Ενισχυτής για Harbeth P3ESR

Reaction score
518
τα σαμπς δεν ειναι απλο θεμα που το λενε ολοι. Εκτος εαν παρεις της ιδιας εταιριας που ειναι τα ηχεια σου. αλλιως πρεπει να ψαξεις της ιδιοτητες των ηχειων σου και παει λεγοντας.

Οποτε φιλε ΧΑΚΟU κατσε με τα μικρα εαν θες την γνωμη μου.

Κimon ειναι ενας απο τους λογους που δεν πηρα lfd. Δεν λεει τπτ....που με υποψιαζει.

Reaction score
4.250
τα σαμπς δεν ειναι απλο θεμα που το λενε ολοι. Εκτος εαν παρεις της ιδιας εταιριας που ειναι τα ηχεια σου. αλλιως πρεπει να ψαξεις της ιδιοτητες των ηχειων σου και παει λεγοντας.

Οποτε φιλε ΧΑΚΟU κατσε με τα μικρα εαν θες την γνωμη μου.

Κimon ειναι ενας απο τους λογους που δεν πηρα lfd. Δεν λεει τπτ....που με υποψιαζει.
Αυτο θα ηθελα να το αναλυσεις.
Εγω εχω ηχεια ADAM, σαμπ FOCAL. Ειμαι φουλ ευχαριστημενος. Εδω μεσα εχουν παρα πολλοι διαφορετικα ηχεια και σαμπ. Δεν μπορει ολοι να κανουν λαθος. Νομιζω οτι για διαφορους λογους αρκετοι συμφορουμιτες εχουν παρει SVS, αλλοι εχουν τα XTZ. Δεν ειναι λιγοι που εχουν JBL. Κι ολα αυτα ασχετως των ηχειων τους. Εχουν γραφτει εδω μεσα κατα κορον οι εντυπωσεις των κατοχων τους. Κατα κυριο λογο ενθουσιωδεις. Κανεις δεν γυρναει σε προγενεστερη κατασταση χωρις σαμπ.

Το σαμπ θα βοηθησει παρα πολυ το ιδιο ηχειο να αποδωσει το μαξιμουμ των δυνατοτητων του. Θα παιξει πολυ πιο ξεκουραστα αφου το δυσκολο εργο θα το αναλαβει το σαμπ. Οπωσδηποτε καθε προσθηκη μοναδος θελει προσοχη ενδεχομενως σε ορισμενες περιπτωσεις να χρειαστει και βοηθεια. Απο τα μελη του φορουμ αυτη παρεχεται απλοχερα και κατ επαναληψη.

Προσωπικα θεωρω οτι πρωτα θα πρεπει να παει σε σαμπ'ς. Μετα οτιδηποτε αλλο. Το να δωθουν 2.000 ευρω για ενισχυτη ενω δεν εχει ακουσει ακομη το ηχειο το θεωρω τραβηγμενο απο τα μαλλια.

Κατι ακομη. Ο χωρος ειναι μεγαλουτσικος (25 τ.μ.) ασχετα αν η αποσταση ακροασης ειναι 1,5 μετρο. Θεωρω δυο οκταιντσα οτι θα κανουν εξαιρετικη δουλεια. Πολυ αργοτερα αλλα δυο. Τεσσερις γωνιες. Τα ηχεια θα κελαηδανε. Και λιγο μ ενδιαφερει πως λεγονται. Με 5,5 ιντσες δορυφορους ποσο να παιξουν απο μονα τους τα ηχεια και τι να τους κανει ο οποιοσδηποτε ενισχυτης.

Επισης το να αλλαζουμε ενισχυτη επειδη καποιοι ακουσαν το ηχειο να παιζει μαγικα με ενισχυτες των 2.000 η 5.000 ευρω το θεωρω παραλογο.
Υποθεση: Αν αγοραστει ο ενισχυτης και το ηχειο παιξει με παραπλησιο ηχο, τοτε τι γινεται? Θα ζητησεις αποζημιωση απο καποιους?

Reaction score
29.696
Επαε μια κουβεντα το '17 και μετα μια αλλη το '18 και μπερδευτηκα.
Παντως δεν εσχολιασα για κακο.
Κοίτα το 17 όντως σου είπα ότι πηνίο φωνής είναι μικρό. Ε ναι , 1,5 ιντσα είναι λίγο τι να κάνουμε.
Το 18 όμως που μου έδωκες στοιχεία , σου είπα ότι είναι μια χαρά.
Για μαγνήτη βέβαια δεν μ'ιλησα ποτέ.
Για πηνίο και διασταση πηνίου μίλησα.
Φυσικά γράφτηκαν και διάφορες χαριτωμενιές από κάποιους , όπως πάντα άλλωστε εδώ , αλλά εντάξει κλασσικά εικονογραφημένα είναι.
Μην μου στενοχωριέσαι χρονιάρες μέρες.

Reaction score
137
Επισης το να αλλαζουμε ενισχυτη επειδη καποιοι ακουσαν το ηχειο να παιζει μαγικα με ενισχυτες των 2.000 η 5.000 ευρω το θεωρω παραλογο.
Υποθεση: Αν αγοραστει ο ενισχυτης και το ηχειο παιξει με παραπλησιο ηχο, τοτε τι γινεται? Θα ζητησεις αποζημιωση απο καποιους?

Έχεις δίκιο.

Καταλαβαίνω τους περιορισμούς του ηχείου, όμως δεν μπορώ να πω ότι η έλλειψη μπάσου είναι το μεγαλύτερό μου πρόβλημα. Ίσως βοηθάει ο χώρος, η τοποθέτηση, η απόσταση από τον πίσω τοίχο.. Έχει όγκο χωρίς να μπουμάρει. Subs δεν έχω δοκιμάσει και για το λόγο που ειπώθηκε: πολυπλοκότητα.

Πάντως είναι αλήθεια ότι με άλλους ενισχυτές (ολιγόβατους και μικρότερης κατηγορίας τιμής) το ηχείο ακούγονταν 'μικρότερο' σε σύγκριση με τα MF. Δηλαδή, all things equal (ηχεία, πηγές, κτλ), τα ενισχυτικά βελτίωσαν σημαντικά τον ήχο.

Reaction score
4.250
Αυτό που αδυνατείς να καταλάβεις είναι αυτό που θα σε δωσει το σαμπ.
Θα αποκτησουν άλλο ογκο οι νοτες. Όχι μονο οι χαμηλες συχνότητες. Η μεσαια περιοχη θ αποκτησει άλλη οντοτητα. Το ηχειο απαλλαγμενο από το βαρος των χαμηλων θα παιξει πολύ πιο ανετο και πιο ωραια την μεσαια περιοχη.

Μιας και ακους ροκ 60% όπως εγραψες, αν ακουσεις δυο γνωστα κομματια με εντονο ρυθμο, όπως το

και το οι διαφορες στο ακουσμα θ ανηκουν στα αυτονόητα.

Όμως ακομη και το ησυχο μη νομισεις ότι η κιθαρα θ ακουστει ιδια με η χωρις σαμπ. Κι αυτό μπορεις να το καταλάβεις οπουδηποτε κι αν πας και βαλεις να παιξει το ιδιο κομματι με η χωρις σαμπ.

Ακομη όμως και στις φωνες θα βρεις διαφορες. Θα νομιζεις ότι ο καλλιτεχνης πλησιασε περισσοτερο κοντα σου. Δεν θελω να χρησιμοποιησω χαιενταδικους ορους τυπου χροιες βελούδινες μεσαιες κλπ. Αυτά τ αφηνω στον Μπουτια! :rofl:

Reaction score
137
Μια χαρά τα λες και καταλαβαίνω 100%. Μου βάλατε την ιδέα...

Δυο ερωτήσεις:

1) Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις για subs π.χ. SVS, REL, συγκεκριμένα μοντέλα για το P3;
2) Πώς διασφαλίζουμε τη σωστή ρύθμιση του sub;

Reaction score
518
Εγω εχω ηχεια ADAM, σαμπ FOCAL. Ειμαι φουλ ευχαριστημενος. Εδω μεσα εχουν παρα πολλοι διαφορετικα ηχεια και σαμπ. Δεν μπορει ολοι να κανουν λαθος. Νομιζω οτι για διαφορους λογους αρκετοι συμφορουμιτες εχουν παρει SVS, αλλοι εχουν τα XTZ. Δεν ειναι λιγοι που εχουν JBL. Κι ολα αυτα ασχετως των ηχειων τους. Εχουν γραφτει εδω μεσα κατα κορον οι εντυπωσεις των κατοχων τους. Κατα κυριο λογο ενθουσιωδεις. Κανεις δεν γυρναει σε προγενεστερη κατασταση χωρις σαμπ.

Το σαμπ θα βοηθησει παρα πολυ το ιδιο ηχειο να αποδωσει το μαξιμουμ των δυνατοτητων του. Θα παιξει πολυ πιο ξεκουραστα αφου το δυσκολο εργο θα το αναλαβει το σαμπ. Οπωσδηποτε καθε προσθηκη μοναδος θελει προσοχη ενδεχομενως σε ορισμενες περιπτωσεις να χρειαστει και βοηθεια. Απο τα μελη του φορουμ αυτη παρεχεται απλοχερα και κατ επαναληψη.

Προσωπικα θεωρω οτι πρωτα θα πρεπει να παει σε σαμπ'ς. Μετα οτιδηποτε αλλο. Το να δωθουν 2.000 ευρω για ενισχυτη ενω δεν εχει ακουσει ακομη το ηχειο το θεωρω τραβηγμενο απο τα μαλλια.

Κατι ακομη. Ο χωρος ειναι μεγαλουτσικος (25 τ.μ.) ασχετα αν η αποσταση ακροασης ειναι 1,5 μετρο. Θεωρω δυο οκταιντσα οτι θα κανουν εξαιρετικη δουλεια. Πολυ αργοτερα αλλα δυο. Τεσσερις γωνιες. Τα ηχεια θα κελαηδανε. Και λιγο μ ενδιαφερει πως λεγονται. Με 5,5 ιντσες δορυφορους ποσο να παιξουν απο μονα τους τα ηχεια και τι να τους κανει ο οποιοσδηποτε ενισχυτης.

Δεν ειπα οτι λαθος...λεω οτι δεν ειναι ιδανικο. Ενα βασικο που αγνοουν ολοι ειναι η ακτινοβολια. Και μην πει καποιος οτι τα σαμπ ακτινοβολουν παντου και δεν καταλαβαινεις που ερχεται. Ας βαλει το σαμπ να κοιταει στο αυτι του και την αλλη μερα δεν θα ακουει λεξη.

Συμφωνω οτι εχει θετικα αλλα εχει και πολλα αρνητικα που οπως λες οτι ξεκουραζει το ηχειο κτλ. Ενα ακομα αρνητικο ειναι πως εχεις διαφορετικο ενισχυτη στα κεντρικα και διαφορετικο στα σαμπς(για την ακριβεια μαπα ενισχυτη και μαπα τροφοδοτικα). Και μην πει καποιος με ντιρακ το φερνεις ιδιο....γτ πολυ απλα δεν ισχυει. Βαλε το ηχειο genelec με το adam και το neuman που μετρανε ισια και πες μου οτι ακους το ενα ιδιο με καποιο.τριχες. οποτε καταφερνεις να εχεις ενα ηχειο τοπ και το ευκολινεις οπως....και ενα σαμπ πχ 900ε οπως εχω που εχω δυο svs με 3 μετρα rca....το σημα παει περιπατο....και κακους εσωτερικους ενισχυτες....που θα ειναι και διαφορετικης ταξης(συνηθως ειναι d) απο οτι ο ενισχυτης των ηχειων. Μην αναφερθουμε σε αποσβεση και τα αλλα λοιπα.....μην παρεξηγηθω μιλαω για ιδανικο σεναριο....δεν ειναι τυχαιο πως τα ομοαξονικα ηχεια εχουν το καλυτερο ηχο....ή δεν ειναι τυχαιο πως σοβαρα ηχεια βασης προσπαθουν να εχουν το τουιτερ σπο το midbass και το bass οσο πιο κοντα γινεται(για τα 3 δρομα). εμεις βαζουμε στη αλυσιδα λοιπον συν καποια αρνητικα μαζι ομως με καποια θετικα. Ο καθενας κρινει εαν τον κερδιζουν τα θετικα ή τον ενοχλουν τα αρνητικα με δεδομενο βεβαια σωστη τοποθετηση ντιρακ κτλ.

Reaction score
2.316

Καλή χρονιά.Πως το πετυχαίνεις αυτο; Ποιος είναι ο επεξεργαστής;

Reaction score
4.250
Δεν ειπα οτι λαθος...λεω οτι δεν ειναι ιδανικο. Ενα βασικο που αγνοουν ολοι ειναι η ακτινοβολια. Και μην πει καποιος οτι τα σαμπ ακτινοβολουν παντου και δεν καταλαβαινεις που ερχεται. Ας βαλει το σαμπ να κοιταει στο αυτι του και την αλλη μερα δεν θα ακουει λεξη.

Συμφωνω οτι εχει θετικα αλλα εχει και πολλα αρνητικα που οπως λες οτι ξεκουραζει το ηχειο κτλ. Ενα ακομα αρνητικο ειναι πως εχεις διαφορετικο ενισχυτη στα κεντρικα και διαφορετικο στα σαμπς(για την ακριβεια μαπα ενισχυτη και μαπα τροφοδοτικα). Και μην πει καποιος με ντιρακ το φερνεις ιδιο....γτ πολυ απλα δεν ισχυει. Βαλε το ηχειο genelec με το adam και το neuman που μετρανε ισια και πες μου οτι ακους το ενα ιδιο με καποιο.τριχες. οποτε καταφερνεις να εχεις ενα ηχειο τοπ και το ευκολινεις οπως....και ενα σαμπ πχ 900ε οπως εχω που εχω δυο svs με 3 μετρα rca....το σημα παει περιπατο....και κακους εσωτερικους ενισχυτες....που θα ειναι και διαφορετικης ταξης(συνηθως ειναι d) απο οτι ο ενισχυτης των ηχειων. Μην αναφερθουμε σε αποσβεση και τα αλλα λοιπα.....μην παρεξηγηθω μιλαω για ιδανικο σεναριο....δεν ειναι τυχαιο πως τα ομοαξονικα ηχεια εχουν το καλυτερο ηχο....ή δεν ειναι τυχαιο πως σοβαρα ηχεια βασης προσπαθουν να εχουν το τουιτερ σπο το midbass και το bass οσο πιο κοντα γινεται(για τα 3 δρομα). εμεις βαζουμε στη αλυσιδα λοιπον συν καποια αρνητικα μαζι ομως με καποια θετικα. Ο καθενας κρινει εαν τον κερδιζουν τα θετικα ή τον ενοχλουν τα αρνητικα με δεδομενο βεβαια σωστη τοποθετηση ντιρακ κτλ.
Αααχ, τζαμπα γραφουμε για τις ακροασεις συστηματων. Δεν μας διαβαζεις!:o
Ειχα γραψει για τις ακροασεις στου Κωστα EAR. Κι αυτο γιατι εκει υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα. Τα σαμπ δεν ειναι μπροστα σου. Δεν βλεπουν προσωπο. Ειναι 4 σαμπ στους πλαινους τοιχους. Δυο πλαι εμπρος και δυο πλαι πισω. Σαμπ γομαρια, τερατα. Γκρεμιζουν οτι θες. Ομως δεν τ ακους ποτε απ εκει που εκπεμπουν. Π Ο Τ Ε. Νομιζεις οτι ειναι για να βγαζουν αερα για κατι αλλο τελος παντων, αλλα οχι για ηχο. Κι αυτο κανει τρομερη εντυπωση.

Κι εδω ακριβως ερχομαι στο αγαπητο φιλο Τζιοβανι. Ο οποιος εγραψε οτι καποιες φορες τα καταλαβαινει τα νιωθει. Θεωρω οτι κατι πρεπει να κανει, Δεν ξερω τι, αλλα σιγουρα κατι πρεπει να κανει. Δεν αναφερομαι στην περιπτωση μου επειδη παιζει ενα μονο σαμπ. Οποτε θα πει καποιος οτι ενταξει λιγο σικε, το εχω και στη μεση οποτε ποιο λογικο μοιαζει να εξαφανιζεται. Αλλα να βαραει αλυπητα απο το πλαι κι απο πισω και να μη το καταλαβαινεις ειναι ακρως εντυπωσιακο. Που και που νιωθεις ενα αερακι απο πισω απο τα Neumann.

Reaction score
2.316
Metric Halo 8
Αυτήν που πήρες απ τον Κώστα και που έχεις γράψει σε άλλο ποστ ότι δεν την πλησιάζεις γιατί αν ξερυθμιστει δεν θα ξέρεις τι να κανεις;

Reaction score
4.250
Αυτήν που πήρες απ τον Κώστα και που έχεις γράψει σε άλλο ποστ ότι δεν την πλησιάζεις γιατί αν ξερυθμιστει δεν θα ξέρεις τι να κανεις;
Δεν την ξαναπειραζω. Η Μετρικ ειναι δυσκολη. Δεν ειναι μονοδρομος.
Εγω προς το παρων παιζω 3.1 Ο ενδιαφερομενος εχει σαφως πιο ευκολες λυσεις.
Αλλα γενικα, νομιζω οτι καποιος που δυσκολευεται να τα ρυθμισει μονος του δεν ειναι κακο να συμβουλευτει καποιον ειδικο. Τους αντιμετωπιζουμε σα να ειναι ...λεπροι!

Ομως πχ εδω ο φιλος ενδιαφερεται να φτασει ως 2.000 ευρω μονο για ενισχυτη. Αν επρεπε να ξοδεψει 500 ευρω για τον ειδικο ο οποιος θα του γλυτωνε ενα χιλιαρικο απο περιττες αγορες και θα του εκανε κι ενα σεταρισμα επαγγελματικου τυπου σαφως και δεν το σκεφτεται. Κι αυτο το εχουμε σα κανονα. Προτιμουμαι να βασανιζομαστε και να κανουμε του κοσμου τους πειραματισμους.
Φυσικα με αναλογο τροπο σκεφτομουν κι εγω για πολλα χρονια. Νομιζα οτι τα ηξερα ολα επειδη διαβαζα πολλα περιοδικα (ελληνικα και ξενα) και περιφανευομουν για τις γνωσεις μου, ζωντας στην πραγματικοτητα στο σκοταδι.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.218
αυτην μαλλον , ναι , γιατι?

Reaction score
810
Μια χαρά τα λες και καταλαβαίνω 100%. Μου βάλατε την ιδέα...

Δυο ερωτήσεις:

1) Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις για subs π.χ. SVS, REL, συγκεκριμένα μοντέλα για το P3;
2) Πώς διασφαλίζουμε τη σωστή ρύθμιση του sub;
Δύο από αυτά

Με επιλεγμένο υψιπερατό στους 80 κύκλους

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.218
Να σου πω γιατί Γιάννη.Αν εγώ φοβόμουν να ακουμπήσω το βασικό εργαλείο του συστήματος μου θα φοβόμουν να δώσω και συμβουλές.
Καμια σχεση δεν εχει το ενα με τ αλλο.
Δεν ειμαστε ολοι τελειως εξπερ στο να ρυθμιζουμε τελεια, ουτε στο να σεταρουμε τελεια.
Αν θελουμε μπορουμε να τη μαθουμε τη μετρικ, αλλα δε χρειαζεται Γιατί την ξέρουν κάποιοι άλλοι πολύ καλύτερα από εμάς πριν από μας και για μας .

άρα με την σιγουριά τους δε χρειάζεται να παιδευόμαστε.

Το ακουστικό κομμάτι είναι ξεκάθαρα ένα άλλο θέμα όπως παράλληλα και οι συμβουλές.

Δε νομίζω να πρέπει να την μάθουμε απέξω στις ρυθμίσεις της για να μπορέσουμε να την αξιολογήσουμε ακουστικά.

Φυσικά και δε φοβόμαστε να την ακουμπήσουμε ή να την πειράξουμε αλλά αν ήξερες το μενού της θα καταλαβαίνες για τι πράγμα μιλάμε.

Και έχει τόσες πολλές εις βάθος ρυθμίσεις Που Κώστας εαρ η ο da post ή ο Ζαπαντης γνωρίζουν πολύ καλά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.055
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp