "Τώρα, είμαι έτοιμος να ακούσω!". Κουβαλάω μέσα τους ενισχυτές, ενώνω καλώδια, ανάβω μηχανήματα και ξεκινάω με το "Temptation" της ξινής. Άντε γεια λέμε... Μάζευε το σαγόνι του από το πάτωμα... Τελειώνει το τραγούδι, γυρίζει και μου λέει "Βάζεις ένα κομμάτι με "καθαρά" δυνατά τύμπανα;" Προς στιγμήν, σκέφτηκα να βάλω το "Painkiller" των Judas Priest ή το "Killing Fields" των Slayer αλλά συγκρατήθηκα. :biggrin: Συνεχίζω, λοιπόν, με το "Road to Hell" του Chris Rea, το "Unchain my heart" του Joe Cocker και τελειώνω με το "Stratus" του Billy Cobham. Σε κάποια φάση, σηκώθηκε από την καρέκλα και έβαλε το χέρι του στo subwoofer πίσω από τη θέση ακρόασης και με ρωτάει "Παίζει αυτό;;;;", οπότε έβγαλα το κάλυμμα του μεγαφώνου κι είδε τη μεμβράνη του ηχείου που παλλόταν ελαφρώς. Πολύ ελαφρώς... :)

Τελειώνει το τραγούδι κι έχει μείνει "παγωτό" στη θέση του. Καθόλη τη διάρκεια του set, κουνούσε το πόδι του, μετά χτυπούσε ρυθμικά το χέρι του στο πόδι του και κατέληξε να κάνει air drumming - και στο τέλος είχε μείνει ακίνητος! "Φίλε" του λέω "είσαι καλά;". "Ξεκολλάει", σηκώνεται όρθιος και μου λέει "Εάν σε ρωτήσει κάποιος γιατί δεν έβαλες τηλεόραση εδώ μέσα, πες του ότι δεν χρειάζεται." "Τι εννοείς;" του λέω. "Φίλε", μου λέει "τους έβλεπα μπροστά μου! Την τραγουδίστρια, τον τραγουδιστή, τους μουσικούς, όλους.. λες κι έπαιζαν εδώ, μπροστά μου! Απίστευτο, δεν έχω βιώσει ποτέ στο παρελθόν κάτι παρόμοιο! Τέτοιο μπάσο δεν είχα νιώσει ποτέ (προσέξτε: είπε "νιώσει" όχι "ακούσει"...;)) - δεν φανταζόμουν ότι γίνεται κάτι τέτοιο! Πραγματικά," μου λέει "σε ζηλεύω που έχεις έναν χώρο στον οποίο μπορείς να απομονώνεσαι και να "ξεφεύγεις" έστω για δύο ώρες την εβδομάδα, χωρίς να ενοχλείς κανέναν! Μπράβο!" (όση ώρα μίλαγε, σκεφτόμουν "Και που να είχα και κεντρικό ηχείο... "βιδωμένος" στην καρέκλα θα έμενες μέχρι να άκουγες όση μουσική υπάρχει στον πλανήτη...)

Βγήκαμε από το δωμάτιο, χαιρετηθήκαμε, μπήκε στο αυτοκίνητο και πριν να βάλει μπρος μου λέει "Εκτός του ότι θα έχω να το λέω ότι είχα αυτή την εμπειρία (βούκινο θα με κάνει ο καριόλης, σκέφτηκα), τώρα που θα πάω σπίτι δεν θα ακούσω μουσική, γιατί θα κλαίω.".:lol:

Είμαι σίγουρος ότι γυρνώντας στο σπίτι του, θα σκεφτόταν "Ρε πούστη μου, τι έχανα τόσο καιρό..."
Και για έναν ακόμα λόγο έπαθε το ΄΄ατύχημα΄΄ κατά την ακρόαση...Επειδή ο συγκεκριμένος χώρος είναι ως επί το πλείστον απαλλαγμένος από δική του ακουστική υπογραφή που θα αλλοίωνε την απόδοση....
 



Μηνύματα
2.303
Reaction score
5.359
Αυτό το γαλάζιο λες;
Γαλάζιο...;
Μπορεί να υπάρχει και σε γαλάζιο.
Άσπρο το ξέρω....



Απ..... Έχει και σε άλλα χρώματα....
 

Μηνύματα
15.008
Reaction score
20.731
εχει και αλλα χρωματα για γραφει σε λευκα υφασματα

επειδη ομως γενικα ειμαι κοπροσκυλο , αυτο που θα εκανα θα ηταν να το πλαγιασω εσωτερικα και να ξεβιδωσω την βαση απο τν εξωτερικη πλευρα. στην συναρμολογηση ζητημα να κουνηθει 5 χιλιοστα (και αναλογα πως θα στηριχθει στο πλαι ισως και καθολου) (βιβλια θα εβαζα που ειναι και μαλακα για να πατησουν τα πλαινα τοσο ωστε να σηκωθει η βαση απο το πατωμα)
(το βιβλιο ως γνωστον ειναι το μπλακεντεκε του σπιτιου, δεν ειναι δηλαδη μονο να βαζεις μια μπριτανικα και 2 παπυρους λαρους και τσαααακ να πιανεις τη ζαχαρη)

ωστοσο το ταπωμα ειναι κομματακι ζορικο - περισσοτερο απο οσο δειχνει.
αν θες να κλεισει το κουτι ως αν να ηταν κλασσικο ακουστικης αναρτησης , σφουγγαρακια και πατρικ δεν παιζουν, θελει ξηλωμα το πορτ και βιδωμα mdf 19αρι και βαλε σε λαστιχενια τσοντουλα να μην χανει αερα.
διαφορετικα παιζεις τυπου απεριοδικη μεβρανη με στουμπωμα καποιο αφρωδες πραμμα.
 
Last edited:


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.956
Reaction score
20.471
Πάτε καλά ρε; Θα βάψω με κιμωλία το χαλί και μετά τι; να το καθαρίζω γονυπετής; Όνειρα γλυκά!


ωστοσο το ταπωμα ειναι κομματακι ζορικο - περισσοτερο απο οσο δειχνει.
αν θες να κλεισει το κουτι ως αν να ηταν κλασσικο ακουστικης αναρτησης , σφουγγαρακια και πατρικ δεν παιζουν, θελει ξηλωμα το πορτ και βιδωμα mdf 19αρι και βαλε σε λαστιχενια τσοντουλα να μην χανει αερα.
διαφορετικα παιζεις τυπου απεριοδικη μεβρανη με στουμπωμα καποιο αφρωδες πραμμα.
Δεν κατάλαβα ντιπ.
 






Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
wizzy... μη μπλέκεσαι με κιμωλίες και μαρκαδόρους :p
Χαρτοταινία (masking tape) είναι η λύση !
Η κιμωλία έχει σημειολογική έννοια βρε, για αυτό την πρότεινα. Είναι αυτή που οριοθετεί το έγκλημα..!!

flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8.u1.jpg
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.869
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top