ΔΥΟ ΚΙ (Ε)ΝΑ ΚΑΙΕΙ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.100
Reaction score
124.655
Άντε και με πικάπ τώρα!




:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 



Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Κατι γινεται και δεν ανεβαινουν οι φωτογραφιες.
Μου βγαζει μηνυμα να επικοινωνήσω με τον administration.
 


Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Βασικα εβγαλα τα κοματια, πηγα να συνδεσω και από τις 7 βιδες μου περισεψαν οι 3. Και δεν μοιαζουν με αλλες.

Αφου το ηξερα οτι στο τελος καπως ετσι θα γινοταν.

Γι αυτο εκπαιδευσαμε τον Κωστα. Καμμια 25 συσκευασιες ανοιξε τον τελευταιο χρονο, θα τα κανει σε μενα στο πικε φι. Τι παιδευομαι γμτ

Αυτές οι βασεις είναι για γιγαντες. Ξεκινανε από μίνιμουμ υψος 90 εκατοστα.
Εβγαλα και τα καλωδια (ειδικη παραγγελια σε μαυρο χρωμα να μοιαζει με το περιβαλον). Τωρα τα ξετυλιξα και τ απλωσα να … ξεθυμανουν! Τα εχω με τους ακροδέκτες προς τα κατω για να παρουν σωστη κατευθυνση.

Φωτογραφιες το βραδυ.
Απλα να πω ηρθαν δυο A7X ADAM και δυο βασεις. Επομένως το πεντακαναλο είναι ετοιμο. Χρειαζομαι και δυο καλωδια XLR. Το ένα μεγαλο. Αντε ξανα στις κουτες μια ωρα ψαξιμο.
Λογικα την Κυριακη θα συνδεθουν στην Metrik.

Οποτε το συστημα ολοκληρώνεται από πλευρας μηχανηματων. Σε κανα διμηνο προβλεπω να βαλω και τη διατρητη γυψοσανιδα στην οροφη. Μετα βαψίματα.
 
Last edited:




Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Λοιπον αρχεια εχουμε παρα πολλα. Sacd, DFF, DSF, DTS, DVD A, Blue Ray κλπ.

Χτες κοιτουσα τα Blue Ray και ξεχωριζα τα 7.1 τα 5.1 και τα 2.0

Ακομη και με τα 3 καναλια που εχω, η διαφορα από δικαναλο σε πεντακαναλο ακούγεται αμεσως. Οποτε τωρα λιγο υπομονή κι αρχιζουμε ακροασεις 5.1

Ζαπαντης και EAR επαιξαν καταλυτικο ρολο στο στησιμο του συστηματος μου, οποτε το ευχαριστω είναι λιγο προς αυτους.

Χτες ειδα σε BLUE RAY to GALA MARIISKY II. Δικαναλο. Σαν εργο εξαιρετικο. Θα κανω μια ξεχωριστη μικρη παρουσιαση αυριο το βραδυ.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Το Σαββατο περασε ο Κωστας κι εκανε τις απαραίτητες συνδεσεις στη metric. Προσθεσαμε κι αλλα δυο ADAM A7X.
Μετα από δυο-τρεις ωρες είχαμε ηχο! Και τι ηχο χε χε.

Τα ηχεια όλα στο 1.80 μ. αποσταση. Τα πλαινα ηταν στις 90 μοιρες. Χτες ανοιξα το τοξο (110 με 120 μοιρες)

Ετσι λοιπον το πρωτο μερος πηρε τελος. Ιδανικα σε καποια φαση θα προστεθει κι ένα σαμπ ακομη. Να πω την αληθεια το Focal sub6 βγαζει πολύ υψηλες σταθμες, όμως μου τη δινει που το εχω απέναντι μου. Το ξερω ότι είναι παραξενιά μου, αλλα δεν το θελω απέναντι μου.
Ετσι όταν μετα από κανα χρονο μπει κι άλλο ένα ιδιο τα σαμπ θα πανε ένα αριστερα κι ένα δεξια κι εκει θα κλεισει το θεμα με τα μηχανήματα.

Παμε τωρα στις ακροασεις.

Η μαλλον πρωτα μια μικρη εισαγωγή. Εχοντας ηδη στη διαθεση μου πολλα sacs, dvda, blue ray όλα αυτά τ ακουγα τρικαναλα. Χαλαστηκα όταν βαζω μια μερα το Whole Lotta Love, από το LED ZEPPELIN II κι εκει που περιμενω να βγει το σολο κιθαρα ...παπαλα! Ένα αχνο πραγμα, σχεδόν τιποτα. Βαζω PINK FLOYD to MONEY, οι ηχοι πολύ καθαροι αλλα με μια σχετικη καθυστερηση από το ένα ηχειο στο άλλο. Καταλαβα τι γινεται. Υπαρχουν ηχοι για τ αλλα ηχεια που τωρα δεν παιζουν καθολου.

Τηλεφωνο στον Κωστα. Λεω δε γινεται ρε κωλοπαιδα (και τον Dimifoot) να την ακουτε πολυκαναλα κι εγω να είμαι απ εξω. Μα μου λεει ο Κωστας εχει Κορωναιο. Φερτον κι αυτόν κι ελα! Οποτε ναμαστε.

Φυσικα τα πρωτα κομματια που δοκιμασα ηταν από Ζέπελιν και Πινκ Φλουντ. Γελουσαν και τα μουστακια μου. Χτες από το πρωι ως το βραδυ τα ξεσκισα.

Για οσους εχουν τα 5 καναλια (μινιμουμ) θα ηθελα να τους κανω μια προταση. Ν ακουσουν τα
"Ray Charles - Genius Loves Company", επισης από live συναυλια το Kraftwerk - Minimum - Maximum (δεν αναγνωρίζω τον εαυτο μου-να προτείνω ηλεκτρονικη μουσικη) "Roby Lakatos & Ensemble - Various Film Music" και σε dvd-a το "Miles Davis - Tutu"

Μιας κι ανεφερα τον Miles Davis αυτά που ειχα σε sacd δεν μ ενθουσιασαν. Πιο πολύ μου εμοιαζαν σαν ένα πολύ καλο δικαναλο. Περιμενα περισσοτερα. Όμως το εν λογω αλμπουμ που γραφω πιο πανω είναι καταπληκτικο.

Το επομενο βημα είναι στο χωρο. Θα ελεγα ότι ηδη αυτό που ακουω μοιαζει να είναι τελειο. Ωστόσο, εχω δουλεια στην οροφη. Κι όταν με το καλο τελειωσω τοτε θα ξεκινησω ζητήματα αισθητικης του χωρου. Σιγα - σιγα να απολαμβανουμε και την κάθε προσθηκη (αλλαγη) που κανουμε.
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
Μπραβο, καλοριζικα, αντε καποια στιγμη οταν χαλαρωσουμε να ερθω κι εγω ν ακουσω!
 
  • Like
Reactions: PPG


Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Καλορίζικα και τα καινούρια και οι νέες εμπειρίες... πότε θα μας ανεβάσεις μετρήσεις;
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.100
Reaction score
124.655
πότε θα μας ανεβάσεις μετρήσεις;
Δεν έχουν γίνει μετρήσεις, ούτε καλιμπραρισμα, είναι ακόμα σε φάση αλλαγών στο χώρο.

Στα αρχικά στάδια δεν είχε νόημα, ήταν τεράστιοι οι χρόνοι αντήχησης χαμηλά.

Μετά έστρωσαν εκεί, αλλά συνέχιζε να βάζει διάχυση για το υπόλοιπο φάσμα.

Τώρα μένει να φτιάξει το ταβάνι, οπότε στην αναμονή μέχρι τέλους εργασιών του χώρου.

Προς το παρόν έχει γίνει μπας μανατζμεντ όλων των δορυφόρων μέσω της μετρικ, με κρος στους 80 κύκλους.

Επίσης έχει γίνει άθροισμα (mixing) των πλάγιων και πίσω σαραουντ, ώστε είτε το περιεχόμενο βρίσκεται στα πλάγια ηχεία είτε στα πίσω είτε και στα δύο, να παίζει από τα σαραουντ του 5.1 διότι δεν διαθέτει κάποιον av processor που να διαχειριστεί αυτό το θέμα. Οπότε, είτε ακούει 5.1 είτε 7.1 υλικό, τουλάχιστον τα ακούει όλα και δε χάνει πληροφορία, είτε σε μουσική είτε σε ταινίες.

Το σαμπ ρυθμιστηκε ως προς τη φάση με το κεντρικό ηχείο, και δείχνει να παίζει άριστα.

Τα δορυφοράκια παίζουν εκ των πραγμάτων "ισορροπημένα", οπότε στην τελική θα χρειαστεί ελάχιστη ισοστάθμιση στο φάσμα των δορυφόρων.

Νομίζω πως ήδη παίζει εξαιρετικά. Με μια σύντομη ακρόαση που έγινε στο στήσιμο του πολυκάναλου, δεν με ενοχλούσε τίποτα και δεν έλλειπε τίποτα, παίζει απίστευτα καλά, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το ποσό χαμηλό είναι το κόστος αυτών των δορυφόρων...

Οι δορυφόροι έχουν ενσωματωμένα ρυθμιστικά τονικότητας, και αν χρειαστεί μπορεί ο ίδιος να τα φέρει κατά το δοκούν, ώστε να πλησιάσει τις προσωπικές του προτιμήσεις, αλλά δείχνει να μη θέλει να τα πειράξει..

Ομοίως η στάθμη του σαμπ, είναι πολύ εύκολο και απλό να διαφοροποιηθεί, αλλά δείχνει να είναι στο σωστό επίπεδο, όσο μπορεί κανείς να καταλάβει με το αυτί....

Όπως και να'χει, ήδη ο vastsar ακούει ένα πολύ αξιόλογο 5.1 σεταπ, και έχει πραγματικά ατέλειωτο πολυκάναλο μουσικό υλικό να ευχαριστηθεί για χρόνια....

Από μένα, καλές ακροάσεις, και όταν τελειώσει το έργο, θα δούμε και καμία μέτρηση για τις τελευταίες (μα απαραίτητες) πινελιές. ;)
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Δεν έχουν γίνει μετρήσεις, ούτε καλιμπραρισμα, είναι ακόμα σε φάση αλλαγών στο χώρο.
Εγώ διαφωνώ λίγο (πολύ) με αυτό. Δεν είμαστε κομπλεξικοί. Τις μετρήσεις δεν τις ανεβάζουμε για να καυχηθούμε για τον καλό μας σύστημα αλλά για εκπαιδευτικούς λόγους. Σταδιακές μετρήσεις με όλες τις αλλαγές και επεμβάσεις που κάνει ο φίλος @vastsar θα διαμόρφωναν ένα (ακόμα) πολύ καλό thread για του πως φεύγεις από πολλά προβλήματα και καταλήγεις σε λίγα (γιατί τίποτα δεν είναι τέλειο).

Άποψή μου.
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.100
Reaction score
124.655
Για να μην παρεξηγούμαι:

1. Προσωπικά δεν έχω πραγματοποιήσει ποτέ μετρήσεις σε κανέναν, παρά μόνο σε μένα (με μια μόνο εξαίρεση, επί εποχής μετρήσεων με μικρόφωνο behringer, που δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές, και που ήμουν πολύ νεότερος και αρκετά πιο "ορεξάτος".. γιες). Και δε θα ξεκινήσω τώρα...8-)

2. Στον vastsar πήγα μόνο για να σεταρω την μετρικ, την οποία αγόρασε από εμένα, και δε γνωρίζει τον (δυστυχώς αρκετά πολύπλοκο) χειρισμό της.:biggrin:

3. Δεν έχω umic κι ούτε σκοπεύω να πάρω, ούτε για μένα, πόσο μάλλον για να γυρνάω σε άλλα σπίτια να κάνω μετρήσεις... :gotcha:

4. Ο vastsar δεν έχει umic και δεν ξέρω αν θέλει να πάρει, ας κάνει ότι θέλει, προσωπικά του πρότεινα καστρουνή..8-)
Όσα λεφτά θα δώσει σε μικρόφωνο, και όσο χρόνο θα χάσει να μάθει από την αρχή τα θέματα της ισοστάθμισης, δεν αντισταθμίζουν μια επαγγελματική ισοστάθμιση για κερασάκι στην τούρτα. 8-)

5. Είχα σκοπό να ζητήσω σα χάρη στον ντιμιφουτ, όταν τελειώσει τα πάντα όλα ο vastsar, και για το διάστημα αυτό μέχρι να βρεθεί ο Καστρουνης στα μέρη μας, να πάμε να τον βοηθήσουμε τον παλιό μου φίλο τον vastsar, με μια μέτρηση με κουνητό μικρόφωνο, στα γρήγορα, έστω πρόχειρα, για τα χοντρά, αλλά δε ξέρω ούτε αν θα βρει χρόνο ο ντιμιφουτ, ούτε αν θα βρω χρόνο εγώ. Ακόμα και για το τελευταίο σεταρισμα της μετρικ, πάλευα να βρω ένα απόγευμα ελεύθερο σε διάστημα 4-5 εβδομάδων... Δυστυχώς, χρόνος δεν υπάρχει διαθέσιμος, κι όταν υπάρχει, έχω άλλες προτεραιότητες. 8-)

Θα χαρώ να δω νέα μέλη, να παλεύουν με το umic και να βοηθάνε ο ένας τον άλλο.
Θα χαρώ να πάρουν όλοι ένα umic και να μετράνε το χώρο τους.
Προσωπικά, το μόνο μικρόφωνο που θα χρησιμοποιήσω αν χρειαστεί, είναι αυτό του τρινοβ, και αποκλειστικά και μόνο για πάρτη μου, όπως πάντα.:drinks:

Για πολύ φίλους, στην παρέα και με μπύρες στο χαλαρό, σε μια πρόχειρη μέτρηση, θα πω την γνώμη μου στο θέμα της ισοστάθμισης, μέχρι κει. :)

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας που κουβαλάω πάνω στην ισοστάθμιση, και πολλές πολλές χιλιάδες ώρες μετρήσεων, έχω την βεβαιότητα πως οι εκτιμήσεις μου έχουν σημαντική βαρύτητα στο θέμα, και ταυτόχρονα έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν θέλω ποτέ να ξανασχοληθώ με μετρήσεις, το έχω σιχαθεί, έχω πάθει overdose... :lol:
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.093
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top