Black Friday deals

Reaction score
16
Καλησπέρα παίδες.
Καθότι είμαι στα πρόθυρα αγοράς ηχείων για 5.1(.2) γύρω στα 3-4Κ, βλέπω ότι η σειρά Oberon της Dali παίρνει λόγο BF 1/3 της τιμής κάτω... Ψάχνω κάπου να πάω να τα ακούσω αλλά δεν έχω βρει ακόμα μαγαζί να τα έχει προς ακρόαση.
Έχει κανείς καμια γνώμη;
Βγαίνουν περίπου στα 1300 για τα Floor σειρά 7, τα book σειρά 3 και το κεντρικό...
Αρκετά καλή τιμή που μου δίνει άνετα το περιθώριο να παίξω και ένα SVS 2000 sub.

Καμιά άποψη επί του θέματος;

K

kimon

Guest
Καλησπέρα παίδες.
Καθότι είμαι στα πρόθυρα αγοράς ηχείων για 5.1(.2) γύρω στα 3-4Κ, βλέπω ότι η σειρά Oberon της Dali παίρνει λόγο BF 1/3 της τιμής κάτω... Ψάχνω κάπου να πάω να τα ακούσω αλλά δεν έχω βρει ακόμα μαγαζί να τα έχει προς ακρόαση.
Έχει κανείς καμια γνώμη;
Βγαίνουν περίπου στα 1300 για τα Floor σειρά 7, τα book σειρά 3 και το κεντρικό...
Αρκετά καλή τιμή που μου δίνει άνετα το περιθώριο να παίξω και ένα SVS 2000 sub.

Καμιά άποψη επί του θέματος;
Μια ιδέα μπορείς να πάρεις από αυτούς (αν δεν το έχεις δει ήδη)

Reaction score
16
Ναι:
Πάρε δυο σαμπ.
χαχαχαχα... μάλλον είναι αυτοματοποιημένη απάντηση όποιου γράφει ότι θα πάρω ένα sub...
Αλλά μιας και το έθεσες...
Για 2 SVS 2000 δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί.... Αν κοιτούσα για 2 πχ Klipsch SPL120 αντί για 1 SVS, θα ήταν καλύτερα;;; (Ή τελος πάντων 2 κοντά στα 500€ +- για να έβγαιναν στα 1000 κοντά)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.459
Τα δυο σαμπ ειναι υποχρεωτικά.
Μετά πρέπει να δώσεις στοιχεία:
Μπατζετ, απσταση ακροασης, και ποιον ενισχυτή έχεις.
Post automatically merged:

μάλλον είναι αυτοματοποιημένη απάντηση όποιου γράφει ότι θα πάρω ένα sub
Ναι, δεν το έγραψα εγώ, ειναι αλγόριθμος του φόρουμ

Reaction score
16
Απόσταση οθόνης με θέση θέασης θα είναι 3.5 - 4μ το πολύ.
Ενισχυτή δεν έχω ακόμα πάρει, θα γίνει συνολική αγορά, αλλά κλίνω προς Marantz 6014 ή 7013.

Reaction score
16
Το budget το είχα υπολογίσει ως εξής:
Ενισχυτής: 1,5Κ
Ηχεία: 2Κ
Sub: 1K
Αν πάω στην λύση των Dali που ανέφερα παραπάνω γλιτώνω σεβαστό ποσό, που δεν θα έλεγα ότι με χαλάει ούτε ότι αφού γλιτώνω από εκεί, θα ήθελα να τα έβαζα σε παραπάνω sub ή ενισχυτή κλπ κλπ... Προτιμώ να τα ξοδέψω αλλού...
Για τα ηχεία κοιτούσα και τα Elac Debut, να πω την αλήθεια...

Reaction score
518
4m?!

χρειαζεσαι 10 σαμπ 16ιντσες. δυο κατω απο τις μασχαλες,....2 σαν υποποδιο(δεν ξερω εαν πρεπει να το βαλεις το ενα πανω στο αλλο ή διπλα διπλα εξαρταται τον χωρο)....και 1 σε καθε γωνια και δυο στο μπαλκονι να διωχνουν τα περιστερια και τον εξωτερικο θορυβο απο μηχανακια ντιλιβερι.

Ασφαλως κανω πλακα. Το μπατζετ ειναι μονο για ηχεια; τμ του χωρου; φωτος; σαλονι; μαγαζι να ακουσεις; τι να ακουσεις;δεν χρειαζεται!μουσικη ακους ή μπα;

Ο φιλος σου ειπε για 2 σαμπ για να εχεις λιγοτερα προβληματα ακυρωσεων με πιο ομοιογενη ηχο. Ειτε τωρα ειτε μετα το 2ο θα το χρειαστεις οπως και να χει.

καλη δυναμη.

Reaction score
18
χαχαχαχα... μάλλον είναι αυτοματοποιημένη απάντηση όποιου γράφει ότι θα πάρω ένα sub...
Αλλά μιας και το έθεσες...
Για 2 SVS 2000 δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί.... Αν κοιτούσα για 2 πχ Klipsch SPL120 αντί για 1 SVS, θα ήταν καλύτερα;;; (Ή τελος πάντων 2 κοντά στα 500€ +- για να έβγαιναν στα 1000 κοντά)
Τσεκαρε και αυτα :

SVS-sb12-NSD

2 στο χιλιαρικο!!!

Επίσης απο ηχεία δες και τα παρακάτω:

KEF Q750 ή Q550 με Q150 & Q250C

Reaction score
16
4m?!

χρειαζεσαι 10 σαμπ 16ιντσες. δυο κατω απο τις μασχαλες,....2 σαν υποποδιο(δεν ξερω εαν πρεπει να το βαλεις το ενα πανω στο αλλο ή διπλα διπλα εξαρταται τον χωρο)....και 1 σε καθε γωνια και δυο στο μπαλκονι να διωχνουν τα περιστερια και τον εξωτερικο θορυβο απο μηχανακια ντιλιβερι.

Ασφαλως κανω πλακα. Το μπατζετ ειναι μονο για ηχεια; τμ του χωρου; φωτος; σαλονι; μαγαζι να ακουσεις; τι να ακουσεις;δεν χρειαζεται!

Ο φιλος σου ειπε για 2 σαμπ για να εχεις λιγοτερα προβληματα ακυρωσεων με πιο ομοιογενη ηχο. Ειτε τωρα ειτε μετα το 2ο θα το χρειαστεις οπως και να χει.
22τμ 4x5.5 αλλά με θέαση στην μικρή πλευρά και τον καναπέ σχεδόν τοίχο.
Εξού και τα 4μ max...
Ξέρω, θα πουν όλοι δεν είναι το ιδανικό κλπ κλπ... Αλλά πρέπει και θέλω να πορευτώ με τα υπάρχοντα δεδομένα...
Το καταλαβαίνω αυτό με τα 2 sub και γι'αυτό είμαι μεταξύ ενός καλού στο 1000άρικο ή 2 στα 500-600 ευρώ όπου ένα σκοπεύω να το τοποθετήσω μπροστά και ένα δίπλα στον καναπέ.
Απλά η άποψη του πάρε ένα με 1000€ τώρα και όταν μπορείς πάρε άλλο ένα με άλλα 1000 πιστεύω δεν θα υλοποιηθεί πρακτικά ποτέ, καθότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Αν δεν μικρύνεις την απόσταση ακρόασης κατά ενα μέτρο, η συζητηση δεν εχει νόημα με αυτο το μπατζετ
Κοιτα, τόση θα είναι η απόσταση από την οθόνη... Τα ηχεία μπορώ να τα έχω εύκολα μισο μέτρο πιο μπροστά, όταν βλέπω τουλάχιστον ταινία.

Reaction score
16
:rolleyes::whistling:

:eek::eek:

:roflmao:
:lol::lol::lol:
όχι ακριβώς, αλλά και αυτό...
Είναι κάτι σαν την φωτογραφική μηχανή στις διακοπές.
Ξέρεις ποιος συνδιασμός μηχανής και φακών θα σου δώσει τις καλύτερες εικόνες αλλά δεν θες να κουβαλάς και μια τσάντα με εξοπλισμό... Κάνεις κάποιες παραδοχές...
Έτσι και εδώ... ξέρω (ή λέω ότι ξέρω) ποιό setup θα ήταν το ιδανικότερο, αλλά μπορώ να ζήσω και με το λιγότερο ιδανικό...

Όχι σε όλα
???

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.459
Διαφωνώ κυριως με την τοποθέτηση: Με τις αποστάσεις, την ασσυμετρία, και με το οτι θα είσαι κολλημένος στον τοίχο. Αυτά αναγκάζουν να κανεις περισσότερα έξοδα σε treatments και το αποτέλεσμα θα ειναι ακόμα και τοτε μέτριο.
Μια σωστή τοποθέτηση ακόμα και με φτηνό συστηματακι παίζει καλυτερα και απροβλημάτιστα απο τα αποδυτήρια.

Μάλλον θα πρέπει να ανοίξει στο φόρουμ και μια κατηγορία “παντοφλοπεριοριζόμενα συστήματα”. :(

Τα σημαντικά -πέραν του χωρου και της τοποθέτησης- είναι
  • τα δυο σαμπ
  • Μεγάλο κεντρικό
  • Μεγάλα μιντγουφερ για τα 3+ μετρα απόστασης
  • Σοβαρό προγραμμα ισοσταθμισης (όχι audyssey-ypao κτλ)
  • Επαγγελματικό στήσιμο και ισοσταθμιση
Με 4.5 χιλιάρικα γίνεται δουλειά πάντως.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum